Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Nybörjarguide!

  • 1
  • 2
2009-01-04 20:04:04
Jag håller på med en nybörjarguide men behöver lite hjälp.

Kan så många av er som möjligt svara på två frågor:

Vad tycker ni är svårast med Sokker?
Vad hade ni svårast med när ni väl började spela?
2009-01-04 20:10:40
1; Att hitta rätt spelare på rätt plats till det spelsystem man vill spela med tanke på vad man vill träna.
2; Att begripa hur man gjorde taktiker
2009-01-04 20:21:37
Vad tycker ni är svårast med Sokker? Det var starten att få igång produktionen med pengar lätt att slösa för mycket i starten på fel saker.

Vad hade ni svårast med när ni väl började spela? Göra egen taktik och inte göra av med pengarna för snabbt.


Ska jag vara ärlig blir det lite av samma svar på båda.
2009-01-04 20:30:30
Håller med Den_enda.
Köpte många spelare med 1 eller 2 egenskaper i början för att man kom från HT. Fattade först inte varför jag fick dom så billigt. Fattade sen inte varför de var så kassa på plan.
Sen är det ju taktiken som är svårt att få till i början.
2009-01-04 20:41:58
*Måånga började med ht så skriv med att 3-5-2 och spelupplägg inte vinner matcherna automatiskt.
*Noggrann förklaring till hur tränarna funkar.
2009-01-04 20:44:26
Kolla bland nybörjarforumets topics, där hittar du säkert många bra frågor att svara på. =)
2009-01-04 23:30:08
Absolut men fler svar uppskattas...:)
2009-01-05 12:21:59
Tycker att talangpotential är svårt begripa sig på fortfarande. Skulle vilja ha en bra introduktion till hur man ska göra med ungdomsverksamheten.
* Vad behöver man för tränare? Vad är rimlig nivå att börja med?
* Vilken nivå på de nya talangerna rekommenderas man behålla? Både på de värden som de får från start och beroende på hur snabbt de ökar i nivå i ungdomsverksamheten, dvs deras talang.
* Vilka av sina ursprungliga spelare ska man behålla? En bra vägledning på vad som kan kickas ut och vilken profil som troligen är något att satsa på i längden.

Personligen tycker jag taktiken är något som kommer efter det ovan. I regel har ju för dåligt lag för att gå upp direkt samtidigt som man enkelt kan skaffa sig en mittenposition genom att bara ställa upp ett rimligt lag på plan. Så har det i alla fall varit för mig. Så taktik är för mig steg 2 i en långsiktig plan för att bli riktigt bra.

Vad jag tror jag gjort fel är att skaffa dyra tränare till mitt seniorlag då det väl bara är sopor där i vilket fall, eller?
2009-01-10 16:24:50
Nybörjarguide

Här är en nybörjarguide som inkluderar en videohandledning av det taktiska upplägget i spelet.

Steg 1 – Sidans utformning ”klassiskt läge”1. En utloggningsknapp som du använder dig av när du spelat klart.
2. Klubbknappen gör att du tar dig till framsidan på din klubb.
3. Den här knappen tar dig till dina spelare.
4. Den här knappen tar dig till dina matcher och där du ställer in laget.
5. Den här knappen tar dig till dina tränare och till det taktiska upplägget för matchen.
6. Den här knappen tar dig till din ekonomi. Här ser du hur du ligger till ekonomiskt.
7. Den här knappen tar dig till din arena.
8. Den här knappen tar dig till ditt kontor där du kan se budgivning och juniorverksamheten mm.
9. Dina internmail hittar du här. Här ifrån kan du läsa meddelanden från andra lag.

Menyn på vänstersidan har inget med hur du ska styra ditt lag men det finns andra roliga saker.

10. Här ifrån kan du nå ut till resten av världen och se andra ligor och landslag mm.
11. Här står landet du spelar för och här kan du ta dig vidare till de nationella ligorna och cupen.
12 Här ifrån kan du söka upp spelare, lag användare mm, en sökmotor helt enkelt.
13. Här ifrån så kan du köpa spelare och tränare, men det väntar du med för tillfället.
14. Forumen hittar du här. Det är här man kan få tipps och idéer från andra spelare. De nationella i toppen och de internationella i botten, du kan även söka efter forum.
15. Spelreglerna finns här och de kan vara bra att läsa igenom så du inte blir avstängd mm.
16. Här ifrån så kan man köpa och läsa om PLUS som ger en massa extra funktioner som tex. Nr. 18
17. Här ifrån kan du också logga ut.
18. Klubbemblemet som du kan föra upp om du har PLUS samt att du även kan se andras matcher, ha gästbok mm, läs mer under knapp 16.
19. Lagets historia. Här kan du fylla I vad du tyckte om de prestationer som din klubb har utfört.
20. Transferhistorik, här kan du se vilka spelare du salt eller köpt.

