Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Studie

lol
Euhm ik had gedacht aan Europese studies of internationale betrekkingen, maar dan heb ik gemerkt dat je Europese studies op 2 niveaus kan doen: hbo (een professionele bachelor) of wo (dus unief). Het spijtige aan de unief is dat er daar geen talen in het lessenpakket zitten (behalve in Amsterdam, daar kan je dat als minor nemen).
Mijn interesses liggen ook tamelijk verspreid, zo heb ik interesse in economie, geschiedenis en vreemde talen. 3 vakken dat je dus zelden tegenkomt in 1 richting.
2011-08-15 17:18:50
Als je zoiets wil, kan ik MOES aan de RUG warm aanbevelen. Dat betekent geschiedenis studeren en vervolgens de minorserie Midden en Oost Europa kiezen, af te ronden met een Master. De variant zoals die hier aan de RUG wordt gedoceerd is veruit de beste van Nederland.

Nog een jaartje extra studeren (ik heb al mijn master in toegepaste economische wetenschappen) in Leuven, master in fiscaliteit. Eerste boek gaan halen vandaag, van Nederlandse makelij dan nog (International Tax Center Leiden). 2200 bladzijden in zeer kleine lettertjes. Gelukkig wél te gebruiken op het examen aangezien het vol Europese en internationale belastingverdragen staat.
2013-09-30 20:02:16
Doe je dit vanwege een uitgestippeld carrierepad of vanwege de situatie voor starters op de arbeidsmarkt? ...of andere reden?
2013-09-30 20:28:10
Een carrièrepad heb ik nog niet uitgestippeld (al zal ik dit jaar waarschijnlijk wel solliciteren bij de Big Four (PWC, KPMG, Deloitte of E&Y)), voor de arbeidsmarkt is het ook niet echt; laat het me zo stellen: ik ken behoorlijk wat mensen die met mijn diploma werk zochten, en niet één ervan heeft nog geen werk (de meesten tekenden hun contract al tijdens hun laatste jaar). Maar tijdens mijn studie heb ik eigenlijk wat spijt (spijt is misschien een groot woord) gekregen van mijn keuze, vandaar dat ik toch ook een juridisch diploma wil. Ik ben eigenlijk te breed geïnteresseerd :p Een combinatie van economie, rechten, geschiedenis en internationale politiek ware ideaal geweest.

Daarenboven, ik ben zo fel tegen belastingen, ik moet toch tenminste weten waarover ik spreek ;-)

En de Vlaamse overheid (oh irony) is zo gul in haar studiebeurzen dat ik nog geld over heb om mijn extra jaar 'zelf' te bekostigen zodat het mijn ouders eigenlijk niets kost (ik weet van de vele Nederlanders in Leuven dat dat vreemd klinkt voor Nederlanders, maar bij ons is het normaal dat de kosten om te studeren volledig door de ouders worden betaald).
2013-09-30 20:43:06
ik ben zo fel tegen belastingen, ik moet toch tenminste weten waarover ik spreek

Je zult er je wel thuis voelen, ik verwacht niet er veel fiscalisten zijn die houden van belastingen.

Als ik recente afstudeerders moet geloven dan wil ook de Nederlandse overheid dat de ouders volledig gaan betalen.
2013-09-30 20:56:47
Ik voel me nog geregeld schuldig over de mate waarin ik m'n ouders op kosten heb gejaagd ;)
2013-09-30 20:59:12
Je zult er je wel thuis voelen, ik verwacht niet er veel fiscalisten zijn die houden van belastingen.

Bwa. Onze prof 'Vennootschapsbelasting' en 'Fiscaal Vermogensbeheer' verdedigt toch sterk het bestaan van belastingen hoor (maar verdedigt ook hard het recht op de minst belastbare weg, belastingontwijking dus). Geniale kerel wel. Werkt als fiscale advocaat zowel voor de Antwerpse diamantlobby als voor middenveldorganisaties. 550 euro per uur vraagt zijn bedrijf als ge bij hem te rade wilt gaan :p

Als ik recente afstudeerders moet geloven dan wil ook de Nederlandse overheid dat de ouders volledig gaan betalen.

Daarmee bedoel ik alle kosten die niet door de overheid worden betaald (de overheid betaalt behoorlijk wat; inschrijven aan de universiteit kost slechts een goeie 500 euro per jaar (naast kostprijs voor boeken of het kot natuurlijk)). Studeren in Nederland is - voor zover ik weet - stukken duurder (vanuit het standpunt van de student en de ouders).
2013-10-01 08:32:37
Als je fiscaliteit gaat studeren en je gaat werken in dat veld, ben je afhankelijk van diefstal voor je baan. Immers, als de belastingen afgeschaft worden heb je geen werk meer. ;)
2013-10-01 13:01:27
Als je fiscaliteit gaat studeren en je gaat werken in dat veld, ben je afhankelijk van diefstal voor je baan. Immers, als de belastingen afgeschaft worden heb je geen werk meer.

Ik ben realist genoeg om te beseffen dat belastingen nooit volledig zullen afgeschaft worden. Dus moet de diefstal tot een minimum beperkt worden.
2013-10-01 20:50:20
Dus moet de diefstal tot een minimum beperkt worden.

Dat is toch een soort idealisme die zelfs bij de handhavende macht weinig meer te bespeuren valt, die maken liever foto's van de A2 :)
2013-10-03 06:13:03
Heb je ook nagedacht over een carriere in de wetenschap? Dat is denk ik de beste manier om je libertarische gedachtegoed te verspreiden, afgezien van in de politiek gaan, misschien.
(edited)
2013-10-03 22:46:59
Politiek is natuurlijk geen optie, aangezien niemand zal willen luisteren ;)
2013-10-03 22:48:42
Waarom zou je dat gedachtegoed willen verspreiden via de wetenschap als je het Nederlandse Freestyle Sokkerforum hebt ?
2013-10-04 11:38:51
De plof die je zojuist hoorde was Schepel die shuddebuikend van het lachen van zijn stoel viel.
2013-10-04 13:47:59
Ik vond m ook leuk :D