Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Overig nieuws

2016-12-11 20:49:56
Ben het over veel dingen met je eens Charles maar hieruit concluderen dat er leugens zijn over de stromen vluchtelingen die Nederland niet zaan zou kunnen is wel heel erg de andere kant op getrokken.
2016-12-11 21:55:07
Nederland kan veel meer vluchtelingen aan dan we nu opvangen, en we hebben ook veel meer vluchtelingen beloofd op te vangen dan we nu doen. De geluiden dat we overspoeld worden en dat we het niet aan kunnen komen puur uit de onderbuik. Net als in de meeste andere Europese landen overigens.
2016-12-11 22:04:08
Dat zal vast zo zijn, maar vond dat die dingen totaal niet met elkaar verband houden.

Hoeveel vluchtelingen hebben we beloofd om op te nemen dan? Ben ik wel benieuwd naar! Tevens ook benieuwd naar hoeveel we er nu hebben opgenomen.
2016-12-11 22:54:18
Waar ik op doel is de actieve opname, want dat is hetgeen waar beloftes over worden gedaan: er is beloofd 3797 vluchtelingen van Griekenland over te nemen over de periode van de afgelopen 2 jaar. Dat gaat om mensen die al volledig gecheckt zijn en klaar zitten voor relocatie. De mensen waar voor alle argumenten om geen vluchtelingen op te nemen niet van toepassing zijn. Er zijn er zo'n 630 (ten minste, bijna 2 weken geleden) opgenomen.

Intussen zijn er natuurlijk ook vluchtelingen die niet actief worden opgenomen - degenen die hier heen reizen en hier asiel aan vragen. Exacte cijfers over immigratie en emigratie (zijn voor een groot deel immigranten uit eerdere jaren) naar afkomst zijn er bij het CBS. Ik had ergens eerder dit jaar nog een rapport van hen gelezen met cijfers over het aantal asielaanvragen t/m 2015. Ik kan het nu even niet vinden, maar ik dacht dat het aantal 1e asielaanvragen zo rond de 60.000 lag voor de afgelopen 2 jaar bij elkaar, maar pin me er niet op vast.

Dat aantal moet je wel in perspectief zien van de totale asielstroom: Jordanië, Libanon en Turkije hebben alle drie miljoenen Syrische vluchtelingen opgenomen in extreem slechte omstandigheden; er zijn daar geen middelen voor betere opvang, de kampen moeten maar hopen dat er eten binnen komt, want ze hebben over het algemeen geen mogelijkheden zelf iets te verbouwen, en als het eten komt wordt het massaal gegeven aan degenen die er als eerste zijn met maffiapraktijken als gevolg. Kinderen zitten massaal aan de drugs, soms al vanaf hun 2e, grotendeels omdat dat het enige is wat er te doen is. Die zijn voor hun hele leven verpest. Om maar 2 van de vele problemen te noemen die bij die massale kampen komen kijken. Het minimale wat Europa hier aan moet doen, zeker gezien het aandeel in het creëren van omstandigheden waarin IS zo makkelijk kon ontstaan (okay, vooral in de vorm van het volgen van de VS), ligt m.i. ver boven wat er nu gebeurt. Het enige Europese land dat meer vluchtelingen opneemt dan ze aan kunnen, Griekenland, doet dat ook alleen maar omdat het aan haar lot wordt overgelaten door de rest van de EU.
2016-12-11 23:37:22
Mhmm okay, interessant wat je zegt! Ik ben het met je eens dat dat anders zou moeten. Ik ben op zoek naar de redenen waarom er maar 630 zijn opgenomen van de 3800. Ik geloof namelijk niet in het feit dat we het 'gewoonweg' vertikken die mensen op te nemen wanneer we hier wel toe in staat zijn.

Je legt uit dat de vluchtelingen het ontzettend slecht hebben. Wat ik begrijp. Ik ben alleen erg benieuwd naar de andere kant van het verhaal. De EU lukt het schijnbaar niet om goed om vluchtelingen op te nemen.

