Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Overig nieuws

2018-04-18 14:11:06
Ik denk dat het omslagpunt al bereikt is.
Daarnaast heb je minder winst als je meer kosten hebt....

In mijn leven heb ik sales, administratie op vrijwel alle vlakken , it en (netwerk)engineering gedaan dus weet wel waar ik over praat.

Theoretisch kun jij alles erg goed op een rijtje zetten merk ik, maar de praktijk blijkt vaak 20 jaar later 70% te zijn en theorie max 30%.
Als je ervaring opbouwt kom je er bovendien achter dat er op de wereld teveel korte termijn gedacht wordt en de meeste mensen daarin meegesleurd worden, een hele foute beweging die gaande is in mijn ogen. Ook op bovenstaand gebied onderschatten we de gevolgen en hoe erg d egevolgen nu al zijn.
(edited)
2018-04-18 14:52:46
Of het omslagpunt al bereikt is durf ik niet te zeggen. Ik denk dat deze er nog aan zit te komen. Bedrijven zijn op dit moment niet bizar veel aan het investeren in veilig netwerk. Dit gaat wel veranderen denk ik hoor.

Daarnaast heb je minder winst als je meer kosten hebt....

Dat is logisch denk ik zo he. En een aanval op je netwerk levert je inderdaad kosten op. Maar de beste beveiliging is niet gratis he. Dat kost ook geld en is in veel gevallen nog hoger dan de kosten van een aanval. En ja, dat is natuurlijk korte termijn denken. Maar dit is wel de manier waarop er in bedrijven de beslissing wordt genomen.

Ik vind niet dat ik dit te theoretisch benader. Dit is hoe het in de praktijk gaat. Dat ik het met je eens ben dat we dingen onderschatten heeft daar verder niks mee te maken.

Je kunt niet het beste van twee werelden hebben. Natuurlijk zou het top zijn wanneer er regelgeving komt op het gebied van databescherming. Maar alleen de grootste vissen zouden dat op dit moment kunnen betalen waardoor juiste kleinere bedrijven moeite hiermee hebben. Ik denk dat je je in andere topics al vaker uitgelaten hebt over het 'systeem' en de 'grote organisaties' die alleen maar machtiger worden en de wereld verpesten. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die dat in de hand werkt.

Korte termijn denken is nodig om uberhaupt te moeten nadenken over lange termijn, anders is die er in de toekomst niet meer.
2018-04-26 19:56:12
Familie overleden dj Avicii: 'Hij kon niet langer verder'

De familie van de vrijdag overleden Avicii heeft een nieuwe verklaring uitgegeven waarin gezegd wordt dat de dj en producer "niet meer kon". Het is niet duidelijk of met die uitspraak wordt bedoeld dat Avicii zelfmoord heeft gepleegd.



Waarschijnlijk dus wel zelfmoord, dacht ik al.
2018-04-27 11:52:19
Erg sneu inderdaad.
2018-04-27 20:07:27
Opnieuw doden en honderden gewonden bij protesten Gazastrook

Het Israëlisch leger heeft vrijdag opnieuw Palestijnse demonstranten doodgeschoten tijdens rellen in de Gazastrook. Volgens lokale gezondheidsfunctionarissen zijn drie betogers om het leven gekomen.

Er werd vrijdag weer volop actie gevoerd aan de grens. Naar schatting tienduizend Palestijnen waren op de been. Ze gooiden met stenen en rolden brandende autobanden naar het grenshek. Israëlische soldaten openden het vuur en zetten traangas in. Er vielen ook nog honderden gewonden, van wie verscheidene door kogels. Zeker twee zijn er slecht aan toe.

Een mensenrechtenfunctionaris van de VN sprak van ''excessief geweld'' door de Israëliërs.

