Subpage under development, new version coming soon!
Subject: F.C. ARGES
Cătălin Barbu a fost prost de mic
Faptul că Barbu este un cretin şi un prost nu surprinde pe nimeni. Încă din perioada şcolii, acesta se lupta pentru ultimul loc la învăţătură. Asemenea conducătorului de astăzi, reuşea destul de uşor să fie păcăliciul clasei, sau chiar al Piteştiului. Era foarte ambiţios, nu?
Colegii de la Curierul Zilei au prezentat în ziarul de astăzi un articol despre elevul Barbu, care abia a reuşit să ia bacalaureatul din a doua încercare.
Cătălin Barbu a absolvit Liceul Industrial Nr. 7 în 1999, specializarea Lăcătuş pentru construcţii. În cei 4 ani de liceu, administratorul alb-violeţilor a avut numai 5 pe linie şi a trecut ca gîsca prin apă. Conducătorul alb-violeţilor nu a avut media 10 nici măcar la Purtare sau la Educaţie Fizică. Şeful lui FC Argeş nu a fost în stare să ia Bacul în sesiunea din vară. Cu chiu, cu vai, finul lui Penescu a reuşit să termine studiile preuniversitare cu o medie foarte mică, puţin peste 6.
Sub conducerea lui Cornel Penescu şi a lui Cătălin Barbu, FC Argeş a ajuns o echipă de pluton în Liga a II-a. Cu o etapă înainte de finele returului, alb-violeţii ocupă locul 9 în clasament, cu 39 de puncte, cu 25 mai puţin ca ocupantele primelor două poziţii, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa. Argeşenii se chinuiesc de trei sezoane să revină în Liga I, însă de fiecare dată au dat chix. Declinul dublei campioane a României a început cînd echipa a fost preluată de Cornel Penescu, care a pus în fruntea clubului oameni slabi pregătiţi din punct de vedere profesional şi care sînt paraleli cu sportul-rege.
Ultimul dintre oamenii puşi de Penescu în fruntea clubului este Cătălin Barbu, nimeni altul decît finul finanţatorului echipei din Trivale. Barbu a ajuns să conducă FC Argeş doar datorită relaţiei de rudenie şi nu graţie unor studii universitare avansate care să îl recomande pentru acest post. Pentru a vedea ce pregătire profesională are acest personaj care pompos se intitulează manager, am făcut demersuri pentru a vedea ce studii are conducătorul grupării din Trivale. În urma unei anchete jurnalistice, am obţinut foaia matricolă de la liceul la care a învăţat Barbu. Datele oficiale demonstrează că acest personaj care conduce acest club de tradiţie a trecut prin şcoală precum gîsca prin apă şi nu s-a lipit nimic de el.
Foaia matricolă demonstrează că Barbu a fost un elev foarte slab la învăţătură
Lăcătuş pentru construcţii, meseria de bază
Cătălin Barbu s-a născut pe 17 ianuarie 1981 şi a făcut junioratul la FC Argeş cu antrenorul Constantin Radu, cunoscut microbiştilor ca Radu I. După ce a terminat şcoala generală, actualul manager al lui FC Argeş a intrat în 1995 la Liceul Industrial Nr. 7, actualul Colegiu Tehnic Dimitrie Dima, din cartierul Războieni, profilul Lăcătuş pentru Construcţii. Această unitate de învăţămînt nu era printre cele mai bine cotate din Piteşti înainte de 1989 şi nici acum, pentru că la acest liceu nu se înghesuie elevii eminenţi, ca la colegiile Brătianu, Zinca Golescu, Ion Barbu sau Economic, ci numai cei care au medii foarte mici în şcoala generală. Administratorul clubului alb-violet a fost repartizat la clasa F, însă cei patru ani de liceu pe care avea să-i facă s-au dovedit un adevărat chin pentru el. Mediile anuale demonstrează că şcoala a fost o corvoadă pentru cel care conduce destinele clubului alb-violet. În clasa a IX-a, media generală la Limba şi Literatura Română a fost 6, la Matematică 5, la Fizică 6, la Chimie 5,33, la Biologie 5,67, la Geografie 5,33, la Istorie 6,67, iar la Logică 5,67. În acel an, Barbu a avut media 10 doar la Purtare, pentru că, la Educaţie Fizică, media anuală a fost 7,33. În primul an şcolar, media generală a fost 6,08.
