Subpage under development, new version coming soon!
Subject: »[NEWS] Uutiset
Mulla on ollut ongelmana kaikkien muiden treenaus paitsi nopeuden. :-) Se on helppo ja yksinkertainen, kaikki saa treenin, riippumatta käskystä tai pelipaikasta. Enkä edes allekirjoita, että olisi mikään hidas treenimuoto.
Pahin ongelma on tekniikan treenaaminen, koska se ainakin tuntuu tosi hitaalta. MID - käskyllä mid-pelaajille, mutta ei oikein tartu.
Pahin ongelma on tekniikan treenaaminen, koska se ainakin tuntuu tosi hitaalta. MID - käskyllä mid-pelaajille, mutta ei oikein tartu.
Mulla tekniikka ja keskaritreeni on menny samaa tahtia kun aikoinaan treenasin pariviikkoa keskarii sit tekniikkaa ja sit taas vaihdoin jne. katselin myöhemmin ohjelmasta niin tasot nousi suht tasaisesti samalla pelaajalla. Eli eliminoin vanhenemisen hidastus vaikutuksen...
Sokkeri ei muutenkaan ole niin helppo kun sääntöjen mukaan myös pelaajan aktiivisuus vaikuttaa.
Sokkeri ei muutenkaan ole niin helppo kun sääntöjen mukaan myös pelaajan aktiivisuus vaikuttaa.
Kehityspäiväkirja 5: Uudet harjoittelun muutokset
Tällä viikolla haluamme esitellä uuden lähestymistapamme harjoitteluun. Löydät kaikki tiedot alla. Samanaikaisesti työskentelemme uuden kausikalenterin lopullisen version parissa. Tämä osa esitellään ensi viikolla, koska se vaatii vielä hiukan aikaa.
Harjoittelun muutokset
Harjoittelujärjestelmää aiotaan muuttaa. Päätavoite on sovittaa enimmäismäärä harjoituksia suurempaan otteluiden määrään viikossa. Tämä tekee harjoittelusta joustavampaa, jotta on mahdollista rakentaa joukkuetta ei niin harjoittelumuodostuneeksi, vaan enemmän kuin se on tosielämässä - kokeneet pelaajat vastaan nuoret pelaajat, jotka esitellään ykkösjoukkueelle.
Tärkein muutos on, että sen sijaan, että sinulla olisi harjoittelua varten yksi ottelukäskytys, voit asettaa harjoittelun useille muodostelmille samanaikaisesti. Toki on olemassa raja, joka on 10 harjoittelupaikkaa (slot) viikossa.
Lisäsäännöt uudelle harjoittelulle:
1. Pidämme harjoituksessa ottelukäskytysten rajat - voit harjoittaa korkeintaan kuutta hyökkääjää ja kahta maalivahtia. Keskikenttäpelaajat puolustajat mahtuvat rajoihin. Voit määrittää eri taidot kullekin neljälle pelipaikalle.
2. Pelaajat, jotka on nimetty 10:een harjoittelupaikkaan, saavat aina harjoituksen, vaikka he eivät olisi pelanneet ottelua viikon aikana. He saavat kuitenkin merkittävän bonuksen harjoitteluun riippuen siitä kuinka monta minuuttia he ovat pelanneet.
3. Virallisissa peleissä pelatut minuutit ovat paljon arvokkaampia kuin samat minuutit, jotka on pelattu ystävyyspeleissä.
4. Jotta saavutetaan harjoitusbonus, joka on lähellä maksimiarvoa, harjoittelupaikkaan asetetun pelaajan on kerättävä noin 90 minuuttia viikon virallisten otteluiden aikana.
5. Pelaajat, jotka pelasivat, mutta joita ei ollut asetettu harjoittelupaikkoihin, saavat vain yleisharjoituksen ja vain osan harjoituksesta heidän käskytyksestään.
6. Pelaajat, joita ei ole nimetty harjoittelupaikkoihin ja jotka eivät pelaa otteluita, menettävät hitaasti taitojaan.
7. Pelaajat jotka pelaavat virallisen ottelun ja vahvempia joukkueita vastaan saavat ylimääräisen bonuksen harjoitukseensa.
