Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: F.C. ARGES

2008-04-19 15:52:13
bravo FC ARGES
99% suntem promovati
2008-04-20 17:38:03
Pacat de mioveni, era frumos sa avem 2 echipe din Arges in Liga I.
2008-04-20 21:06:24
e mai au sanse poate rerusesc sa se salveze.
2008-04-20 23:20:47
poate se salveaza precum Ceahlaul anul trecut :) termina pe 15 si promoveaza vreo echipa din liga II care n-are stadion de liga I care nu va primi autorizatie , cum au fost cei de la Delta Tulcea anul trecut :) si uite asa a ramas si locul 15 in liga I :P
(edited)
2008-04-21 21:10:06
De promovat suntem 100%, fiindca promoveaza primele doua echipe.
Problema este ca avem nevoie de jucatori cu experienta si de valoare, ca asa suntem sigur condamnati la retrogradare. Daca in Liga 2 avem probleme, imaginati-va ce facem in 1?
Dacia mai are sanse, dar, avand in vedere victoriile pe linie ale lui Ceahlaul - suspecte bineinteles - si alte ciudatenii nu-i prea vad bine. Iar cartu este penibil ca pleaca cu 4 etape inainte de final...
2008-04-21 21:11:54
Giannini va primi 85.000 de euro de la FC Arges (18 aprilie 2008, 00:12)




Clubul pitestean a luat mare "teapa" cu Giuseppe Giannini. Supranumit "Il Principe", fostul numar 10 al "squadrei azzurra" la Coppa del Mondo 1990 a rezistat doar 3 luni la FC Arges, care l-a dat afara pe 5 octombrie 2006, din cauza rezultatelor slabe, echipa retrogradand la finele sezonului trecut.

Giannini nu si-a primit banii din contract si a facut plingere la forurile europene ca el si cei doi colaboratori, Corrado Giannini (fratele si secundul sau) si Pasquale Cardinale (preparatorul fizic), nu au beneficiat de masina de servici, telefon mobil si locuinta. Apelul sau a fost judecat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) si italianul a primit satisfactie. Astfel, TAS a decis ca "Il Principe" sa primeasca despagubiri de 85.000 de euro, fiecare dintre colaboratorii sai cate 25.000 de euro, plus inca 30.000 de euro reprezentand costurile cu apelul la Lausanne si alte taxe legale.
2008-04-21 21:12:26
Minerul Lupeni - FC Arges 1-2 (19 aprilie 2008, 23:06)




Astazi, FC Arges s-a impus la Lupeni cu scorul de 2-1, prin golurile inscrise de Dan Lacusta si Catalin Doman, toate golurile inscriindu-se dupa pauza. Pitestenii se distanteaza de locul doi, profitand de esecul mediesenilor la Timisoara.

Sarbatoare in micul oras hunedorean Lupeni. Locuitorii au venit la stadion, cu mic, cu mare, pentru a vedea "o fosta campioana a Romaniei" (asa cum era scris in programul de meci). Alb-violetii nu sunt insa impresionati de acest lucru, si arata ca sunt hotarati sa plece cu cele trei puncte. Minerii nu se lasa mai prejos, purtand cateva contraatacuri destul de periculoase pentru poarta lui Bosneag, nesigur pe multe centrari. De altfel, gazdele au avut cea mai mare ocazie a primei parti, lovind bara din stanga portii pitestene. De cealalta parte, suturile imprecise ale lui Iordache, Tames sau Chirciu au ocolit poarta.

Imediat dupa pauza, Lacusta reuseste sa deschida scorul, inscriind cu capul in poarta lui Mecea dupa o lovitura libera excelent executata de Tames. Jocul celor doua echipe nu a mers mai deloc, iar pana in minutul 82 s-a jucat haotic. In acest minut, Doman a reusit un gol superb, cu un lob de la 12 metri lateral dreapta, care l-a lasat fara replica pe portarul gazdelor. In minutul 84, Dascalescu reuseste sa reduca din handicap, inscriind in poarta goala dupa o iesire slaba a lui Bosneag la o centrare pe care nu avea voie sa o scape.

