Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: »Culturism & Fitness

2012-06-03 10:27:18
Nu e grea. :)) In combinatie cu legume (fibre) merge brici . Te usuci de te faci sultita daca mananci cum am zis eu . 1 kg de carne ( sa zicem piept de pui) are sub 1000 cal. :)
2012-06-03 10:31:07
e anormal sa mananci si sa slabesti, contra naturii, d-aia sunt 110 mii de retete de slabit. tu faci un fel de sport dar un om care merge cu masina si sta la birou se face cimpoi
2012-06-03 10:32:36
E vorba de calorii , omule . Si tu crezi ca le stii pe toate ??

1000 calorii pentru om inseamna slabire , mai ales ca sunt calorii provenite din surse bune. Mai invata si dupa aceea vii si ma contrazici.
2012-06-03 10:37:13
E o vorba : Slabirea se face in bucatarie . Auzi si tu , sa mananci si sa slabesti e impotriva naturii . Pai cum vrei ma sa slabesti ? Ideea e sa incepi regimul cu un deficit de 400-500 cal fata de cum mancai de obicei.
(edited)
2012-06-03 10:51:44
in natura, lumea animalelor, cine mananca cel mai mult e cel mai mare...tu vorbesti de calorii, care e formula de calcul ? am dat un ex care e palpabil
(edited)
2012-06-03 11:56:09
Gasesti pe google cum se calculeaza nr optim de calorii pentru slabire/mentinere/crestere in greutate.

Conteaza ce mananci , nu cat mananci , pe principiul calitatea bate cantitatea.
1 Kg de piept de pui spre exemplu nu are carbo si nici grasimi , numai proteine , lucru care nu te va ingrasa in veci.
2012-06-03 13:35:35
am mai auzit persoane care mananca piept de pui fiert cu oua fierte, spanac, si proteine lichide inainte sa se duca la sala, o fi bine nu stiu, dar nu vreau sa imi imaginez ce e in stomacul aluia :)) .
2012-06-03 14:53:43
Mai bine decat daca fumeaza , bea alcool oricum. Folositi termeni fara sa ii cunoasteti
2012-06-03 16:23:47
exact cum zice si _united_ pieptul de pui nu are deloc grasimi are numai fibre si proteine,cam 24 g proteine/100 g piept de pui,acum sa nu se inteleaga ca daca mananci numai piept de pui te faci fibra si slabesti uns...trebuie neaparat sa completezi cu minerale si vitamine ca sa asiguri organismului tot ce are nevoie,cam 300 g de piept pe zi ar fi suficient...parerea mea
2012-06-03 17:01:54
Cine stie , cunoaste . :)
2012-06-03 20:41:09
Pectorali incapatanati?

Culturistii profesionisti de top au un genetic extraordinar pentru cresterea musculara, dar nu toti sunt binecuvantati cu acest noroc din cap pana in picioare, adica la toate grupele musculare. In fapt, sunt destui care au grupe musculare cu probleme, mai „incapatanate” care cresc greu.

De exemplu, multi culturisti se chinuiesc sa construiasca pectorali masivi, de care sa fie mandri si, de multe ori, obstacolul il reprezinta deltoizii anteriori si tricepsii foarte puternici care „fura” din efortul pe care pectoralii trebuie sa-l depuna. Te recunosti in situatia asta? Daca da, atunci iata cum a reusit campionul de la Nationalele de juniori din 2006, din SUA, Evan Centopani, sa rezolve problema, solutie pe care o poti utiliza si tu.

Infrange-ti egoul! „Ca si ceilalti, am fost prins in capcana de a folosi greutati cat mai mari la antrenamentul pentru piept, in special la banca de impins. Problema era ca, desi impingeam bara cu multe discuri, nu simteam ca pieptul lucreaza; de fapt, umerii si tricepsii miscau greutatea”, se confeseaza Evan. Asa ca Evan a lasat egoul prostesc deoparte, a redus semnificativ greutatea halterei si a simtit imediat efectul: „conexiunea minte-muschi, pe care o simteam la alte grupe musculare a aparut si la piept… cu o greutate mai mica, am putut intr-adevar sa storc pectoralii si sa simt intinderea lor cand bara cobora”.
Preepuizarea

