Subpage under development, new version coming soon!
Subject: F.C. ARGES
Nicolae Enoiu: “FC Argeş se îndreaptă spre faliment!”
Soarta lui FC Argeş pare a fi pecetluită, iar până la falimentul şi desfiinţarea clubului lui Nicolae Dobrin nu mai este decât o chestiune de timp. Până acum nu a apărut nimeni dispus să cheltuiască şi să acopere datoriile clubului, iar administratorul judiciar Nicolae Enoiu prevede falimentul, cu toate că, până acum, doar o singură persoană s-a arătat interesată de situaţia grupării şi a trimis un mail prin care solicita toate informaţiile. Tot de la Enoiu am aflat şi că în ultimul timp s-a încercat înscrierea FC Argeş la judeţ, însă, deocamdată, nu s-au găsit jucătorii care să evolueze pentru această echipă.
Domnule Enoiu, ce mai e nou cu FC Argeş?
Deocamdată, nu s-a intrat în faliment! Sunt ceva încercări de resuscitare, adică să înscriem echipa în Liga a IV-a sau a V-a, dar nu s-a reuşit. Cătălin Barbu a încercat să discute cu antrenorii de la juniori, să joace pentru această formaţie la judeţ, gândindu-se în perspectiva de încasa ceva, dar nu s-a concretizat nimic. Cred că s-a lovit de refuzul acestora, deoarece sunt foarte supăraţi. În plus, am mai primit un mail foarte curios…
Despre ce este vorba?
Este semnat de o persoană, Cătălin Stoichiţă. În mail spune că el, alături de un grup de prieteni, doreşte să preia integral clubul. Mai scrie că ştia că pe 26 trebuia să aibă loc AGA şi mă roagă să-i comunic paşii de urmat pentru a prelua clubul. Cu cine să încheie actele, cu mine, cu altcineva… Mai scrie că a studiat documentele publice şi că nu reiese ce este clubul acum, fundaţie, asociaţie sau SA. Mai vrea să-i comunic situaţia lotului de jucători, situaţia autocarului şi a stadionului şi să-i fac eu un calcul, să-i spun suma minimă lunară care i-ar trebui pentru a desfăşura activitatea. Mailul l-am primit marţi, 27 august, şi i-am trimis răspuns că se pot discuta toate aceste aspecte, i-am dat numărul de telefon, dar nu am mai primit nici un răspuns.
Spuneţi-mi care este valabilitatea înţelegerii cu Steaua pentru Tănase?
Contractul este valabil până la 6 august 2014. Dacă până atunci se transferă la o altă echipă, FC Argeş trebuie să primească 50% din sumă. Mai există o singură altă clauză: dacă devine jucător liber din vina clubului, Steaua plăteşte lui FC Argeş 2 milioane de euro.
Au plecat mai multe grupe de juniori de la FC Argeş…
Eu nu prea am înţeles antrenorii. Primul lucru pe care li l-am spus a fost: Aveţi grijă de centrul de copii şi juniori! Dar mulţi au plecat. Le-am dat acordul de transfer. La juniori nu am pus nici o clauză pentru că sunt juniori şi pot pleca oriunde. Dar la seniori am pus clauze. Mă refer la cei care au plecat la Mioveni, la Rapid, la Astra. Dacă se transferă la alte echipe, vor da procente, iar la unii am pus chiar şi sume de bani.
La cum vedeţi că merg lucrurile, ce credeţi că se va întîmpla cu clubul?
Dacă nu se iveşte ceva, pînă la sfârşitul lunii, definitivez masa credală şi aştept 30 de zile, conorm legii, după care declanşez falimentul. La cum văd că merg lucrurile, părerea mea este că ne îndreptăm spre faliment. Era o mică salvare cu înscrierea în campionat, dar nu e nimic concret…
Cine vrea să preia pe FC Argeş ce datorii trebuie să plătească?
Masa credală este în total de 7,6 milioane, dar, din aceştia, 3,7 milioane sunt ale dlui Penescu, care a anunţat că renunţă la aceşti bani. Mai rămîn 3,9 milioane, din care 3,2 milioane sînt la Finanţe, 300 de mii salarii şi alţi 400 de mii la firma Pic şi altele.
