Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Sportul Studentesc

2012-07-17 20:19:12
Bozesan, Bozesan
A dat gol brazilian!
2012-08-27 20:15:34
Cei mai frumosi ani

Sportul Studentesc devine o echipa de top, la inceputul anilor ’80. Speriatu, Cazan, I.Munteanu II, Iorgulescu, Chihaia, Bozesan, M.Sandu, Mihail Marian, Terhes, cochetau cu nationala. Incepe sezonul 1981-‘82 ca din pusca, obtinind victorii in primele sase etape. Pierde in etapa a 7-a la Iasi si apoi reduce strock-ul, terminind in final pe locul 5. Anul urmator e ceva mai bine, locul 3, deci participare in Cupa UEFA. Antrenor este Ion "Mielu" Voica, iar in lot sunt Speriatu, Lazar, Girjoaba, M.Mihail, Cazan, Iorgulescu, Munteanu II, Munteanu I, C.Pana, O.Ionescu, Chihaia, Marcel Lica, Margelatu, Lica, Bozesan, Grosu, Terhes, Serbanica, Fl.Grigore, M.Sandu, Bucurescu. Impresia pe care o face este ca ar putea mai mult, dar nu pare interesata de performante.

Batalie pentru junior

Inainte de startul sezonului 1983-‘84 a fost o vara agitata. Farul lansase un junior, Hagi, un machedon despre care se spunea ca are mare viitor. El fusese cooptat la Luceafarul, echipa tutelata si finantata de federatie, in fapt clubul nationalei de juniori. Hagi si-a dat acordul scris sa joace la echipa studentilor bucuresteni, motivind ca doreste sa urmeze Institutul de Educatie Fizica si Sport (actualul ANEF).

Pe 16 decembrie 1982, Hagi semna urmatoarea declaratie (vezi facsimil):

Declaratie,


Subsemnatul Hagi Gheorghe, legitimat in prezent la FC Constanta, component al lotului national de juniori a RSR, declar prin prezenta ca doresc sa activez la clubul de fotbal Sportul Studentesc, incepind din anul competitional 1983-84. Deoarece, doresc sa devin student la institutul de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti.
Mentionez ca in luna noiembrie 1982 am semnat un acord privind incorporarea mea inainte de termen, pentru clubul Steaua, dar la care renunt, avind in vedere intentia mea de a urma cursurile universitare in Bucuresti, dorinta exprimata si de parintii mei.
Intru cit la data semnarii actului respectiv eu eram minor, nu am avut asentimentul parintilor, pe care nu l-am nici in prezent, ma determina sa-mi retrag acordul dat clubului Steaua.

Hagi Gheorghe
16 – XII – 1982




Mama lui Hagi a semnat apoi un "Acord de Consintamint" si urmatoarea declaratie:

Declaratie,


Subsemnata Hagi Chirata, mama sportivului Hagi Gheorghe declar prin prezenta ca nu sunt de acord ca fiul meu sa fie incorporabil inainte de teremen si implicit de a activa la clubul Steaua din Bucuresti. Doresc in acelasi timp ca fiul meu sa urmeze institutul de educatie fizica si sport din Bucuresti activind ca sportiv in cadrul clubului de fotbal Sportul Studentesc. In acest fel va avea posibilitatea sa practice fotbalul de performanta alaturi de activitatea profesionala ca student.
Hagi Chirata
16 –XII – 1982



Din vara, insa, el trebuia sa vina la Sportul Studentesc. Cum la Sportul Studentesc nu mai avea nevoie de acordul Farului, la intoarcerea dintr-un turneu estival al nationalei, i-a urmat pe Coras si Iorgulescu spre Regie. Aici a fost asimilat imediat, Mircea Sandu si Iorgulescu s-au batut ca el sa fie titular meci de meci, chit ca "Brini" (Munteanu II) se mai certa cu ei pentru ca Hagi nu-si reglase inca tirul si pe ratarile lui se pierdeau puncte (si bani) multi. Marcel Coras va deveni golgeterul editiei, cu 20 de goluri marcate. Hagi, Iorgulescu si Coras vor face parte din nationala luata de Mircea Lucescu la turneul final al CE din Franta’84.