Sinds de protesten begonnen op 30 maart, zijn 41 Palestijnen om het leven gekomen. Meer dan vijfduizend anderen liepen letsel op. De betogers hopen te bereiken dat vluchtelingen en hun nakomelingen ooit kunnen terugkeren naar hun oude grondgebied van voor de stichting van de staat Israël.



Wanneer gaat er een keer echt ingegrepen worden? Rusland houd ook van alles tegen met veto's in Syrië, maar daar wordt ondanks veto's ook ingegrepen wanneer er rechten van mensen worden geschonden.

Vreselijk hypocriet land.


Maar goed, Avicii is voor de wereld wel belangrijker nieuws :/ Verbazingwekkend.

(edited)
2018-04-28 13:59:57
In Syrië wordt alleen maar ingegrepen omdat het geopolitiek goed uitkomt voor de VS en EU. Israel is een bondgenoot van de VS, dus daar wordt niet ingegrepen.

Heeft niets met mensenrechten of veto's te maken, maar met degene die het meeste militaire macht heeft :) De VS kunnen hun wil opdrukken en in de meeste gevallen het zelfde gedrag van hun rivalen tegenhouden puur door militaire dreiging.
2018-04-28 15:54:13
Het is jammer dat er zoveel redenen zijn waardoor een bevolking uiteindelijk de lul is.
2018-04-28 15:55:16
Kernreactor Doel 1 in België stilgelegd na lek in nucleair deel

De reactor van de kerncentrale Doel 1 in België is stilgelegd nadat een lek is ontstaan in het ​nucleaire gedeelte. Dit meldt de woordvoerder van de kerncentrale aan de Belgische zender TV Oost.

Het lek is aan het begin van deze week ontdekt in de reactor, aldus de woordvoerder. Er is geen gevaar voor omwonenden.

Het herstel van de lekkage verloopt moeizaam, wordt geschetst door de uitbater. Dat komt omdat de radioactieve straling erg groot is in het gedeelte van de centrale. "De veiligheid van onze werkgevers is een van onze eerste overwegingen."

Het gebeurt overigens vaker dat de kerncentrale wordt stilgelegd. Reactoren 1 en 2 stammen uit 1975 en hebben vaak te kampen met storingen. Of het lek te maken heeft met de ouderdom, is niet bekend. De woordvoerder van de kerncentrale was niet beschikbaar voor een reactie aan NU.nl.

De kerncentrale zou er van 29 mei tot 1 oktober uit gaan voor onderhoud. Dat is door de omstandigheden nu vervroegd.

Aangifte

Vorige week zaterdag hebben zo'n 250 mensen aangifte gedaan tegen de Belgische staat, de exploitant van de Belgische kerncentrales en de Belgische atoomwaakhond FANC. Ook een aantal mensen uit Limburg deden aangifte.

De aangiftes zijn onderdeel van een protest tegen de kerncentrales. Deze zouden een gevaar vormen voor omwonenden. De kerncentrale van Doel staat op zo'n 2 kilometer afstand van de Nederlandse grens bij de haven van Antwerpen.

België houdt de reactoren in de centrales Doel en Tihange tot 2025 open.



Kernreactor Doel 1 in België ... en in Nederland. Dat waardeloos ding staat practisch op de Nederlandse grens :S
2018-04-28 19:48:01
Het hele idee van kernenergie is niet verkeerd, maar oude plants met oude reactoren zijn dat wel. Kernenergie brengt veel goeds met zich mee: het is relatief efficiënt te maken, duurzaam en er komt in het proces niet of nauwelijks uitstoot bij vrij.

Echter, een fout in het systeem of beheer kan zware gevolgen hebben op het ecosysteem en mensen in de getroffen regio. Bij moderne kerncentrales is de veiligheid veel beter te garanderen dan die 'out-dated' modellen als die in Doel.

Het is tijd dat de oude centrale in Doel in de prullenbak gaat... en er een moderne voor terug komt!
2018-04-28 22:08:16
Duurzaam?? Het is gewoon een grondstof die opraakt. En aangezien er meer en meer bijkomen zal de grondstof ook steeds sneller op raken en duurder worden omdat er meer vraag komen.