Ta och titta igenom vad som döljer sig bakom knapparna och fortsätt sedan att läsa guiden.

Steg 2, Att anordna en vänskapsmatch


En rekommendation är att du försöker att ordna en träningsmatch så fort som möjligt. Börjar du spela Sokker en tisdag har du möjlighet att spela träningsmatchen redan dagen efter, annars blir det onsdagen veckan efter. Träningsmatcherna spelas under onsdagskvällarna, det vill säga om du inte är med i cupen, för då spelas den matchen istället.
För att boka en träningsmatch går du först till ditt Kontor där du går vidare till fliken Vänskapsmatcher för att ordna en annons. Denna annons meddelar att du vill spela en träningsmatch. Detta är en inbjudan som vilket lag som helst kan godkänna. Det finns även en möjlighet att du själv kan godkänna en inbjudan ifall du själv fått en sådan.

Även om du inte använder din träningsmatch för att få ut någon träning från spelarna så kan det vara bra att känna på spelet utan att ha någon press på sig. Samtidigt så kan det vara bra att känna på laget inför seriematcherna som går på söndagar.

Andra saker som du kan göra under tiden är att söka runt på sidan själv för att lära känna den bättre. Men tänk dig för innan du trycker på ”Acceptera”, “Sparka” eller Sälj”. Försök dock att undersöka så mycket på sidan som möjligt.

Steg 3. Träning och Tränare.

Det första jag skulle rekommendera att du gör är att gå in på träningsikonen till höger och ställer in vilken typ av träning laget ska utföra under kommande vecka. Oftast så är den redan inställd på konditionsträning, men om så ej är fallet så ställer du in det genom att bläddra i listan och välj kondition. Du behöver inte bry dig om att ställa in vilken del av laget, GK/DEF/MID/ATT, som ska träna kondition utan det gör alla i laget. Anledningen till att vi börjar med kondition är att alla i ditt lag förmodligen behöver den här träningen. Sen ger det dig lite tid att komma på vad du ska träna senare.

Konditionsträning är viktigt för alla spelare. De spelare som springer slut på sig själva kommer spela mycket sämre i slutet på matcherna och göra fler misstag som kan bli avgörande för ditt lags chanser att vinna.

För att få ut så mycket som möjligt av träningen så behöver du en bra tränare. Om du går till din träningssida, där du ställde in träningen på, så kommer längst ned till höger att se ett gäng tränare. Dessa tränare står under ”Inga arbetsuppgifter” och trycker du på någon av dem så kommer du förmodligen se något som liknar detta:
Per Sigvardsson, ålder: 31,
Lön: 44 289 Kr
Klubb: XXX FC, Land: Sverige
10. enastående tränare

Träningseffektivitet:
15. magisk på kondition 7. ordinär på målvakt
10. enastående på snabbhet 10. enastående på försvar
7. ordinär på teknik 9. ypperlig på spelfördelning
7. ordinär på passningar 10. enastående på målskytte