Profitand si de esecul Mediasului la Timisoara, FC Arges se distanteaza la 3 puncte de locul 2, iar miercuri da piept cu invingatoarea Gazului de astazi, Poli II Timisoara.

Minerul Lupeni - FC Arges 1-2

Au marcat: M. Dascalescu (84) - Lacusta (48), Doman (82)
FC Arges: Bosneag - Bazzi (Poenaru), D. Balasa (cpt), Lacusta, M. Stan - Tanase, Tames, Carstoiu, Nastasie (Boboaca) - Chirciu (Doman), Iordache. Antrenor: Ionut Badea
2008-04-21 21:14:18
"Gascanul" - ep. 1 | Ioana Dobrin, mama (21 aprilie 2008, 20:42)




Incepand de astazi, ViolaFans.net va ofera saptamanal o poveste unica, al carui actor principal este marele Nicolae Dobrin. Astazi ne-am oprit la cea care i-a dat viata si l-a crescut pe Gicu, mama sa Ioana Dobrin.

O ulita in marginea Pitestiului, in vecinatatea Argesului. Lunga, stramta, pietruita, garduri de lemn, casute modeste, de caramida dar si de paianta, copii mici prin curti, gospodine cu parul legat in basmale, curioase, intinzandu-si gatul peste gard atunci cand pe ulita apare cineva „din oras”. Cand acel cineva e al lu' Mutu sau al lu' Gaie capetele de sub basmale se lamuresc iute si-si vad mai departe de lucru prin curte sau prin gospodarie. Cand insa nu-l cunoaste nimeni, nici macar tanti Didina sau nasa, atunci gaturile raman agatate pe garduri, capetele stau nemiscate, ochii masoara lung si repetat strainul, de la palarie la pantofi si de la pantofi la palarie. In drum, ai sentimentul ca aproape din fiecare curte te urmareste cate un periscop uman care cauta sa vada prin tine. Sa vada si sa ghiceasca la care curte te opresti, la cine te duci.

De fapt, pe ulita exista o poarta, o curte si o casa aparte. Modeste si ele, dar din casa aceea si din curtea aceea a plecat unul dintre cei mai cunoscuti fii ai Pitestiului de azi. Pe poarta aceea l-au vazut iesind si intrand, copil, de nenumarate ori, il mai vad si azi, cateodata, mai rar, cand copilul de acum douazeci de ani a ajuns un barbat pe care-l cunoaste nu numai orasul sau natal, ci toate orasele tarii.

Apropiindu-te de casa lui Dobrin, de fapt de casa in care a locuit Dobrin si in care azi sta doar mama lui, te gandesti ca te joci fara sa vrei cu „periscoapele” de la garduri jocul acela din copilarie: rece - rece - cald - rece - cald - fierbinte - arde!

Cand ai ajuns la poarta casei lui Dobrin „periscoapele” isi fac semne evidente unul altuia, de parca ar vrea sa spuna „Ai vazut, tot la alde Dobrin s-a dus”, iar cate o basma mai cu mot conchide superior: „Eram sigura, tu, de cand l-am vazut in capul drumului, am jurat ca se duce la Ioana lu' Dobrin!"

Sun la poarta, din casa imi raspunde o voce foarte sigura, dar calda, si in clipa urmatoare zaresc o femeie mai mult scunda, insa zdravana, indesata. O privesc apropiindu-se, o vad pentru prima oara, si caut imediat pe chipui ei asemanari cu figura lui Dobrin, stiut fiind ca baietii seamna de obicei mai mult cu mama. Si mama seamana intr-adevar cu fiul... Adica are aerul ei, are privirea ei, are parul ei, are trasaturile fetei ei.

Mama, Ioana Dobrin, femeie trecuta de cincizeci de ani, le surprinde de la inceput cu o cautatura dreapta, direct in ochii tai, de parca ar vrea sa se lamureasca din primele momente ce fel de om esti, un om de bine sau unul de la care va afla cine stie ce necaz.