Persoana care v-a contactat prin email vorbea la un moment dat despre autocar şi sediu… Care este situaţia lor?
Autocarul este al fundaţiei, ca şi sediul şi cantonamentul. Eu nu am nici o treabă cu asta. Dar văd că, oricum, nu spune nimeni nimic de ele. Toţi vorbesc de ele, dar cei care ştiu cum stau lucrurile cu fundaţia nu spun nimic. Şi nici nu cere nimeni, să vadă ce este acolo şi care este situaţia cu aceste bunuri.
Ce s-a întâmplat acum câteva săptămâni, când Cătălin Barbu a luat de la stadion echipamentele şi aparatele din sală?
Eu le-am spus la un moment dat celor de la SCM să ia tot ce pot folosi la antrenamente, şi mă refeream la echipamentul uzat. Apoi, aparatele erau ale lui Penescu, investiţie personală. Eram cu viceprimarul şi cu antrenorul şi le-a spus că sunt ale lui şi că, dacă vor să le folosească, suma pentru ele este de 20.000 de euro şi se negociază. Şi au zis că nu… Apoi primesc un telefon de la cineva că au dispoziţie să nu se mai ia nimic de la stadion. Eu atunci le-am zis să aibă grijă, că, dacă pun sechestru pe bunurile care nu le aparţin, poate să iasă tărăboi… şi cam asta a fost.
Megadosar DNA pentru Tudor Pendiuc
În urmă cu câteva zile, la Primăria Piteşti au sosit trei adrese care partă antentul Serviciului teritorial Piteşti şi semnătura procurorului şef Radu Sevastian. Conform săptămânalului Ancheta, DNA Piteşti cere punerea la dispoziţia organelor de control a unor documente care vizează două dintre cele mai controversate proiecte ale municipalităţii – Selecta şi Publitrans.
Pe scurt, procurorul doreşte să afle cum a fost plătită suma de 300.000 de dolari din bugetul public drept despăgubire pentru proiectul ratat numit Selecta. Conform surselor din cadrul DNA Piteşti în horă ar putea să intre şi foştii consilieri locali care în 2007 au votat în consiliu pentru ca respectiva sumă de bani, de altfel, una impresionantă la cea vreme, să fie returnată din visteria administraţiei locale.
Remember Selecta
În 2003 Inspectorii Oficiului European Anti Frauda (OLAF) au stabilit că Primaria Piteşti a deturnat peste 160.000 de euro din suma alocată acestui proiect, care viza reciclarea deşeurilor menajere. În consecintă, Comisia Europeana a solicitat returnarea sumei. Ca răspuns la intenţiile Comisiei Europene, primarul Tudor Pendiuc, managerul şi ordonatorul de credite al proiectului Selecta, a dat o hotărâre de consiliu prin care banii datoraţi Uniunii Europene sa fie platiţi de la buget, adică din banii pitestenilor.
Subvenţii de 2 milioane de euro pentru Publitrans
Acelaşi dosar conţine şi speţa privind parteneriatul public-privat pentru transportul în comun. Asocierea Publitrans – Girexim – CNCD a fost luată la ochi, iar într-o altă somaţie trimisă pe adresa Primăriei Piteşti, procurorul a cerut ca până în ziua de 30 august 2013 să ajungă mai multe documente care vizează modul care de-a lungul timpului din bugetul administraţiei locale au fost alocate sume importante de bani drept subvenţii pentru elevi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi. Anchetatorii suspectează faptul că aceste subvenţii trimise de la primărie către Publitrans şi care se învârt în jurul sumei de 2 milioane de euro ar fi fost folosite pentru plata celor 80 de autobuze care au fost achiziţionate în leasing cu puţin timp înainte de semnarea contractului public-privat.
Iată cum într-un oraş în care sportul este aproape de faliment din cauza lipsei banilor, primarul Tudor Pendiuc a găsit mereu soluţii financiare pentru alte lucruri mult mai importante, buzunarele altora.
