Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: BAC!

2012-07-10 19:20:38


=)))
2012-07-13 17:24:43
cine crede ca se mai indreapta ceva in tara asta e tare naiv.
te uiti la ce generatii pregatite "sexy" vin de cativa ani si e usor sa vezi directia
2012-08-27 17:20:16
2012-08-28 14:53:41
Perle sesiunea toamna 2012.

"Victoria era de fapt o taranca fara viziune despre lume. Dar nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei"

"Parerea mea e ca Ilie Moromete lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu"

"Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte"
2012-08-29 07:18:00
2012-08-29 09:37:19
Eu cred ca noi facem o tragedie din bacalaureat, adica de ce trebuie sa fie promovabilitate de 100%? Daca ati vazut de curand au fost olimpiade de chimie/fizica/info/mate/geograiar romania a iesit fruntasa.
Pe vremuri dupa absolvirea a 8 clase multi se indreptau catre profesionale, scoli de arte si meserii, mai ramaneau undeva la ~50% care continuau la liceu, iar din astia o mare parte treceau de bac. Treceau de bac pt ca a fost dorinta lor de a se duce la liceu si au avut de ales. Acum orice analfabet ajunge la liceu caci nu are unde sa se duca iar daca vine din mediul urban sigur face liceul.
Problema din punctul meu de vedere este ca nu mai avem asezati elevii pe "caprarii", astfel am degratat imaginea elevului de liceu si a studentului, caci oricine ajunge in randul lor. Retarzi, prosti, lenesi am avut si au toate popoarele insa noi suntem cei ce ii scoatem in lumina reflectoarelor.
Parerea me e ca nu trebuie sa facem o tragedie cand se pica la bac, ci trebuie sa facem o tragedie din faptul ca multi nu au habar de o meserie.

De curand la o terasa prin austria am ramas surprins cand o "pustoaica austriaca", mi-a spus cu entuziasm ca asteapa sa isi termine facultatea, in acest timp (3 ani, banuiesc ca atata mai avea) practica meseria de ospatar prin terase/carsme... dupa care primeste diploma de ospatar si poate sa serveasca la restaurante de clasa A+, cred ca se referea la hotelori de 5stele si alte chestii de genul asta.
Tipa vorbea fluent engleza (evident si germana), si era nerabdatoare sa devina ospatar cu diploma. La noi te servesc la masa cu sictir si o mare parte din ei nu stiu romana, pe langa faptul ca uita sa iti aduca sau iti gresec comanda, dispretul este la el acasa. Deci da avem nevoie de scoli in care sa invatam meserie, sa lasam cartea pentru cei ce se pricep la ea.
(edited)
2012-08-29 10:29:59
Scoala este necesara, degeaba inveti sa fii ospatar "de clasa", daca nu stii ce inseamna PIB, TVA, nu stii o limba straina, macar sa poti intelege o conversatie, nu stii ce e aia cavitate bucala, nu stii nimic legat de economia tarii, gen in vremuri grele ca acum, cand aude despre strategia de tintire directa a cursului valutar sa nu stie la ce se refera sau ce avantaje dezavantaje aduce sa isi dea cu parerea sa poata socializa, scoala este necesara pentru toti la cel mai inalt nivel daca vrei sa traiesti intr-o lume mai buna, in conditii mai bune.

Problema este ca armata nu mai este obligatorie, acolo se facea scoala vietii, nu mai vedeai rockeri cu dintii scosi si cu 2 metrii de par "invartosat" in jurul gatului, nu mai exista Naomi si alte specimene de gen, sau clasicii emonei/ele, asa numitii cocalari etc, aici a fost ruptura.

O alta problema este ca pe piata muncii sunt multi tepari, am fost martor vizual la o conversatie pe mesenger a unei prietene cu un asa zis angajator, pe un post de secretara, m-am pus frumos la tastatura in locul ei si am comunicat cu omu, ce vroia el era mai mult dama de companie, vroia sa fie insotit la petreceri, cluburi, cerea poze omul si tot asa, si din cate mi-a zis tipa nu e prima oara cand ii da cineva add pe mesenger si a mai avut discutii cu penibili de genu. Ajungi sa iti fie frica sa mai depui CV-uri ca dai peste psihopati.
(edited)
2012-08-29 11:17:00
Nu trebuie sa stii ce e ala pib sau limba straina ca sa devii un tamplar bun, un zugrav...
Iar analfabetii care nu au invatat o viata intreaga nu vor invata pt ca sunt elevid e liceu, daca ai trecut prin scoala generala fara sa stii o inmultire nu poti ever sa inveti integrale si derivate.
Cat despre partea cu armata, te rog sa ma ieriti dar un "taran" cu 4 clase stergea cu tine pe jos, doar pentru ca era mai vechi.
Eu nu m-am angajat pe messenger, nu pot sa imi dau cu parerea de cei ce se angajaza sau angajeaza pe messenger. Dar nu cred in castigurile fabuloase daca fac banalitati, gen nu trebuie decat sa te inscrii si sa convingi pe altii si castigi ...
Repet, cred ca nu trebuie sa facem tragedie din Bac, dar trebuie sa se infiinteze scoli profesionale caci inca mai avem nevoie de profesionisti in diferite "joburi".
2012-08-29 11:32:25
Nu ai inteles, tu vrei sa lucrezi tamplar? sau orice alt job de 6-7 mil lei pe full time?, eu nu cred, asa nimeni nu vrea, toti vor visul cel mare, cat despre angajatul pe mess, din moment ce tu depui un CV, si angajatorul alege sa te contacteze pe mesenger, te miri, iti dai palme de prostia altuia, dar raspunzi sa vezi ce si cum, nu inteleg ce ti se pare asa strigator la cer prin faptul ca raspunzi la o comunicare, strigator la cer era subiectul comunicarii.

