Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: ALLSVENSKAN

2014-03-23 22:42:52
Du behövde ju inte ta i så mycket..... ;)
2014-03-24 08:50:42
Känns bra att vara uppe i finrummet
2014-03-24 09:12:05
Välkomna upp!
2014-03-24 09:38:34
Gratulerar och välkomna!

Skall bli sköj med Lindomederby i högsta serien.
2014-03-24 12:02:58
Lindome.....så länge ni inte skyller på varann vid förlust så:)
2014-03-24 14:57:23
Många lag som borde få lira i högsta serien istället för oss (precis som sist då vi lirade i Allsvenskan), men det blir riktigt roligt ändå att få spela en hel säsong mot Sveriges bästa motståndare som jag ser upp till. Lycka till allihop.

Ps. Har bott i gbg i ett år nu, så det blir nu fyra lag i Allsvenkan från västra g =)


(edited)
2014-03-25 07:54:06
hehe Pasi, vi skall försöka undvika det!

Men jag räknar med att vi dominerar mot de andra så vi kan undvika det.

Gött att du hittat hem ila.
2014-03-25 15:53:09
Jag kommer skylla på allt och alla när jag förlorar(förutom mig själv)
2014-05-24 04:20:49
Halvvägs in i säsongen och det är ganska spännande i de flesta toppdivisionerna (Allsvenskan + Superettan).

Allsvenskan:

Husker har kopplat ett litet grepp om förstaplatsen, men Ragges Boys ligger endast tre poäng efter. Det är Huskers seger mellan de två som är skillnaden just nu.
Det och att serieledaren har gjort fler mål än alla andra samt släppt in minst.

I botten ligger Sputnik Stars som ännu inte tagit en enda poäng. Känns som att de andra i ligan kan känna sig säkra på att undvika direktnedflyttning i alla fall.

Superettan 01:

Ganska jämnt i toppen där sju poäng skiljer lagen på övre halvan.
Dock ser kampen om förstaplatsen ut att stå mellan ettan Simbas Boys och tvåan Bajen_forever.
Deras första batalj för säsongen slutade oavgjort, men det var tvåan som skapade mest i den matchen. Kanske att de kan få revanch nästa gång de möts. De ligger två poäng efter för tillfället då de tappade poäng mot sjuan Borussia DMD i en match där Bajen var det bättre laget, men hamnade ändå i ett tvåmålsunderläge. De lyckades rädda en poäng som kan bli ack så viktig i slutänden.

Blåsås ligger på jumboplatsen med 0 poäng, fem ifrån närmaste motståndare.

Superettan 02:

Precis som i S01 så skiljer det två poäng mellan ettan och tvåan och även här slutade det oavgjort mellan dem (1-1, precis som i S01). Fotissar leder just nu före Virvlingarna som nyligen tappade poäng mot fyran i en match där de hade 38 skott, men bara fick in ett mål.

Med risk för att låta tjatig så har åttan här noll poäng. Nova ser därmed ut att åka ur.

Superettan 03:

En av de jämnaste toppligorna hittar vi här och det skiljer bara sex poäng mellan ettan och femman, med endast 9 ner till sjuan. Ni lär inte sjuan blanda sig i toppstriden, men ändå.
Team gaffa leder just nu, två poäng före Pancho Nero Korplag och tre före Pelle Svanslös IF. Det är de tre som just nu ser ut att kunna slåss om guldet.
Fram tills förra matchen ledde Pancho Nero Korplag, men trots en bra insats så föll de mot de Team gaffa som därmed gick om dem. Kanske att de kan ta revanch nu på söndag då de möts igen. Mycket viktiga poäng att spela om där.

Och även här hittar vi såklart en på noll poäng. Thin Lizzy kommer med all sannolikhet degraderas.

Superettan 04:

Om S03 var en av de jämnaste, så är detta minsann den absolut hårdaste Superettan-ligan.
Masonjar FC leder på 16 poäng, samma som Vandelay som ligger tvåa och även som HH IF. Alla på 16 poäng och ser man till målskillnaden på den trion så har Masonjar två mål bättre än Vandelay och tre bättre än HH IF.
Fruktansvärt jämnt med andra ord. Men det är inte slut där.
Fyra är AC Ferizaj som är endast en poäng och tre mål efter Masonjar.
Omöjligt att tippa utgången på den här ligan.
De fyra möter härnäst lagen från under halvan, så det ska bli intressant att se om alla kan hålla för trycket och ta hem tre poäng och även om något lag går om på målskillnad.
Kan tillägga att om det fortsätter vara så här jämnt resten av säsongen så kommer ju de tre sista omgångarna bli helt otroligt spännande, för då möter de fyra varandra. Snacka om att varje poäng och varje mål kan bli avgörande då.
Såvida nu inte några börjar tappa onödiga poäng innan dess.

