Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Overig nieuws

2015-06-20 00:37:29
Rutte niet op de hoogte van rapport over aversie tegen Marokkanen
Gepubliceerd: 19 juni 2015 18:34 Laatste update: 19 juni 2015 18:44

Premier Mark Rutte is niet bekend met de cijfers uit het antisemitismerapport dat deze week naar de Tweede Kamer is gegaan. Daaruit blijkt dat 40 procent van de autochtone jongeren 'niet zo positief' is over Marokkanen.

Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekenlijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.

Uit het rapport blijkt dat 9 procent van de Nederlands-Marokkaanse jongeren 'niet zo positief' is over joden in Nederland, terwijl uit datzelfde onderzoek blijkt dat 40 procent van de autochtone jongeren 'niet zo positief' is over Marokkanen.

"Dat tweede onderzoek ken ik niet", zei Rutte desgevraagd. "Ik heb alleen de mediaberichten gezien."

Minister Lodewijk Asscher (Integratie) zei deze week zich ernstig zorgen te maken over de houding van moslimjongeren tegen joden. Over de andere uitkomsten van het onderzoek hield het kabinet zich stil.

Rutte benadrukte in zijn persconferentie echter wel dat voor racisme en discriminatie "als zodanig geen ruimte is in dit land".

Beleid

Asscher zei naar aanleiding van het rapport de aanpak van antisemitisme te intensiveren door het probleem onder moslims bespreekbaar te maken, door te zorgen voor betere voorlichting aan docenten en door onderzoek naar de rol van sociale media bij antisemitisme.

Premier Rutte is een andere mening toegedaan als het gaat om discriminatie van allochtonen. "Hier geldt dat je dit niet oplost met nieuwe wetgeving of grote plannen en protocollen", aldus Rutte. "Alsjeblieft, we verstikken in dit land door het beleid." Volgens de premier is het nodig de dialoog op grote schaal te blijven voeren.

Samenstelling samenleving

Volgens Rutte is de samenstelling van de Nederlandse samenleving de afgelopen jaren veranderd. Nieuwe groepen zijn bezig hun plek in dit land te bevechten, zei Rutte. "Veruit de meesten doen dit op een positieve manier, zoals dat altijd gaat als grote groepen migranten in een samenleving arriveren. Dat hebben we in Nederland vaker gehad in onze geschiedenis."

Gevoelens die daarmee gepaard gaan wegdrukken of ongepast verklaren, is volgens de premier "het laatste wat we moeten doen."



40 procent van de autochtone jongeren en 100% van het kabinet??

Noem antisemitisme en het land is te klein, maar als het om ander soort discriminatie gaat waait het wel weer over :/
2015-06-20 17:24:24
Tsja, VVD is geen haar beter dan Wilders.
2015-06-22 15:56:41
WOW :O




Googles datastofzuiger biedt steeds meer 'briljant griezelige' trucjes
Gepubliceerd: 29 mei 2015 12:12 Laatste update: 29 mei 2015 17:22

Zelflerende machines leken kort geleden nog sciencefiction. In verschillende nieuwe apps van Google blijkt machine learning echter al een dagelijkse werkelijkheid te zijn geworden.

Het is inmiddels een cliché dat Google alles over je weet. Als je de zoekmachine, Youtube, Gmail en Android gebruikt, breng je een groot deel van je digitale leven in de wereld van Google door.

Het bedrijf gebruikt de gegevens van gebruikers al lange tijd om producten slimmer te maken, terwijl privacybeschermers waarschuwen over de gevaren van de zee aan gegevens die Google bezit.

Verschillende aankondigingen tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O benadrukken nog eens hoeveel data de zoekgigant in handen heeft. Maar veel meer dan in eerdere jaren weet het bedrijf te tonen hoe die gegevens benut kunnen worden om tot voor kort onmogelijke functies werkelijkheid te maken.

Foto-archief

Neem de nieuwe Foto's-app van Google, die voor het eerst is losgetrokken van het impopulaire Google+. Als gebruikers de foto's van hun smartphone en andere apparaten overhandigen aan Google, zorgen geavanceerde analyses voor ongekende zoekmogelijkheden.

In mijn eigen foto-archief, van de afgelopen zes jaar, kan ik in de nieuwe app bijvoorbeeld zoeken op 'zonsondergang', met als resultaat tientallen foto's die ik grotendeels alweer was vergeten. De datastofzuiger van Google heeft inmiddels zo veel foto's van zonsondergangen opgezogen dat een computer heeft geleerd om ze allemaal te herkennen en categoriseren.