Schimbări la stadion
Tudor Pendiuc a anunţat la conferinţa de presă de ieri că lucrările de modernizare de la stadionul din Trivale vor continua şi vor duce şi la schimbarea a mai multor scaune. Am reuşit cu ajutorul mai multor sponsori să schimbăm şi 1000 de scaune la stadion. O parte dintre scaune au fost deteriorate de timp, altele de suporteri. Vrem să cosmetizăm cât mai mult cu putinţă stadionul, iar apoi o să vin în faţa dumneavoastră şi cu lista finală a costurilor. Numai că nu au fost bani publici ci doar cu ajutorul diverselor firme sau cu ajutorul unor sposnori, a declarat Tudor Pendiuc.
Tudor Pendiuc: „Nu suntem noi de vină că a dispărut FC Argeş“
Primarul oraşului Piteşti a vorbit la conferinţa de presă de ieri despre faptul că nu insituţia pe care o conduce sau el ar fi responsabili de dispariţia echipei din Trivale. Vreau să le transmit tuturor suporterilor echipei FC Argeş că nu eu sunt de vină pentru faptul că a dispărut echipa FC Argeş. Noi am încercat să oferim o alternativă iubitorilor fotbalului din judeţul nostru şi trebuia să fim nebuni ca să încercăm să estompăm acest fenomen din judeţul nostru pentru că în urmă cu câţiva ani tocmai noi am militat pentru a putea să existe în continuare acest lucru, pentru că fotbalul este un fenomen şi nu mai este de mult un simplu sport. Acum sper ca şi cei de la SCM Piteşti să aibă rezultate importante. Începutul a fost unul foarte bun şi sper ca linia aceasta să continue şi pe mai departe şi să vină vineri seara o nouă victorie în campionat şi să mai adunăm câteva puncte şi să putem să ne îndeplinim principalele obiective, a declarat primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc.
Deocamdata mai exista pana se va declara oficial falimentul in octombrie...
Dar practic, e gata... :(
Dar practic, e gata... :(
Deocamdata mai exista pana se va declara oficial falimentul in octombrie...
Dar practic, e gata... :(
Dar practic, e gata... :(
Un cunoscut om de afaceri interesat de palmaresul şi culorile FC Argeş
După 60 de ani de activitate, FC Argeş este aproape de faliment. Din clubul lui Nicolae Dobrin au rămas la acest moment doar datoriile şi palmaresul. În această perioadă au existat persoane care au dorit salvarea grupării din Trivale însă primarul Tudor Pendiuc a făcut tot posibilul ca posibilii investitori să bage bani în echipa primăriei şi nu în FC Argeş.
Ziarul Ancheta anunţă în numărul de astăzi că un cunoscut om de afaceri din Buzău doreşte să intre în negocieri pentru salvarea palmaresului şi al culorilor. Este vorba de Viorel Tudose, cel care a pus umărul la salvarea formaţiilor Gloria Buzău şi Olimpia Râmnicu Sărat. Am fost interesat să preiau echipa însă datoriile foarte mari m-au dat înapoi şi nu sunt un nebun să plătesc eu pentru ce au făcut alţii. Doresc să preiau palmaresul dintr-un singur motiv: Nu vreau ca acest brad să moară. Sunt un mare fan al alb-violeţilor încă din copilărie, atunci când la FC Argeş juca Nicolae Dobrin. În acest moment prefer să stau deoparte până se liniştesc apele şi apoi voi reveni la discuţii. Nu m-am gândit la o sumă de bani pentru că atunci când vine din inimă şi când îţi doreşti cu adevărat, poţi da oricât. FC Argeş este ca o piatră preţioasă: dacă se sparge, îşi pierde valoarea. Ce s-a întâmplat la echipă în ultima perioadă doar Penescu şi autorităţile locale pot şti. Eu sunt de părere că Penescu este principalul vinovat. Acesta a fost doar un bufon şi un măscărici în istoria recentă a FC Argeş, a declarat Viorel Tudose pentru Ziarul Ancheta.
Statutul Fundaţiei “FC Argeş 1953″
Dovada că Penescu a pus mâna ilegal pe patrimoniul clubului!