Här finns det flera viktiga faktorer. Under raden där det står klubb/land, står det ”10.enastående tränare” . Detta är det generella värdet på din tränare efter att man slagit ihop samtliga värden. Det är bara detta värde som du behöver kolla på när du ska anställa Juniortränare eller Hjälptränare.
När du väl ska anställa en Huvudtränare så är det de 8 värdena som är viktigast. Det generella värdet på tränaren spelar nu inte så stor roll längre. När du ska anställa en huvudtränare så vill du att han ska vara så skicklig som möjligt på den förmåga som du vill att ditt lag ska träna. Så om du vill träna kondition så bör han ha så högt värde som möjligt på just kondition. Som du ser på exemplet ovan så har den här tränaren bra värde på kondition: 15. magisk, och passar därför perfekt som konditionstränare. Han har dock bra värden på annat också men det är inte så viktigt vid det här stadiet då vi inte har så mycket pengar att spendera.
Avslutningsvis så kan man säga följande:
Huvudtränare: Högt värde på det du vill träna
Juniortränare + Hjälptränare: Högt generellt värde
Du kan som mest ha 3 hjälptränare, 1 juniortränare och 1 huvudtränare. Du kan även ha några tränare som finns under ”Inget uppdrag” men då gör de inget för klubben mer än att kosta pengar.
När du börjar spela rekommenderar jag att du ska leta efter en juniortränare och hjälptränare som ligger på 7. Ordinär till 9. ypperlig i generella värden. Om du tittar på den lista av tränare som finns att välja på under “Inga uppdrag” så kommer du förmodligen att hitta tränare som har generella värden runt 2. hopplös till 6. hyfsad. Dessa kan du sätta som hjälptränare men det tjärnar inte mycket till och du kommer förmodligen att uppgradera dem så småningom. Men om det finns en tränare på listan som har 13. Briljant eller bättre på kondition så kan du sätta honom som huvudtränare för ett tag framöver då vi bör träna kondition. Om du inte har det så behöver du rekrytera tränare och det går vi in på i nästa steg.
Steg 4. Rekrytering
Det finns 2 olika sätt att rekrytera tränare på.
Det första alternativet: Gå till transfers som du kan se i den högra menyn. Välj sedan ”Tränare” längst upp till höger på sidan. Då kommer du fram till en transfermarknad för tränare. Precis som när man bjuder på spelare så måste man vänta ut deadlinen innan man kan vara säker på att spelaren/tränaren är din. Här ställer du in vilka värden som du vill att din tränare ska ha samt vilken lön du är villig att betala. Se bara till att ta god tid på dig och kanske inte bara välja första bästa utan kolla noga på transfern innan du bestämmer dig.Det andra alternativet: Gå till din träningskon vid den högra menyn. Väl där så ser du nere till höger “välj färdigheter” under rekrytera tränare. Där kan du sedan specificera vilka färdigheter din tränare ska ha. Sedan utses en slumpmässig tränare ut till dig baserad på de uppgifter du fyllt i. Detta funkar oftast bra när man inte kräver så mycket av sin tränare, men ju högre värden och ju mer specifik du är ju dyrare blir det. Nackdelen med denna metod är att du oftast får en tränare som har en väldigt hög lön eller som inte riktigt har de värden du önskar. Detta medför då att du får försöka igen och då kostar det pengar. Eftersom du inte har så mycket pengar nu när du börjar så rekommenderas inte detta till att börja med.Steg 5. Spelare
Det finns egentligen inga primära eller sekundära värden i Sokker utan det bästa är en mix av alla. Det är i stort sätt bara målvaktsvärdet som inte alla behöver.

I grund och botten gör färdigheterna detta:

Kondition: Gör att spelaren orkar utföra de färdigheter han har längre. (Viktigt för utespelare)
Målvakt: Din målvakt blir bättre
Snabbhet: Hur snabbt spelaren kan springa
Försvar: Spelarens förmåga att ta bollen från motståndaren
Teknik: Förmåga att springa förbi en spelare, förmåga att kontrollera passningar bättre
Spelfördelare: Hur snabbt spelaren fattar beslut, vilken spelare han ska passa till, läser spelet bättre
Passningar: Passnings precision, När en spelare väl bestämt sig för att passa, hur bra passningen blir
Målgörare: Skott precision

Nedan följer en lista på vad varje position behöver för typ av värden. I grund i botten så behöver alla spelare kondition och snabbhet.

Position - Huvudförmåga – (rekommenderad förmåga) – ((bra att ha))

Målvakt - Målvakt + Snabbhet - (Passningar).
Försvarare - Försvar - (Snabbhet, Passningar, Spelfördelare) - ((Teknik))
Innermittfältare - Passningar, Spelfördelare - (Snabbhet, Teknik) - ((Försvar, Målgörare))
Yttermittfältare - Snabbhet, Teknik, Passningar, (Spelfördelare) - ((Försvar, Målgörare))
Anfallare - Målgörare, Snabbhet, Teknik - (Försvar, Spelfördelare) - ((Passningar))

För anfallare så kan försvar vara bra att ha vid vissa tillfällen. Ifall han möter en försvarare som inte rensar bort bollen direkt, så kan en anfallare med bra försvar tackla bollen ifrån försvararen och på så sätt ta bollen och skapa en målchans.
Som innerback så kan det vara bra att ha en kille med bra teknik så han inte tappar bollen så lätt.
Titta nu igenom ditt lag och se vilka positioner varje spelare kan spela på och försök få fram en startelva som du kan använda i nästa match. Här är det bra med papper och penna för att anteckna.