8. Nopeutetussa 13 viikon kauden skenaariossa myös treeninopeutta lisätään, mutta vähemmässä määrin. 14 viikon kauden skenaariossa harjoittelu pysyy kuta kuinkin nykyisellä intensiteetillä. Skenaariot esitellään seuraavassa kehityspäiväkirjassa.
9. Valmentajien tehokkuus tulee näkyviin - pystyt tekemään päätöksiä valmentajistasi näkemällä, kuinka heidän taitonsa vaikuttavat kunkin muodostelman harjoituksen tehokkuuteen, samoin kuin yleisharjoitukseen.
10. Tarkat mittasuhteet ja riippuvuudet vahvistetaan useiden testien jälkeen uudessa testauspalvelimessa. Simuloimme sopivan määrän nopeutettuja kausia varmistaaksemme, että peli on tasapainossa.
11. Kestävyysharjoittelua on muokattava hieman. Muut harjoittelusäännöt pysyvät ennallaan.
(edited)
Jotain omia lisäyksiä:
Nykyisessä harjoittelujärjestelmässä harjoitellaan esim. MID-käskyllä kymmenelle pelaajalle syöttöä viikossa. Jatkossa voit määritellä jokaiselle käskytykselle harjoituksen esim.
GK - maalivahti
DEF - tekniikka
MID - syöttö
ATT - laukominen
Sen jälkeen valitaan 10 pelaajaa harjoittelupaikkoihin esim.
1 x GK (max 2)
3 x DEF (max 10)
4 x MID (max 10)
2 x ATT (max 6)
Nykyisessä harjoittelujärjestelmässä harjoitellaan esim. MID-käskyllä kymmenelle pelaajalle syöttöä viikossa. Jatkossa voit määritellä jokaiselle käskytykselle harjoituksen esim.
GK - maalivahti
DEF - tekniikka
MID - syöttö
ATT - laukominen
Sen jälkeen valitaan 10 pelaajaa harjoittelupaikkoihin esim.
1 x GK (max 2)
3 x DEF (max 10)
4 x MID (max 10)
2 x ATT (max 6)
Sinällään mielenkiintoinen muutos, mutta johtaako se siihen että joukkueilla on vain 11 kovaa pelaajaa jotka pelaavat kaikki pelit ja saavat treenin ja koko muu rosteri pelkkää Kanuunaliigan jämätasoa..
Vaikea sanoa miten tämä lopulta menee. Positiivisena asiana vihdoin voi treenata muun treenin ohella maalivahtitaitoa maalivahdille ja laukomista hyökkääjälle muun treenin ohella. Tuskin tulevaisuudessakaan hirveästi satsaan cup-peleihin, sillä junnujen treeni on tärkeämpää.
Muuttuu peluuttaminen varmasti jollain lailla. Harjoittelumahdollisuudet monipuolistuu eli voi olla se nuori mokkekin maalissa, jolle reenaa mokketaitoa.
Ensiajatus kyllä erittäin positiivinen. Pelkästään sen takia, että tätä on maalivahtitreenaajat varmaan odotelleet. Aiemmin tuo on ollut lähinnä hyväntekeväisyyttä maajoukkueelle mutta jatkossa voi saada joukkueelle menestystä siinä sivussa. Kiinnostaa kyllä nähdä millä tapaa markkinat pitkällä aikavälillä tähän reagoivat.
Auttaa myös oman junnutuotannon treenaamiseen. Kuinkakohan monta pelaajaa on mennyt myyntiin sen takia, että juuri ehti tekniikkatreeni loppua ja nyt nousi huippujunnu onnettomalla tekniikalla.
Eli voiko kentällä olla yhtä aikaa esim. 10 pelaajaa pelaamassa DEF- käskyllä? Ja kaikki saavat esim. sen tekniikka treenin?
