Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Ortasahacılar Federasyonu


Members: 55

Association type: Open

  • You can`t join associations

Description

Bu federasyon, Ortasaha idmani verenler, vermeyi düsünenler veya Ortasaha idmani hakkinda bilgi almak isteyenler icin bir paylasim alani olmasi icin kuruldu.

Forumlarda, oyuncu gelisimlerinin paylasimi, kisisel gözlemler, antreman verme teknikleri, öneriler .. vb. gibi konuslarda fikir alisverisinde bulunacagiz.

Sokker Türkiye\'ye hayirli olsun :)


Articles

ANTREMAN

AkunA [del]

2008-09-05 19:17

6. Antrenman
Takımınızın gelişimi ve ilerleme kaydetmesi için, oyuncularınız uygun biçimde antrenman almalıdır. Her hafta, bireysel antrenmanda çalıştırılmak üzere bir yeteneği seçebilirsiniz. Antrenman çeşitlerinin çoğu, oyuncunun o hafta hazırlık/kupa maçı ve/veya lig maçında belirtilen pozisyonda oynamış olmasını zorunlu kılar.

Hafta boyunca aynı pozisyonda iki kez oynayan oyuncu (örn. Defans gibi), tek maçta oynamış bir oyuncuya göre daha fazla antrenman alır. Benzer biçimde, resmi maçlarda oynayan oyuncular, hazırlık maçında oynayanlardan daha iyi antrenman alırlar. Eğer bir oyunca hafta içinde iki farklı pozisyonda görev alırsa, son oynadığı maçtaki pozisyonu dikkate alınır.

Sonuç olarak, oyuncu değişikliği yaptığınızda, hafta içerisindeki maç(lar)da ne kadar süre oynadıklarına bağlı olarak antrenman alacaklarını unutmayın. Bir oyuncu eğer iki maçta da oynamışsa, her iki maçta da aynı görevde (GK,DEF,MID,ATT) oynamalıdır; aksi takdirde yalnızca son maçta oynadığı pozisyon antrenman hesaplamalarında kullanılacaktır. Yalnızca kondisyon antrenmanı sırasında oyuncuların oynadıkları pozisyonlar önemsizdir; tüm oyuncular hangi pozisyonda oynarsa oynasın antrenman alacaklardır. Bunun dışında kalan tüm antrenman çeşitlerinde oyuncunun oynadığı pozisyon (GK, MID, DEF, ATT) antrenman hesaplamaları için önemlidir. Dolayısıyla:

-antrenman verimliliği, oyuncunun maçlarda sahada ne kadar süre oynadığına bağlıdır.
-eğer bir oyuncu o hafta bir maçta 90 dk. oynamışsa neredeyse tam antrenman alır.
-eğer bir oyuncu yalnızca milli maçta oynamışsa %33 antrenman alır.
-oyuncular uzatmalarda (90 dakikadan sonra) yoruldukları için antrenman almazlar.

Oyuncunun hafta içinde her iki maçta da oynamasından doğan antrenman verimliliğindeki farklar çok küçüktür. Yalnızca hazırlık maçında oynamış olan bir oyuncu, yalnızca lig maçında oynamış olan oyuncudan birazcık daha az etkili antrenman alır. Bu fark, her iki maçta da oynamış olan bir oyuncu için çok daha küçüktür.

Her oyuncunun gizlenmiş olan özelliği, kabiliyetidir. Bir oyuncu ne kadar yetenekli ise, antrenmandan o derece fazla yararlanarak yeteneklerini daha hızlı geliştirecektir. Yaş ilerledikçe antrenman verimliliği düşecek, oyuncu yaşlandıkça yeteneklerini geliştirme süresi uzayacaktır. Bireysel antrenmanlara ek olarak, genel bir antrenman bölümü de vardır. Hafta içinde oynamış olan oyuncuların tamamı, bu genel antrenmana katılır. Genel antrenmanın verimliliği, bireysel antrenmanın verimliliğinden çok daha azdır.