Hagi explodeaza pur si simplu in sezonul urmator. Inscrie goluri cu executii de tip "folha secca" de la mare distanta sau din lovituri libere, devine golgeterul campionatului urmatoarelor doua editii, cu 20 de goluri si respectiv 31. Este declarat cel mai bun fotbalist din tara. Intra in atentia celor mai mari mari cluburi europene, mai ales ca primeste puncte in clasamentul Trofeului Bravo din "Guerin sportivo", conceput special pentru jucatorii sub 23 de ani din echipele prezente in cupele europene. Sportul termina campionatul pe locul trei si se califica in Cupa UEFA, unde in primul tur reuseste sa invinga la Bucuresti pe Inter cu 1-0 (gol Mircea Sandu), dar este invinsa cu 0-2 la Milano si ramine doar cu impresia buna lasata.

Ultima apropiere de soare

Sezonul 1985-86 a fost ultimul in care Sportul Studentesc lupta din nou pentru titlul national. Studentii termina campionatul pe locul 2, cea mai buna clasare din istoria clubului. Cupa UEFA: 0-3 la Neuchatel si 4-4 in Regie, dupa 4-2 la pauza, cu Xamax. Ce meci a fost! Hagi a marcat de trei ori, dar s-a si incaierat cu Stielike, caruia ii strecurase balonul printre picioare in timpul meciului. Pe culoarul spre vestiare, neamtul a vrut sa-l loveasca, dar a incasat-o el de la Marcel Coras, care era un fel de inger pazitor al lui Hagi.

Furtul lui Hagi

In lotul sezonului 1986-‘87 ii gasim in continuare pe Cristian, Iorgulescu, Cazan, M.Mihail, Munteanu II, Cristea, Bozesan, Hagi, Terhes, Mircea Popa, Coras, C.Pana, Ticleanu, Burchel, Stanici, Pologea, Serbanica. In pauza dintre tur si retur, Steaua il solicita pe Hagi pentru Supercupa Europei, meciul dintre cistigatoarea CCE si a Cupei Cupelor programat pe 24 februarie la Monte Carlo, in care Steaua urma sa intilneasca pe Dinamo Kiev. Steaua fusese eliminata din primul tur disputat in CCE si fusese invinsa si de River Plate in Cupa Intercontinentala. Prin urmare, meciul cu Dinamo Kiev era o buna oportunitate de dregere a busuiocului. Intre cele doua cluburi se semneaza o conventie pentru imprumutul jucatorului:

CONVENTIE INCHEIATA INTRE CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI "STEAUA" SI CLUBUL DE FOTBAL SPORTUL STUDENTESC.



Partida de fotbal din data de 24 februarie 1987 de la Monaco, ce se va disputa intre echipele Steaua Bucuresti, cistigatoarea "Cupei Campionilor Europeni" si Dinamo Kiev, cistigatoarea "Cupei Cupelor", reprezinta un eveniment sportiv de de mare prestigiu international, care va fi in atentia opiniei publice din intreaga Europa.
Avindu-se in vedere aceste considerente, in scopul intaririi formatiei si pentru o cit mai buna reprezentare a sportului rominesc, clubul Steaua a solicitat Clubului Sportul Studentesc detasarea jucatorului Gheorghe Hagi pentru acest joc.
In acest sens intre Clubul sportiv al armatei Steaua si Clubul de fotbal Sportul Studentesc s-a incheiat urmatoarea conventie:
Clubul Sportul Studentesc este de acord ca jucatorul Gheorghe Hagi sa fie detasat la clubul Steaua pentru jocul de la Monaco din data de 24 februarie 1987, intelegind interesele majore de nivel national si dorind sa-si aduca contributia la cresterea prestigiului international al fotbalului rominesc.
Clubul Steaua este de acord ca dupa intilnirea de la Monaco jucatorul Gheorghe Hagi sa revina la clubul sau Sportul Studentesc, unde va activa in continuare in campionatul intern si se obliga sa-i asigure o pregatire de baza de un inalt nivel.
Pina la data de 24 februarie 1987 pregatirea jucatorului Gheorghe Hagi se va desfasura astfel:

in perioada 16.01.-4.02.1987 v-a (sic!) participa la pregatirile si actiunile centralizate ale Sportului Studentesc;
in perioada 5.02 – 16.02.1987 va participa la pregatirile si actiunile centralizate ale clubului Sportul Studentesc;
la data de 15 februarie 1987 va participa la jocul Sportul Studentesc – Fiorentina, ce se va discuta Firenze, presenta sa fiind clauza de contract, incheiat cu mult inainte de a se cunoaste solicitarea Clubului Steaua;
in perioada 17.02.-25.02.1987 se va incadra in programul de pregatire al echipei Steaua, fiind insotit de un reprezentant al Clubului Sportul Studentesc;
la data de 26 februarie 1987 se va prezenta la Clubul Sportul Studentesc.