Eiköhän rajat pysy samoina, eli 5 DEF, 5 MID ja 3 ATT. Mutta voit päättää että DEF-käskyllä olevat pelaajat 2-6 treenaavat vaikka puolustusta ja 7-11 MID-käskyllä tekniikkaa. Tai sitten että 10 MID-käskyn pelaajaa treenaavat tekniikkaa, mutta viisi näistä pelaa liigassa ja viisi cupissa. Treenattavien pelaajien määrä ei muutu, paitsi nopeustreenissä jota pystyy uudessa systeemissä treenaamaan tehokkaasti vain kymmenelle pelaajalle.
Vaalit ovat jälleen käynnissä. Sinulla on mahdollisuus sekä asettua ehdolle minkä tahansa maan maajoukkueen (U21 tai aikuiset) valmentajaksi että äänestää mieleistäsi ehdokasta oman maan maajoukkueiden peräsimeen.
Vaalisivuille pääset menemällä haluamasi maan etusivulle, jossa klikkaat maajoukkueita ja sitten vaalisivuja.
Jos asetut ehdolle, on suositeltavaa, että avaat YHDEN ketjun kyseisen maan foorumille kunhan vaalit ovat alkaneet. Aseta otsikoksi [NT] tai [U21] ja oma nimimerkkisi, esim. [NT] greg tai [U21] damian. Älä lähetä turhia viestejä foorumeille, sokker-mailia suoraan käyttäjille äänten kalastelun toivossa äläkä lähetä turhia viestejä käyttäjien vieraskirjaan. Edellä mainitut toimenpiteet johtavat foorumikieltoon ja/tai sakkoihin.
Maajoukkueen peräsimeen valittu käyttäjä ei voi irtisanoutua tehtävästään. Siksi on tärkeää muistaa, että valmentajuus ei ole pelkästään hauskanpitoa vaan sinulla on myös kauden ajan vastuu palvella ihmisiä, jotka ovat äänestäneet sinua ajatellen sinun pystyvän siihen.
Vaalit alkoivat 11.5.2020 ja päättyvät 24.5.2020. On aika haastaa ehdokkaita kysymyksillä, sekä äänestää haluamaasi ehdokasta!
Kehityspäiväkirja 6: Liigojen optimointi & Kansalliset Cupit (idea)
Kauden vaihteen liiga-optimointi
Keskiviikkona teimme pientä hienosäätöä liigarakenteisiin. Tyhjät, käyttäjättömät divisioonat poistettiin ja useita käyttäjiä nostettiin korkeammalle sarjatasolle. Useimmissa maissa on nyt kolmen sarjatason järjestelmä, lukuun ottamatta muutamia korkean käyttäjämäärän maita. Joukkueiden määrää vähennettiin melkein 100 000:lla.
Valitettavasti kohtasimme teknisiä ongelmia liigojen yhdistämisessä, emmekä pysty tiivistämään lohkojen määrää alimmilla sarjatasoilla. Alkavalle kaudelle lohkojen määrä jäljelle jäävissä divisioonissa pysyy samana, mutta valmistelemme uusia sarjojen yhdistämisiä seuraavalle kaudelle (tämä täytyy kehittää alusta alkaen).
Uusi kausikalenteri - ehdotus
Tarvitsemme vielä hieman aikaa viimeisen kausikalenteri-ehdotuksen laatimiseksi. Muutokset julkistetaan ensi viikolla, yhdessä melko laajan kyselyn kanssa. Kyselyssä selvitetään käyttäjien mielipide ideamme eri elementeistä, jotta saamme yksityiskohtaista tietoa, jos ehdotusta pitää vielä hienosäätää. Toivottavasti maltatte odottaa vielä hetken. :)
Kansallisten cupien uusi rakenne
Kansallisiin cupeihin liittyvien keskustelujen ja kyselytulosten pohjalta olemme valmiit julkistamaan lopullisen ehdotuksemme tämän kaltaisten kilpailujen osalta. Kehitystyö ottaa jonkun aikaa, mutta on mahdollista että nämä tullaan ottamaan käyttöön nopeammin kuin pelin yleinen päivitys, ehkä jopa seuraavan 4 kuukauden aikana. Näemme, että useimmat käyttäjätä haluavat pelata cup-muotoisessa kilpailussa johon ”pääsevät mukaan”, joten se motivoi meidät lisäämään muutamia lisä-cupeja alemmille sarjatasoille. Samaan aikaan ajattelemme että on kuitenkin hyvä olla mahdollisuus pelata yhdessä koko maan yhteisessä cupissa ja taistella parhaita joukkueita vastaan. Siksi päätimme yhdistää molemmat ideat (suuret kiitokset muutamista ideoista Sokker Development foorumilla jotka inspiroivat meitä tekemään näin). Lyhyt yhteenveto ehdotuksestamme alla.