Cand aude ca am venit s-o intreb despre baiatul ei fotbalistul, se bucura cu ochii, in care citesc si lumina unei neascunse mandrii, ma pofteste in casa, imi ofera un scaun, ea se aseaza pe un scaunel de lemn, isi incruciseaza nu stiu cum, sfios, mainile in fata pieptului, are un aer modest, un aer bun, un aer de mama in care traiesc bucuria si emotia unei intrevederi care o maguleste. Si o spune.

- Imi faceti cinste venind in casa mea. De fapt, dinspre Gicu am avut numai parte de cinste. Intotdeauna. La noi, la servici, stiti, eu lucrez in panificatie, toata lumea vine la mine si ma lauda, ca am baiat de isprava. Mai ales lunea, toti vin si-mi spun ca Pitestiul a castigat cu el, cu Gicu, si-mi creste inima cand ii aud. Dar dumneavoastra ce-ati vrea sa va spun? Ca doar il stiti...

- As vrea sa-mi spuneti dumneavoastra, mama, cum a ajuns baiatul la fotbal? Cum s-a facut fotbalist?
- Ca s-o iau de la inceput, trebule s-o iau de la botez...

- Chiar de atunci?!
- Chiar de atunci, de la botez. Nasul lui, unu' Barbu, cand a plecat seara de la noi si-a pierdut un bocanc pe linie. Da, pe linie, pe calea ferata adica. De-atunci ne-am zis cu totii ca si Gicu o sa se faca fotbalist, ca nasul Barbu era fotbalist.

- Si s-a facut.
- S-a facut. Desi nici eu, nici, mai ales, taica-su nu vroiam sa auzim de fotbal. N-a fost insa chip sa-l oprim pe dracu' asta de copil. Pierduseram un baiat, pe lulian, a venit Gicu, apoi, peste cinci ani, Mircea, si grija noastra era sa traiasca astia doi, sa fie sanatosi, si sa invete carte. Or, ei n-aveau in cap decat mingea. Gicu, sa spun drept, pleca el in fiecare zi la scoala, dar ajungea mai ales la maidan. De-acolo il culegeam aproape in fiecare seara. De la minge. Veneam cu el acasa si-i dadeam sa manance in prag. Si-l bagam in casa dupa ce adormea taica-su. Sa nu-1 omoare cu bataia! Ca venea taica-su seara acasa si intreba: „Unde-i amaratu' ala, ce face cu scoala?" Aveam un barbat serios si muncitor, era lacatus constructor la Pitesti. Vroia sa faca din Gicu om invatat. Dar Gicu parca era fermecat de minge. Azi il rupea taica-su in bataie si-i taia mingea bucati, maine o cosea la loc si iar o lua la joc. Si nu era copil prost, la scoala vreau sa zic, spuneau invatatorii ca prinde lectia din zbor. Nu-si nota nimic pe caiet dar asculta atent si baga imediat la cap.

