Subpage under development, new version coming soon!
Subject: F.C. ARGES
cand am citit ca proiectul scm arges a fost abandonat, mam bucurat. m-am gandit ca au de gand sa ajute fc arges, nu pe clinceni. nasoala situatia.
Eu cu SCM nu am fost de acord niciodata... asa ca mi-era tot una.
Acum, cu Clinceni...se va schimba denumirea, va fi un pseudo FC Arges... mocirla fotbalului romanesc...
Acum, cu Clinceni...se va schimba denumirea, va fi un pseudo FC Arges... mocirla fotbalului romanesc...
Interesele personale sau criza au desfiinţat tradiţia?
POST 24 APRILIE 2014
Fotbalul înseamnă la ora actuală bani şi circ. Oare câţi aşa-zişi investitori cunosc cu ce se “mănâncă” fotbalul? Unii sunt preocupaţi să apară pe sticlă mai mult din dorinţa de a le creşte popularitatea şi automat succesul în afaceri. Că, deh, dă bine să te afişezi la televizor cu ditamai ceasul şi lanţul de aur încercând să dovedeşti diversitatea de cunoştinţe pe care le deţii în domeniul fotbalului! Este imposibil şi chiar s-a verificat în ultimii ani că nu există mulţi finanţatori care să investească în fotbal şi să nu dea cu subsemnatul pe la DNA, încercând să-şi dovedească nevinovăţia. A devenit chiar o modă în acest sens. Sunt de notorietate cazurile fraţilor Becali, Gică Popescu, Cristi Borcea etc. Ca să nu mai vorbim de Cornel Penescu, patronul defunctei FC Argeş, cel care, de fapt, a deschis “cărarea” greilor din fotbal către DNA.
Pe de altă parte, fotbaliştilor le-a dispărut pasiunea, se cred vedete, fiind mai mult preocupaţi să ajungă pe prima pagină a tabloidelor cu o “bombă sexy” la braţ, decât pentru vreun gol sau dribling de mare maestru reuşit acolo, în iarbă. Înconjuraţi de fete frumoase, ei, cei care au datoria să ofere spectacol pe gazon, au uitat total de Zeul Fotbal. Şi, atunci, de ce să avem mari pretenţii de la oamenii care s-au trezit peste noapte stând pe saci de bani şi vin acum la televizor să ne dea lecţii despre fotbal?!
Aceasta este mocirla în care, din păcate, se zbate fotbalul românesc de vreo zece ani încoace.
Harta fotbalului românesc, mult mai săracă
Dar cel mai dureros aspect îl constituie faptul că multe echipe cu tradiţie au dispărut de pe harta fotbalului românesc. Şi, peste noapte, au apărut ca ciupercile după ploaie o serie de grupări sportive cu ambiţii mari, majoritatea dintre ele susţinute de autorităţile locale (de exemplu, Concordia Chiajna, Săgeata Năvodari, Viitorul Constanţa, echipe ce activează actualmente în primul eşalon, pentru ca în liga secundă să le găsim, de exemplu, pe ACS Berceni, FC Clinceni, Unirea Târlungeni, Minerul Motru). Şi aceste formaţii au şanse mari să se ofilească mai devreme sau mai târziu dacă interesul celor care “bagă” bani se va transforma în dezinteres. Este şi cazul echipei SCM Piteşti, ce activează în liga a treia, grupare care dă semne de “stingere”. Să sperăm că nu se va întâmpla aşa, deşi, din păcate, semnale în acest sens sunt tot mai evidente, pe zi ce trece.
Îngropate de patroni “destoinici”
Subiectul care-i doare cel mai tare pe microbişti este acela că multe echipe cu tradiţie se zbat în mediocritate în ligile a doua sau a treia, iar unele au fost desfiinţate. Motivele sunt de ordin financiar.