C. S. A. STEAUA
C. F. SPORTUL STUDENTESC
FEDERATIA ROMINA DE FOTBAL
CONSILIUL NATIONAL PENTRU EDUCATIE FIZICA SI SPORT


Hagi a ramas sa se antreneze cu Steaua pentru "evenimentul de prestigiu international" de la Monaco, unde el a transformat o lovitura libera si Steaua s-a impus cu 1-0. Intoarsa acasa, conducerea echipei militare a cerut mai intii transferul jucatorului, chipurile pentru a nu se face de risul Europei. Pentru ca presedintele clubului, dl Mac Popescu, nici nu a vrut sa auda, s-a ajuns la o solutie de compromis, un imprumut pe sase etape. Apoi, lui Hagi i s-a facut un duplicat de legitimatie, raminind sa joace ilegal la Steaua. Drept represalii, pentru ca nu "a executat ordinul", dl Mac Popescu a fost pedepsit pe linie de partid (pedeapsa grea in acele vremuri) si inlaturat din functiile de conducere de la Arhitectura. Oficial, putea juca linistit in campionat la Sportul. Chiar si fara el in retur, Sportul Studentesc a terminat pe locul 4, cu 35 p, dupa Steaua (59), Dinamo (44) si Victoria (38) – defuncta echipa al Militiei Capitalei. "Greii" echipei sunt Cristea si Coras, cu cite 33 de prezente, absenti cite un meci din cauza cartonaselor primite. Dar legea o fac tot Iorgulescu, Munteanu II, Cazan, Marian, Bozesan, Terhes, si, desigur Hagi, pina sa emigreze la Steaua. Isi fac locul in echipa Bondoc, Prodan, Pologea, iar la rind sunt Razvan Lucescu, Sumudica, Dobre. Satisfactii marunte in Cupa UEFA: 1-0 (Hagi) si 1-1 (Iorgulescu) cu Omonia Nicosia, 0-3 in Regie si 1-1 in deplasare cu La Gantoise (Belgia).

"Cu lanterna prin Europa"

Bulversata de furtul lui Hagi, Sportul Studentesc incepe sezonul ‘87-’88 catastrofal, dupa 10 etape avind doar 2 puncte, "arestind" din start ultimul loc in clasament, "Lanterna rosie", cum i se mai spune in limbajul peluzei. Dar se scoate spectaculos in Europa. Pe 15 septembrie disputa primul joc in Cupa UEFA. 1-0 in Regie cu GKS Katovice din Polonia. Peste doua saptamini, returul la Katovice. In minutul 28 era 2-0 pentru studenti, din "vina" lui Tirlea si Tudorel Cristea, care au marcat in minutele 22 si 28. In campionat dezastru: 1-3 la Craiova, 2-2 acasa cu Suceava, 1-2 Dinamo, 0-1 cu U.Cluj. Dupa calificarea in turul II, mai drege busuiocul cu un 1-1 smuls Rapidului in Giulesti, dar urmeaza 0-3 cu Steaua in Regie. Riciu demisioneaza. De echipa se ocupa "temporar" Paul Cazan si Gino Iorgulescu – inca jucatori. Sportul Studentesc – Bröndby 6-0 Si ce echipa aveau danezii! Schmeichel, Olsen, Nielsen, Brian Laudrup, Christensen. La noi au jucat Gheorghe Cristian - Mihail Marian, Mircea Popa, Gino Iorgulescu, Munteanu II (Daniel Ciuca) - Aurel Ticleanu, Costel Pana, Laurentiu Bozesan, Adrian Pologea – Marcel Coras, Sorin Raducanu (Achim). Urmeaza Verona, o echipa de top la acea ora in Italia, care cu numai doua sezoane in urma cistigase campionatul in Serie A. Pentru Sportul Studentesc acesta a fost si ultimul joc "european" al in secolul lasat in urma. Intorsi la campionat, au reusit sa paraseasca zona retrogradabila, finalul campionatului gasindu-i putin deasupra liniei care-i desparte pe cei ramasi de cei cazuti.