Tin minte ca era prieten bun cu un baiat care azi e mare inginer, unu' Nicu. Venea baiatul pe la noi, in curte, sa invete si sa se joace impreuna cu Gicu, eu ma faceam ca deretic prin casa, dar ii pandeam dupa perdea sa vad ce fac ei prin curte. Ce credeti ca vad intr-o zi? Nicu citea din carte lectia cu voce tare si Gicu juca mingea pe cap! L-am lasat pana i-a plecat prietenul si dupa ce am inchis poarta am pus matura pe el. „Bine ma, i-am zis, tac-tu munceste pana noaptea, de vine rupt de mijloc acasa si tu esti al dracu' si nici nu vrei sa pui mana pe carte!?” Si da-i cu matura! L-am alergat si l-am altoit vreo jumatate de ora ca, pana la urma sa-mi spuna: “Ma batusi de pomana, mama. Sa mor eu daca nu stiu lectia ca pe apa! Uite, ia mata cartea in mana si eu iti spun tot ce scrie in lectia care a citit-o Nicu”. Si mi-a spus toata lectia. Ca pe apa! Ca avea o tinere de minte de te lasa uneori cu gura cascata. Si nu-l laud ca-i baiatul meu, ca adevarul este ca atat cat a fost mic mi-a mancat sufletul cu scoala. Iata insa ca pana la urma, cand s-a copt la cap, a invatat, si acuma are diploma de profesor in buzunar. Profesor de educatie fizica, dar profesor cu carte, cu facilitate. Cat a fost insa mic, nu s-a putut nimeni intelege cu el. Fotbal si numai fotbal, atata stia. Fugea de acasa, sarea gardul, il alergam pe strada raurilor, dar cine mai putea sa-l prinda? De cele mai multe ori il lua cu el Zgardan, un baiat mai mare ca el si de care am auzit ca a ajuns si el mai tarziu un fotbalist bun. Uneori il inchideam in casa si-i ascundeam hainele. Cand veneam insa inapoi gaseam becul spart sau peretele plin de urme de minge. Ca nu se astampara nici in casa! Facea toate scamatoriile cu mingea. Facea pariu cu frate-su ca joaca mingea pe cap sau pe picior atata timp cat dureaza cate o emisiune la radio, “melodia preferata" sau altele. Si o tinea cate o ora, de se inchinau vecinii care veneau sa-l vada. Cand avea vreo 11 ani si jumatate, s-a gasit un antrenor care l-a vazut aici, la noi pe malul Argesului, pe „Maracana", cum ii ziceau baietii, l-a vazut si a zis ca-i grozav, ca-i foc de talentat, si l-a luat la o echipa din Campulung Muscel. La o echipa de oameni mari. Doar el era copil printre ei. Si pleca Gicu al meu in fiecare saptamana la Campulung, pleca pe la pranz si se intorcea noaptea cu cate un camion. Eu il asteptam seara la bariera si strigam la toate camioanele: „Gicule, mama, unde esti?” si numai ca-l auzeam ca-mi raspundea. „Aici sunt mama, am venit!”

A jucat ce-a jucat la Campulung unde-l iubea toata lumea, ca era praslea si era foarte simpatic si era foarte bun, pana au venit cei de aici, din Pitesti, sa ma roage sa-l las sa mearga la antrenamente, la juniori, ca baiatul are stofa de jucator, ca o sa ajunga mare, tot felul de vorbe frumoase mi-au spus. Eu, ce era sa zic, l-am lasat. Ca daca nu-l lasam, tot se ducea el. Ca nu putea sa-l opreasca nimeni. Tat-su a murit tanar, saracu', la 49 de ani, si-am ramas singura sa cresc doi baieti. Era greu. Numai eu stiu cum m-am canonit cu ei ca sa-i fac oameni. Asa ca pe Gicu l-am lasat sa mearga la juniori, la Dinamo Pitesti, unde le mai dadea de mancare, mai primea cate un pantalon, o camasa, si era mare lucru. Baiatului asta, se vede, asta i-a fost steaua. Mingea. Fotbalul. Ca uitai sa va spun ca la un moment dat mi-a fost frica c-o sa-l pierd si pe el, ca pe cel dinaintea lui, pe lulian. Facuse Gicu o pata pe plaman si, desi era dezvoltat si lat in spate, daduse asa o galbejeala in el ca se topea cu zile. Nu stiam ce sa fac, eram disperata! L-am dus pe la doctori, am bagat toata ziua medicamente in el, la fabrica ne dadea lapte si-i aduceam tot lui si uite asa a scapat si s-a facut pana la urma un flacau solid ca un deal. Ca a avut zile. Si fotbalul i-a facut bine. L-a fortificat. Si tot fotbalul asta care ziceam la inceput c-o sa-l piarda, l-a facut om. A ajuns in echipa nationala, a ajuns maestru emerit al sportului, a fost prin toata lumea, are un baiat, ce sa mai zic? L-as mania pe Dumnezeu dac-as spune ca nu-s multumita.

Mingea a fost steaua baiatului meu. Si a fost o stea buna. Putine mame se pot mandri pe lumea asta cu un baiat ca al meu.