Hem genel antrenmanın hem de bireysel antrenmanın kalitesi çoğunlukla baş antrenörün sorumluğundadır. En önemlisi de baş antrenörün oyuncuların yeteneklerini çalıştırmadaki kabiliyetidir; genel seviyesi antrenman verimliliğini etkilemez. Çalıştırmak istediğiniz yetenekte çok iyi çalıştırıcı olan bir baş antrenör seçiniz. Diğer yeteneklerin sizin için ne kadar önemli olduğuna karar verdikten sonra, paranızın yeteceği ölçüde bu yan özellikleri de iyi olan bir antrenör seçebilirsiniz.

Yardımcılar, baş antrenöre antrenman verimliliğini artırmasında yardımcı olurlar – asistan (genel seviyesi anlamında) ne kadar iyiyse, baş antrenöre o ölçüde daha fazla yardımcı olur. Fakat çok fazla yardımcı antrenör almayın. Eğer 3’ten fazla işe alırsanız, aralarında anlaşmazlık çıkacak; antrenmanın daha az verimli olmasına, hatta belki kaybedilmesine yol açacaklardır.

Oyuncu değişikliği yaptığınızda, oyuncuların sadece oyunda kaldıkları süre kadar antreman aldığını unutmayınız. Oyuncu aynı haftada oynanan her iki maçta da aynı komutla (DEF ATT vs.) oynamalıdır. Aksi halde sadece oynadığı son maç antreman hesaplamasında geçerli olacaktır (Hız antremanı veriyor olsanız bile). Oyuncu komutlarının hesaba katılmadığı tek antreman türü kondisyon antremanıdır.

Kondisyon antrenmanı

En hızlı sonuç alınan antrenman çeşidi budur. Hafta içinde oynayıp oynamadıklarına bakılmaksızın tüm oyuncular bu antrenmandan yararlanacaklardır. Oyuncular yaşlarından ve yeteneklerinden bağımsız olarak aynı verimlilikle antrenmandan yararlanacaklardır. Fakat antrenman alınmadığında, genç oyuncular dahil oyuncuların kondisyonları düşebilir. Herhangi bir oyuncunun ulaşabileceği maksimum kondisyon değeri “Mükemmel”’dir.

Hız antrenmanı

Hafta içinde en az bir maçta oynamış olan oyuncular, pozisyonlarına bakılmaksızın hız antrenmanından yararlanırlar. Bu, kondisyon antrenmanına benzer görünse de, hız fiziksel bir antrenman çeşididir ve bu yüzden verimliliği oyuncunun yaşına ve yeteneğine bağlıdır.

Golcülük antrenmanı

Bu antrenmandan golcüler (ATT pozisyonundakiler) en verimli şekilde yararlanırken, orta saha oyuncuları (MID) biraz daha az yararlanacak ve savunma oyuncuları (DEF) ile kaleciler (GK) en az yararlananlar olacaklardır.

Pas antrenmanı

Pas antrenmanı en fazla orta saha oyuncularını etkiler (MID), geri kalan pozisyonlardakiler daha yavaş antrenman alır. Diğer pozisyonların verimliliğini artırmak istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz. Fakat bu, orta sahaların daha az verimle antrenman almasına neden olacaktır.

Oyunkuruculuk antrenmanı

Oyunkuruculuk antrenmanı pas antrenmanına benzer. Bu antrenmandan en fazla yararlananlar, orta saha oyuncuları/oyunkuruculardır (MID). Pas antrenmanındaki gibi, diğer pozisyonların verimliliğini artırabilirsiniz, ancak bu şekilde ortasahaların antrenmandan daha az yararlanmasına yol açarsınız.

Defans antrenmanı (topu alma)

Hafta boyunca ATT, MID ve DEF pozisyonlarından en fazla hangisine defans çalıştırmak istiyorsanız, onu seçin; geriye kalan pozisyonlardakiler daha yavaş antrenman alacaklardır.

Teknik antrenmanı

Defansa benzer biçimde, o hafta hangi pozisyon seçilmişse en fazla onlar yararlanır, kalan pozisyonlar biraz daha yavaş antrenman alır.

Archive:

ANTREMAN
2008-09-05 19:17