A doua solutie majora, pe care Evan a introdus-o, a fost folosirea tehnicii de preepuizare. In loc sa inceapa antrenamentul pentru pectorali cu o miscare de impins, asa cum fac majoritatea culturistilor, el foloseste un exercitiu de izolare, cum ar fi fluturarile, cu gantere sau la aparat, pentru 3-5 serii. Acest lucru preoboseste pectoralii, asa ca urmatorul exercitiu este unul compus, de baza, cum ar fi impinsul. Deltoizii anteriori si tricepsii vor fi in masura sa conduca pieptul la o si mai mare epuizare, practic vor stoarce totul din ei. De asemenea, greutatea folosita la impins va fi mai mica decat daca incepea antrenamentul cu un astfel de exercitiu, ceea ce se traduce prin protejarea ligamentelor si a tendoanelor umerilor, ceea ce pe termen lung este un adevarat castig.

Evan Centopani concluzioneaza: „Daca nu aveti dificultati in cresterea pectoralilor, nu schimbati nimic, dar daca aveti umerii si tricepsii puternici si aveti dificultati in a simti ca pieptul lucreaza la exercitiile de impins, atunci chiar trebuie sa va ganditi ca e cazul sa faceti schimbari in antrenamentul vostru. Nu as recomanda asta daca nu ar fi mers pentru mine.”







Vrei un piept masiv? Iti spunem noi cum!
Tag-uri: piept masiv, fluturari, impins, umeri, deltoid

Probabil cea mai controversata grupa musculara este pieptul. Toti amatorii de culturism, dar si profesionistii isi fac probleme pentru cresterea lenta a muschilor pectorali.

Explicatia anatomica pentru faptul ca pieptul nu creste la fel de intens ca si ceilalti muschi din corp este ca celulele musculare din zona aceasta sunt mai putin numeroase decat cele din alte parti ale corpului, astfel ca pieptul ramane in urma.

Chiar daca exista culturisti, de top, care au o structura genetica favorizanta pentru cresterea musculara, nu toti se bucura de asta din cap pana in picioare. Chiar si la cei mai dezvoltati, exista probleme in zona pieptului. Si nu numai!

Spre exemplu, exista culturisti care se straduiesc sa aiba pectorali masivi si nu dau importanta faptului ca deltoizii si tricepsii bine lucrati si puternici il ajuta in exercitiul pectoralului. Mai exact, "fura" din efortul pe care ar trebui sa il depuna muschii pieptului. Daca asta e si problema ta, iti dam noi o solutie utilizata de multi specialisti.

In primul rand, trebuie sa controlezi foarte bine miscarea pe care o faci si sa nu te chinui cu greutati foarte mari. Lucreaza cu greutatea ta, nu trebuie sa te chinui cu 100 kg pentru a le arata baietilor din sala ca esti puternic! Lasa egoul deoparte si reduce greutatea halterei sau a halterei in asa fel incat sa creezi acea conexiune muschi-creier.

Chiar daca e mai mica greutatea, vei putea observa ca in loc sa te doara tricepsul, vei avea febra musculara la piept. E important ca in timpul miscarii sa controlezi totul, asftel ca trebuie sa lasi bara usor, pana iti atinge pieptul si sa ridici in egala masura. Nu smuci si ai grija sa lasi mainile cat mai jos!

O alta solutie poate fi folosirea tehnicii de preepuizare. Ce inseamna asta? Ei bine, inverseaza miscarile. In loc sa faci impins la inceputul antrenamentului, fa un exercitiu de izolare (fluturari cu gantere, timp de 3-5 serii).

Astfel preobosesti pectoralii, iar greutatea mica folosita il va face sa lucreze la o capacitate mai mare. Adica, un muschi neobosit ar lucra, sa zicem, la 30% din capacitatea sa cu greutatile respective, insa cand este epuizat, lucreaza la o capacitate de 60%.

Oricum, fluturarile sunt un exercitiu foarte util pentru piept pentru ca forteaza mult muschiul si nu primeste ajutor din nicio alta parte. Daca facem o analogie, pasarile migratoare au pieptul foarte mare. De ce? Pentru ca le ajuta la zburat (miscarea pe care o fac e de fluturare) si tocmai din cauza miscarii lor excesive au dobandit aceasta masa musculara in zona pieptului.





