Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: [GAME] De weerwolven

2010-09-04 09:39:34
tibootje2000 to All


Tijd voor een forumexperimentje: we gaan proberen hier op het sokker-forum "Weerwolven" te spelen Ik weet dat er heel uitbreidingen en aanpassingen aan het originele spel bestaan, maar laat ons bij deze eerste poging een redelijk "klassieke" versie kiezen, met de gebruikelijke personages

----

Bavikhove, Lichtervelde, of een gelijkaardig stil, afgelegen dorp leeft al eeuwenlang van de landbouw en de veeteelt en is voorlopig niet van plan daar verandering in te brengen. De bewoners zijn simpele mensen, die hun dagen vullen met het bewerken van de velden en hun avonden met edel gerstenat en het dobbelspel. Een deel van de mannen in het dorp houden de generaties oude traditie van het vinkenzetten in ere, een andere (en groeiende) groep heeft zich daarentegen op het duivenspel geworpen. Het leven is hier gemakkelijk, voedsel is er overvloedig, de meisjes zijn er gewillig. Kortom: ze hebben dat daar niet slecht gezien, in West-Vlaanderen

Het ziet er echter naar uit dat de goede tijden aan het veranderen zijn. Steeds vaker treffen de boeren 's morgens doodgebeten kippen aan in hun ren. Vanmorgen lag er zelfs een koe met een doorgebeten keel midden op het dorpsplein. Een hardnekkig gerucht waart rond in het dorp dat het kwaad ons bereikt heeft -- er zouden weerwolven op pad zijn!

We mogen niet wachten en lijdzaam toekijken hoe ons dorp ten onder gaat; we moeten het heft in eigen handen nemen!

----

Als je meedoet, ben jij één van de inwoners van het dorp. Een aantal van de inwoners zijn weerwolf, de anderen zijn burger. Iedere nacht vermoorden de weerwolven één van de inwoners van het dorp. Natuurlijk laten de dorpsbewoners dat niet zomaar over zich heen gaan: tijdens de dag wordt er overlegd wie er waarschijnlijk weerwolf is. Een stemming maakt uit wie er 's avonds op de brandstapel terecht komt! Hopelijk kiezen de inwoners juist... Niet alle burgers zijn echter even onschuldig -- sommigen onder hen hebben een bijzonder beroep dat hen wel eens van pas zou kunnen komen tijdens het spel. De rollen worden willekeurig toegekend aan het begin van het spel en dien je voor jezelf te houden. Een overzicht:

Rollen:

- Burgemeester: de burgemeestersfunctie kan door elke speler opgenomen worden, onafhankelijk van zijn andere rol. Hij wordt in het begin van het spel gekozen en heeft in het geval van een gelijkstand bij de stemming om de brandstapel de doorslaggevende stem. Als hij overlijdt, kan hij in zijn laatste ademstoot nog een opvolger aanwijzen.

- Burgemeester: de burgemeestersfunctie kan door elke speler opgenomen worden, onafhankelijk van zijn andere rol. Hij wordt in het begin van het spel gekozen en heeft in het geval van een gelijkstand bij de stemming om de brandstapel de doorslaggevende stem. Als hij overlijdt, kan hij in zijn laatste ademstoot nog een opvolger aanwijzen.

- Weerwolf(ven): de weerwolven weten van elkaar dat ze weerwolf zijn en beslissen elke nacht heimelijk welke burger de dag niet meer haalt. Ze kennen daarbij de rollen van de andere spelers natuurlijk niet. In deze versie hoeven de weerwolven niet elke nacht een speler om te brengen.

- Grote Boze Weerwolf: is de burgemeester van de weerwolven, zijn stem is dus van doorslaggevend belang bij onenigheid tussen de weerwolven. Kan enkel sterven op de brandstapel (dus niet door toedoen van heks, jager, psychopaat,...). Sterft wel als zijn geliefde zou doodgaan.

- Weerwolf met Conversie: mag eenmalig een speler naar keuze tot weerwolf maken.