Nu se face tragedie din Bac, tragedia exista, ai spus ca au fost olimpiade si Ramania a fost fruntasa, tu te axezi pe acel 0.1% din populatie?, ce spui tu nu este democratie, tu vrei sa imparti clasa sociala in mai multe categorii, il vezi pe "taran", il arunci la munca de jos, il vezi mai sarac il arunci la munca de jos, il vezi de la oras cu facultate terminata dar numara pe degete, il pui la guvernare.

Da, poate ca in armata stergea cu tine pe jos, dar era un anumit regulament, asta era telul armatei, sa te faca sa treci prin viata, ce te asteptai sa se faca in armata?, sa va cazeze in Dubai si sa faceti skydiving?
2012-08-29 11:44:08
Dar gresesti, nu arunca nimeni pe nimeni la munca de jos, atunci cand nu inveti nu poti sa devii savant, acum traim in tara lu` "Marca banu, ia diploma". Daca inveti ai parte daca nu munceste din greu (tragi pt anii in care ai "frecat-o"), caci avem nevoie de mai mult decat de 20k-50k de absolventi de drept/economisti/geografi pe an, si lista poate continua. Tamplarul, zugravul.... castiga o galagie de bani nu castiga 6-7 milioane, dar tu sustii ca scoala sa scoata prosti cu diplome si imi zici mie ca nu gandesc democratic.
Apropo de 6-7 milioane, am un amic care "nu isi gaseste" de munca, pentru ca el nu vrea sa munceasca pe 10milioane asa ca prefera sa stea acasa pe un ajutor de cateva milioane 2-3, a terminat o facutlate banala a muncit 2-3 luni la "impins vagoane", iar acum prefera sa stea acasa pe 2 milioane decat sa munceasca pe 10 (inteligenta mutare). Asteapta ca cineva sa angajeze absolvent de istorie (sau ceva de genul asta) ca expert la NASA.
(edited)
2012-08-29 11:59:04
cand am spus scoala la nivel inalt ma refer la toata infrastructura, nici eu nu sunt de acord cu facultatile private, si cu modul de absolvire a testelor nationala si etc, insa daca sistemul este reparat, atunci structura sociala se indreapta si ea.

uite, au bagat de 2 ani parca, niste camere la bac, prin orasele mari, a fost prapad la rezultate, eu sunt de parere ca, intr-o clasa unde se sustine un examen trebuie sa fie 1 supraveghetor la fiecare rand de 7 persoana + o persoana la catedra + camerele video, si unul dintre supraveghetor sa fie autorizat sa controleze, sa intocmeasca rapoarte etc, chiar sunt de parerea ca fraudarea acestor examene sa se pedepseasca cu 1 an de puscarie (inchisoare), nu doar exlcuderea din examen.
Dar cum ai zis tu, in tara lui Papura Voda, se motiveaza prostia nu munca.

(edited)
2012-08-29 14:13:53
scoala in Romania e bazata pe memorare..nu pe competenta... sau mai rau, cum a zis si Bobby, pe bani.. ar fi super ok sa se faca iar profesionala, nu sa se faca toate clasele liceu, pentru ca sunt o gramada de licee ce au elevi in plus, care habar n-au nici cum ii cheama, nu stiu nici macar un 7*8 si asa mai departe...daca ai trecut prin generala doar pentru ca te-au trimis ai tai la scoala si n-ai invatat nimic, la fel o sa faci si la liceu, iar facultatea o termini ori pe bani, ori n-o mai termini :)
2012-08-29 14:37:18
Pe langa asta mai sunt si cei saraci la care facea si illuminati referire, ala sarac nu reuseste sa faca liceul sunt multi la tara care nu se duc la liceu pentru ca familia nu poate sa ii sustina financiar timp de 4 ani (chirie, bani de buzunar, mancare, haine...), raman acasa (in sat) unde muncesc cu ziua caci nu stiu sa faca nimic, sunt sigur ca si-ar dori sa invete o meserie decat sa faca un liceu care sa nu il ajute pe mai departe. Costurile pe 2 ani ar fi mai mici si evident la sfarsit omul e calificat intr-o meserie. Nu toti suntem buni la invatat si nu putem sa ii facem pe toti studenti doar pentru ca asta e trendul. Oricum o parte din absolventii de studii superioare, termina facultati dubioase si nu se aleg decat cu o diploma (cumparata) care nu le foloseste la nimic, la interviu nu vorbeste diploma...
2012-08-29 17:35:33
Eu nu sunt impotriva liceului profesional, desigur sunt, au fost, si vor fi persoane limitate, atata pot, si ca sa supravietuiasca au nevoie de o meserie pe care sa o stapaneasca, insa eu pun accent pe dezvoltarea tineretului, multi spun, "eu nu stiu", "atata pot" etc, si cand printr-un program de studii se pun pe picioare, ei vor vrea mai mult, numai prin exercitiu te dezvolti.

