Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Chestii Interesante

2018-01-04 12:56:14
Dealtfel recomand tuturor sa dea haine si mancare, in niciun caz bani. Banii ii dau pe bautura, tigari si droguri.
2018-01-04 13:52:15
eu daca as da as da numai bani, daca vor sa isi cumpere haine mancare pot alege ce vor..prefer sa stiu ca au tot ce isi doresc, chiar si moartea decat sa fie boschetari pentru tot restul zilelor....nu stiu exact daca un boschetar isi poate reveni prin credinta, dar daca as fi ,prefer moartea decat sa traiesc asa tot restul zilelor
(edited)
2018-01-04 14:00:46
ce sens are viata in boscheti cu haine jegoase si mancare stricata ?
2018-01-16 13:26:31
2018-01-23 20:49:49
Ghiciti personajele:

2018-01-28 09:27:04
2018-01-28 09:44:08
Data viitoare cand te speli pe maini si nu-ti place temperatura apei, gandeste-te la urmatoarele lucruri din anii 1500:
- Majoritatea oamenilor se casatoreau in iunie deoarece isi faceau baia anuala in mai si inca mai miroseau cat de cat bine in iunie. Totusi, miresele aveau cu ele un buchet de flori pentru a acoperi eventualul miros. De aici vine obiceiul de a avea un buchet la nunta.
- Baia consta intr-o singura cada mare plina cu apa fierbinte. Barbatul casei avea privilegiul de a se spala in apa curata, apoi fiii si restul barbatilor din casa, urmati de femei si in final copiii - ultimii fiind bebelusii. Intre timp, apa devenea atat de murdara incat era posibil sa pierzi pe cineva in ea. De unde si zicala: "Don't throw the baby out with the bath water" ("Nu arunca si copilul odata cu apa de baie").
- Casele aveau acoperisuri inalte si pufoase de stuf (paie groase), fara lemn dedesubt. Era singurul loc unde animalele se puteau incalzi, asa ca toti cainii, pisicile si alte fiinte mici (sobolani, ganganii) stateau acolo. Cand ploua devenea murdar si alunecos si uneori animalele alunecau si cadeau de pe acoperis. De unde zicala: "It's raining cats and dogs" ("Ploua cu caini si pisici").
- Nimic nu impiedica ceva sa cada in casa. Asta era o mare problema in dormitor, unde gandaci si alte lucruri puteau murdari patul. Deci, un pat cu stalpi si un cearsaf pus deasupra oferea ceva protectie. Asa au aparut paturile cu baldachin.
- Cei bogati aveau podele de ardezie care deveneau alunecoase cand se udau pe timpul iernii, asa ca imprastiau paie ("thresh" - resturi de la treierat) pe jos ca sa poata merge. Cu timpul, pana in primavara, paiele se tot adunau pana cand alunecau afara cand se deschidea usa. Astfel s-a proptit o bucata de lemn la intrare. Asa a aparut pragul (in engleza se numeste "threshold", care vine de la "thresh" si hold" - a tine, a opri).
- Pe timpuri, cand regii se adunau la masa pentru a manca, era o persoana care curata masa cu o frunza de menta.De aici vorba "Nu mai freca menta!"
- Pe atunci se gatea intr-un ceaun mare care atarna intotdeauna in bucatarie deasupra focului. In fiecare zi se aprindea focul si se adaugau ingrediente in ceaun. Oamenii mancau in general legume si foarte putin, sau deloc, carne. Consumau din amestec (tocana, mancare inabusita) la cina si lasau restul in oala sa se raceasca peste noapte, adaugand altceva peste ele a doua zi. Uneori mancarea avea in ea resturi destul de vechi. De unde rima: "Peas porridge hot, peas porridge cold, peas porridge in the pot nine days old" ("Terci de mazare fierbinte, terci de mazare rece, terci de mazare in oala vechi de noua zile").
- Uneori faceau rost de carne de porc, ceea ce ii facea sa se simta destul de speciali. Cand aveau musafiri, atarnau sunca de tavan ca sa se dea mari. Era semn de bogatie ca un barbat "could bring home the bacon" ("era in stare sa aduca sunca acasa"). Taiau putina ca sa imparta oaspetilor si apoi stateau toti in jurul mesei si "chewed the fat" ("mestecau grasimea").
- Painea era impartita conform statusului. Muncitorii luau partea arsa de pe fundul painii, familia lua mijlocul si musafirii partea de sus ("upper crust").
- Cani de plumb erau folosite pentru a bea bere si whisky. Combinatia asta de obicei dobora un om pentru cateva zile. Cineva care trecea pe drum ii putea lua drept morti si ii pregatea de inmormantare. Erau intinsi pe masa din bucatarie vreo doua zile, in timp ce familia adunata in jur manca, bea si astepta sa vada daca se trezesc. Asa a aparut obiceiul de "priveghi", care in engleza se traduce "wake" ("to wake up" - "a se trezi").
- Anglia este o tara veche si mica, asa ca oamenii incepusera sa ramana fara locuri de ingropat. Asa ca dezgropau cosciuge si duceau oasele la o "casa-de-oase" ("bone-house") si refoloseau mormintele. Cand au deschis acele sicrie au observat ca unul din 25 aveau urme de zgarieturi pe dinauntru si au realizat ca unii din acei oameni au fost ingropati de vii. Asa ca s-au gandit ca de atunci incolo prinda o sfoara de incheietura mainii mortului care sa treaca prin acoperisul sicriului si prin pamant la suprafata si sa lege de ea un clopotel. Cineva a stat de atunci noaptea in cimitir (asa a fost inventata "graveyard shift" - "tura de noapte") sa asculte clopoteii; astfel, oamenii vii erau "salvati de clopotel" ("saved by the bell") mai fiind numit "soneria mortului" ("dead ringer").
Cine a spus ca istoria e plictisitoare?
2018-01-28 10:22:16
chestia cu clopotelul era doar intr-un cimitir si nimeni nu a fost salvat