Marius Popescu - "Fotbalul e viata mea - Cazul Dobrin"
2008-04-23 19:04:05
FC Arges - Poli II 6-1 | Set si meci (23 aprilie 2008, 17:52)




Pitestenii au reusit astazi cel mai bun joc al lor din acest retur, zdrobind o echipa in crestere de forma, si care etapa trecuta a invins-o pe Gaz Metan, Poli II Timisoara. Echipa avea nevoie de un astfel de joc si de rezultat, pentru a putea aborda cu mai multa incredere acest final de sezon, la sfarsitul caruia vom promova cu siguranta.

Putini spectatori pe arena din Trivale, la ora de incepere a meciului. Jucatorii alb-violeti incep sa preseze poarta lui Zimmerman, iar in minutul 13 tabela se modifica pentru prima data. Boboaca inscrie primul sau gol pentru FC Arges, dupa ce a primit o pasa in careu de la Iordache. Peste doua minute, o noua mare ocazie pentru alb-violeti, Iordache patrunde spre poarta lui Zimmerman, este blocat, si Tanase reia in bara. In minutul 20, Bazzi patrunde in dribling in poarta timisorenilor, si ramas singur cu portarul, suteaza pentru 2-0. Pana la pauza se face 3-0, autorul golului fiind timisoreanul Ratiu, care paseaza prea tare propriului portar si mingea intra in propria poarta.

In minutul 52, Adrian Iordache a obtinut un penalty, iar fundasul Teusan este eliminat. Tanase il executa pe Zimmerman, iar tabela arata 4-0. Peste 8 minute, Mircea Stan pleaca in dribling, trece de patru adversari, un-doi cu Tames, iar fundasul dreapta al alb-violetilor puncteaza si el. Dupa alte doua minute, Roberto Boboaca realizeaza dubla, dupa o cursa solitara si un sut in dreapta nefericitului portar timisorean. Ratiu reduce din diferenta, inscriind cu capul dupa o respingere gresita a lui Bosneag.

Meciul se incheie cu scorul de 6-1, iar FC Arges se apropie din ce mai mult de promovarea matematica in Liga 1. Etapa urmatoare pitestenii se vor deplasa la Petrosani, unde vor intalni pe Jiul.

FC Arges - Poli II Timisoara 6-1
Au marcat: Boboaca `13, `63, Bazzi `18, Ratiu `34-autogol, Cr. Tanase `51 - pen, M. Stan `58 - Ratiu `82

FC Arges: Bosneag - M. Stan (Ghita `63), Balasa (cpt.), Lacusta, Bazzi - Boboaca, Carstoiu, Tames (A. Panait `71), Tanase (Bucuroaia `67) - Iordache, Chirciu. Antrenor: Ionut Badea
Poli II Timisoara: Zimmerman (cpt.) - Petrus, Ratiu, Teusan, Patras - Popovici (Danci `65), Poparadu, Sicoe (Obesterescu `55), Buda - Balan, Axente (A. Popa `42). Antrenor: Iosif Rotariu

Violafans.net
(edited)
2008-04-23 19:04:25
Message deleted

2008-04-30 17:56:28
Jiul - FC Arges 1-1 (26 aprilie 2008, 22:17)




In etapa cu numarul 28 a Ligii a II-a, FC Arges a obtinut doar o remiza la Petrosani, prin golul reusit de Adrian Iordache in repriza a doua. Meciul nu a fost deloc spectaculos, putem spune ca egalul a fost chiar norocos, din cauza interventiilor gresite ale lui Bosneag si Lacusta.

Plictisitor. Atat putem spune despre jocul celor doua echipe. Cu gandul mai mult la oua rosii si cozonaci, jucatorii alb-violeti s-au trezit destul de tarziu, avand ocazii nu foarte mari de gol. Petrosanenii se ambitioneaza, si dupa mai multe suturi ratate, reusesc sa deschida scorul in minutul 27, cand apararea noastra nu a fost in stare sa respinga mingea din careu, iar Pintilii trage la coltul lung, lasandu-l fara reactie pe Bosneag.

Chirciu, intrat la pauza in locul lui Boboaca, aduce un plus atacului nostru, prin actiunile sale purtate pe partea dreapta. In minutul 64, Iordache aduce egalitatea pe tabela, reluand cu capul in plasa o centrare din lovitura libera a lui Iulian Tames. In minutul 84, FC Arges putea castiga meciul, cand Tames a centrat la coltul lung, unde Iordache si Tanase asteptau sa impinga mingea in poarta, insa portarul Zdranca are un reflex excelent, trimitand in corner.