En de rotzooi moet duizenden jaren beschermd worden opgeslagen :/ Ook door puinhoop landen waar het politiek alles behalve rustig is. En waar het maar de vraag bij is hoe goed, of slecht, het opgeslagen gaat worden.

Kerncentrales is echt een heel slecht plan. Er zou veel meer onderzoek gedaan moeten worden naar de mogelijkheid van en/of het uitbreiden van geothermische centrales en getijdencentrales (beide 24u p/d werkzaam en geen conventionele backup centrale nodig!), dat is echt schone energie en volledig duurzaam.

(edited)
2018-04-29 08:34:12
Ik zie kernenergie als een prima tijdelijke oplossing tot we de capaciteit hebben met 100% duurzame bronnen. Het enorme voordeel van kernenergie is dat van alle bronnen waarvan we de productie kunnen aanpassen op de afname op het moment zelf, het de meest efficiënte is. Geothermische en getijdenenergie zijn potentiële oplossingen voor dat probleem maar het duurt nog even voor we daar voldoende mee kunnen produceren om de dalen in dingen als zonne- en windenergie op te vangen en er zijn maar een aantal beperkte locaties op de wereld waar ze effectief zijn.

In de tussentijd moeten we toch zo min mogelijk broeikasgassen zien uit te stoten. Nieuwe kerncentrales moeten imo op Thorium draaien, dat is veel minder gevaarlijk, creëert minder nucleair afval en is veel meer van aanwezig op aarde. Het enige nadeel is hoge opstartkosten voor een centrale, dus er zijn waarschijnlijk subsidies voor nodig en dat ligt natuurlijk politiek gevoelig omdat het woord 'kerncentrale' zo gevaarlijk klinkt.

Van onze huidige technieken geeft zonne-energie plus opslag volgens mij de minste problemen; dat wordt steeds efficiënter, maar duurt nog lang voor we dat kunnen dus we moeten iets anders hebben voor als de zon onder is. En voor de opslag zijn er ook een aantal zeldzame metalen nodig. Hopelijk gaan we richting een Dyson-zwerm maar dat is al helemaal toekomstmuziek :P
2018-04-29 12:06:52

Man in Breda gearresteerd op verdenking van doorrijden na aanrijding kleuter

De politie heeft een 34-jarige man uit Breda aangehouden, die ervan verdacht wordt een vijfjarige kleuter zaterdagavond te hebben aangereden en het kind ernstig gewond te hebben achtergelaten.

De jongen werd aangereden in Breda op de Wensel Cobergherstraat, waar een groep kinderen aan het spelen was. Een bestuurder van een zwarte auto maakte een manoeuvre naar links, vermoedelijk om de kinderen te ontwijken, maar hij raakte de kleuter toch met de linker voorkant van zijn auto.

Na een melding zag de politie de betrokken auto rijden, waarop agenten hem klemreden. De verdachte verzette zich heftig bij zijn aanhouding en sloeg een agent tegen het hoofd.

Meerdere agenten moesten geweld gebruiken om de man aan te kunnen houden.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die de auto voor het ongeval hebben zien rijden.

Het kind is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is zijn toestand niet levensbedreigend.



Wat moet dit een waardeloze vent zijn!
2018-05-01 07:30:08

'Werkdruk is een beetje hip en ontspanning is een vies woord'

Meer mensen ervaren tegenwoordig werkdruk, omdat er hogere eisen worden gesteld. Ook de mentale en emotionele belasting is toegenomen. Maar de een is meer stressbestendig dan de ander.

Een glazenwasser of schoonmaker had tien jaar geleden minder aan zijn hoofd dan nu, benadrukt Dennis Karakoc van StressCentrum dinsdag in de NU.nl-podcast Dit wordt het nieuws. Ook in het onderwijs moet bijvoorbeeld meer werk verzet worden.