Problema diplomei este intradevar foarte greu de gasit un candidat care sa sustina cu argumente acea diploma, in Romania am mai observat o problema, cei cu fara experienta. li se promit stagii de practica, sau training, multi sunt incantati insa firmele sunt cu ochii doar dupa portofelul clientului, asa ca baga o anumita taxa de participare, si uite asa se descurajeaza piata muncii, multi platesc, si tot someri raman chiar daca stapanesc acel training la sfarsitul stagiului.

Aici este o problema care starneste alta problema din sistem la infinit, nu vad o rezolvare la o astfel de situatie.

(edited)
2012-09-01 14:46:14
BAC-ul NAŢIONAL şi BAC-UL PROFESIONAL. Din 2013 elevii vor decide cum dau examenul
01 sep 2012, 14:47 | RTV.net


Începând cu anul 2013, elevii de clasa a XII-a vor putea alege între două tipuri de Bacalaureat. Bac-ul naţional va fi adresat celor care vor să urmeze studii universitare, în timp ce Bac-ul profesional va fi adresat celor care vor să intre pe piaţa muncii. Anunţul a fost făcut sâmbătă de către ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Bacalaureatul profesional, noutatea examenului de anul viitor se va adresa cu precădere absolvenţilor de licee cu profil tehnologic, dar va putea fi ales şi de către candidaţii celorlalte unităţi de învăţământ.

Acest tip de examen va conţine în mod obligatoriu şi o probă practică, precum şi un examen scris care va privi cunoştinţele antreprenoriale. Per ansamblu, un bacalaureat mai accesibil pentru absolvenţii de liceu, care vor avea astfel şanse mai mari de reuşită la examenul maturităţii. Există însă şi un inconvenient. Bacul profesional nu va permite urmarea studiilor universitare, cei care vor obţine o astfel de diplomă fiind nevoiţi să intre pe piaţa muncii.

"Din dezbaterile pe care le-am avut în teritoriu şi cu directorii de şcoli din Capitală se conturează ideea unui bac profesional. Vom avea bacul naţional cu aceleaşi probe, iar bac-ul profesional vrem să-l gândim ca o formă de finalizare pentru cei care vor să meargă în producţie şi le dăm o certificare a capacităţilor lor. Conţinutul, probele de competenţe rămân aceleaşi ca la bacul naţional, adăugăm o probă practică prin care creştem gradul de profesionalizare şi un examen scris legat de educaţia antreprenorială. Ca urmare, pentru această formulă de bac pot opta şi elevii din liceele teoretice. Este opţiunea elevului ce decide, dacă merge în învăţământul superior va opta pentru bacul naţional, dacă merge pe piaţa muncii va opta pentru bacul perofesional. Luni vom avea o primă discuţie la Comisia de Învăţământ din Senat unde se află o OUG care priveşte bacul", a explicat Ecaterina Andronescu.

Despre introducerea bacalaureatului diferenţiat s-a pronunţat în această săptămână secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar. Stelian Fedorca a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa că măsura trebuie luată întrucât există candidaţi care primesc aceleaşi subiecte, dar care nu au acelaşi număr de ore la materia respectivă.

"Dupa o consultare cu toţi cei implicaţi în acest proces vom lua o decizie referitoare la examenul de bacalaureat diferenţiat. De ce ne-am gândit la această variantă? Vă dau un exemplu. Elevii de la filiera teoretica au 40 de ore pe săptamană în cei patru ani de liceu, iar cei de la filiera tehnologică au 25 de ore pe săptamână. De asemenea, cei de la filiera tehnologică au mai puţine săptămâni de şcoala, cu trei - cinci săptămâni mai puţine şi să nu uităm că la începutul lui 2012 unde s-au pierdut trei săptămâni cu acea evaluare la toate materiile, iar numarul de ore de pregătire pentru elevi a fost mult mai mic. Cu toate acestea, subiectele sunt aceleaşi", a declarat Stelian Fedorca.


interesanta ideea puricoasei !
2012-09-01 14:53:24
e ok ideea... ca ei au vrut s-o schimbe si sa ne bage sa dam din prostii d'alea de module ;)), si sa ne scoata proba la alegere... ar fi o prostie sa nu dau din fizica,chimie sau biologie si sa dau din module :))