Steg 6. Träning
Det finns många saker som påverkar effektiviteten på träningen:

Dina tränare;
Dina spelares ålder;
Dina spelares talang;
Dina spelares förmågor;
Tid som spelaren spelat.
Vilken typ av match spelaren spelade.

Tränarnas viktiga del gick vi igenom tidigare.

Spelarens ålder: Gamla spelare = Långsam träning. Spelare som är runt 22-23 år börjar bli långsammare att träna. Ska man få ut så mycket av träningen som möjligt för en spelare så bör man tänka på att sälja spelaren vid den åldern och träna upp en ny.

Talang: Varje spelare har en individuell talang. Om alla värden är lika dana på olika spelare så kan de finnas de som stiger var tredje vecka och de som stiger var tionde. Detta beror just på spelarens talang för att ta åt sig träningen. Att träna spelare med låg talang känns meningslöst och tar väldigt lång tid. Det finns inget lätt sätt att få reda på spelarens talang om du inte litar på den som säljer spelaren vill säga. Men du kan följa spelarens utveckling vecka för vecka och se hur lång tid det tar innan han stiger. Tar det lång tid så har han förmodligen ingen bra talang. Lättast går det att se om man har PLUS som är ett tilläggs paket som man kan köpa. Du kan även se dina spelares talang ifall du har dem i din ungdomsverksamheten och följa dem där vecka för vecka innan de flyttas upp i a-truppen. Detta är en av de saker som gör Sokker så pass bra. Spelarna utvecklas olika precis som i verkligheten. Du kan även se spelarnas talang ifall du använder olika tilläggprogram som tex. Sokker Organizer.

Färdighets nivå: Ju högre värde du har på en färdighet ju längre tid tar det att träna upp den till nästa nivå. Vid de lägsta nivåerna så kan spelaren stiga nästan varje vecka eller varannan. Men när man närmar sig ordinär – förträfflig så kan du förvänta dig att talangfulla spelare stiger var 3-5e vecka. Det finns dock en förmåga som det går att träna snabbare och det är kondition.

Tid på planen: Träningen baseras på hur länge din spelare har spelat en match. Om du byter ut en spelare efter 45 minuter så får han bara en halv träning och det kommer ta längre tid för honom att stiga i värde.

Typ av match: Att spelaren spelar en hel match behöver dock inte betyda att spelaren får full träning. Tävlingsmatcher ger mer träning till spelaren än vad en träningsmatch ger. Spelar spelaren 2 hela matcher i veckan så får han mer träning än om han bara spelade en match, men skillnaden är väldigt liten. Träningen räknas bara utifrån den senast spelade positionen. Om en spelare spelar anfallare vid seriematchen och försvarare i träningsmatchen så är det försvar han räknas som när träningen summeras.
Steg 7. Juniorverksamheten
Varje lördag kan du få mellan 1 till 6 st spelare till din ungdomsverksamhet. Det är helt slumpmässigt hur många man får. 6 är max och bara om du har så många lediga platser. Max antal platser är 30. Ha aldrig mer än 6 lediga platser eftersom du betalar för tomma platser också. Minska aldrig antalet platser till färre än vad du har spelare just nu, för då blir du av med spelare och det är slumpen som avgör vilka som försvinner. Ex: du har 23 platser men bara 14 spelare, ändra till 20.