Ik denk dat de focus op het proces van dit gehele gebeuren moet komen te liggen. Dat de vluchtelingen geholpen moeten worden, eens. Maar dit is een ontzettend ingewikkeld proces waar met zorg naar gekeken moet worden. Het is niet zo makkelijk.
2016-12-15 17:36:02
'Poetin persoonlijk betrokken bij inmenging verkiezingen VS'

De Russische president Vladimir Poetin zou persoonlijk betrokken zijn geweest bij de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Dat meldt NBC News donderdag op basis van medewerkers van de Amerikaanse veiligheidsdiensten.

De medewerkers zeggen met "grote zekerheid" te weten dat Poetin persoonlijk zou weten hoe de emailbox van de democraten werd gehackt en wat er met die emails zou gebeuren. Deze informatie zou komen van diplomatieke bronnen en spionnen die werkzaam zijn voor de VS.

Poetins betrokkenheid zou meerdere doelen hebben. In eerste instantie zou hij vanuit een persoonlijke vendetta tegen Hillary Clinton handelen, maar later zou Poetin met de hack de corruptie binnen de Amerikaanse politiek willen blootleggen om zo andere bondgenoten te laten zien hoe onbetrouwbaar de Verenigde Staten zijn.

Winst voor Trump

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft Rusland zich bemoeid met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, om zo Donald Trump aan de winst te helpen. Hoewel de bewijzen van de CIA grotendeels geheim blijven, is al veel duidelijk.

Zo werden volgens de inlichtingendienst servers van zowel de Democratische als de Republikeinse partij gehackt. Maar vervolgens werd alleen de bij de Democraten vergaarde inhoud overhandigd aan Wikileaks. Belastende informatie over Hillary Clinton kon zo naar buiten worden gebracht.

nu.nl



Blijft voor mij opmerkelijk dat zoveel mensen die een hekel hadden aan de USSR nu toch op Trump moet hebben gestemd.
2016-12-18 11:33:19
Duitsland dreigt Facebook met juridische stappen om extremisme

Het Duitse ministerie van Justitie heeft Facebook gedreigd met juridische stappen, als het sociale netwerk niet meer maatregelen neemt tegen extremistische uitingen op het netwerk.

Minister Heiko Maas van Justitie zei tegen de krant Süddeitsche Zeitung dat Facebook te weinig doet tegen extremisme op het netwerk. Hij stelt dat het bedrijf zich aan de Duitse wet moet houden.

"Beledigingen, ophitsing en laster hebben niets op Facebook te zoeken", zei Maas. Zijn ministerie wil tot begin volgend jaar controleren hoe Facebook optreedt tegen extremistische uitingen.

Het ministerie wil Facebook strafbaar stellen voor berichten op het netwerk, als het niet sneller verboden boodschappen op het netwerk verwijdert. "Als andere maatregelen niet werken, moeten we aan boetes denken."

Transparantie

Maas roept het sociale netwerk op tot meer transparantie. Hij wil bijvoorbeeld dat Facebook openbaar maakt hoeveel meldingen van stafbare berichten het binnenkrijgt en welke maatregelen er zijn genomen.

Alleen dan wordt volgens de minister duidelijk wat de omvang van het probleem is en hoe ertegen moet worden opgetreden. Dat zou dat de druk op zowel Facebook als Twitter verhogen.

nu.nl



Interessant. Dit kan wel eens een serieuze verandering gaan betekenen. Tot nu toe kan een social media site zich achter een hoop verschuilen, dit kan verandering brengen als sites boetes kunnen krijgen. Ook wel logisch dat sites verantwoordelijke worden gehouden, torrentsites worden ook verantwoordelijk gehouden voor wat anderen op die sites zetten.
2016-12-25 21:30:16
Netanyahu roept ambassadeur VS op om stemming Veiligheidsraad

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag de Amerikaanse ambassadeur opgeroepen voor overleg. Reden is dat de VS zich in de Veiligheidsraad van de VN onthielden van stemming over resolutie over het bouwen van nederzettingen in bezet gebied door Israël.