digi world

posibil ca toate sa fie exagerari
2018-01-28 10:25:47
treaba cu spalatul

mai toate asezarile umane au un rau parau, ceva apa, fara apa nu se poate...se puteau spala oricand
(edited)
2018-01-28 22:07:52
Am zis ca nu iti mai raspund dar vad ca te bagi peste tot fara sa fi defel informat satanel. In primul rand insusi biserica era impotriva bailor publice pentru ca asta ducea la imoralitate. In al doilea rand medicii sustineau ca prin inbaiere se largesc porii si astfel apare riscul de imbolnavire


Se credea că este periculos să-ţi speli întreaga faţă, căci aceasta provoca guturai şi slăbea vederea. Iată ce nota un ambasador rus în Franţa: ”Maiestatea sa (Louis XIV) pute ca un animal sălbatic”. Ruşii nu erau chiar atât de cusurgii legat de baie şi de aceea se spălau în mod regulat, ca să zicem aşa, adică cam o dată pe lună. Din acest motiv cei mai mulţi dintre europeni îi considerau perverşi. Duhoarea regelui Louis XIV se datora medicului său care îl sfătuise să facă baie cât mai rar posibil ca să-şi menţină sănătatea. El mai spunea şi că obiceiul de a face baie este unul îngrijorător. Din acest motiv se crede că regele a făcut baie doar de două ori în viaţa sa. Un alt specimen din această categorie înfiorătoare ”a celor două băi” a fost regina Isabela I a Spaniei care mărturisea că a făcut baie tot numai de două ori în viaţă: când s-a născut şi când s-a măritat.


googaleste macar inainte sa iti dai cu parerea despre ceva ce nu cunosti
2018-01-29 06:34:25
Cred ca ai uitat cel mai important lucru: proprietatea
In acele timpuri totul era proprietatea cuiva, paduri, rauri etc. Si era interzis sa incalci proprietatea
2018-01-29 07:32:48
dispari ma

cine vrea sa se spele, se spala..sunt sate acum la tara unde se traieste ca in anul 0 , exagerez, au apa in fantana, se spala daca vor
2018-01-29 07:36:40
http://www.ebible.ro/cautare-expresie.php?search_term=spalat&search_how=1&search_what=1&bible_id=1&search_where=1&book_id=1


uite pentru nespalati, de cate ori este acest cuvant in biblie..si sunt multe alte forme pe care nu le mai caut..biblia incurajeaza oamenii sa se spele
2018-01-29 07:45:26
de ce crezi ca ioan botezatorul boteza cu apa ? sa se spele de jeg
2018-01-29 08:12:36
voi nu realizati ca tot ce vrei ai..daca vrei sa te speli, se rasuceste pamantul si tot te speli
2018-01-29 08:15:15
O simpla calatorie cu mijloacele de transport in comun din Bucuresti si vei realiza ca romanii nu prea se dau in vant dupa apa si sapun.