5 pe linie la materiile principale
Nici în clasa a X-a, administratorul lui FC Argeş nu a excelat la vreo materie. La Limba şi Literatura Română, media anuală a fost 5,33, la Matematică 5,33, la Fizică 5, la Chimie 5, la Istorie 5. În acest an, Barbu nu a mai avut media 10 nici măcar la Purtare. La Educaţie Fizică şi Sport a avut media 8, iar la Purtare 9. Media generală în clasa a X-a a fost de 6,08. Cel de-al treilea an de studii a fost catastrofal pentru Barbu, care a terminat clasa a XI-a cu media 5,66. Şeful lui FC Argeş a avut numai 5 pe linie la Română, Matematică, Fizică, Istorie, Chimie, Biologie, Geografie. La Sport a avut 8,67, iar la Purtare, media 9. Notele din acest an demonstrează că profesorii l-au trecut de milă pe elevul Cătălin Barbu.
Nici la Purtare nu a avut 10
Ultimul an de liceu a fost la fel de prost ca penultimul pentru administratorul lui FC Argeş. O vorbă din popor spune că, în timp ce îmbătrîneşte, omul se mai deşteaptă, însă acest lucru nu s-a întîmplat şi în cazul lui Cătălin Barbu. Administratorul grupării din Trivale a avut media 5,50 la Limba şi Literatura Română, 5 la Matematică şi Fizică, 5,50 la Biologie, Geografie şi Logică şi 9 la Purtare. Media 10 a avut doar la Educaţie Fizică. Media generală în clasa a XII-a a fost 5,97, iar cea a celor patru ani de studii „aprofundate“ a fost 5,94.
Picat în prima sesiune
La sfîrşitul celor patru ani de liceu, Cătălin Barbu a trebuit să dea examenul de Bacalaureat, cel mai important test pentru orice elev din învăţămîntul românesc. Cu un „bagaj enorm de cunoştinţe“ acumulate în aceşti patru ani de liceu, administratorul alb-violeţilor s-a prezentat sigur pe el în faţa comisiei de examinare. Membrii comisiei s-au convins însă destul de repede de cîtă carte a învăţat Barbu în liceu şi au dat cu el de pămînt în sesiunea din luna iunie. Probabil că actualul conducător de la FC Argeş a crezut că este suficient să iei 5 pe linie ca în liceu pentru a trece examenul de Bac, dar s-a înşelat amarnic cînd comisia l-a picat, pentru că a luat 3 sau 4 la una dintre cele cinci materii la care a fost examinat. În sesiunea din iunie, Barbu nu a fost în stare să obţină un amărît de 6 pentru a trece Bacul de prima dată şi a fost nevoit să se ducă la sesiunea din luna august, la care participă numai „premianţii“ învăţămîntului românesc. După cîteva luni în care a fost nevoit să stea cu burta pe carte, conducătorul clubului din Trivale s-a prezentat din nou în faţa profesorilor examinatori. De data asta nu a mai fost cu ghinion, pentru că, la finele examenului, a reuşit să promoveze cu media 6,50. Barbu a luat 5,45 la Limba şi Literatura Română (proba scrisă) şi 8 la examenul oral, 6,35 la Istorie, 6,50 la Limba Engleză, 5,75 la Matematică şi 7 la Geografie.
Dă-ţi demisia, Barbule!