Het is niet bekend wanneer de ambassadeur zich moet melden.

Doordat de VS geen veto uitspraken, zoals gebruikelijk bij dit onderwerp, werd de resolutie aangenomen. Veertien van de vijftien leden van de raad stemden voor de resolutie. Daarin wordt Israël gevraagd met het bouwen te stoppen.

Ambassadeurs van tien andere landen moesten zich zondag op het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken melden om daar een reprimande in ontvangst te nemen.

Slinkse manoeuvre

Het onthouden van de stemming was volgens Netanyahu "een slinkse anti-Israëlische manoeuvre van de regering van Barack Obama".

Obama en Netanyahu hebben nooit goed met elkaar overweg gekund en Netanyahu ziet in het plotseling wegvallen van de steun van de VS een wraakactie van Obama die 20 januari aftreedt.

nu.nl



'een reprimande in ontvangst te nemen' .... tjah, stel je voor dat je als land keuzes maakt die niet goed vallen bij Israel :/ Nu nog de financiele kraan dicht draaien zoals met Zuid-Afrika is gebeurd met hun apartheidbeleid.
2016-12-25 22:25:09
Jammer dat dat politiek gevoelig ligt voor rechtse partijen, voor hun achterban zijn alle kwesties in het M-O die niet voordelig zijn voor Israël enorm controversieel. Zelfs al wordt het voortbestaan van Israël absoluut niet in gevaar gebracht, zo wordt het dan nog wel gezien.
2016-12-26 01:09:18
Vinden zichzelf altijd slachtoffer, helaas werkt het. Nu een keer niet.
2016-12-26 01:09:57
Zanger George Michael (53) overleden

Voormalig Wham!-zanger George Michael is zondag op 53-jarige leeftijd overleden.

"Het is met groot verdriet dat ik moet mededelen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George thuis is overleden tijdens de Kerst", meldt zijn publicist.

Michael is thuis overleden in de wijk South Kensington in Londen. Het is niet bekend waar Michael precies door is komen te overlijden, maar de politie meldt dat er geen verdachte omstandigheden zijn. Ambulancepersoneel arriveerde om 13.42 uur (lokale tijd) bij zijn woning.

De zanger was bekend van liedjes met de band Wham! zoals Last Christmas en Wake Me Up Before You Go-Go. Al op zijn achttiende richtte hij de band op samen met Andrew Ridgeley. Het album Fantastic was een succes en met de albums Make It Big en The Final haalde hij zelfs de eerste plaats in de hitlijsten. De band bleef voor vijf jaar bestaan, daarna richtte Michael zich op zijn solo-carrière.

http://www.nu.nl/muziek/4370683/zanger-george-michael-53-overleden.html
2016-12-26 21:50:30
Tsja, als je de gewoonte hebt met kerst je hart weg te geven gaat het een keer mis.

Too soon? :P
2016-12-27 16:51:48
No, just a careless whisper....
2017-01-01 23:49:36
Gedrag tegen hulpverleners ’te bizar’

DEN HAAG - Henk van Essen, plaatsvervangend korpschef, noemt het zorgwekkend en onaanvaardbaar dat politieagenten en andere hulpverleners tijdens de jaarwisseling opnieuw zijn gehinderd bij hun werk. „Deze mensen zijn er voor ieders veiligheid. Die hoor je met rust te laten. Ik vind het te bizar voor woorden dat je er blijkbaar genoegen in schept om brandweerlieden of andere hulpverleners te beletten andere mensen te helpen”, aldus Van Essen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27346003/__Agressie_tegen_hulpverleners__bizar___.html?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

http://www.telegraaf.nl/buitenland/27345611/__Politievakbond_ACP__politiek_is_nu_aan_zet__.html



Belachelijk, straffen per direct verdubbelen. Laat ze maar voelen dat dit echt niet kan!
(edited)
2017-01-03 11:41:00
Republikeinen in lagerhuis VS stemmen onafhankelijke ethische commissie weg

De Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben besloten de onafhankelijke ethische commissie van dat orgaan vleuggellam te maken.