Meciul se incheie cu un egal echitabil din punctul de vedere al jocului prestat de ambele echipe. Profitand de infrangerile lui Gaz Metan (2-3 la Alba-Iulia) si CSM Valcea (0-1 la Targoviste), FC Arges mai adauga un punct la distanta dintre ea si celelalte contracandidate.

FC Arges: Bosneag - M. Stan (Ghita), Balasa (cpt.), Lacusta, Bazzi - Boboaca (Chirciu), Carstoiu, Tames, Tanase - Nastasie, Iordache. Antrenor: Ionut Badea.



Astazi se implinesc sase luni de cand "Gascanul" a trecut in nefiinta. Suporterii pitesteni prezenti la meci au afisat mesajul "Acum 6 luni ne-a parasit un jucator divin / Sa plecam inca o data capul pentru marele Dobrin".
2008-04-30 17:58:16
"Gascanul" - ep. 2 | Gicu si Maracana (27 aprilie 2008, 22:01)




Talentul nepereche al fotbalului nostru avea sa se nasca intr-o casa simpla, din caramida, pe malurile Argesului acolo unde, pe maidan, se incingeau miute intre copiii stransi de pe ulitele din apropiere. Inainte de a ajunge la scoala trecea pe vestita Maracana a Pitestiului, locul unde juca fotbal, de multe ori cu picioarele goale pentru a simti mingea si nisipul care frigea, obligandu-te sa joci cat mai repede, sa driblezi, sa alergi, sa pasezi; in aceste frumoase si romantice locuri ale Pitestiului si-a facut ucenicia si Gicu Dobrin.

Era iarna. Zapada, gheata, frig de trosneau pietrele. Pe o asemenea vreme, marea majoritate a copiilor se strang in casa, la gura sobei, sau se dau cu saniile pe derdelus. Pentru copiii Maracanei din Pitesti nici nu putea fi vorba insa de derdelus si cu atat mai putin de gura sobei. Primavara, vara, toamna, iarna, copiii Maracanei stiau un singur drum: spre malul Argesului. Acolo se juca zi de zi fotbal. Fotbal non-stop! Ploua, ningea, era ger - pe "Maracana" se juca intotdeauna o revansa...

Nicolae Dobrin povestea: "Eu jucam zi de zi fotbal. De dimineata pana seara. Pe orice vreme. Pe malul Argesului. Vara, descult, iarna, cu ghetele de-acasa. Intr-o iarna, n-o sa uit cat traiesc, pe Maracana noastra se facusera doua terenuri de volei, cu zgura, de pe care paznicul ne gonea de cate ori ne vedea. El ne gonea, noi veneam din nou. Ne gonea Sile, paznicul, dar mai ales ne goneau cainii lui, trei caini ciobanesti mari ca niste vitei care te rupeau in doua daca te prindeau. Aveam vreo zece ani si ceva. Ceilalti baieti erau mai in varsta, majoritatea. Vreo cativa dintre noi, furati de minge, l-am zarit pe Sile cam tarziu si n-am apucat sa fugim peste gard, iar paznicul, al dracu, a apucat sa ne taie calea. Nu mai aveam decat o salvare. Argesul... Ce sa facem? Imbracati cum eram, am sarit in apa - asa inghetata cum era la mal - si am inotat pana pe malul celalalt. Am fugit acasa, mi-am stors hainele la soba, mi-am scurs apa din bocanci si revansa am terminat-o a doua zi..."

„Maracana din Strand” a fost terenul care a dat 90% din fotbalistii Argesului un anii `55-`80. Acolo, Leonte Ianovschi l-a vazut pentru prima data pe Dobrin. Ica Viespescu, cel cu care jucase Leonte fotbal in echipa Flamura Rosie, ii spune despre un pusti de vreo 10 ani: „Azi, mai Lenci, am vazut pe Maracana din strand o uscatura blonda, care ii dribleaza pe toti de-i rupe...”.