Notele obţinute de Cătălin Barbu în cei patru ani de studii demonstrează încă o dată că FC Argeş este condusă şi reprezentată la FRF şi LPF de un om care a trecut prin şcoală ca gîsca prin apă şi nu s-a lipit nimic de el. Dacă un club de tradiţie a ajuns să fie administrat de un personaj care s-a chinuit să termine un amărît de liceu, ne întrebăm şi noi ce poate el să înţeleagă la şedinţele FRF, unde se discută şi se decide soarta fotbalului românesc? Piteştenii cred că asemenea personaje sînt capabile să readucă pe FC Argeş în Liga I? La aceste întrebări ar trebui să răspundă Cornel Penescu, care l-a investit în această funcţie. Microbiştii trebuie să fie conştienţi că această echipă poate să revină acolo unde îi este locul numai atunci cînd va fi condusă de profesionişti, cînd va avea un buget pentru performanţă şi jucători valoroşi, care să nu mai mimeze fotbalul, precum cei de acum.
Asemenea personaje precum Cătălin Barbu ar trebui să îşi dea demisia din funcţia pe care o ocupă, dacă au un pic de onoare sau demnitate, pentru că de capacităţile lui manageriale s-a convins un întreg judeţ.
“Păcat, mare păcat de situaţia în care a ajuns FC Argeş!”
Antrenorul Marian Bondrea a pregătit pe FC Argeş în două rânduri. Prima dată în 1995, şi a doua oară cinci ani mai târziu. Sâmbătă, antrenorul craiovean a revenit pe stadionul “Nicolae Dobrin” ca adversar, antrenor la Gaz Metan Craiova.
Amintirile îl răscolesc…
- Bine aţi revenit pe stadionul „Nicolae Dobrin“, unde aţi antrenat pe FC Argeş.
- Bine te-am regăsit şi mă bucur că te revăd!
- Aveţi emoţii?
- Aş minţi dacă aş spune că nu… Am petrecut aici, la Piteşti, pe acest stadion, ani frumoşi pe care nu-i pot uita uşor. Da, am o strângere de inimă şi, vorba cântecului, amintirile mă răscolesc…
- Aţi mai recunoscut pe cineva?
- Pe Doru Toma, pe doctorul echipei şi pe tine!
- Cum a fost meciul cu FC Argeş?
- Fără o miză anume. Totuşi, am venit să câştigăm cele trei puncte şi le-am luat după un meci frumos în care am meritat victoria, zic eu. Între cele două echipe a fost o mică diferenţă de maturitate şi exprimare în teren, în favoarea echipei noastre.
“Păcat, mare păcat de situaţia în care este acum FC Argeş. Nici galerie nu mai are…”
- F.C. Argeş cum vi s-a părut?
- O echipă tânără, cu jucători talentaţi. Dar nu ştiu ce viitor va avea… Din păcate, faţă de ce a fost FC Argeş pe vremea când domnul director Constantin Stroe şi echipa lui se ocupau de FC Argeş, este diferenţă mare… Atunci jucau în Europa, acum sunt pe locul 9 sau chiar 10 în Liga a II-a. Şi asta spune totul… Este incredibil: FC Argeş nici galerie nu mai are, şi astăzi au avut 100 de spectatori. Incredibil… Când eram eu la FC Argeş, 100 de spectatori erau la un antrenament!
- Credeţi că FC Argeş va mai reveni curând în Liga I?
- Nu ştiu care este situaţia din punct de vedere managerial, deci nu-mi pot da cu părerea. Un singur lucru pot să spun: sunt dezamăgit de situaţia în care este FC Argeş. Sincer, îmi pare foarte rău de această echipă, de acest club de mare tradiţie în fotbalul românesc. Păcat, mare păcat că a ajuns în această situaţie…
- Se aseamănă Argeşul cu Universitatea Craiova?
- Oarecum. Dar în timp ce FC Argeş trăieşte, Universitatea Craiova nu mai există, şi, chiar dacă se vrea renaşterea ei, va fi greu pentru că nimeni nu dă bani, şi deocamdată sunt numai vorbe!
Cristi Marinescu, Obiectiv Argeşean
(edited)
Bondrea spune cam ce simte toata lumea care tine cu FC Arges. Lumea s-a indepartat de echipa si asta cel mai rau lucru. Echipa a mai fost in B, nu asta e problema. Problema e ca actuala conducere nu te face sa speri ca lucruile vor merge spre bine.