Maar dat is niet het enige. "Ambulancebroeders worden tegenwoordig steeds vaker geconfronteerd met agressie. En ook leerkrachten worden veel meer geconfronteerd met agressie en intimidatie", weet hij. "Daarnaast is het ook zo dat we in een samenleving zitten waarbij werkdruk of het druk hebben ook een maatschappelijk verschijnsel is. Druk is een beetje hip en ontspanning is eigenlijk een vies woord."

Karakoc wijst bijvoorbeeld op de smartphone, die voor veel jongeren het eerste en het laatste is dat ze iedere dag zien.

"Er is onvoldoende ruimte om even geen prikkels te hebben. Dat zorgt er dus voor dat we met z'n allen in een soort maatschappij verwikkeld raken waarbij er een constante prestatiedruk is. En als die er niet is, dan leggen we die onszelf wel op."

Balans

Er is sprake van werkdruk als er geen goede balans is tussen de eisen die aan het werk worden gesteld en de mogelijkheden van werknemers om de taken goed uit te kunnen voeren.

Dit kan te maken hebben met de hoeveelheid werk die je kunt verrichten, maar ook met de emotionele belasting van het werk.

"Maar er spelen ook andere factoren mee", aldus Karakoc. "Ben je bijvoorbeeld in staat om je pauzes zelf te organiseren, heb je autonomie in je werk, heb je steun van je collega's of van je leidinggevende? Dat geheel samen bepaalt eigenlijk hoe die balans is."

Privé

Niet alleen de aard van je werk en je werkomstandigheden bepalen of je werkdruk ervaart. "Iemand die bijvoorbeeld in de privésituatie mantelzorg verricht, kan een hoge mate van belasting hebben", legt Karakoc uit. Dit kan uiteindelijk op het werk tot problemen leiden.

Er zijn dus factoren die per persoon verschillen. "Welke belasting heb je thuis? Hoe stressbestendig ben je zelf? Hoe competent ben je? Dat geheel bepaalt waarom de een bijvoorbeeld wel een bepaalde werkdruk of werkstress kan ervaren en een ander zegt: 'Ik heb nergens last van'."

Serieus nemen

Volgens Karakoc is het vooral belangrijk om signalen van werkdruk heel serieus te nemen, omdat de druk kan leiden tot werkstress.

"En werkstress kan leiden tot bepaalde belastingsverschijnselen die - als je daar niets aan doet - zich lichamelijk, psychisch, emotioneel of in het gedrag kunnen uiten." Denk daarbij aan een burn-out, chronische vermoeidheid, spanningsproblemen, nervositeit of een depressie.

Vervolgens moet je als werknemer praten met collega's, je leidinggevende en je hrm-afdeling. "Er zijn een aantal factoren die binnen een organisatie werkstress kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met technologie, de autonomie die mensen hebben of de werktijden, ontwikkelingsmogelijkheden en dat soort zaken."

Ook moet je kijken naar de balans tussen werk en privé: "In veel organisaties is het nog steeds normaal dat mensen altijd hun e-mails moeten lezen, ook na werktijd." Karakoc raadt mensen aan hierover afspraken te maken met hun werkgever.

Ontspanning

"Je kunt zelf ook veel dingen doen", stelt hij. "Dat betekent dat je moet zorgen voor voldoende ontspanning. Zorg voor voldoende rust, herstelmomenten en voldoende slaap."

Ook is het aan te raden om binnen je werk te onderzoeken waar je energie van krijgt en wat je energie kost. "Dat kan bijvoorbeeld heel simpel zijn door tijdens de lunch een wandelingetje buiten te gaan maken. Gewoon even met je collega's een rondje lopen."

Verder is multitasken wat Karakoc betreft uit den boze. Je kunt je beter op één taak richten.