- Welp(en): weet tot dag 4 in het spel niet wie de weerwolven zijn, maar de wolven weten dan ook nog niet wie de welp is. Als er meerdere welpjes zijn, worden deze wel aan elkaar voorgesteld. Pas vanaf dag 4 worden welpjes en wolven aan elkaar voorgesteld en krijgt de welp het recht om mee te stemmen over welke burger moet sterven.

-Psychopaat: kan in nacht 2, nacht 4, nacht 5, nacht 6, nacht 7,... een persoon naar keuze doden. De psychopaat speelt volkomen op zichzelf. Zijn doel is om alleen over te blijven. Zijn psychische stoornissen zijn zelfs sterker dan liefde. De psychopaat kan dus zonder enig probleem zijn geliefde de keel doorsnijden. (hij is aan de beurt na de weerwolven maar zijn moord kom aan het licht samen met de ww)

- Burger(s): gewoon personage zonder extra krachten. Mag enkel meestemmen overdag over wie er op de brandstapel moet.

- Ziener: Hij moet voor de weerwolven wakker worden en mag de kaart van één persoon bekijken. Met die kennis kan hij dan overdag mensen beschuldigen of juist niet.

- Gokker(s): de gokker is een soort van onzekere ziener. Hij mag elke nacht voor 1 personage gokken wat die is. De spelleider zegt dan of zijn gok juist of fout was. Belangrijk: de gok moet volledig juist zijn. Als de persoon bvb weerwolf met conversie is en er wordt weerwolf gegokt, dan is het fout.

- Heks: heeft twee drankjes: een levenselixer en een dodelijk vergif. Zij kan elke nacht kiezen om één of beide van haar drankjes te gebruiken of niets doen. Met het levenselixer kan ze iemand die gedood is door de weerwolven terug tot leven brengen. Met het dodelijk vergif kan ze bovenop de dode van de weerwolven nog een slachtoffer maken. Elk drankje kan ze slechts eenmaal gebruiken. De heks kan de drankjes niet op zichzelf gebruiken.

- Jager: de achterdochtige jager draagt zijn jachtgeweer altijd bij zich en zal net voor zijn dood nog een andere speler met zich kunnen meesleuren. Het maakt niet uit op welke manier de jager overlijdt.

- Cupido: de hartenbreker van het dorp duidt in het begin van het spel twee spelers aan die elkaars geliefden zijn. Daarna wordt hij gewoon burger, maar hij heeft natuurlijk wel iets meer informatie.

- Geliefde(n): de twee geliefden kennen elkaar en leven volgens het principe: "samen uit, samen thuis". Als één van beiden overlijdt, zal de andere zelfmoord plegen uit liefdesverdriet. Hun doel is samen overleven. Als één van beide geliefden weerwolf is en de andere niet, dan is hun doel alle andere spelers vermoorden en met twee overblijven. De enige uitzondering is geliefde zijn met een psychopaat. De psychopaat kan zonder enig probleem zijn geliefde ombrengen. Het omgekeerde gaat niet op.

- Hoer: brengt elke nacht bij een ander persoon door en is dus niet thuis als de weerwolven en de psychopaat langs komen. Als de weerwolven echter bij de betreffende persoon op bezoek gaan, dan gaat ook de hoer dood. De hoer kan niet alleen overblijven.

-Viswijf(ven): hebben als enige de mogelijkheid om nog een zegje te doen nadat ze zijn gedood (op eender welke manier).

-Beschermengel: kan elke nacht 1 persoon uitkiezen die beschermd wordt. Deze persoon kan niet sterven door een aanval van de weerwolven of een aanval van de psychopaat. Een dodelijk drankje van de heks of een schot van de jager zijn wel nog steeds dodelijk. De beschermengel kan zichzelf niet beschermen.

-Zielsverwant(en): kunnen niet geconverteerd worden door de weerwolven. Als het toch geprobeerd wordt, is de conversie verloren. Als er meerdere zielsverwanten zijn, worden die aan elkaar voorgesteld.