Ce se scrie despre presedintele clubului nu ma surprinde. Cum zice si Bondrea, pacat.
Ce se scrie despre presedintele clubului nu ma surprinde. Cum zice si Bondrea, pacat.
Din pacate suntem doar un strop mai bine decat Craiova...
Gaz Metan Severin a reuşit să promoveze. Noi terminăm pe locul 10
Întrunit vineri 01.06.2012, la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât ca echipa clasată pe locul al treilea în Seria a 2-a – respectiv CS Gaz Metan Severin – să participe în sezonul competițional 2012-2013, în campionatul Ligii 1 Bergenbier.
Incompetenţă, neruşinare, minciună, prostie, îngâmfare, nesimţire, sfidare. Sunt prea puţine cuvinte în vocabularul nostru, prin care să caracterizăm acele fiinţe (nu îi putem numi oameni) care au pus stăpânire pe clubul FC Argeş. Astăzi am găsit încă un motiv pentru care merită să îi numim astfel pe Penescu Gheorghe Cornel şi rudele sale de etnie dubioasă de la Pădureţi, dar şi pe prostul oraşului Barbu Cătălin, un fraier cu 2 clase, la fel ca trenul şi ca jandarmii.
Cum va arăta Liga II sezonul următor
Cu toate că încă nu s-a disputat ultima etapă a acestui sezon, am dorit să facem un mic salt către sezonul următor, al patrulea consecutiv în Liga a II-a pentru FC Argeş. De la prima promovare în Divizia A, sezonul 1961-1962, Argeşul jucase 3 sezoane în eşalonul secund (62-63, 92-93, 93-94). A trebuit să vină Penescu şi să schimbe istoria, evoluând 4 sezoane din 6 în Liga a II-a!!! Urmează al 5-lea în 6 ani. Mulţumim, javră.
Iată cum va arăta Seria a II-a în sezonul următor:
Politehnica Timişoara (Ştiinţa Universitatea Craiova ?!)
Voinţa Sibiu
FCM Târgu Mureş
ALRO Slatina
UTA Arad
Chindia Târgovişte
Luceafărul Oradea
FC Bihor
FC Argeş
Unirea Alba Iulia
CSM Rm. Vâlcea
FC Olt
FC Maramureş
Corona Braşov
Damila Măciuca
ACS Recaş
Retrogradată şi cu o penalizare de 13 puncte din cauza neîndeplinirii baremului, se zvoneşte că CS Mioveni se va desfiinţa şi va porni din Liga a IV-a sub noul club CS Dacia Mioveni 2012. În caz contrar, este posibil ca Chindia Târgovişte sau Corona Braşov să fie mutată în seria de Est.
Etapa 30 / UTA – FC Argeş 3-0
Penescu la puşcărie
FC Argeş a terminat în genunchi sezonul, după ce a primit din nou!!! 3 goluri în deplasare. Ar fi momentul ca Dumitrescu să-şi prezinte demisia, dovedind slabe calităţi de antrenor. Doar cu slugărnicie nu poţi face performanţă.
Nu mai comentăm nimic despre jocul prestat, pentru că nu mai e nevoie de cuvinte. Să ne auzim cu bine.