Statutul Fundaţiei “FC Argeş 1953″
Cantonamentul Baza Vulturilor şi sediului clubului nu pot fi înstrăinate, asta reiese limpede din acte. Şi atunci, cum au ajuns acestea în folosinţa familiei Penescu? Deşi Societatea Comercială FC Argeş SA, patronată de familia Penescu, este în momentul de faţă în insolvenţă, iar cât mai curând posibil va intra în faliment, clubul marelui Dobrin poate merge mai departe. Spunem asta pentru că FC Argeş poate exista foarte bine în continuare prin Fundaţia FC Argeş 1953.
Vă prezentăm, în exclusivitate, procesul verbal de la şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei FC Argeş prin care se stabileşte constituirea Fundaţiei FC Argeş 1953, statutul acestei Fundaţii, precum şi hotărârea judecătorească de înfiinţare a acestei instituţii care poate duce mai departe tradiţia celor 60 de ani de istorie alb-violetă.
Clubul, membru fondator al fundaţiei
Din procesul verbal al şedinţei Consiliului Director al „vechiului” FC Argeş, datat 30.03.2004, reiese faptul că acest club este membru fondator al Fundaţiei FC Argeş 1953. Iar cel mai important lucru este acela că din Consiliul Director al clubului alb-violet făceau parte personalităţi cunoscute ale vieţii publice din Argeş. Trebuie să-i amintim pe Paul Schiaucu, om de afaceri şi fost preşedinte al FC Argeş, viceprimarul Cornel Ionică, patronul SC Nordco SA, Mircea Georgescu, directorul BRD Grup Piteşti – George Caval, fostul director al BCR Argeş, Nicolae Arsene, omul de afaceri Florea Tolea, Gheorghe Axinte, managerul Argecom, profesorul Florin Halagian, omul de afaceri Cătălin Ene de la Grupul Macro şi chiar Cornel Penescu. Cu toţii au semnat acest proces verbal prin care se hotăra participarea clubului FC Argeş la constituirea unei fundaţii. Astfel că Asociaţia Fotbal Club Argeş Piteşti devenea membru fondator al Fundaţiei FC Argeş 1953, cea care deţine acum atât de disputatul patrimoniu format din cantonamentul din Trivale – Baza Vulturilor- şi sediul clubului de pe b-dul Armand Călinescu.
Patrimoniul, la liniuţă, precum şi cine sunt membri fondatori
Din statutul Fundaţiei FC Argeş 1953 reiese că, la data constituirii Fundaţiei, patrimoniul era de 14.567.559.087 lei şi consta într-un imobil în suprafaţă de 134,40 mp situat în Piteşti, strada Armand Călinescu, nr. 15, într-un teren în suprafaţă de 225,15 mp situat în aceeaşi locaţie, un teren în suprafaţă de 455,11 mp, tot pe strada Armand Călinescu, un imobil în suprafaţă de 485,96 mp şi teren în suprafaţă de 1665,53 mp situat în Piteşti, strada Făgetului, nr. 45 (este vorba de cantonamentul Baza Vulturilor) şi un autocar marca Bova, în valoare de 122.000 euro. Tot acest patrimoniu aparţinea şi încă mai aparţine Fundaţiei FC Argeş 1953, ai cărei membrii fondatori sunt, aşa cum spuneam, “vechiul” club, dar şi valori ale fotbalului argeşean şi ne referim la Nicolae Dobrin, Bebe Barbu, Mihai Georgescu şi Telu Stancu. Conform aceluiaşi statut, aceste bunuri nu pot fi înstrăinate, iar în cazul în care Fundaţia este fie dizolvată, fie lichidată, atunci toate aceste bunuri revin “vechiului” FC Argeş, adică Asociaţiei FC Argeş, acolo unde printre membrii Consiliului Director, aşa cum vă prezentam mai sus, se numără persoane cu greutate în Argeş.