Juniorerna kan se ut så här:
Fredrik Haraldsson – ordinär – 12 – kasta ut

Första delen är hans namn.
Andra delen är hans allmänna kunnande. Ju högre desto bättre. Siffran är hur många veckor han har kvar i ungdomsverksamheten. Sista delen är för att slänga ut honom om du anser att han är för dålig.
Det allmänna kunnandet säger bara hur många färdighetspoäng han får att fördela på de olika färdigheterna. En junior med enastående kan komma ut med enastående i en färdighet eller med bra i flera stycken. Det är alltid ett lotteri.
Varje vecka, på torsdagar får dina juniorer träning tillsammans med övriga laget. Då sjunker antal veckor med 1. Om de blir bättre - det allmänna kunnandet ökar- kan du se att det ökar, men bara om du är plusmedlem. Annars får du hålla koll på något annat sätt. För det är viktigt att hålla koll på hur ofta de ökar. På det sättet kan man se talangen. Ju bättre talang desto mer lättränad när du kan flytta honom till ditt lag eller mer pengar när du säljer. Den allmänna uppfattningen om hur snabbt en junior poppar är c:a 3- 3,5 veckor (3 veckor, pop, 4 veckor, pop, 3 veckor ….) även med den bästa juniortränare man kan få (högsta generella kunnande). En spelare som poppar så är mycket talangfull.
Det verkar inte finnas någon liknelse mellan dina coachers allmänna kunskap eller individuella färdigheter och vad dina juniorer får för färdigheter. Inte heller tycks det finnas något sätt att ändra kvalitén på juniorer som du får i juniorskolan. Det är bara tur.
När en junior anländer till juniorverksamheten är de mellan 16 och 19 år (du kan inte se det). De åldras sen likadant som alla andra spelare. Så en junior som kommer till ungdomsverksamheten och har 30 veckor där kan åldras två år. Har du otur var han redan 19 när han anlände och blir då 21 när du plockar upp honom.
Den högsta förmåga en junior kan ha när han anländer till ungdomsverksamheten är ”ordinär” och det högsta antalet veckor han kan vara i ungdomsverksamheten är 34. Så en ordinär som poppar c:a var 3,5 vecka kan komma ut som magisk eller till och med mytomspunnen. Är han inte mer än 18 är det en riktig guldklimp.

Steg 8. Att använda taktikeditorn:
Taktikeditorn använder du för att göra egna taktiker och för att formera hur dina spelare ska röra sig på plan. Du gör dina egna taktiker under träning, taktik, skapa ny taktik baserad på:.
Du väljer sen vilken taktik du vill använda på nästa match, under match, matchorder, tryck sen på ”ändra” på fotbollsplanen så kan du välja bland de som finns inklusive de som du har gjort.
För att lära dig hur man gör taktiker, klicka på följande länk:


Steg 9. Arenan
När du börjar spela så har du en arena som tar 3100 platser. Det första du ska göra är att se om du nästan fyller arenan under dina första 2 matcher. Gör du det samt att det går bra för laget så är det dags att bygga ut. Det bästa är att bestämma sig för att bygga på ett ställe och göra det ordentligt, för det tjänar du på i länden. Om du går in på regler i menyn till vänster och skrollar längst ner så hittar du intäkter. Här kan du se vad du tjänar på varje sektion. Som nybörjare bör du inte bygga sittplatser det första du gör utan bygg ut med bänkar eller ståplatser. Se till att du bygger ut ordentligt från början då det kostar extra att bygga om. Du bör även undvika tak på sektionerna då det kostar extra och det är pengar du inte har i början.
För att bygga ut eller minska (gör inte detta) en sektion så går du in på din arena och klickar på den sektion du vill bygga ut. Då får du fram en text på höger sida som beskriver vart du vill bygga. Nu kan du välja att fylla i hur många platser du vill ha totalt på den här sektionen genom att fylla i det i rutan bredvid total kapacitet. Sedan väljer du vilken typ av platser du ska ha, t.ex. bänkar. Rutan för tak bör du lämna tom så länge. Innan beställningen görs så trycker du på knappen beräkna som räknar ut vad bygget kommer att kosta. Detta kommer då upp på sidan om din arena.
T.ex. Byggnadskostnad: 200 000 kr, Öka antalet ståplatser till 2 000 platser: 440 001 kr, Montera 2 000 fästen : 400 000 kr, Montera 2 000 bänkar : 200 000 kr. Summa: 1 240 000 kr Uppskattad arbetstid i dagar: 8
Om du vill acceptera kostnaden och bygga ut din arena så väljer du acceptera om inte välj bara ångra så kan du ta fram ett nytt förslag. Tänk på att arbetstiden är som i verkliga livet osäker och kan öka under tiden så var i god tid inför nästa hemmamatch. Den sektionen du bygger på kommer det inte vara många som tar sig in på ifall du bygger när du har hemmamatch. Tänk även på att din kostnad för att sköta om arenan varje vecka ökar när du bygger ut. Det är inga stora summor, men bra att känna till.Får tyvärr inte med bilderna...:/
2009-01-10 16:26:03
Ge gärna förslag på vad som kan ändras eller bör läggas till...som sagt fick jag inte med bilderna och filmen, men de kommer vara med i den slutgiltiga versionen som jag hoppas skickas till alla nya...
2009-01-10 21:33:25
Tycker det var en väldigt intressant guide och önskar den funnits redan när jag började. Det som jag fortfarande gärna ser en utveckling på är talangbegreppet. 3-3.5 är en riktigt talangfull spelare men vad är en genomsnittlig talang och ungefär vilken talang krävs för att det ska bli en spelare som kommer duga t.ex. i högsta serien?