Clasament Liga 2 sezonul 2011-2012
Seria 1
1. CS Municipal Studenţesc Iaşi 61
2. Viitorul Constanţa 61
3. Delta Tulcea 59
4. Săgeata Năvodari 49
5. FC Botoşani 48
6. CF Brăila 48
7. FCM Bacău 45
8. FC Farul Constanţa 44
9. Callatis Mangalia 43
10. Dunărea Galaţi 40
11. Astra II Giurgiu 36
12. CS Otopeni 35
13. Dinamo II Bucureşti 34
14. FC Snagov 24
15. Gloria Buzău 23
16. Victoria Brăneşti 15
Seria 2
1. Politehnica Timişoara 65
2. Gloria Bistriţa 65
3. Gaz Metan Severin 59
4. FC UTA Arad 51
5. ALRO Slatina 50
6. Luceafărul Oradea 47
7. Chindia Târgovişte 44
8. FC Bihor Oradea 44
9. Unirea Alba Iulia 41
10. FC Argeş Piteşti 39
11. CSM Râmnicu Vâlcea 35
12. FC Maramureş Universitar Baia Mare 35
13. FC Olt 34
14. Juventus Bucureşti 20
15. Mureşul Deva 20
16. Arieşul Turda 11
ROMÂNIA U19 05.06.12 LEONARD MANOLE, JUCĂTORUL ARGEŞULUI, A FOST UNUL DINTRE CEI MAI IMPORTANŢI TRICOLORI DE LA TURNEU DE ELITĂ DIN SERBIA
”Vreau ca la un moment dat să înscriu pentru echipa mare a României”
Leonard Manole a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în turneul de calificare la Campionatul European ce a avut loc în Serbia. Jucătorul echipei FC Argeş a fost titular în cele trei meciuri cu Ungaria, Germania şi Serbia, iar în partida cu ungurii a reuşit chiar să marcheze unul dintre cele patru goluri. Piteşteanul îşi doreşte să aibă parte în continuare de prestaţii cât mai bune sub tricolor şi la un moment dat să apuce să marcheze pentru echipa de seniori a României.- Cum a fost turneul din Serbia?
- A fost un turneu foarte puternic, la care am avut ocazia să jucăm împotriva unor adversari puternici. Este o experienţă benefică pentru mine şi în plus, este o foarte mare bucurie să apuc să joc sub tricolor. Acesta este visul oricărui fotbalist.
- Cât de mare a fost bucuria după ce ai marcat cu Ungaria?
- A fost o bucurie imensă, practic, nici nu ştii cum să îţi manifeşti bucuria în acele momente. Este ceva minunat să marchezi pentru ţara ta într-un meci oficial. Eu am mai apucat să marchez şi la un joc de pregătire cu Unirea Slobozia ce a avut loc cu puţin timp înainte de a pleca spre competiţia din Serbia, dar nu se compară cu bucuria de a marca într-un meci oficial. Sper ca acum să marchez şi pentru echipa de tineret şi chiar la echipa mare a României.
- Speri să poţi face acest salt?
- Fără discuţie că îmi doresc să realizez acest lucru, dar va trebui să iau totul pas cu pas. Sper că am reuşit să îl conving pe domnul Emil Săndoi că merit să fiu convocat la echipa naţională, dar până la urmă totul depinde de mine. Nu aş putea să fiu convocat la echipa naţională a României dacă nu voi avea evoluţii bune spre foarte bune la echipa de club. Oricum, marea mea dorinţă este aceea de a putea să marchez şi pentru echipa mare a României, pentru că acesta este visul oricărui fotbalist.
- Te-a impresionat vreo echipă în Serbia?
- Fiecare echipă în parte era destul de puternică. Germania avea în componenţa lotului un jucător ce a făcut parte din lotul lărgit al lui Chelsea şi se putea lăuda că a luat o medalie cu londonezii în finala Ligii Campionilor cu Bayern Munchen. Erau jucători cu experienţă pe la echipele lor, mulţi dintre ei sunt chiar titulari pe unde joacă, pentru că spre deosebire de România, în alte ţări ale Europei se pune foarte mult accentul pe jucătorii tineri ce vin din urmă.
- Cât de mult a contat remiza cu Germania?
- A fost un rezultat foarte bun pentru că până la urmă trebuie să recunoaştem că nu îi stă la îndemână oricărei naţiuni să scoată un meci egal cu o putere aşa cum este Germania. Am întâlnit una dintre echipele puternice ale fotbalului european şi am scos un punct la capătul unui meci dramatic. Era un rezultat care ne dădea foarte mari speranţe că ne putem califica, dar din păcate lucrurile nu au mers chiar aşa cum am vrut noi.
- Ce s-a întâmplat în meciul cu Serbia?