-Dief: kan in het begin van het spel uit de resterende kaartjes kiezen welke rol hij wil

Deelnemers:
1. Tibootje2000
2. mopje
3. kwast
4. Flush
5. Neroj
6. Carna
7. Rubinho
8. Ninomusic
9. JeKKe- Dood - Welp (Brandstapel)
10. Cerb - Dood - ziener (weerwolven)
11. ML - Dood - burger(weerwolven)
12. sottn
13. Vanhese - Dood - viswijf(psychopaat)
14. mattn
15. Simon
16. Hells
17. coach_ernie - Dood - zielsverwant - (brandstapel)
18. aerts - Dood - Gokker - (weerwolven)
19. Hornblower
20. Crazy Iwan
21. La sombra
22. giagio
23. tbeirke
----
Dag 1 Stemming:


- Zodra de spelers bekend zijn, verdeel ik de rollen (via SK-mail). Er kan dan direct een burgemeester verkozen worden.

- De 1e nacht valt... Cupido kiest zijn geliefden, de Ziener kan een eerste rol bekijken en de Weerwolven maken hun eerste slachtoffer. Ten slotte kan de Heks een drankje gebruiken.

- 's Morgens wordt de gruwelijke ontdekking gedaan en tijdens de dag kan er dan op het forum gediscussieerd worden. Ik stel voor dat de stemming om de brandstapel zelf ook gebeurt via PM, om te vermijden dat er iemand zijn stem nog aanpast nadat hij al andere stemmen kent. Uiteindelijk wordt de volledige stemming wel op het forum geplaatst
----
Veel plezier!

Tibootje2000


! HALL OF FAME !


(groen = De burgers, rood = Weerwolven, oranje = eerst burger, later weerwolf)
(vetjes = gewonnen, * = overleden)
(tussen haakjes staan de corresponderende pagina's)

SEIZOEN I ( 1 - 86 )
God: Tibootje
Rollen:
- Burgers: Ninomusic, Hornblower, Pietrogoal, Sigur, Macgruder, Jekke, Rubinho, Langhe*, Hells*, MyT9*, Kabouter Wesley*, Mopjegrapje*, Aerts*
- Ziener: Royal Flush
- Heks: Cerb
- Jager: Mattn*
- Cupido: Carna* (geliefden: Langhe*, Hells*)
- Weerwolven: Coach_ernie*, Simon*, Myname*
Spelverloop:
- Burgemeester: Hells (22)
- Moord: Mopjegrapje (23)
- Brandstapel: Myname (51)
- Moord: Kabouter Wesley (59)
- Brandstapel: Mattn (70)
- Jager doodt: Aerts (70)
- Moord: Carna (79)
- Heks doodt: MyT9 (80)
- Brandstapel: Simon (83)
- Moord: Langhe (85)
- Zelfmoord: Hells (85)
- Nieuwe burgemeester: Cerb (85)
- Brandstapel: Coach_ernie (86)
- De burgers winnen! Ninomusic, Hornblower, Pietrogoal, Sigur, Macgruder, Jekke, Rubinho,Royal Flush,Cerb

SEIZOEN II ( 93 - 183 )
God: Tibootje
Rollen:
- Burgers: Coach_ernie*, Mattn*, Cerb*, Carna*, Rubinho*, Maqoma*, Hornblower*, Hells, Simon*, Tbeirke*
- Ziener: Ninomusic*
- Heks: Myname*
- Jager: Jekke*
- Hoer: El_muchacho*
- Cupido: Il Piú Carino* (geliefden: Hells, Royal Flush)
- Weerwolven: MyT9*, Langhe*, Macgruder*, Mopjegrapje*, Pietrogoal*
- Weerwolf met conversie: Royal Flush
Spelverloop:
- Burgemeester: Langhe (122)
- Moord: Coach_ernie (123)
- Brandstapel: MyT9 (135)
- Moord: Mattn (137)
- Brandstapel: Cerb (147)
- Moord: Ninomusic (148)
- Brandstapel: Carna (155)
- Heks redt: Ninomusic (157)
- Moord: Myname (157)
- Brandstapel: Langhe (161)
- Nieuwe burgemeester: Ninomusic (162)
- Moord: Ninomusic (163)
- Nieuwe burgemeester: Rubinho (164)
- Brandstapel: Il Piú Carino (167)
- Moord: Jekke (169)
- Hoer sterft: El_muchacho (169)
- Jager doodt: Macgruder (169)
- Brandstapel: Mopjegrapje (171)
- Moord: Rubinho (172)
- Nieuwe burgemeester: Royal Flush (172)
- Brandstapel: Pietrogoal (173)
- Moord: Maqoma (175)
- Brandstapel: Hornblower (175)
- Moord: Simon (175)
- Brandstapel: Tbeirke (nooit uitgevoerd, 176)
- De geliefden winnen! Hells & Royal Flush