Kansallisia cupeja on kahta tyyppiä – Kansallinen (eli Suomen) Cup, johon kaikki maan joukkueet voivat osallistua ja Liigacupit, joissa ainoastaan alimpien sarjatasojen joukkueet voivat pelata. Kansallinen cup alkaa kauden ensimmäisellä viikolla, Liigacupit muutamaa viikkoa myöhemmin. Joukkueet, jotka ovat pudonneet Suomen Cupista ennen Liigacupien alkua voivat osallistua myös Liigacupiin.
(edited)
Kehityspäiväkirja 7: Kausikalenteri – viimeinen äänestys
Ottelujärjestelmä – tutkimus
Kolme viikkoa sitten pyysimme teitä täyttämään kyselyn ja kertomaan mielipiteenne ehdotuksista uudeksi kilpailukalenteriksi. Kiitos kattavasta keskustelusta. Monet kommentit ja uudet ideat olivat erittäin hyödyllisiä ja jotkut niistä ovat mukana lopullisessa ehdotuksessa.
Kyselyn voittaja on vaihtoehto 3 – kalenteri jossa sarjojen joukkuemäärä on nostettu 8 12 ja pelataan kaksi liigapeliä viikossa. Kalenterin täydentää kaksi toisentyyppistä ottelua – Kansainvälinen Cup (jossa on lohkovaihe) ja Kansallinen (Suomen) Cup. Tämä vaihtoehto sai yli 60% kaikista äänistä ja tämän vaihtoehdon valintaa tuki yli 450 ihmistä. Kyselyn tulokset näkee alla olevasta linkistä. Tässä yhteenveto.
Olemme myös tyytyväisiä siihen, että vain noin 15% käyttäjistä valitsivat vaihtoehdon, jossa liigajärjestelmä jätetään ennalleen – se kertoo meille, että olette avoimia muutoksille.
Tiedämme myös, että jotkut teistä ovat julkaisseet omat ehdotuksensa Sokker Development -foorumille, koska ette olleet tyytyväisiä vaihtoehtoihin 1 ja 2 kyselyssä. Huomaamme, että nämä ehdotukset ovat selkiytyneet aika yhteneväiseksi vaihtoehdoksi, jossa viikossa pelataan kolme ottelua.
Tämän vuoksi haluaisimme esitellä kaksi viimeistä ehdotusta, joista äänestetään.
Perusolettamukset
Ennen kuin äänestätte, tässä on tärkeää tietoa. Ensinnäkin – meidän täytyy systematisoida keskustelua koska tällä hetkellä sitä käydään hyvin eri tasoilla – alkaen hyvin yleisistä asioista liittyen kauden rakenteeseen, erityyppisten kilpailuiden rakenteiden kautta hyvin yksityiskohtaisiin elementteihin (kuten sarjanousut, putoamissysteemi, playoff-otteluiden määrä jne.).
Tällä hetkellä meitä kiinnostaa keskustelun ylin taso – lähinnä liittyen yleiseen ottelujärjestelmään (kuinka monta ottelua viikossa) ja kuinka moneen otteluun osallistumme, sekä liigojen rakenne (kuinka monta joukkuetta per liiga). Nämä ovat tärkeimmät kysymykset jotka haluamme ratkaista ensin, ennen kuin siirrymme hienosäätämään yksittäisiä kilpailuja ja muita yksityiskohtaisempia asioita.