Werkgevers

Daarbij ziet hij ook een taak weggelegd voor werkgevers. "Op het moment dat iemand uit gaat vallen, dan heeft niet alleen hij of zij een groot probleem, maar zijn collega's ook. Want het werk komt bij hen terecht. En uiteindelijk de organisatie natuurlijk ook."

"Iemand met een goede burn-out kan zo'n negen maanden tot twee jaar uit de roulatie zijn. Dus is het ook heel belangrijk dat organisaties gaan kijken hoe ze de werkdruk acceptabel kunnen houden."

(edited)
2018-05-02 08:41:59

Rechtbank beslist over lawaaiprotest tijdens Nationale Dodenherdenking

De activisten die de twee minuten stilte tijdens de Nationale Herdenking vrijdag met een lawaaidemonstratie willen verstoren, hebben een rechtszaak aangespannen om dat mogelijk te maken.

https://www.nu.nl/4-en-5-mei/5247194/rechtbank-beslist-lawaaiprotest-tijdens-nationale-dodenherdenking.html



Wat een idioten :/
2018-05-02 08:45:17

'Trump dicteerde brief over goede gezondheid'

De Amerikaanse president Donald Trump zou een brief over zijn goede gezondheid hebben gedicteerd aan zijn arts. De brief werd geschreven in aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016.

Dat zegt de arts die de brief heeft geschreven, Harold Bornstein, tegen CNN. "Hij heeft de hele brief gedicteerd. Ik heb hem alleen gezegd wat er wel en niet in kon", aldus Bornstein over Trump.

De brief werd in 2015 gepubliceerd door het campagneteam van Trump. In de brief stond onder meer dat Trump de gezondste president ooit zou zijn als hij zou worden verkozen.

In 2016 zei Bornstein nog tegen CNN dat hij de brief zelf had geschreven, maar dat hij haast had tijdens het schrijven. Daar is de arts op teruggekomen in een nieuw interview met de Amerikaanse zender. Waarom Bornstein nu een andere verklaring geeft dan twee jaar geleden, is niet bekend.

De arts vergelijkt de brief met de film Fargo. "Het is zwarte humor. Net als Fargo neemt het de waarheid en duwt die in een andere richting."

Ook zou de voormalige lijfwacht van Trump het kantoor van Bornstein hebben overvallen, toen hij de medische gegevens van de president op kwam halen.

Gezondheid

In januari onderging Trump zijn eerste jaarlijkse gezondheidstest als president. Daaruit bleek volgens de arts van het Witte Huis dat de president gezond is, maar wel overgewicht heeft. Trump zou gezonder moeten eten en meer moeten bewegen.



Over idioten gesproken :/

Hoe kom je erop, Trump de gezondste president ooit zou zijn als hij zou worden verkozen. Alles draait bij hem om het groter en overdrevener maken dan het is.


En nu roept een andere idioot uit Zuid-Korea dat deze halve zool de nobelprijs van de vrede moet gaan krijgen. Hoe krijg je een uber-narcist in de zevende hemel ... :/
2018-05-02 10:35:36
Dingen die over trump worden geschreven in positieve en in negatieve zin probeer ik zo min mogelijk van te vinden. Ik acht de kans namelijk alleen maar groter dat wanneer iets over deze personen in het nieuws komt het eerder NIET waar is dan WEL. Ik laat me dus ook niet negatief of positief uit over Trump. Hij is (wat het doet lijken) een ontzettende narcist inderdaad. Toch, (naar wat het doet lijken) krijgt hij wel de twee grootste ruzie makertjes van de klas aan een tafel om de problemen op te lossen. Maar of dat allemaal waar is weet ik ook niet. Ik durf er geen harde uitspraken over te doen.


Btw, dat artikel ook dat hij zijn eigen doktersbrief zou hebben geschreven. Wat probeer je daarmee te zeggen als nieuwsgever? Ik vind het echt dom nieuws.
(edited)