SEIZOEN III ( 191 - 248 )
God: Mopjegrapje
Rollen:
- Burgers: Aerts*, Langhe*, Rubinho, Pietrogoal, Cerb, Coach_ernie, Hornblower, Ninomusic, Il Piú Carino, Simon, Carna, Sigur
- Ziener: Hells*
- Heks: MyT9
- Jager: Vanhese*
- Hoer: Royal Flush*
- Cupido: Myname (geliefden: Royal Flush* en Tibootje*)
- Dief: Tibootje*
- Weerwolven: Duckies*, Mattn*
- Weerwolf met conversie: Jekke*
- Geconverteerde weerwolf: Hells*
Spelverloop:
- Burgemeester: Sigur (200)
- Mislukte moord op Royal Flush (200)
- Brandstapel: Aerts (213)
- Heks redt: Carna (219)
- Brandstapel: Duckies (233)
- Moord: Tibootje (239)
- Zelfmoord: Royal Flush (239)
- Brandstapel: Mattn (244)
- Moord: Langhe (246)
- Brandstapel: Vanhese (247)
- Jager doodt: Jekke (247)
- Hells bekent de laatste weerwolf te zijn (248)
- De burgers winnenRubinho, Pietrogoal, Cerb, Coach_ernie, Hornblower, Ninomusic, Il Piú Carino, Simon, Carna, Sigur,MyT9,Myname

SEIZOEN IV ( 254 - 333 )
God: Tibootje
Rollen:
- Burgers: Hells*, Jekke*, MyT9*, Cerb*, Simon*, Mattn*, Langhe*, Royal Flush, Myname
- Ziener: Coach_ernie*
- Heks: Ninomusic*
- Jager: Mopjegrapje
- Hoer: Maqoma*
- Cupido: Toontje (geliefden: Maqoma* en Langhe*)
- Dief: Rubinho*
- Weerwolven: Aerts*, Carna*, Pietrogoal*
- Weerwolf met conversie: Hornblower*
- Geconverteerde weerwolf: Langhe*
Spelverloop:
- Burgemeester: Toontje (268)
- Moord: Hells (271)
- Brandstapel: Aerts (278)
- Mislukte aanval op Maqoma (284)
- Brandstapel: Carna (294)
- Moord: Coach_ernie (296)
- Brandstapel: Jekke (305)
- Moord: Simon (307)
- Brandstapel: Pietrogoal (316)
- Moord: Cerb (318)
- Brandstapel: Mattn (326)
- Moord: Ninomusic (327)
- Brandstapel: Hornblower (330)
- Moord: Rubinho (333)
- Brandstapel: Langhe (333)
- Zelfmoord: Maqoma (333)
- Heks doodt: MyT9 (310)
- De burgers winnen! Royal Flush, Myname ]Toontje; Mopjegrapje


SEIZOEN V (348- 406)
God: Jekke
Rollen:
- Burgers: Hells*, *, *, *, *, *, Langhe*, Royal Flush, Myname
- Ziener: Mattn*
- Heks: Simon*
- Jager: Aerts*
- Hoer: tibootje2000*
- Cupido: Myname [color=#008000(geliefden: Rubinho* en [/color]Aerts*)
- Psychopaat: Cerb*
- Weerwolven: Coach_Ernie, Carna*
- Welpen: Kwast*, Ninomusic
- Weerwolf met conversie: Hornblower*
- Geconverteerde weerwolf: Myname
Spelverloop:
- Burgemeester: Mopjegrapje