- Au fost mai multe greşeli din partea noastră, ei au venit decişi să se califice pentru că jucau acasă şi au profitat de anumite erori ale noastre. Am primit trei cartonaşe roşii, trei lovituri de la 11 metri, aşa ceva se vede mai rar, dar dacă este să analizăm fază cu fază ne putem da seama că nu avem ce să comentăm cu privire la prestaţia arbitrilor. Au fost decizii corecte, iar rezultatul a fost acela pe care îl ştie toată lumea.
- Cât de mare a fost dezamăgirea că a fost ratată această calificare?
- A fost o foarte mare supărare pentru toată lumea. Am avut tot timpul impresia că ne putem califica, mai ales că am făcut două meciuri foarte bune cu Ungaria şi Germania, asta chiar dacă la începutul competiţiei nu aveam foarte multe şanse de izbândă. Noi ne-am jucat foarte bine şansa, dar la finalul competiţiei am rămas cu numai două me-ciuri foarte bune cu ungurii şi cu nemţii.
- Ce ar fi însemnat pentru tine o prezenţă la Campionatul European?
- Aici nu mai este vorba doar despre mine. Vorbim de un lot întreg, de munca unei echipe. Ar fi însemnat foarte mult, pentru că acolo am fi jucat împotriva celor mai bune echipe de la această categorie de vârstă, dar din păcate nu mai are rost să vorbim despre ceea ce ar fi putut să se întâmple, dacă oricum aşa ceva nu se va mai întâmpla.
- Ce părere ai despre cei care te compară deja cu Mutu?
- Am auzit şi eu aceste comparaţii, dar este prea devreme pentru aşa ceva şi nu are oricum nicio legătură. Mutu este Mutu, eu sunt Leo şi atât. Vreau să îmi croiesc propriul meu drum în viaţă şi să reuşesc cât mai multe în fotbal. Sunt conştient că am mult de muncă, dar vreau să dovedesc tuturor că am resursele necesare pentru a face acest pas.
- Ce îţi doreşti de la sezonul viitor?
- Vreau în primul rând să fiu sănătos şi să marchez cât mai des pentru echipa mea. Este important să am evoluţii foarte bune şi de ce nu, dacă mi se va ivi oportunitatea, chiar să fac un salt în cariera mea şi să plec la o altă echipă.
BURSA TRANSFERURILOR 05.06.12 ANTRENORUL ATACANTULUI LUI POLI VORBEŞTE DE O POSIBILĂ TRECERE A LUI CÂSTEA LA CHIAJNA
”Rover poate face pasul către o echipă din Liga I”
Eduard Augustin este omul care l-a crescut la grupele de copii şi juniori de la FC Argeş pe Rover Cârstea, omul ce a ajuns în iarnă la Poli Timişoara. Dat fiind faptul că echipa de pe Bega nu a reuşit să promoveze în Liga I, au apărut foarte multe zvonuri cu privire la o foarte posibilă plecare a mai multor jucători de la Poli la Concordia Chiajna, echipă ce a rămas în prima divizie.Antrenorul care l-a format pe jucător susţine că o mutare în prima divizie ar fi una benefică pentru fostul său elev, considerând că a fost acumulată o experienţă suficient de mare la nivelul eşaloanelor inferioare.
"Rover este un jucător foarte talentat, dar are şi el capriciile sale. Cu toate acestea, este unul dintre atacanţii foarte talentaţi de la noi din ţară şi cu un remarcabil simţ al golului. Am auzit şi eu care sunt ultimele discuţii cu privire la o eventuală venire a mai multor jucători de la Poli la Chiajna. Pot să spun că dacă s-ar realiza acest lucru ar fi un mare succes pentru Rover. Este un atacant care a acumulat o experienţă vastă la nivelul eşaloanelor inferioare şi a dovedit atât la FC Argeş cât şi la Poli Timişoara că este un jucător foarte util. Tocmai de aceea susţin cu tărie că poate face pasul către o echipă din Liga I", a declarat Eduard Augustin pentru FC Argeş.