Minder dan drie jaar geleden meldde Google voor het eerst dat een supercomputer erin was geslaagd om katten te herkennen in Youtube-filmpjes, en minder dan een jaar geleden bleken de onderzoekers van Google opnieuw grote stappen vooruit te hebben gemaakt. Het leken resultaten die voorlopig vooral van wetenschappelijk belang waren, maar ze worden nu al in de praktijk toegepast.

Mijn foto's zijn allemaal automatisch gelabeld door een machine aan de andere kant van de wereld die we bij gebrek aan betere termen 'de cloud' noemen. De cloud weet meer over mijn foto's dan ik. Op zoek naar een recente foto van een aap zie ik dat ik in 2011 ook al een keer een aap heb gefotografeerd. Ik moet een gekoppelde Google-kaart raadplegen om te zien dat deze foto in Singapore is gemaakt.

De machine van Google kan niet alleen situaties en objecten herkennen, maar ook locaties. In 2009 nam ik een reeks foto's in Beijing, in een tijdperk voordat er automatisch gps-informatie aan afbeeldingen werd gekoppeld. Desalniettemin herkent de app dat sommige foto's op bekende locaties in de Chinese hoofdstad zijn genomen, en concludeert dat de rest van de serie ook in de stad moet zijn gemaakt.

Gezichtsherkenning

Meest controversieel is dat de app mensen herkent. Google weet dat mijn vriendin vaak voorkomt op mijn foto's, en met één druk op de knop zie ik alle afbeeldingen waar zij op staat. Tijdens een presentatie van Google bleek dat de slimme machines zelfs kunnen herkennen dat het drie jaar oude meisje op een foto uit 2008 en een tien jaar oud meisje op een foto uit 2015 dezelfde persoon zijn.

Dat levert ook zorgen op. De functie is, zoals analist Neil Shah het omschrijft in een tweet, "briljant griezelig". Veel andere reacties op de perspresentatie van Google I/O doelen op hetzelfde: Google weet nu wel heel veel over ons, maar wij weten niet goed wat het bedrijf met onze gegevens doet. Als een dienst gratis is, is de gebruiker het product.

“Het is niet mogelijk - zoals bijvoorbeeld op Facebook soms gebeurt - om foto's per ongeluk openbaar te maken.”

​"Ons belangrijkste doel was het bouwen van een product dat mensen vertrouwen", zegt Anil Sabharwal, hoofdontwikkelaar van de nieuwe Foto's-app. Volgens hem is privacy de reden dat de app in zijn nieuwste versie niet meer onder het sociale netwerk Google+ valt.

"Het heeft geen verbinding met een sociaal netwerk, dus alle acties omtrent delen moeten uiterst opzettelijk zijn." Het is niet mogelijk - zoals bijvoorbeeld op Facebook soms gebeurt - om foto's per ongeluk openbaar te maken.

Bovendien verzekert het bedrijf zijn gebruikers dat gezichtsherkenning is 'verzuild' - een persoon die wordt herkend op mijn foto's wordt niet gekoppeld aan personen die op foto's van anderen te zien zijn, en er worden überhaupt geen persoonsgegevens aan gezichten gekoppeld. Google weet dat een vrouw met bruin haar en blauwe ogen vaak op mijn foto's voorkomt, maar heeft geen idee wie zij is.

Koppeling

Desalniettemin zou het voor Google simpel zijn om die koppeling wel uit te voeren. Het bedrijf zou in luttele seconden de profielfoto's van mijn contacten kunnen scannen om de juiste persoon te vinden.

Het is wellicht ook veelzeggend dat Bradley Horowitz, hoofd van de sociale tak van Google, in gesprek met Backchannel zegt dat zo'n koppeling "niet in deze incarnatie van het product" wordt gemaakt. Hij laat duidelijk de deur open voor een toekomstige beleidswijziging.

In hetzelfde interview zegt hij dat Google geen fotogegevens met derden deelt, maar dit wel zou overwegen als dat nuttig kan zijn. Als Tesla bijvoorbeeld auto's wil terugroepen, zou Google iedereen die zijn Tesla heeft gefotografeerd op de hoogte hiervan kunnen brengen.

Privacybezwaren

Dat kan waardevol zijn, net als veel andere functies die mogelijk worden door grootschalige data-analyse, maar de vraag is waar de grens ligt.