(edited)
2012-08-28 09:14:39
Ce vremuri...si ce hotii se faceau...ma mai intreaba unii acum de ce urasc steaua asa de mult...
ne-au furat cel mai bun jucator din istorie si mai au si pretentii..
Forza Sportul...
2012-08-28 09:49:22
E cu dus si intors...
La Sportu logic sportivii trebuiau sa fie din randul studentilor. Dar erau in randul studentilor. Un analfabet nu putea sa fie student, dar se dadeau diplome asa cum la celelalte 2 se dadeau grade.
2012-08-28 21:10:55

Pacat ca Nicusor nu s-a implicat mai mult , sa nu-l lase la Steaua pe Hagi !!
In fine ma bucur ca totusi Sportul EXISTA si nu a murit ca Progresul !!!
(edited)
2012-08-28 21:13:31
Ai dreptate : sunt generali facuti la apelul bocancilor , care nu stiu sa bata un pas de defilare :((
Studenti din astia se mai fac si acum :(
Sper ca NU si generali :)))
2012-08-28 21:15:06
Forza Sportul !!!!
Suntem in B , dar suntem demni :)) Chiar daca Siman isi vede de afacerea lui cu imprumutatul jucatorilor :(((
2012-08-28 21:39:08
Cei de la Arges care sunt mai in galeata ca noi au strans pe o lista ceva sustinatori !!! Noi putem sa adunam 2-3 simpatizanti ??
Incep eu lista !!!

1 . crisostos
2012-09-02 07:18:46
1 . crisostos
2. cristashu

Victorie usoara ieri in prima etapa la Constanta in fata Farului.
Inceput de drum foarte bun pt baieti in care ne punem sperantele revenirii in liga 1.
Forza bianco-neri
2012-09-02 07:26:58
"Gaşca nebună" bagă Farul în ceaţă!

"Studenţii" au pus pe tavă adevărata faţă a Farului încă din runda inaugurală. S-au impus cu 2-0 în faţa unei echipe constănţene care a vrut, dar nu a putut. Rezultatul final chiar nu reflectă situaţia din teren, bucureştenii fiind mult peste marinari, la toate capitolele.

Cu o echipă nouă, dar avânt în componenţă destui jucători care au avut de spus un cuvânt în eşalonul secund, Farul nu a pus probleme unei formaţii care s-a reunit în urmă cu puţin peste o săptămână. Acest lucru demonstreazp faptul că echipa de pe litoal are de tras pentru a realiza ceva în actualul sezon. Lipsa de omogenitate, tactica total greşită şi lipsa de pregătire a unor jucători face ca rezultatul întregistrat la Constanţa să fie însă unul cât se poate de normal.

Sportul nu a trebuit să muncească prea mult pentru a se impune. A marcat câte o dată pe repriză şi s-a rezumat la un joc de posesie. Prinul gol a venit din gheata lui Novac, servit excelent în centrul careului, după ce defensiva gazdelor a greşit decisiv. Scorul final a fost stabilit în urma unui penalty transformat de Ginga şi acordat de central după un fault la V. Lazăr, cel care pasase decisiv şi la prima reuşită.

Aşadar, cele trei puncte merg în Regie în timp ce Farul îşi face probleme după primele 90 de minute ale sezonului. De partea cealaltă, Sportul, Chiar dacă nu ştie dacă să lupte la promovare sau nu, a demonstrat încă din prima partidă a stagiunii că poate arbitra accederea în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

FC Farul (antrenor Ion Barbu): Curcă - Băjan, Stegaru, Tabără , V. Sandu - Ivanovici (Stoianof '55), Buzea, Bîrladeanu (Ghenciu '81), Coteanu (Popa '61) - M. Matei, S. Chiţu.