Penescu nu poate controla un patrimoniu de 14.567.559.087 lei
Având în vedere că sediul clubului din strada Armand Călinescu, cantonamentul din Trivale şi autocarul clubului sunt actualmente “sub cheia familiei Penescu” şi având în vedere că acest lucru nu este posibil conform statutului Fundaţiei, trebuie cercetat de urgenţă cum s-a ajuns la o asemenea situaţie. E cât se poate de limpede că, prin diferite mijloace mai mult sau mai puţin ortodoxe, Penescu a pus mâna pe aceste bunuri, fără să aibă şi dreptul. Ca amănunt de culoare, vă mai spunem doar că, în acelaşi statut, e consemnat faptul că proprietatea Fundaţiei din Trivale se învecina la nord chiar cu fosta proprietate a lui Ilie şi Cornel Penescu. Spunem fosta proprietate, cunoscut fiind faptul că aceştia au pierdut terenul şi vila din Trivale. Date fiind dezvăluirile noastre, prin publicarea în premieră a statutului şi patrimoniului Fundaţiei FC Argeş 1953, membrii fondatori ai fundaţiei rămaşi în viaţă, şi ne referim la Telu Stancu şi profesorul Mihai Georgescu, precum şi Asociaţia Fotbal Club Argeş Piteşti, de asemenea membru fondator, trebuie să ducă mai departe cei 60 de ani de istorie alb-violetă, iar patrimoniul clubului să fie recuperat de urgenţă.
Sursa: Jurnal de Argeş
“Trebuie să facem un grup de iniţiativă care să salveze patrimoniul clubului”
Mihai GeorgescuFost preşedinte al clubului şi membru fondator al Fundaţiei „FC Argeş 1953”, prof. Mihai Georgescu este primul oficial care ia taurul de coarne în privinţa patrimoniului pe care s-a făcut stăpână familia Penescu. Dincolo de situaţia extrem de delicată în care se află FC Argeş, mai rămâne de rezolvat o altă mare problemă, cea a patrimoniului clubului, unul deloc de neglijat şi care a intrat acum, nu se ştie pe ce căi, în posesia familiei Penescu. Am stat de vorbă pe această temă cu doi dintre membrii fondatori ai Fundaţiei „FC Argeş 1953”, cea pe numele căreia a fost trecut cantonamentul din Trivale şi sediul clubului, e vorba de Mihai Georgescu şi Telu Stancu, doi oameni extrem de ataşaţi de clubul alb-violet.
Cum vi se pare actuala situaţie prin care trece FC Argeş?
Este un sentiment teribil de neplăcut pentru că eu sunt legat, la Piteşti, de trei cluburi, şi anume Aripi, club pe care l-am înfiinţat, FC Argeş, unde am fost şi antrenor şi preşedinte, timp de 8 ani de zile şi Şcoala Nicolae Dobrin. Sigur, pot spune că FC Argeş a însemnat pentru mine un apogeu al carierei din punct de vedere profesional la Piteşti. Îmi pare teribil de rău pentru că FC Argeş nu a fost orice club în România, a fost unul dintre cluburile de referinţă, un club unde s-a făcut performanţă, un club care a dat sute de jucători de mare valoare, un club care a fost campionul României de două ori. FC Argeş a scris istorie şi e păcat că s-a ajuns la situaţia aceasta. Mie îmi e greu să fac aprecieri, să fixez cu exactitate care sunt cauzele la care s-a ajuns. Probabil că aceste cauze sunt multiple, dar e păcat că oamenii din Piteşti, cei care aveau capacitatea şi forţa să intervină, să facă ceva, să salveze acest club, nu au făcut nimic şi, din păcate, iată că FC Argeş este în situaţia în care este şi anume aproape de faliment şi de dispariţie. E regretabil!
Ce ne puteţi spune despre patrimoniul clubului, care, iată, se află sub controlul familiei Penescu, deşi bunurile Fundaţiei „FC Argeş 1953” nu puteau fi înstrăinate?
Eu ştiu exact când şi cum s-a construit cantonamentul din Trivale. S-a construit cu eforturi şi cu cap! Domnul Constantin Stroe s-a implicat foarte mult în această construcţie. Ştiu că acest cantonament s-a construit cu bani obţinuţi din transferurile jucătorilor… E păcat, dacă şi acestea se vor pierde!