A doua zi, antrenorul de doar 27 de ani atunci avea sa faca un mic contract cu gloria. S-a dus pe Maracana. Copilul era acolo si juca fotbal. „L-am recunoscut pentru ca era singurul blond de acolo. Era firav, avea pe el un maieu alb si un sort negru destul de ponosit. Facea cu mingea si adversarii tot ce voia. M-am frecat la ochi sa nu cred ca visez. Eram incruntat, dar mai ales emotionat... Intr-o mica pauza l-am intrebat cati ani are si cum il cheama. L-am chemat la antrenamente si nu a lipsit niciodata. Asa l-am descoperit pe jucatorul nostru nepereche!”.
2008-05-05 19:47:38
FC Arges - Unirea Alba Iulia 2-0 (4 mai 2008, 16:15)




Un singur punct ne mai desparte de promovarea matematica, dupa ce azi FC Arges a reusit sa invinga, in etapa cu numarul 29 a ligii secunde la fotbal, pe Unirea Alba Iulia cu scorul de 2-0. Meciul a fost controlat cu autoritate de alb-violetii, oaspetii nereusind sa repete evolutiile bune din ultima perioada.

Prima ocazie a partidei apartine pitestenilor, Adrian Iordache este aproape de a inscrie in minutul 12, insa sutul lui din afara careului trece de putin pe langa poarta oaspetilor. Un minut mai tarziu si Nastasie rateaza o ocazie mare, reluand cu capul din interiorul careului in bratele lui Lasc, dupa o centrare a lui Mircea Stan. Festivalul marilor ocazii la poarta celor din Alba Iulia continua, in minutul 24 prin Tanase care reia spectaculos cu capul o centrare a lui Nastasie, insa Bucurica afla pe linia portii reuseste sa respinga mingea in bara. Trei minute mai tarziu, FC Arges beneficieaza de un penalty acordat de centralul Ionel Ivan, la un fault al lui Bucurica asupra lui Nastasie. Penalty-ul este transformat fara probleme de Tames, care stabileste astfel si scorul pauzei.

Repriza secunda debuteaza in forta pentru pitesteni, Nastasie reusind sa inscrie in minutul 50, din interiorul careului dupa o pasa a lui Mircea Stan. Dupa marcarea golului, pitestenii se retrag, asteptand in propria jumatate atacurile celor din Alba Iulia. Cea mai mare ocazie a oaspetilor se consuma in minutul 52, Zagrean respectiv Dalbea ratand o sansa mare de a reduce din diferenta.

Nastasie este aproape de a realiza dubla in minutul 75, dar a sutat pe langa poarta dupa o pasa ideala a lui Chirciu. Ultima ocazie a meciului apartine tot pitestenilor, Chirciu ia o actiune pe cont propriu, reuseste sa intre in careu si prefera sa suteze din unghi, in locul unei pase in careu unde Iordache astepta nemarcat.

Meciul se incheie cu victoria alb-violetilor, scor 2-0 care mai au nevoie de un singur punct pentru a se considera promovati matematic.

FC Arges - Unirea Alba Iulia 2-0
Au inscris: Tames min.28, Nastasie min.50

FC Arges: Bosneag - M.Stan, Balasa(Cazan min.90), Lacusta, Bazzi - Tanase (Bucuroaia min.81), Panait, Tames, Doman (Chirciu min.73) - Iordache, Nastasie. Antrenor: Ionut Badea
Unirea Alba Iulia: Lasc - Tatar, Poverlovici, Ghidia, Bucurica - Foro (Selagea min.61) Dalbea, Costea, Pepenar (Cristea min79) - Grozav, Zagrean (Galdean min61). Antrenor: Aurel Sunda
2008-05-05 19:48:46
Declaratii dupa victoria cu Alba-Iulia (4 mai 2008, 16:46)




Patronul argesenilor, Cornel Penescu a fost destul de multumit de prestatia baietilor, din partida cu Alba Iulia, aratand totusi ca mai sunt aspecte la care mai trebuie lucrat. Glumet ca de obicei, si cu zambetul pe buze, Penescu a spus ca nu da declartie decat in fata camerelor propriei sale televiziuni. Patronul clubului alb-violet a redevenit insa destul de serios cand a vorbit despre echipa: "Matematic FC Arges nu este promovata, ne mai trebuie un punct. Sunt multumit de jocul echipei, dar se putea si mai bine, tinand cont ca mergem in Liga I. Vrem sa promovam de pe primul loc, si asta este o promisiune. Deocamdata jucam bine, suntem campionii acestei serii, vom vedea daca aducem jucatori si unde", a conchis acesta.