BURSA TRANSFERURILOR 15.06.12 PITEŞTENII N-AU VRUT SĂ-L TRANSFERE PE BRAZILIAN DE LA GIROM ALBOTA
FC Argeş, ce rateu! Wallace pleacă în Austria cu Rapid: ”Sabău m-a dorit mult”
Fostul fotbalist al lui FC Argeş, Wallace da Silva, are mari şanse de a evolua în sezonul viitor la unul dintre granzii României. Fundaşul din Ţara Cafelei s-ar putea să aibă noroc să evolueze la Rapid Bucureşti. Jucătorul care aparţine de echipa de Liga a III-a Girom Albota s-a prezentat ieri la reunirea lotului giuleştean pregătit de Ioan Ovidiu Sabău.
Fotbalistul a evoluat anul trecut sub formă de împrumut la FC Argeş, însă oficialii clubului alb-violet doreau să îl păstreze în continuare la echipă fără să dea niciun ban pe el. Conducătorii de la Girom Albota nu au fost de acord cu acest lucru şi au cerut o sumă de bani, plus un procent dintr-un viitor transfer. FC Argeş nu a fost de acord să dea bani, iar jucătorul a revenit la Albota.
"Poate face faţă Diviziei A"
Primarul Albotei, Ion Dumitru, este convins că Wallace are valoare să îmbrace tricoul Rapidului în noul sezon competiţional: "Nu noi am fost cei care l-am trimis la Rapid. Sabău l-a urmărit de mai mult timp. Wallace era la mare cu familia şi a vorbit cu antrenorul Rapidului, care i-a spus să se prezinte la echipă. De la FC Argeş mai are de primit două salarii. Eram convins că aşa o să se întâmple, pentru că nu s-au comportat civilizat faţă de el. Un transfer al lui Wallace la Rapid ar însemna foarte mult pentru fotbalul argeşean. Sunt convins că poate face faţă la nivelul Diviziei A, deoarece este un tip foarte serios. Vrea să îşi ajute familia foarte mult. Domnul Oprican îl ajută să plătească ratele pentru o casă în Brazilia".
"Sabău m-a dorit mult"
Jucătorul de culoare este încântat că a ajuns la o echipă ca Rapid: "Mă simt foarte bine la această echipă. Am făcut primul antrenament sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău. Atmosfera este foarte frumoasă. Deocamdată nu am semnat nimic, iar luni vom pleca în cantonament în Austria. Am vorbit cu antrenorul şi mi-a spus că mă vrea la echipă. Este un pas mare în cariera mea, iar o formaţie ca Rapid nu se poate refuza. Au în lot jucători foarte buni şi caractere adevărate. M-am întâlnit şi cu Dani Coman, care mi-a dat sfaturi. Mi-a spus să fiu serios şi să mă ţin de treabă, pentru că voi avea foarte mult de câştigat. Este şansa mea şi vreau să profit de ea! Îmi pare rău de colegii pe care i-am avut la FC Argeş, dar voi continua acolo unde sunt dorit. Dacă mă pregătesc bine, sunt convins că pot face faţă la Rapid. Sabău este un om serios şi un antrenor foarte bun, care se vede că ştie fotbal. El m-a vrut la echipă şi a insistat să vin la reunire. Voi face tot posibilul să nu îl dezamăgesc".
3 goluri a reuşit să înscrie Wallace pentru FC Argeş în sezonul recent încheiat
FC ARGEŞ PITEŞTI 19:07 FOŞTII ARBITRI IONICĂ SEREA ŞI MARIUS MARTIŞ AU PRIMIT ŞI EI ACEEAŞI SANCŢIUNE
Penescu a fost condamnat la câte 3 ani de închisoare cu suspendare în două dosare de dare de mită
Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat, marţi, la câte trei ani de închisoare cu suspendare, în două dosare penale aflate pe rolul Tribunalului Prahova, în care este acuzat de dare de mită.