- De weerwolven winnen! Coach_ernie, Myname ]Ninomusic;


Tussenstand

Royal Flush : III
Ninomusic III
Myname:III

Sigur II
Rubinho II
Pietrogoal II
Hornblower II
Cerb II
Coach_Ernie II

Hells: I
Toontje: I
Mopjegrapje: I
Il Piu Carino I
Simon I
Carna I
Myt9 I
Macgruder I
Jekke I

(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
(edited)
2010-09-04 10:54:01
wait, what? :D

kwist niet dat dit het roekoe-forum was...

tibootje2000 naar Iedereen
Tijd voor een forumexperimentje: we gaan proberen hier op het Roekoe-forum "Weerwolven" te spelen
2010-09-04 11:05:24
hehe, ik heb paar jaar terug met maqoma ook met dit idee gespeeld, maar uiteindelijk niet gedaan. Als het u lukt, chapeau, i'm in :)
2010-09-04 11:46:10
kwist dak da herkende, da ieamdn dat eens aangekaart had:)
2010-09-04 12:44:34
normaal moet het lukken en idd geript van roekoe
waar het wel lukte ;)
maar nu is het hopen dat iedereen goed meedoet
ik doe niet mee want ik zal speleider zijn dus iedereen dat meedoet zet hier een korte presentatie van zichzelf wat hij is ;)

dus langhe presenteer jezelf maar eens :D
Allez, eindelijk weten we uw idee :-)
ik doe mee!

Of wordt dagelijkse aanwezigheid vereist, want binnen 2 weken ben ik een weekje op reis...
2010-09-04 14:26:26
Ik ook! Als je het es kort uitlegt want keb geen zin om heel dieje tekst te lezen xD
2010-09-04 14:33:55
ik doe mee!
2010-09-04 14:34:34
Ik doe mee (maar ben niet aanwezig tussen 10 en 13 september).
2010-09-04 14:37:55
Ik ben Ninomusic, de 21-jarige Facteur van Nederoverheembeek, geboren en getogen. Vanwege mijn beroep ben ik vooral bij de vrouwelijke helft van het dorp een nogal bekende figuur. Het Postbureau ligt centraal in het dorp.

Zoiets?
2010-09-04 14:39:48
Ik ben Simon, de 19-jarige pater-brouwer van Westvleteren, geboren en getogen. Vanwege mijn beroep ben ik vooral bij de jonge helft van het dorp een nogal bekende figuur. De brouwerij van Westvleteren ligt in het zuidwesten van ons dorp.
(edited)
2010-09-04 14:47:01
Message deleted

2010-09-04 14:47:07
Ik ben Myname, de 64-jarige uitvinder-wetenschapper. Zoals elke echte wetenschapper ben ik een nogal zonderling figuur, die dan ook niet zo geliefd is in het dorp. Op geregelde tijdstippen horen de mensen uit het dorp explosies die in mijn laboratoria plaatsvinden als gevolg van overdreven chemicaliëngebruik. Kwatongen beweren dat ik de persoonlijk schepper ben van het monster van Morgenstein, beter gekend onder de naam Langhe.
2010-09-04 14:48:52
- linkervoet is 2 maten kleiner dan rechtervoet

Da stond in de gazet! :p
2010-09-04 14:51:06
Ik ben flush, een 20-jarige zwaarden-maker afkomstig van "Je achterste", niet geboren maar wel getogen. Vanwege mijn beroep ben ik vooral bij de stoere helft van het dorp een nogal cool figuur. Mijn zwaardenwinkel ligt in het oosten van het dorp. Café's bezoek ik 's avonds wel eens, vooral café "De bruine dreef", ze noemen mij daar vaak: de ridder van de bruine dreef. Ik ben vrij zeker dat dit komt door mijn beroep. Ik ben heel expressief en ga graag met de mensen om!
(edited)