Het Huis van Afgevaardigden moet officieel dinsdag nog stemmen over het voorstel. Maar omdat de Republikeinen een meerderheid hebben in het lagerhuis, kunnen de Democraten het plan niet tegenhouden.

De onafhankelijke commissie werd opgericht in 2008, na enkele corruptieschandalen waarbij politici uit het Huis van Afgevaardigden tot celstraffen werden veroordeeld.

Het besluit van de Republikeinen, dat zij namen aan het einde van het kerstreces van het Huis van Afgevaardigden, leidde meteen tot veel kritiek van Democraten en van actiegroepen die strijden tegen corruptie, zoals Judicial Watch. Zij stellen allemaal dat dit besluit diametraal staat op de beloftes van openheid en afrekenen met vriendjespolitiek, twee zaken waar Donald Trump op hamerde in zijn campagne tegen Hillary Clinton.

Belangenverstrengeling

Tijdens een interne stemming besloot de fractie, tegen het advies van de Republikeinse leiders in, de onafhankelijke commissie onder te brengen bij de commissie die onder verantwoordelijkheid van de leden van het Huis van Afgevaardigden zelf valt.

Dit betekent in de praktijk dat er geen onafhankelijk orgaan meer is dat, los van de politici zelf, onderzoek kan verrichten naar mogelijke fraude of ethische problemen binnen het lagerhuis.

De onafhankelijke commissie kan onderzoek instellen op basis van berichten in de media over belangenverstrengeling of fraude. Ook kunnen verdachten worden gehoord zonder toestemming van het Huis van Afgevaardigden en moeten de onderzoeken van de onafhankelijke commissie openbaar worden gemaakt.

Anonieme klachten

Dat geldt niet voor de onderzoeken van de 'interne' commissie waar de onafhankelijke commissie nu mee moet fuseren. Bovendien kunnen bij de onafhankelijke commissie anoniem klachten of tips worden gegeven.

Trump wordt op 20 januari geïnstalleerd als president. Zijn Republikeinse Partij heeft zowel in het Huis van Afgevaardigden als het Congres een meerderheid. Critici zijn zeer bezorgd dat deze 'absolute' macht van de partij in Washington betekent dat zij zonder veel weerstand hun eigen plannen kunnen doordrukken.

nu.nl


Gaat al lekker daaro. Alvast voorbereidend werk zodat geld en zelfverrijking een nog belangrijker onderwerp gaat worden? :/ Ik moet hierbij toch elke keer weer denken aan Sci-Fi films waar bedrijven de gang van zaken bepalen van een land, en politici geen rol meer spelen of echt pionnen zijn van het financiele systeem. Niet zo Sci-Fi meer.
2017-01-04 00:14:51
Republikeinen in Congres draaien 180 graden na eerste botsinkje met Trump.

Met een draai van 180 graden zijn de Republikeinen in het Congres dinsdag begonnen aan hun nieuwe termijn. Ze wilden een ethische toezichthouder ontmantelen, maar kwamen daar na publieke opwinding en een getwitterde tik op de vingers van Donald Trump van terug. Daarmee zijn Trump, en kritische Amerikanen, geleid door kritische media, als winnaars uit de bus gekomen van het eerste botsinkje met de Republikeinse meerderheid in het Congres.

Door: Michael Persson 3 januari 2017, 19:22
De Republikeinse volksvertegenwoordigers hadden maandagavond in een onaangekondigde zitting besloten de macht van het Office of Congressional Ethics (OCE) in te perken. Deze ethische waakhond zou voortaan niet meer onafhankelijk mogen opereren van de congresleden die hij in de gaten hield, maar onder hun paraplu. Met andere woorden: de toezichthouder zou onder toezicht worden gesteld van degenen op wie hij toezicht houdt.

De maatregel zou onderdeel zijn van het 'regelpakket', het allereerste besluit van het nieuwe jaar waarover het Huis van Afgevaardigden maandag zou stemmen. Hoewel partijleider Paul Ryan en fractieleider Kevin McCarthy achter gesloten deuren aanmerkingen hadden op het voornemen, schaarden zij zich dinsdag achter de meerderheid.