În dosarul Serea-Martiş-Penescu-Făcăleaţă care vizează corupţia din fotbal magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat pe Cornel Penescu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, în acest dosar omul de afaceri având un termen de încercare de cinci ani. În acelaşi dosar, fostul director al firmei Pic Liviu Făcăleaţă a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită, în timp ce foştii arbitrii Ionică Serea a primit trei ani cu suspendare pentru luare de mită, iar Marius Martiş, trei ani cu suspendare pentru complicitate la luare de mită.
Cei patru condamnaţi pot face apel la sedinţă în termen de zece zile de la pronunţare.
Tot marţi după-amiază, Tribunalul Prahova s-a pronunţat într-un alt dosar penal în care fostul finanţator al FC Argeş Piteşti Cornel Penescu a fost trimis în judecată tot sub acuzaţia de dare de mită, alături de alţi doi inculpaţi, respectiv administratorul firmelor omului de afaceri Cornel Penescu, Gheorghiţă Pieca, şi Aurel Stoian.
Astfel, Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru dare de mită, în timp ce Aurel Stoian a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, iar Gheorghiţă Pieca a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru complicitare la dare de mită.
Şi în acest dosar sentinţa poate fi atacată în termen de zece zile de la pronunţare.
În noiembrie 2010, procesul în care foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, alături de omul de afaceri Cornel Penescu şi fostul director al firmei Pic Liviu Făcăleaţă a fost strămutat de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Prahova.
În 21 mai 2010, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti i-au trimis în judecată pe Ionică Serea, Marius Martiş, Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă într-un dosar care vizează corupţia din fotbal.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009 Cornel Penescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC Steaua Bucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii au fost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".
În cel de-al doilea dosar, în 22 septembrie 2009, fostul director al Gărzii Financiare Argeş Aurel Stoian şi Gheorghiţă Pieca, administratorul firmelor omului de afaceri Cornel Penescu, au fost arestaţi preventiv, iar ulterior DNA Piteşti a decis trimiterea în judecată a acestora.
Potrivit DNA, în perioada 5 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2008, Aurel Stoian a primit în tranşe lunare, cu titlu de mită, de la Cornel Penescu suma totală de 43.000 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi "pentru a proteja interesele ilicite" ale societăţii Pic. Banii au fost puşi la dispoziţie de către Gheorghiţă Pieca, acesta ţinând o evidenţă strictă a sumelor, banii fiind remişi lui Stoian fie direct de către Penescu, fie prin intermediul lui Pieca.
De asemenea, anchetatorii au stabilit că, în perioada 13 iunie 2006 - 6 aprilie 2007, Aurel Stoian a primit, în acelaşi scop, de la firma Pic bunuri în valoare totală de 1.540,58 de lei.
În perioada verificată, în urma unui control făcut la solicitarea procurorilor, de către comisari ai Gărzii Financiare din cadrul Comisariatului General, s-a descoperit că reprezentanţii firmei Pic au săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, creând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro. Cu toate acestea, în perioada respectivă, comisarii Gărzii Financiare Argeş aflaţi în subordinea lui Aurel Stoian nu au descoperit nicio infracţiune, ci doar câteva contravenţii, pe care le-au sancţionat cu amenzi modice, arăta DNA. Pentru protejarea intereselor nelegale ale firmelor pe care le controlează, Penescu îi plătea lunar lui Aurel Stoian suma de 2.000 de lei, mai menţiona DNA.
Penescu scapă de închisoare
Cornel Penescu, Marius Martiş, Ionică Serea şi Liviu Făcăleaţă au primit azi din partea Tribunalului Prahova o sentinţă de 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Mită pentru arbitri II". Inculpaţii au mai primit doi ani de supraveghere judiciară.
În acest dosar, Serea a fost acuzat de DNA că ar fi primit mită de 21.000 de dolari de la fostul patron al Argeşului, Cornel Penescu, pentru a ajuta echipa piteşteană la un meci contra Stelei, disputat în primăvara lui 2009. Martiş a fost acuzat de complicitate la luare de mită, iar Serea, de luare de mită
Deciziile NU sînt definitive şi ele pot fi atacate în 10 zile de la data pronunţării.