Massa Masar ligger sist och ni kan väl gissa på hur många poäng? Precis, noll.


Mitt lag:

Kan lika gärna kasta in några ord om mitt lag som huserar i Division 2.14. Sköter det visserligen inte, men ändå.

Slutade tvåa förra säsongen (om jag inte minns fel) och har den platsen halvvägs in i denna.
Etta är Talibon FC som är helt överlägsna alla andra.
De slog oss med 8-0 i första matchen för säsongen. Sen dess har jag på sex matcher målskillnaden 6-0, vilket gett mig ligans näst bästa målskillnad på -2 ;D

Vore kul att sluta tvåa igen, men trean FC OLSSON är endast en poäng efter oss och de kan nog gå om.
Nåja, det får gå som det går :)
2015-02-02 20:07:33
Jaha, det var ett tag sen jag senast skrev några rader om hur det står till i Sveriges högre divisioner.
Men då man ändå sitter och slösar (om man nu kan kalla det för det) tid på verklighetens deadline day så kan jag ju lika gärna plita ner några rader så att ni vet läget inför de två sista omgångarna på säsongen.

ALLSVENSKAN

Det är alltid kul när det är jämnt och fajt in i det sista. Så verkar det bli i den högsta divisionen. Det skiljer faktiskt endast tre poäng mellan de fyra lagen på den övre halvan.

Vandelay United förlorade senast och tappade en del av sitt fina försprång. Fem poäng blev två och nu väntar en oerhört intressant match i nästa omgång.
Då möter de tvåan Ragges Boys som alltså kan gå förbi om de vinner.

Skulle Vandelay vinna så kan vi nog räkna med att de tar hem guldet. Även om trean Gnuville BK och fyran Cambrants Knähundar vinner i nästa omgång och därmed bara vara tre poäng efter ettan så möter Vandelay tabelljumbon i sista matchen för säsongen och det laget ska man slå utan problem, oavsett om de lämnar WO eller ej.

Med andra ord är det matchen nu i näst sista omgången som är avgörande för säsongen. Allt annat än förlust för Vandelay United och de kommer ta hem guldet.
Förlorar de så lever stämningen ända in i kaklet.

I botten då?
Jo, Uniques FC Academy kommer åka ut. Noll poäng har det blivit och det lär inte bli så många fler. Värt att notera är dock att laget nu satsar på unga talanger. Det är riktigt bra, men ger kanske inte så många poäng i högsta ligan.

Boston United kommer kvala för att få stanna kvar.
För stunden kommer även HH IF och Husker United få kvala, men teoretiskt sett så kan man nog räkna in alla i ligan förutom ettan och åttan i kvalfajten.
Kan bli en ytterst intressant slutomgång sett till det.

SUPERETTAN.01

Bajen_forever plöjer fram och krossar allt och alla. 12 raka segrar och målskillnaden 110-1 är ju minst sagt grymt bra.
Med ett sex poäng stort försprång så känns ligasegern rätt säker. Visst finns det en teoretisk chans att de tappa, men att de ska förlora sina två sista matcher och samtidigt göra det med mängder av mål känns inte troligt.
De möter först trean BayLake Terminators som de tidigare besegrade med 6-0 på bortaplan.
Sist, men inte minst, ska de möta tvåan IFK träben och dem slog de med 11-0 i säsongens första match.

IFK Träben får väl hoppas på ett mirakel, men de ska inte kunna komma ikapp Bajen_forever.

Degradering blir det för Simbas Boys som har noll poäng och lämnar WO.
Bk Eliten och Eriks Heroes är klara för en kvalomgång. De kommer få sällskap av antingen nuvarande fyran Tigrarna eller trean The Dalton Brothers.

SUPERETTAN.02

Här var det klappat och klart.

Sputnik Stars har skrapat ihop 31 poäng, vilke tär åtta fler än tvåan Lingus Fc och med sex poäng kvar att spela om finns det alltså inget hopp för Lingus.
De får istället försöka slå ligans sjua och åtta för att ändå knipa en andraplats. Det ger kanske inget avancemang, men att komma tvåa är ändå något. Bättre än inget.