Volgens Floris Kreiken van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom wordt bij privacy nog te veel gedacht aan het afschermen van persoonlijke gegevens voor andere gebruikers, en niet aan de bedrijven die de data opslaan en gebruiken.

Daarbij stelt hij dat een bedrijf als Google er economisch belang bij heeft om zoveel mogelijk gegevens op te slaan. Die kan het niet alleen verkopen, maar ook inzetten om gebruikers te sturen, zoals Facebook doet via zijn algoritme dat de tijdlijn bepaalt.

Kreiken wil daarom dat zulke bedrijven zo transparant mogelijk zijn over wat ze met de verzamelde data doen. Overheden zouden er ondertussen op toe moeten zien dat hierbij de privacy niet in het geding komt.

Google Now

Die persoonlijke gegevens zijn ook essentieel voor de werking van Google Now, de slimme assistent van Google. Now gebruikt al gegevens uit onder meer Gmail en de kalender van gebruikers, maar krijgt binnenkort voor het eerst ook toegang tot informatie uit apps van derden. Lees je bijvoorbeeld een Whatsappje waarin de naam van een film wordt genoemd, dan kun je Google Now oproepen om meer informatie over die film te ontvangen.

Aparna Chennapragada, hoofd van het Google Now-team, benadrukt dat de dienst zulke chatgesprekken alleen zal analyseren als de gebruiker hierom vraagt door de app te openen. Bovendien kan de functie helemaal worden uitgezet. "We wilden ervoor zorgen dat de gebruiker de controle heeft."

Toch boort Google opnieuw een bron van gegevens aan. Het bedrijf zet door met zijn missie om "alle informatie ter wereld overzichtelijk te maken", maar voor gebruikers vallen steeds minder gegevens niet in de greep van Google.

nu.nl



Dit gaat al wel heel erg ver :/
2015-06-23 09:27:07
Israëlische Druzen lynchen Syrische gewonde
Gepubliceerd: 23 juni 2015 08:39 Laatste update: 23 juni 2015 08:38

Israëlische Druzen hebben op de Golanhoogvlakte, in het grensgebied met Syrië, een ambulance aangevallen en de Syriër die erin vervoerd werd vermoord.

Een tweede Syriër raakte in levensgevaar, twee Israëlische militairen die meereden liepen verwondingen op, bevestigden het leger en de politie dinsdag. Volgens de krant Haaretz waren de gewonden in de ambulance Syrische rebellen.

De Druzen in Israël, een kleine religieuze minderheid, maken zich ernstig zorgen over het lot van hun geloofsgenoten in Syrië. Die zijn hun leven niet zeker, want extremistische groepen als Islamitische Staat en al-Nusra zien hen als ongelovigen. Dat Israël gewonde Syriërs verzorgt die aan de Israëlische kant van de grens terecht zijn gekomen, kunnen sommigen niet verkroppen.

Premier Benjamin Natanyahu heeft het geweld veroordeeld. Hij noemde de aanval op de ambulance ''zeer ernstig'' en riep leiders van de Druzen op hun geloofsgenoten tot bedaren te brengen.

nu.nl



Als het andersom was gebeurd werd Syrië hoogstwaarschijnlijk nu bestookt door Israel en hele woonwijken met de grond gelijk gemaakt en vele doden, kinderen en vrouwen. Maar omdat het Israeliers zijn, blijkbaar ook extremisten, wordt gevraagd 'geloofsgenoten tot bedaren te brengen' :S

Wat is het toch een fijn land met hun zogenaamde 'westerse' waarden ..........
2015-06-30 22:41:45
Kom in actie tegen het omstreden Trans-Atlantische Vrijhandels- en Investeringspartnerschap (TTIP).

https://www.foodwatch.org/nl/onze-campagnes/onderwerpen/standpunt-ttip/e-mailactie-ttip/

Het debat rondom het omstreden Trans-Atlantische Vrijhandels- en Investeringspartnerschap (TTIP) zwelt in heel Europa aan. TTIP probeert handel te stimuleren tussen de VS en de EU door wet- en regelgeving op elkaar af te stemmen. Dit gaat dus over zaken als voedselveiligheid, consumentenbescherming en het milieu. TTIP vormt daarmee een regelrechte bedreiging van onze democratie en de controle die we hebben over de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel.
2015-07-02 13:30:32
D66 wil dat kabinet EU-begroting grondig hervormt
Gepubliceerd: 02 juli 2015 12:49 Laatste update: 02 juli 2015 13:16

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) moet er tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap voor zorgen dat de Europese begroting grondig wordt hervormd. Dat zegt D66-leider Alexander Pechtold tegen NU.nl.

