Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: »[O] Onderzoek stadioninkomsten van officiele wedstrijden

Maar dan gaat dit rijtje toch ook niet op?

Overigens zou ik het stadion zo indelen: (ipv alle vakken apart)
- staanplaatsen achter doel
- staanplaatsen langs de lijn
- tribuneplaatsen achter doel
- tribuneplaatsen langs de lijn
- tribuneplaatsen (overdekt) achter doel
- tribuneplaatsen (overdekt) langs de lijn
- zitplaatsen achter doel
- zitplaatsen langs de lijn
- zitplaatsen (overdekt) achter doel
- zitplaatsen (overdekt) langs de lijn
- luxe zitplaatsen achter doel
- luxe zitplaatsen langs de lijn
- luxe zitplaatsen (overdekt) achter doel
- luxe zitplaatsen (overdekt) langs de lijn

Dan moet je toch wel de 8 vakken allemaal apart gaan nemen en niet alle bijvoorbeeld zitplaatsen achter het doel op 1 hoop gooien als je 3 vakken achter het doel hebt? Snap je wat ik bedoel?
Neen, totaal niet. Wat ik zeg is dat dezelfde tribunes (vb. zitplaatsen) op dezelfde plaats (vb. achter doel) evenredig gevuld worden (bij eenzelfde prijs) naar gelang de grootte van de tribunes.
(edited)
2011-08-17 11:04:42
Ik heb het sjabloon zo gemaakt:

Ticketprijs van alle plaatsen (alle 8 de vakken)

13 – 15 – 13
13 ***** 13
13 – 15 – 13

Toeschouwers van alle plaatsen (alle 8 de vakken)
Stadion grootte van alle plaatsen en welke overdekt zijn (alle 8 de vakken)

3500 – 7000 - 3500
7000 ******* 3500
3500 – 7000 – 3500

alles luxe overdekt
Jah dat is ook wat ik bedoel :) Maar is dat ook zo of ga je daarvan uit? Want als je er alleen vanuit gaat dan hebben we straks een fout in de berekening zitten.
Probeer dat maar eens in een excel-sheet in te geven. Je zal 56 kolommen nodig hebben voor het aantal plaatsen alleen.
Ik ga daarvan uit door mijn eigen ondervindingen. In alle matchen. Nog nooit is het niet zo geweest.
Daar ontkom je niet snel aan. Of je moet eisen dat er alleen mensen mee doen aan dit onderzoek die dezelfde prijs vragen voor dezelfde soort plaatsen. Genoeg mensen die bijvoorbeeld voor de hoeken minder vragen dan voor recht achter de goal. (ja dat is onzin, maar ze doen het wel :) )
Tjah, ze moeten dezelfde prijs vragen, anders zullen ze niet kunnen meedoen.
Maar dan is dus de vraag, als ik mijn stadion zou verbouwen achter de doelen, bijvoorbeeld 2000, 4000, 2000 dat er dan nog altijd evenveel supporters zouden gaan zitten?

Ik had de laatste wedstrijd achter het ene doel 6022 supporters en het andere doel 5990 supporters. Zou het dan zo zijn dat die 6022 ook verdeeld zou worden als 1/4, 2/4 en 1/4, of gaan er meer/minder supporters achter de doelen zitten omdat de plaatsen veranderd zijn? Beetje kostbaar om het te gaan uittesten dus ben ik niet van plan, maar vraag ik me wel af. En om geen fouten in de data te krijgen vind ik een aanname wat zonde als we toch een echt onderzoek gaan doen.
2011-08-17 11:19:34
haha wat een gedoe zeg :P
ik zie zaterdag wel hoe jullie het nu precies willen hebben ;)
en als ik misschien een prijsje voor een vak verkeerd/lastig voor jullie heb staan moet je het maar zeggen, ik wil het best wel voor een keer aanpassen hoor :P
Maar dan is dus de vraag, als ik mijn stadion zou verbouwen achter de doelen, bijvoorbeeld 2000, 4000, 2000 dat er dan nog altijd evenveel supporters zouden gaan zitten?

Dat weet ik niet, aangezien je 200 staanplaatsen zult verliezen. Als we abstractie zouden maken van die staanplaatsen, dan ja.

6022-5990= 32 supporters verschil. Dat is dus een minimale afwijking. (zoals ik die ook heb)

Als je werkelijk die 56 categorieën wilt, dan zul je ongelofelijk veel gegevens nodig hebben om een deftig beeld te krijgen op de situatie. Bij 14 gaat dat een pak sneller.
(edited)
2011-08-17 11:23:23
Topic gaat opnieuw aangemaakt worden zodra het duidelijk is wat er precies nodig is en hoe dit het beste vermeld kan worden ;) Dan is dit alles niet meer terug te lezen want maakt het niet overzichtelijker nee :P
2011-08-17 11:27:07
Ik zou 56 doen. En dan goede formules gebruiken. Ja het kost wat meer tijd en er is meer data nodig. Maar er kunnen ook meer mensen meedoen aan het onderzoek.
Dat wil dus zeggen 56 kolommen voor het aantal plaatsen, 56 kolommen voor het aantal verkochte plaatsen en 56 kolommen voor de prijzen. Dat zie ik niet zitten, dan zal iemand anders dat moeten doen.
Dus jij denkt dat t voldoende is om achter de doelen bij elkaar op te tellen mits dezelfde plaatsen en prijzen?

Dan zou t dus bij mij zo zijn (voorbeeld met me huidige prijzen, niet realistisch):

- staanplaatsen achter doel: 400 - 400 x 2€
- zitplaatsen achter doel: 16000 - 12012 x 16€
- luxe zitplaatsen langs de lijn: 8000 - 4233 x 9€
- luxe zitplaatsen (overdekt) langs de lijn: 10000 - 5731 x 16€

Als je denkt dat we zo geen fouten krijgen in de data dan vind ik het best. Liever zie ik het totaal aan gegevens maar is idd een hoop extra data.
Dat wil dus zeggen 56 kolommen voor het aantal plaatsen,

theoretisch wel, maar ik denk dat in de praktijk de meeste managers veel voorkomende stadions hebben. Dus meestal alleen zitplaatsen en luxe zitplaatsen en eventueel nog niet vol gebouwde hoeken.

EDIT: ik zal eens naar wat stadions gaan kijken in de verschillende divisies en zien wat managers er van gemaakt hebben.
(edited)