Siksi, kun harkitset kumpaa vaihtoehtoa äänestät, keskity ottelumääriin ja joukkuemääriin liigassa. Olemme edelleen avoimia keskustelemaan muista yksityiskohdista (esim. karsintapelit).
Muuta tärkeää tietoa päätöksen tueksi:
1. Kannattaa ottaa huomioon harjoitussysteemi joka esiteltiin kaksi viikkoa sitten.
2. Kauden pituuteen vaikuttavat elementit säädetään valitun vaihtoehdon mukaan (loukkantumisten pituudet, nopeuden harjoittelu, juniorien ikä jne.) Älä annan näiden yksityiskohtien vaikuttaa päätökseesi.
3. Taulukoissa näytetään “varmat” ottelut – ne jotka sinulla ainakin kaudessa ovat. Mustat kehykset näyttävät missä kohtaa cupien seuraavat kierrokset päättyvät. Tämä helpottaa tulkintaa siitä, kuinka intensiiviseksi peli muuttuu (50% joukkueista putoaa cupin jokaisella kierroksella).
4. Ystävyysotteluja voi pelata cup-otteluiden paikalla kun cupista on pudonnut, mutta niiden merkitys harjoitustehokkuuteen tulee laskemaan huomattavasti.
5. Foorumilla oli mielenkiintoinen idea eräänlaisesta “lämmittelyottelusta”, joka olisi vaihtoehtona joukkueille joilla ei ole karsintapeliä, ja jossa harjoitustehokkuus olisi samanlainen kuin kilpaottelussa. Sitä harkitaan, mutta tällä hetkellä tämä ei ole mukana kyselyssä.
National (Suomen) Cup – selitettiin ehdotuksessa viikko sitten, missä kaikki joukkueet aloittavat Suomen Cupissa ja alempien sarjatasojen joukkueilla on mahdollisuus putoamisen jälkeen kilpailla sarjatasonsa mukaisessa cupissa.
Kansainvälinen Cup – esitellään alla keskusteltavaksi – cupissa yhdistyy lohkovaihe, jonka tavoite on
Cup-keskustelut käydään erikseen eivätkä ne ole tämän kyselyn aiheena.
Kaksi kausivaihtoehtoa
Vaihtoehto 1: (4 peliä viikossa –> 12 joukkuetta sarjassa)
Tämä voitti ensimmäisen äänestyksen, joten se pysyy suurilta osin muuttumattomana. Pääkohdat ovat kaksi liigapeliä viikossa – joiden ansiosta joukkuemäärä voidaan nostaa kahteentoista jokaisessa sarjassa.
Vaihtoehto 2: (3 peliä viikossa –> sarjajärjestelmä ei muutu)
Tämä vaihtoehto syntyi Sokker Development -foorumin keskustelujen pohjalta. Kauden pituus on 14 viikkoa ja sarjajärjestelmä pysyy nykyisellään (yksi sarjapeli viikossa).
Yhteenveto:
Kehityksen näkökulmasta molemmat vaihtoehdot tukevat näkökantaamme Sokkerin kehittämisestä. Developerin kannalta ensimmäinen vaihtoehto, joka perustuu kahteen sarjaotteluun viikossa, on mieluisampi. Se vaikuttaa optimaaliselta useista syistä:
1. Sarjaottelut ovat pääkilpailu, kaikille taattu kaksi peliä viikossa.
2. Cup-ottelut ovat lisähaasteita jotka rikastavat peliä luomatta suurta treenihyötyä verrattuna joukkueisiin jotka putoavat cupista (10 harjoituspaikkaa jakaantuvat vähemmälle ottelumäärälle, mutta ne pystytään silti hyödyntämään).
3. Aloittelijat jotka saavat joukkueen kesken kauden saavat kaksi taattua peliä viikossa.
4. Lyhennämme kautta 25%:lla. Sen ansiosta voimme hieman nopeuttaa harjoittelua ja samalla rajoittaa multi-jumalaisten pelaajien määrää (johtuen nopeammasta vanhenemisesta).