Sunteţi printre membrii fondatori ai Fundaţiei şi aţi putea oarecum interveni…
Este adevărat că sunt o persoană oficială în reprezentarea clubului, este adevărat că sunt membru fondator al Fundaţiei. Am fost atunci, la înfiinţarea fundaţiei, un grup de oameni de fotbal care din toate punctele de vedere am fost legaţi de club… Sigur că ne doare pe toţi ceea ce se întâmplă cu FC Argeş. Din punct de vedere al legalităţii, privind ceea ce se întâmplă acum, cred că trebuie consultat un avocat, un expert care să stabilească exact paşii care trebuie urmaţi mai departe. Mie îmi este greu să fac o evaluare exactă şi să spun ce se poate întâmpla. Dacă există cale de atac, sigur că trebuie să facem ceva! O să vorbesc cu Telu Stancu şi împreună cu un grup de specialişti, oameni care doresc binele clubului, să ne constituim într-un grup de iniţiativă care să salveze patrimoniul clubului. Repet, dacă există posibilitatea de a interveni, atunci consider că aceasta este o obligaţie morală faţă de acest club. Dar, pe lângă mine şi Telu Stancu, trebuie să mai vină şi alte câteva persoane, dintre care neapărat un specialist. Iar acest lucru îl fac numai şi numai pentru FC Argeş!
––––––––––––––––––
Telu Stancu: “Din câte ştiu, patrimoniul FC Argeş nu se poate înstrăina”
Ce ziceţi de cum a ajuns FC Argeş?
Ce aş putea eu să spun? Nici nu ştiu dacă mai are rost să vorbesc! Sincer vă spun, simt un gol foarte mare în inimă pentru că jumătate din anii pe care îi are FC Argeş, ca şi activitate, aproximativ 30 de ani am fost în curtea lui FC Argeş ca jucător şi ca antrenor. Pentru mine este o mare dezamăgire ce s-a întâmplat cu echipa mea de suflet.
Având în vedere că sunteţi membru fondator al Fundaţiei FC Argeş 1953, cea care deţine patrimoniul clubului şi care este controlată de Cornel Penescu, de ce nu încercaţi în această calitate să salvaţi măcar acest patrimoniu?
Nu ştiu ce pot eu să fac! Nu ştiu mai multe amănunte despre ce s-a întâmplat în această Fundaţie, dar, da, eu sunt printre membrii fondatori ai acestei fundaţii. O să mă interesez, o să văd despre ce este vorba şi vom vedea ce este de făcut. Cred că nu numai eu ar trebui să mă interesez de această situaţie, cred că şi alţi oameni din judeţ ar trebui să facă asta, şi mă refer la autorităţile locale. Nu numai eu şi domnul Mihai Georgescu am putea rezolva această problemă, pentru că FC Argeş înseamnă un club al oraşului Piteşti. Practic, aceste bunuri nu sunt ale noastre şi mă refer la cantonamentul din Trivale, la sediu şi la autocar. Oricum, aceste bunuri nu sunt nici ale domnului Penescu. Din câte ştiu eu, aceste bunuri nici nu se pot înstrăina, trebuie să rămână ale clubului.
Cum vi se pare apariţia SCM-ului, ca un club care să înlocuiască oarecum pe FC Argeş?
Eu vedeam lucrurile altfel! Eu încercam să menţin FC Argeş! Dacă aveam putere şi soluţii, încercam să menţin FC Argeş, nu să înfiinţez un alt club. Cei care sunt la conducerea judeţului asta trebuiau să facă. Din punctul meu de vedere, nimic nu poate înlocui pe FC Argeş, nimeni nu poate lua cei 60 de ani de istorie, cele două campionate câştigate, participările în cupele europene etc. Trebuiau găsite soluţii ca FC Argeş să supravieţuiască! Nu cred că nu puteau să se găsească soluţii!
Sursa: Jurnal de Argeş
Cornel Penescu CONDAMNAT DEFINITIV la 3 ani de închisoare cu executare
Un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile faţă de condamnările decise în 11 iulie de un complet de trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe.
Toate recursurile inculpaţilor au fost respinse ca nefondate, astfel că Solomon, Penescu şi celelalte două persoane judecate rămân cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.
În 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon şi omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnaţi de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie.
Conform hotărârii din 11 iulie, Solomon, în prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mită.
ICCJ a dispus atunci condamnarea fostului primar şi la un an de închisoare pentru fals intelectual, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.
Multumim, Metall, pentru articolele postate. Le citesc mereu, pacat ca vestile nu sunt bune :(