Ionut Badea: "Sper sa avem continuitate in rezultate, pana la final"
Ionut Badea, a fost destul de multumit de rezultatul final si a declarat: "M-am temut de acest joc, stiam ca sunt o echipa echilibrata, cu cateva rabufniri de orgoliu, ale unor jucatori care au prins de multe ori Liga I. Am controlat jocul in mare masura; am avut multe oportunitati de a marca si de a ajunge in fata portii, mai putin in prima repriza. In cea de-a doua baietii au inteles foarte bine ce le-am explicat la pauza. Nu pot decat sa ii felicit, si sper sa avem continuitate in rezultate pana la final. Doman vine dupa o perioada mai lunga de indisponibilitate, datorita acelei infectii la amigdale, iar atat cat a putut s-a achitat de sarcini. Ceea ce este important, este ca am vazut in teren o echipa unita, in care conteaza forta grupului", a punctat tehnicianul pitetean.

Dupa iesirea lui Daniel Balasa, banderola de capitan a fost preluata de catre Andrei Panait, cu toate ca ierarhic, cel mai in masura sa o poarte ar fi fost Iulian Tames: "Nu pot spune ca a fost o nimereala, practic ei isi aleg capitanul. In cazul lui Panait, este clar ca e o chestiune de moral", a incheiat Ionut Badea.



Aurel Sunda: "Cel mai bun antrenor nu este acela care este pe primul loc, ci acela care obtine maximum posibil de la lotul pe care il are"
Aurel Sunda, antrenorul celor de la Unirea Alba Iulia a felicitat stafful tehnic al echipei FC Arges, si s-a recunoscut invins fara drept de apel de omologul sau Ionut Badea. "Ne-au dominat teritorial, meritam poate un gol, dar victoria este incontestabil meritata de piteteni pentru ca au cea mai buna echipa din serie. Cel mai bun antrenor nu este acela care este pe primul loc, ci acela care obtine maximum posibil de la lotul pe care il are. Mi-as dori sa pierd de acum inainte toate meciurile cu FC Arges, si sa le castig pe toate celelalte. Pentru ca anul viitor sa tragem la promovare depindem de foarte multi factori, nu ne facem iluzii pentru ca apoi sa le transformam in deziluzii.", a declarat fairplay antrenorul Unirii.

In minutul 51, la o cadere a unui ardelean in careul lui Bosneag, stafful de pe banca tehnica a Unirii a cerut penalty. Sunda a tinut sa precizeze ca el nu a facut acest lucru: "Eu am fost suspendat, si chiar i-am explicat arbitrului de rezerva ca nu am contestat judecarea acestei faze, pentru a avea martori. Daca o faceam eram probabil trimis in tribuna. Acum sunt foarte calm, eu nu am cerut 11 metri, insa toti cei de pe banca au cerut. Am multa experienta si ma abtin, avand in vedere masurile drastice care pot fi luate.", a incheiat Sunda.
2008-05-05 20:45:28
am fost la meci fc. arges sa miscat bine in teren dar sa nu ne imbatam cu apa rece cu ac. lot in divizia a suntem victime, poate si datorita faptului ca uni jucatori pot mult mai mult si datorita vietii extrasportive randamentul lor in teren este scazut.
daca ar avea daruirea lui m. stan cred ca din actualul lot 3-4 ar putea ajunge la nationala, dar dak vor mima fotbalul in continuare vor ramane de divizia b
(edited)
2008-05-05 20:52:24
Sunt perfect de acord cu tine.