5. Pelin päähaasteeksi muodostuu nuorten pelaajien peluuttaminen liigapeleissä (antaen samalla kaksi mahdollisuutta viikon aikana), cup-pelit ovat lisäbonus ja laajentavat harjoitusrotaation mahdollisuuksia (estämme harjoittelun pelkästään yhdentyyppisissä peleissä).
6. Huolimatta neljästä pelistä viikossa, se ei vaikuta meistä liian intensiiviseltä – cupista pudotaan melko nopeasti, vain parhaat managerit pelaavat niin suuria ottelumääriä.
Vaihtoehto kaksi vaatii enemmän työtä liittyen harjoitusbonusten jakamiseen, jotta cupissa pitempään pysyvät joukkueet eivät saa liikaa etua (3 virallista ottelua viikossa vs. 1 liigapeli). Lisäksi botteja täytyy lisätä cupeihin (uusille, aloittaville pelaajille, jotta heillä on enemmän kuin pelkkä 1 liigapeli viikossa). Joka tapauksessa nämä elementit ovat lisättävissä, jonka vuoksi esittelemme molemmat vaihtoehdot perehdyttäväksi ja keskusteltavaksi. Tulee joka tapauksessa muistaa, että valittiinpa kumpi tahansa vaihtoehto, muutos nykysysteemiin tulee olemaan merkittävä.
Kysely
Olemme laajentaneet kyselyä useilla vaihtoehdoilla, jotta pystymme paremmin arviomaan olemassaolevia ehdotuksiamme.
Mieluisan vaihtoehdon valinnan lisäksi on mahdollista vastata lisäkysymyksiin:
1. Mieluisin joukkuemäärä sarjassa
2. Otteluiden määrä viikossa
3. Karsintapelit (yksi- vai kaksiosainen)
4. Kauden vaihteen tauko vai ei taukoa ollenkaan
Lisäksi, laitoimme loppuun demografisia kysymyksiä, jotka auttavat meitä analysoimaan sitä miten äänet ovat jakaantuneet maittain, liigatasoittain, pelikokemuksen mukaan jne.
Ottelujärjestelmä - yhteenveto
Kaksi ehdotettua vaihtoehtoa tuovat esiin monia Sokkerin ongelmia (ei tietysti kaikkia, mutta tämä on hyvä lähtökohta ratkoa seuraavia ongelmia), antavat enemmän elämyksiä pelaajille, säilyttävät tärkeän kaavan jossa kunkin tyyppinen peli pelataan aina samana päivänä. Toivomme että yhdistettynä tietoon harjoitussysteemin päivityksestä muutokset alkavat näyttämään selkeämmiltä ja yhdenmukaisemmilta.
Milloin muutokset tapahtuvat ja miten?
Lopuksi haluamme vakuuttaa, että vielä on muutama kausi jäljellä nykyisellä pelisysteemillä. Muutokset vaativat valmistelua ja sen jälkeen yksityiskohtaista tarkastelua testiserverillä. Emme julkista uutta systeemiä ennen kuin olemme varmoja että kaikki elementit toimivat hyvin. Samalla saat aikaa miettiä taktiikkaasi tulevia muutoksia silmälläpitäen.
Lisääntynyt pelinopeus - työkalut
Koska ottelumäärä nousee, kehitämme joukon lisätyökaluja ja parannuksia jotka auttavat joukkueen nopeammassa ja tehokkaammassa hallinnoinnissa, jolloin lisääntynyt ottelumäärä ei ole ongelma. Uuden ulkoasun työstäminen on käynnissä ja muutoksia tullaan implementoimaan, esimerkiksi oletuskokoonpano tietyntyyppisille peleille, suurempi vaihtopelaajien määrä, ystävyysotteluja voi sopia etukäteen, muiden muassa. Sokkerin käyttöä matkapuhelimella tullaan parantamaan huomattavasti.
ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ -> Kausikalenteri-KYSELY
(edited)
Ristus mikä homma näissä käännöksissä on. Joka tapauksessa muutoksia pukkaa, joten käykäähän äänestämässä! Linkki löytyy tuosta yltä.