Op 1 januari 2016 neemt Nederland de voorzittershamer over van Luxemburg. Dat is het moment om de EU-begroting op de schop te gooien, aldus Pechtold.

"Koenders moet ervoor zorgen dat de Europese begroting niet langer voor zeven jaar in beton wordt gegoten, maar dat we een begroting krijgen die ieder jaar kan worden beïnvloed en waar verantwoording over kan worden afgelegd", zegt Pechtold.

Hij stoort zich aan de huidige begrotingssystematiek waarin niet transparant is hoe lidstaten het geld dat zij van de Europese Unie krijgen uitgeven.

"De Europese Rekenkamer heeft de Europese begroting twintig jaar op rij afgekeurd. Alleen Nederland, Denemarken en Zweden hebben publieke verantwoording afgelegd wat er met het geld dat de landen van de EU krijgen is gebeurd. Dat vind ik echt schokkend," zegt de D66-leider.

Hij stelt dat er meer transparantie moet komen in hoe het belastinggeld verdeeld wordt. "Of je nou PVV of D66 bent, zolang er belastinggeld wordt uitgegeven in Europa willen we dat dat transparant en verantwoord is. Dat is een van de belangrijkste zaken om voor Europa meer draagvlak bij de mensen te creëren."

Naheffing

Een nieuw begrotingssysteem waarbij jaarlijks in plaats van om de zeven jaar een begroting wordt opgesteld, zorgt er ook voor dat Nederland niet meer te maken krijgt met naheffingen uit Brussel, zegt Pechtold.

Vorig jaar kreeg minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) een rekening van 642 miljoen euro die Nederland terug moest betalen, omdat de Nederlandse economie groter bleek dan was voorspeld en ook voor dit jaar kan Nederland een naheffing van 200 miljoen verwachten.

"Ik erger me niet zozeer aan de naheffing, maar aan het systeem dat die naheffingen mogelijk maakt", zegt Pechtold.

Door de begroting voor zeven jaar vast te leggen kun je volgens de D66'er niet inspelen op veranderende groottes van de economie. "Welvaartsniveaus veranderen in zeven jaar. Dus krijg je als land dat het economisch beter doet dan verwacht een naheffing. Dat zorgt voor irritatie, frustratie en onbegrip. Dat draagt eraan bij dat Europa brandhout voor haar eigen brandstapel aan het dragen is."

Het kabinet houdt tijdens het Nederlands voorzitterschap een ambtelijke seminar om de begrotingssystematiek nog eens tegen het licht te houden. Dat is volgens D66 onvoldoende. Pechtold: "Zo'n studiebijeenkomst voor ambtenaren is onder de maat. Dat moet niet op ambtelijk niveau, maar met regeringsleiders. Bij de opvang van vluchtelingen hebben we gezien wat er gebeurt als ambtenaren het ergens over eens worden, maar regeringsleiders niet. Dan gebeurt er dus niets."

Koenders

Pechtold ziet hier voor Koenders een uitgelezen mogelijkheid om als minister van Buitenlandse Zaken de geschiedenisboeken in te gaan.

"We kunnen de EU-leiders wel langs het Rijksmuseum loodsen en door de Keukenhof trekken terwijl we de voorzittershamer vasthouden, maar er ligt hier voor Koenders een kans om van zijn ministerschap echt iets te maken waaraan hij herinnerd kan worden", aldus Pechtold. "De ambitie die er nu ligt, is ver onder de maat."

Pechtold wijst Koenders op een Kamermotie die het kabinet oproept een top met regeringsleiders te organiseren. Koenders' voorganger Frans Timmermans vond het in 2013 nog een goed idee om de meerjarenbegroting prominent op de agenda van het voorzitterschap te zetten.

Donderdagmiddag vergadert de Tweede Kamer over het Nederlands EU-voorzitterschap.


2015-07-09 00:17:50
Rusland spreekt veto uit tegen resolutie over genocide Srebrenica
Gepubliceerd: 08 juli 2015

Rusland heeft woensdag een veto uitgesproken tegen de Srebrenica-resolutie waarin de moord op 8000 moslims als genocide zou worden bestempeld.