Sportul (antrenor Eusegiu Tudor): Ormenişan - Beta, D. Lung, Patriche, Farmache - Novac, Ghinga, I. Şerban, V. Lazăr (Mărgărit '90+2) - L. Dobre (B.Barbu '66), A. Nistor (Ciobanu '90+1).
2012-09-02 13:34:31
Inceput promitator , insa e drum lung pana departe !!
Forza Sportul !!!!!!!!!!!!
2012-09-02 21:00:40
2012-09-03 09:03:51
1 . crisostos
2. cristashu
3. greuceanu
2012-09-08 20:57:29
Inca o victorie a Sportului Studentesc : Studenţii, frumoşii chiriaşi ai Giuleştiului » Sportul s-a impus cu 2-0 în meciul cu Dinamo II

Sportul Studenţesc a câştigat cu 2-0 în faţa lui Dinamo II, pe stadionul Valentin Stănescu din Giuleşti. Studenţii nu au putut juca meciul de acasă în Regie, dar şi sub Podul Grant au arătat că se mai poate juca în România fotbal din plăcere.

Minutul 2. Cioranu a căzut în careu. Fault şi penalty. Ghinga şi-a trecut în cont a doua reuşită din această toamnă. E soare în Giuleşti, iar studenţii se simt ca acasă. Lazăr şi-a anunţat din startul partidei recitalul, ce avea să facă diferenţa între cele două echipe. A şutat de la 16 m, puţin peste poarta apărată de Manyur. Cazacu, mijlocaşul dinamovist, a încercat să dea o replică, însă lovitura sa liberă nu a făcut decât să încolţească un zâmbet pe chipul celor din tribună. Novac, a cărui minge e furată în ultimul moment de Manyur, şi Lung, ce a trimis balonul, cu capul, puţin pe lângă bară, au sporit frustrarea în tabăra dinamovistă. Atunci Cazacu a vrut să ia frâiele în mână, dar s-a complicat cu un dribling în plus, iar Ormenişan a oprit faza. Lazăr, cu o centrare frumoasă în minutul 33 şi cu o minge lovită cu capul şi respinsă în corner în 37 demonstrează că studenţii mai au resurse, măcar fotbalistice,dacă financiare nu. Se apropie pauza. Încă nişte pase relaxate la 20 de metri, apoi Şerban a tras puţin peste poartă. Nu e problemă pentru Sportul. Mai e o repriză.

Minutul 45. A intrat şi Alvarez. Parcă dinamoviştii sunt mai ambiţioşi ca în prima jumătate a meciului. Lazăr a încercat să le amintească cine deţine controlul, dar singur din faţa porţii a ratat ţinta (48). Dinamo II are tresăriri, dar lipseşte pe deplin concentrarea. Alvarez driblează, pasează, dar nu prea e susţinut. Dinamo II nu are vlagă. S-a terminat raţia de ambiţie şi pe repriza asta. De partea cealaltă, Lazăr face o cursă de 20 de m, trece uşor de trei adversari şi centrează frumos în faţa porţii. Acolo e Nistor. E şi Manyur, care se întinde şi respinge balonul. Degeaba. Mingea a depăşit linia porţii. 2-0 pentru Sportul Studenţesc în minutul 71. Axente, modest până atunci, a şutat 10 minute mai târziu de la 15 metri, dar Ormenişan a fost la post. Tot Axente a făcut banca dinamovistă să îşi pună mâinile în cap. După ce a rămas singur cu portarul Sportului, a încercat un lob, dar mingea a trecut milimetric pe langa bara colţului lung. Ghinion.

Sportul Studenţesc a urcat pe locul 2. Dinamo II aşteaptă etapa viitoare de pe ultima poziţie. Dinamo are echipă tânără, care poate învăţa multe de la adversarii săi. Uneori, să ai bani şi renume nu e de ajuns pentru a fi cel mai bun.

Sportul Studenţesc: Ormenisan - Ciobanu, Lung, Patriche (cpt), Cioranu – Nistor ( 89 O. Andrei), Ghinga (86 Barbu), Serban, Lazar – Dobre (91 Mărgărit), Novac. Antrenor: Eusebiu Tudor

Dinamo II: Manyur - D. Stanca (cpt), Dobrosavlevici, M. Ioniţă, Burnea - Cazacu, A. Stan, A. Albert, Roman - Axente, A. Vasile. Antrenor: Ilie Alexe


BRAVO !!!
2012-09-09 06:28:14
2012-09-09 12:06:35
Stiam de situatia asta :(
Ce pot spune ? Eu iubesc spiritul Sportului Studentesc , nu pe Siman !!
Ce sa spun : din cauza asta nu mai tin cu Sportul ?? NICIODATA !!
Si nici nu pot sa ma duc sa-l iau de gat pe Siman