Fyra lag står på kvalplats här, men de lär klara sig från automatisk degradering i alla fall.
Ekens FF, Finnpauver, Purgrs FC är helt klara för kval och det ser ut som att Skärvet FC gör dem sällskap, såvida de inte kan plocka in sex poäng och tolv mål på Tule BK.

SUPERETTAN.03

Ah, äntligen lite stenhård kamp!

Racti F.C. och team gaffa står på samma poäng, men de förstnämnda leder på målskillnad - +34 mot +17.

Bakom dem hittar vi Bel Boys på en tredjeplats och de har väl en teoretisk chans, men då måste
de andra två nog förlora sina sista matcher. Inte omöjligt, men oddsen lär inte vara höga på att det sker.

De får dock en chans att slå sig in i toppstriden redan i nästa match då de möter Racti. Kan de vinna så ökar deras chans, men då måste såklart även team gaffa förlora sin match mot sjuan Hells Kitchen. Kanske inte så stor chans att det sker, men då och då ser vi ju märkliga resultat här.

Ett till lag som faktiskt har en liten chans är Fernet Branca Rules Again, som har sex poäng upp till topplagen. Kan de ta två segrar i de avslutande omgångarna så finns chansen, men tveksamt om det kommer räcka.

I botten hittar vi Pelle Svanslös IF och för tillfället ligger de på automatisk nedflyttning
De får verkligen kämpa nu i slutet för att lyckas nå ett kval.

Just nu ligger Hells Kitchen och Talibon FC på kvalplats och det är det bästa de kan nå.
Strömsbo Plantskola har fyra poäng upp till övre halvan, så de kanske kan undvika kval, men då krävs det en oerhört stark avslutning.

SUPERETTAN.04

Här kan vi säga grattis till Masonjar FC som har säkrat förstaplatsen. De har åtta poäng ner till tvåan AC Ferizaj som nu istället får inrikta sig på en kamp om andraplatsen med Öllöv FK som ligger på samma poäng och Fotissar som är fyra poäng efter.

Ingen av de fyra lagen riskerar ett kval i alla fall, något man väl får se som positivt.

Men tro inte att allt är klart och tråkigt i den här serien. Icke.
På den undre halvan är det full kamp.

Just nu ligger Heffa99 och Slaskbo IK på kvalplats. De har 10 respektive 6 poäng.
Bakom dem ligger Twisted Sister på 5 poäng och Massa masar på 4, vilket ger dem automatisk degradering.

Kan något av lagen ta sig upp på kvalplats och kommer något av kvallagen ramla ner och ur?
Tycker att vi tar oss en titt på hur de sista omgångarna spelas.

Omgång 13:
6:an Slaskbo IK mot 5:an Heffa99
7:an Twisted Sister mot 8:an Massa masar

Omgång 14:
8:an Massa Masar - 5:an Heffa99
7:an Twisted Sister - 6:an Slaskbo IK

Wow, snacka om att det är upplagt för hårda bataljer. Vågar absolut inte gissa på utgången.

MITT LAG:

Okej, inte så intressant, men jag bjuder på lite extra onödig info ;)

Laget ligger fortfarande på is och det märks i matcherna. Har förvisso spelare i truppen, så det blir inga WO, men kvaliteten är.....obefintlig.
Ligger ändå trea och med lite tur så slutar jag på övre halvan.

Har dock ingen större koll på laget. Sköter ingen taktik och ser inga matcher.

Kan jag få in ytterligare 10 mille, då kanske jag börjar bygga nytt. Men bara kanske.
2021-08-02 11:03:18
Grattis till guldet Cribban!

När man läser den här tråden så märker man hur mycket Cenneth saknas..
2021-08-02 11:36:29
Ja det blir liksom ingen riktig julstämning utan Cenneths julsagor.
2021-08-03 16:29:08
Grattis Vandelay Utd till SM-Guld och grattis till er som tog klivet upp! Jag får glädja mig som mest åt en andraplats i Junior Superettan trots en förlust i sista matchen i kamratmötet mot Nova.

Hoppas att junissatsningen kan ge något till nästa säsong så att man kan bygga upp A-laget också.
2021-11-14 20:17:48
Grattis till guldet Masonjar =)
2021-11-15 11:38:23
Grattis Masonjar!
Vi kvalar mot Nordia så vi kanske möts nästa säsong! :)
2021-11-15 18:35:02
Grattis! :)