De berichtgeving leidde tot een storm van kritiek, uit progressieve hoek, maar ook van het conservatieve Judicial Watch. 'Het Amerikaanse volk zal dit zien als schimmig en corrupt', zei voorzitter Tom Fitton. Ook Republikeinse politici plaatsten vraagtekens bij de manoeuvre. Senator Lindsey Graham noemde het 'het stomste freaking ding' dat de parlementariërs konden doen.

De telefooncentrale naar het Huis werd plat gebeld, en toen voegde ook Donald Trump zich in het klagende koor. 'Met al het werk dat het Congres te doen heeft: moeten ze nou echt de verzwakking van de onafhankelijke ethische waakhond, hoe oneerlijk die ook mag zijn, tot nummer één actie en prioriteit maken? Concentreer je op belastingherziening, gezondheidszorg en zoveel andere zaken van groter belang!' Trump stelde geen vraagtekens bij de uitholling van de macht zelf, maar bij de timing ervan en de beeldvorming erover.

Daarop werd het plan uit het pakket regels gehaald. Of en wanneer het voornemen alsnog wordt uitgevoerd is onduidelijk.


Omkopings- en corruptieschandalen

De ethiektoezichthouder werd acht jaar geleden in het leven geroepen na een aantal omkopings- en corruptieschandalen, die leidden tot de veroordeling van drie congresleden (één Democraat, twee Republikeinen). Hoewel het initiatief tot meer toezicht vooral van de Democraten kwam, maakte ook toenmalig Republikeins partijleider John Boehner zich er hard voor.

De waakhond kan na tips of klachten een onderzoek instellen naar corruptie of belangenverstrengeling van een congreslid, en dat aanhangig maken bij een integriteitscommissie van het Huis van Afgevaardigden. Die commissie bepaalt vervolgens of verder onderzoek nodig is. De toezichthouder brengt hoe dan ook verslag uit.
De afgelopen congresperiode (twee jaar) zijn tien van de 435 leden voorgedragen voor nader onderzoek.

De voorgestelde inperking zou de toezichthouder tot een klachtencommissie hebben gereduceerd. Anonieme tips zouden niet meer worden geaccepteerd, er zou geen informatie meer worden gedeeld met de politie, er zou geen onderzoek meer mogen worden gedaan naar zaken van voor 2011, de waakhond zou geen publieke uitspraken meer mogen doen en, meest verstrekkend, het Congres zelf zou een onderzoek mogen stoppen.


Ryan blijft voorzitter Huis van Afgevaardigden

Paul Ryan is dinsdag officieel herkozen als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De Republikein, die zich tijdens de verkiezingscampagne regelmatig negatief uitliet over Donald Trump, kreeg 239 van de 435 uitgebrachte stemmen. De 46-jarige Ryan kreeg de belangrijke post ruim een jaar geleden en ontwikkelde zich in sneltreinvaart tot een politieke zwaargewicht. Het was even de vraag of hij wegens zijn kritiek op Trump wel voldoende steun zou krijgen in eigen kring. De gedelegeerde uit Wisconsin schikte zich echter in de partijdiscipline waarna de Republikeinen de rijen sloten. Slechts één afvallige gaf de voorkeur aan een ander. (ANP)

Kritiek op toezichthouder

Er is al jaren kritiek op de toezichthouder, zowel van Republikeinen als Democraten, vaak wanneer ze zelf onder vuur liggen. De OCE (acht leden, vooral juristen) zou op te veel slakken zout leggen en zo het parlementaire werk belemmeren. Maar hun partijleiders hebben maatregelen tot dusver tegen weten te houden.

Nu werpt dus Trump, die met zijn kreet 'Leeg het moeras' de afkeer van Washington kanaliseerde, zich op als (tijdelijke) bestrijder van belangenverstrengeling - ook al heeft hij daar zelf mee te maken.

Volkskrant.nl