Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Job/studies

2012-09-20 21:45:14
Hmmm... Ik heb daar toch een goed beeld van - denk ik toch...

Als ge niet weet welke uw zwakke punten zijn, hoe werkt ge er dan aan?
2012-09-20 21:46:46
Dat ge als economiestudent (toch?) niet niet kunt weten dat Vlerick een goudmijn is qua netwerk.
2012-09-20 22:02:32
Dat is mij dan blijkbaar ontgaan.
2012-09-20 22:17:30
Wat heb je nu qua diploma?
Hoeveel poen bent ge bereid ertegenaan te gooien?

Misschien kun je - zoals ik - beter een universiteit in het buitenland zoeken, als je écht dat extra-tje meer wil ;-) Berlijn is alvast een goede keuze, als je 't mij vraagt! :D
2012-09-20 22:17:52
Je mag het nu ook niet gaan overschatten. Je bent er nog altijd één uit de honderd en echt directe voordelen ga je er niet uithalen. Het is sowieso wel handig dat je een stapje voor hebt dat je mensen kent die eens een goed woordje kunnen doen bij een sollicitatie en dat je je netwerk - die veelal overschat wordt - als enorm sterk punt kunt meegeven bij een gesprek als referentie.
2012-09-20 22:39:41
Ik weet wat de prijzen zijn voor een jaartje Vlerick. Ik heb er al met mijn ouders over gesproken, en ze zijn bereid om dat te betalen.
Ik begin volgende week aan mijn 3de bachelor Handelswetenschappen.
2012-09-20 22:50:14
Oké, als de prijs geen probleem vormt, waarom niet dan...
Toch zou ik opletten met instituten zoals Vlerick. Vlerick voelt zo 'Frans' aan. Ik bedoel - zoals de Franse 'Ecoles Superieures de Commerce'. Manager - en nooit iets anders gedaan in 't leven. Dat klinkt misschien hard, maar naar mijn mening is voor zo'n mensen minder carrière weggelegd. Binnen het Duitse systeem heb je als manager ofwel veel ervaring binnen de sector (bijvoorbeeld doordat je al 10 jaar hoofd van R&D was,...), ofwel heb je een 'visie' op internationaal ondernemen doordat je met buitenlanders in contact bent gekomen op je opleiding (wat ik nu eigenlijk doe: regulier studeren aan een buitenlandse universiteit - geen Erasmus).

Tot zover deze lezing
Wij danken God
2012-09-20 23:01:38
Een kleine kanttekening bij dat studeren in het buitenland. Ik ken een aantal mensen die op Erasmus zijn, en veel meer dan zuipen en uitgaan doen die niet. Niet dat ik daarmee zeg dat iedereen dat doet, maar er zijn er toch een hele hoop die 6 maanden lang feesten. Tot daar dan de visie op internationaal ondernemen :p

Kzit nu ook wel te twijfelen of ik niet gewoon een MBA zou volgen. Werkgever betaalt dan de kosten, en dan ben ik zeker dat ik kan doorgroeien in het bedrijf waar ik op dat moment werk.
2012-09-20 23:22:32
en kleine kanttekening bij dat studeren in het buitenland. Ik ken een aantal mensen die op Erasmus zijn
Lees nog eens mijn post hierboven opnieuw. De laatste zin:
(wat ik nu eigenlijk doe: regulier studeren aan een buitenlandse universiteit - geen Erasmus)


Als ik hier de ganse tijd zou zuipen, dan wordt het niks. Meer nog, vorig semester had ik - naar Erasmus-maatstaven - héél veel werk. Papers schrijven, presentaties voorbereiden. De mensen van mijn Belgische hogeschool die naar 't zuiden trokken, hebben - zoals je in jouw post aanhaalt - inderdaad meer gefeest dan gewerkt. Ik ontken niet dat ik ook gefeest heb - maar daarnaast heb ik toch ook wel een berg werk verzet vorig semester. Om u 1 voorbeeld te geven: ik moest op 6 weken tijd een paper in het Duits schrijven over een nieuwe vestiging van een Belgisch bedrijf (de Duitsers mochten over een Duits bedrijf schrijven) in een land van de Europese Unie waar die onderneming nog geen vestiging heeft. Ik heb een paper geschreven over Umicore en Griekenland. Met gedetailleerde informatie - inclusief een volledige financiële analyse van het plan en aanbevelingen rond de financiering van het project. Score: 1,3 (omgerekend naar België is dit 15 op 20 - 1.0 is de hoogste score in Duitsland en in België is dat 16 op 20 waard). Mijn docent, Marco Althaus, is één van de meest toonaangevende persoonlijkheden van Brandenburg (gebied ongeveer even groot als België). Hij heeft zelfs een pagina op Wikipedia. Over netwerk gesproken...

edit: 2 typo's
(edited)
2012-09-20 23:34:05
Ok, daar moet ik je inderdaad gelijk in geven. Het hangt natuurlijk af met welke ingesteldheid je daar naartoe vertrekt.We zullen wel zien, ik heb gelukkig nog wel even tijd om na te denken.
2012-09-21 00:26:11
wat ik nu eigenlijk doe: regulier studeren aan een buitenlandse universiteit - geen Erasmus

Wat bedoelt ge daar juist mee? Ik heb met Erasmus een jaar lang gewoon les gevolgd in het Spaans met de reguliere Spanjaarden. Voldoet dat niet? :) Ge hebt natuurlijk altijd feestbeesten bij Erasmus, maar ge hebt er evenveel of meer die het wel au serieux nemen en een goed evenwicht tussen school en feesten vinden. Om maar te zeggen dat niet alle Erasmussers over dezelfde kam dienen gescheerd te worden :-)
2012-09-21 09:45:04
Ja, maar jouw Spaanse resultaten worden omgerekend naar Belgische resultaten. De mijne niet. Ik krijg op het einde van de rit een Duits diploma en word ook in Duitsland 'gedelibereerd'. Eigenlijk heb ik nu niets meer te zien met België - ware het niet dat m'n ouders daar nog wonen - want zelfs mijn domicilie is in Duitsland.
2012-09-21 11:44:35
Mijn resultaten worden niet omgerekend, maar ik heb op het einde van de rit idd wel een Belgisch diploma, vermits het 2e masterjaar in Leuven afgelegd is. Dus in die zin heb ik inderdaad niet 'regulier' gestudeerd. In praktijk heb ik natuurlijk net zoals u bij de buitenlanders exact dezelfde vakken gevolgd en exact dezelfde examens afgelegd als hun. Dus echt verschil qua "in contact komen met buitenlanders en daardoor een internationale visie ontwikkelen" zie ik niet :-)
2012-09-21 13:01:01
Een Vlerick-diploma opent gewoon deuren.
2012-09-21 13:04:52
True, als je je netwerk nadien onderhoudt.
2012-09-21 13:14:24
Laatste dag bij Bpost (Knokke-Heist) gewerkt, ik moest een pakje gaan afleveren bij Lippens. De vrouw die opendeed kon of wou geen Nederlands spreken. Kwestie van een echte Belg te zijn zeker? ;-)

(Lippens heeft wel een zot schone en lieve hond.)