President Tomislav Nikolic zei dat de tekst "alleen het Servische volk veroordeelt en oude wonden openrijt"


​Video: Posters van Poetin bedekken muren in Srebrenica

http://www.nu.nl/buitenland/4084497/rusland-spreekt-veto-resolutie-genocide-srebrenica-.html



Geen oude wonden willen oprijten, maar wel posters van Poetin ophangen in Srebrenica, ik neem aan om hem te eren voor zijn veto ............. :/ Fijne mensen daaro :S
2015-07-09 07:45:59
Betoog Verhofstadt

Wat vinden jullie hiervan ?
(edited)
2015-07-09 14:04:15
Zeer inhoudsloos.
2015-07-09 14:06:39
Het is heleboel show, daar in Europa.
2015-07-09 14:24:52
Net als in Den Haag hoor :P
(edited)
2015-07-09 16:13:22
In grote lijnen heeft die man gelijk. Griekenland hoort niet in de euro, de manier van leven in dat land wijkt te veel af in vergelijking met landen als Nederland, Duitsland en België. Ik vraag me ook af wat Griekenland überhaupt in de EU doet.
2015-07-09 17:34:05
Zo woont de Griekse bankier die € 250 miljoen noodsteun kreeg (binnenkijken bij Paris Latsis)

http://925.nl/archief/2015/06/25/griekse-bankier-koopt-mansion-van-15-miljoen-in-beverly-hills-van-uw-geld/
2015-07-09 17:47:37
Ik heb het filmpje niet gekeken, maar wat ik las over de reders in Griekenland is ook wel vreemd. Het is de belangrijkste markt voor Griekenland, deze zwaar belasten zou dit om zeep kunnen helpen, maar er valt ook wel wat te halen maar door onbegrijpelijke afspraken gebeurd dit niet. Natuurlijk heel erg vreemd dat schatrijke Griekse reders, die 16% van de wereldmarkt van de handel over zee beheersen, in eigen land weinig tot geen belasting hoeven te betalen.
2015-07-09 19:37:13
Cas, je hebt een vooringenomen mening waardoor je denkt dat hij gelijk heeft. Dat kan ik zien aan het feit dat wat jij zegt, totaal niet is wat Verhofstadt zegt, terwijl het toch erop lijkt dat je een uitleg wil geven waarom Verhofstadt gelijk heeft.

Charles, er zit nu een regering die zulk soort dingen aan wil pakken (gaten in het belastingstelsel, belastingontwijking, corruptie) en er ook op hamert dat, met medeweten van de EU, de noodsteun aan Griekenland deels naar West-Europese banken en deels naar Griekse banken ging, en niet naar de Griekse staat.


In ander nieuws, in de zelfde EU-top werd besloten de TTIP-onderhandelingen voort te zetten; het ISDS zit er nu definitief in (zij het op licht aangepaste wijze), en de kans op afronding van het verdrag is nu wel erg groot. Dat is op zich best wel groot nieuws, en onder andere NRC had er direct een artikel over, dus ik heb de NOS er gisteren maar op gewezen dat zij dat nog niet hadden. Ik weet van eerdere mails naar de NOS dat ze redelijk snel verwerkt en beantwoord worden. Voorlopig heb ik nog geen antwoord en is er ook nog niets gepubliceerd. Niet heel verrassend, wel tekenend. Tussen juli 2013 (begin van de onderhandelingen) en maart 2014 (vlak voordat iedereen het te weten kreeg via social media en Zondag met Lubach) 5 persberichten er over, allemaal positief en met zeer beperkte inhoud. In de periode dat er in Nederland langzaam kleine demonstraties op gang kwamen en steeds meer mensen op internet probeerden het bekender te maken en het al een groot issue was in alle omringende landen (oktober 2014 - maart 2015) zijn er geen berichten over TTIP geweest. In die periode werd onder andere een belangrijk besluit genomen in Brussel op 19 december, een principe-akkoord over TTIP. Er was wel degelijk iets te vertellen dus.

De regering heeft zo veel mogelijk geprobeerd het stil te houden, zo veel was wel duidelijk, vóór dat TTIPalarm van Arjen Lubach. In die tijd heeft NOS zich ook stil gehouden. En dat is niet de 1e keer dat de NOS toevallig wel heel mooi op 1 lijn lag met de regering. Het is echt staats-tv, journalistieke integriteit zal je er niet kunnen vinden zodra een artikel ergens een politiek of geopolitiek belang heeft.
2015-07-09 19:39:53
Ik kan wel gaan uitleggen waarom ik vind wat ik vind, heb me er inmiddels (met dank aan mijn vader) erg in verdiept.. Maar dan ben ik een paar honderd woorden verder, wordt alles opeens heel serieus, en dat gaat me iets te ver voor een Sokker forum x)