Men tycker den såg ut att vara väldigt bra skriven. Är ju för oerfaren för att kunna avgöra om det du skriver är korrekt det är enda skälet att jag inte säger att den är väldigt bra :)
2009-01-10 23:47:06
Tack så mycket. Ska se om jag kan få in lite av talangen, men man brukar säga att en spelare med talang 4 kan bli bra men är han 20 år så är han bara talangfull i ca 3 säsonger men kommer han upp som 17 åring så har han ju 6 säsonger på sig och då kan han bli ännu bättre.
2021-04-30 13:30:59
Hej på er, är ny här och "upp'ar" denna då den fortfarande är väldigt hjälpsam. Tillsammans med informationen under "How to play"-knappen får man riktigt bra förutsättningar som ny.

En tanke som jag har som någon förhoppningsvis kan hjälpa till med är hur veckoschemat ser ut, vilka dagar och perioder är viktiga att hålla koll på? Ni kanske kan hjälpa mig att fylla i det jag påbörjar nedan.

Tankar jag har är exempelvis vilken dag pengar kommer in från matcher och sponsorer, såväl på vecko- som säsongsbasis. Vilken dag som ungdomsverksamheten fylls på om man har öppna platser och annat smått och gott ni säkert håller koll på per automatik.

Vilken dag och tid under veckan anser ni att det är bäst att lägga ut spelare på transfern för att få chansen till så bra budgivning som möjligt vid deadline?

Måndag: ?
Tisdag:
- Har du gått med i en juniorliga så spelar ditt juniorlag match.
Onsdag:
- Vänskapsmatch/Vänskapsseriematch/Cupmatch
- Publikintäkter
Torsdag:
- Träning för både junior och senior, resultat uppdateras direkt på morgonen.
Fredag:
- U21-Landskamp
Lördag:
- Ungdomsverksamheten fylls på med juniorer om du har lediga platser.
- Löner och utgifter betalas
- Sponsorpengar kommer in på kontot.
- A-Landskamper spelas.
Söndag:
- Seriematch
- Publikintäkter

Säsongsperioder (exempel):
Vecka 6: Svenska Cupen slut (om jag räknat rätt) och anmälan till Bagarns ECS eller annan vänskapsserie bör varit gjord för att ha träningsmatcher inbokade säsongen ut

Tack på förhand och kul att va här :)
(edited)
2021-04-30 14:30:16
Hej! Kul att du har hittat hit! Och det blev en jämn match mellan oss i cupen sist.

Skriver bara så får du redigera sen, lite slö x)

Träningen syns direkt på torsdagsmorgon efter kl 06.00 typ.

Nya juniorer kommer på lördagarna. Du kan som mest ha 30 platser i akademin.
Hör rekommenderar jag alla att ha minst en tränare på nivå 14. Briljant för bästa chans med juniorerna. Helst högre om man har råd. ( har själv en på nivå 16)

Sponsor pengar kommer in på lördagar.

U-21 Landslagsmatcher på fredagar och A- Landslaget på lördagar


Tisdagar är det match för juniorerna om man har gått med i någon serie. Jag gjorde det själv i veckan igen, har ej orkat tidigare och har fått bra juniorer ändå.

Lite rörig komplettering men bättre än inget!
2021-04-30 14:56:07
Då kostar min tränare 480 000 i veckan.. junis alltså
2021-04-30 15:13:51
Tack, ja det blev en jämn kamp och grattis till vinsten! Håller fortfarande på att skruva med taktikerna men nu börjar det bli något av det och är ändå nöjd över att vi lyckades hålla det så jämt mot er, även om du inte ställde ditt bästa lag på banan :)

Tack för kompletteringen, jag uppdaterade mitt ursprungsinlägg med din komplettering! Hoppas vi möts snart igen så att jag kan få revansch, behöver lite nya spelare in bara ;)
  • 1
  • 2
Sokker