bune articolele,ce am observat...multi care fac antrenamentul pentru piept umplu bara cu greutati si deabia fac 1-2 repetari si alea ....de faca cei care ii ajuta biceps...tin minte ca inainte sa iau pauza faceam cu greutati potrivite si executate incet si tinut 2-3 sec jos ca sa simt muschiul cum lucreaza,lucram cu un baiat caruia nu ii crestea pieptul desii baga cu greutati foarrte mari...atunci i-am zis sa incercam sa lucram pieptul in acest mod..si tin minte ca venise cineva care avea pieptul putin mai mare ca cel al colegului meu si ne-a spus ca daca vrem piept mare sa lucram cu greutati mari ca altfel nu creste..in fine noi am continuat in stilul asta si dupa vreo 3 luni surpriza(placuta) mie si colegului meu ne crescuse pieptul putin mai mare decat aluia care umplea bara si facea 2-3 repetari.
aceste greseli sunt frecvente la multi si nu numai la piept,la toate grupele musculare din dorinta de a se da mari si a demonstra ceva ce pe cei din jur nu ii intereseaza fac aceste greseli...chiar e un baiat are vreo 17 ani si cand vine sa bage piept nu isi face incalzirea deloc,vine si incepe direct cu impinsu la care s-a antrenat indelung si face cu 42 kg,face 2-3 repetari si pleaca ca de a vazut lumea ce poate:))
eu unul decat sa ma screm si sa urlu ori doamne fereste sa ma accidentez prefer sa fac usor si sa fiu concentrat pe miscare ..acum depinde ce vrea fiecare,ori forta ori masa musculara
2012-06-03 22:54:26
Pe mine umerii ma omoara.Cand fac umeri e ziua in care de abia astept sa plec acasa.Zici ca imi sar de la loc,stangul in special.
2012-06-05 13:22:02
Am gasit cum sa slabesc 10 kg :)

Amfetaminele:
Aceste substante simpatomimetice sunt derivati ai adrenalinei (epinefrinei) la care predomina efectele excitatoare centrale. De aceea sunt numite si "amine de trezire" sau "amine tonifiante"

Actiune si pericole in caz de abuz:
Cresterea performantelor si a capacitatii de efort se face pe seama rezervelor energetice; daca acestea nu se refac in cantitate suficienta, cu timpul se ajunge la epuizarea generala a organismului. Acest risc este cu atat mai mare, cu cat prin efectul lor central, amfetaminele si derivatii lor suprima senzatia de foame, determinand reducerea aportului alimentar.
Nevoia de somn dispare, iar senzatia de oboseala este suprimata(ceea ce face ca oamenii surmenati sa resimta mult mai mult efectul amfetaminelor decat cei odihniti). Capacitatea de gandire este accelerata pana la fuga de idei, initiativa crescuta. Sub influenta amfetaminelor oamenii vorbesc mai usor si sunt mai convinsi de valabilitatea si originalitatea celor spuse decat in mod normal. Munca de rutina face mai multa placere, contradictiile sunt ignorate mai usor, iar relatiile sociale sunt mai bune.
Doze crescute de peste 20 miligrame pot determina la persoane, care nu sunt obisnuite cu efectul substantelor, fenomene adverse deosebit de neplacute ce umbresc actiunea stimulatoare: palpitatii, uscaciunea gurii, dureri de cap, greata cu varsaturi, neliniste si insomnie chinuitoare.
Supradozarea duce la neliniste maxima si gandire necontrolata; este posibila colabarea sistemului circulator, la fel ca instalarea unei stari profunde de inconstienta (coma). Fara tratament, o intoxicatie de acest tip (cu 100 - 200 mg) duce de regula la deces; medicina de azi cunoaste insa antidoturi eficiente (barbiturice, neuroleptice, ergotamina).
Preparate inregistrate de amfetamine sunt: Fenetyllin (Captagon), Pemolin (Tradon), Piracetam (Nootrop, Normabrain), precum si substantele cu actiune mai slaba: Meclofenoxat (Helfergin) si Pyritinol (Encephabol).
Aceste substante sunt larg raspandite, mai ales ca inhibitori ai apetitului alimentar in cure slabire, respectiv indicate pentru cresterea performantelor inainte de examen sau in viata profesionala (de ex. la soferii de camion).
Expresia americana "speed" a devenit uzuala pentru distributia pe piata neagra a acestor substante.


Daca nu reusesc cu dieta si exercitii, ma gasiti la coada la farmacia tuturor drogatilor, Catena :))
(edited)
2012-06-05 19:49:30
Iupii m-am ingrasat 6 kg in 2 luni fara sa iau nici un supliment sau ceva de genu :D
2012-06-05 19:52:19
masa musculara sau tesut adipos de calitate?
2012-06-05 20:11:22
masa musculara :D