Prima echipă ştearsă de pe harta fotbalului românesc a fost FC Naţional, club încărcat de istorie; apoi a venit rândul formaţiilor Corvinul Hunedoara şi Sportul Studenţesc. Încetul cu încetul au continuat să se stingă Olimpia Satu-Mare (care abia acum dă semne de revigorare), Farul Constanţa (este cu un picior în groapă), FCM Bacău (a intrat total în anonimat), Inter Sibiu (este înmormântată demult) şi UTA (situaţia este cenuşie la clubul arădean). La capitolul echipe decedate figurează în capul listei două nume grele. FC Argeş (echipă pentru care legendarul Nicolae Dobrin a scris istorie) şi Universitatea Craiova sunt două formaţii ce făceau pe vremuri ravagii în competiţiile interne şi europene, însă le-au “venit de hac” punându-le cruce doi patroni “destoinici” din cale-afară: Cornel Penescu şi Adrian Mititelu. La capitolul echipe dispărute nu putem să nu o amintim şi pe Politehnica Timişoara, care şi ea este deja istorie.
Incompetenţa lasă urme adânci
De precizat este faptul că la dispariţia echipelor de tradiţie a contribuit în proporţie de 90% incompetenţa finanţatorilor. Cel mai concludent exemplu este FC Argeş, patronul Cornel Penescu făcându-se vinovat, printre altele, de faptul că a dat putere de decizie unui personaj pe nume Cătălin Barbu, a cărui preocupare principală era să se certe cu fotbaliştii, presa şi suporterii. Acelaşi personaj se află acum în conducerea echipei UTA. Divizionara a doua participă la play-out cu juniorii, întrucât marele manager Cătălin Barbu a dat afară întreg lotul de seniori. “Bătrâna Doamnă” este ca şi retrogradată în liga a treia, fiind umilită săptămâna trecută de FC Bihor, cu 4-0. De asemenea, o greşeală majoră comisă de Penescu pe vremea când nu îngropase încă pe FC Argeş a fost aceea că s-a debarasat fără regrete, la insistenţele “expertului” Cătălin Barbu, de fotbaliştii care duseseră greul în Liga I, terminând sezonul 2008-2009 pe locul 10. A fost începutul sfârşitului pentru gruparea din Trivale. Aceste aspecte, coroborate cu problemele pe care Penescu le avea cu justiţia au dus la îngroparea echipei-simbol a judeţului. La intrarea în anonimat a echipei piteştene a contribuit şi dezafilierea dictată de Federaţia Română de Fotbal la finalul sezonului 2012-2013. Vă reamintim că Argeşul s-a retras din lumea fotbalului cu un eşec ruşinos suferit pe teren propriu, 0-6 cu ALRO Slatina (actuala FC Olt).
A fost cea mai dură lovitură primită de suporterii argeşeni, care veneau în număr foarte mare pe stadion pentru a-şi încuraja favoriţii. Ba chiar însoţeau echipa şi în deplasare. Ne referim aici la perioada de glorie a echipei din Trivale, pe la care au trecut fotbalişti de marcă. Înainte de instaurarea domniei lui Penescu, la FC Argeş a fost linişte şi pace. Fanii îşi amintesc cu siguranţă de perioada anilor 2000 când fotbalişti precum Jean Vlădoiu, Marius Radu, Dani Coman, Dănuţ Şomcherechi, Cristi Bălaşa, Augustin Chiriţă, Adrian Iordache, Raul Marincău (lista este mai lungă) făceau legea pe teren în tricoul echipei FC Argeş în jocurile din Liga I.
Limbajul, o problemă majoră
Limbajul patronilor contribuie şi el, mai mult sau mai puţin, la decăderea fotbalului românesc. Limbajul trivial şi dezacordurile gramaticale de care uzează majoritatea patronilor fac deliciul publicului microbist şi nu numai. În loc să-i preocupe mai mult propria echipă, se apucă să-şi jignească omologii ca la uşa cortului. Şi, atunci, cu asemenea personaje desprinse parcă din filmele de desene animate, parcă ţi-e lehamite să te mai uiţi la un meci de fotbal din campionatul autohton!
A dispărut rivalitatea
Liga I devine, încet, dar sigur, o competiţie mai degrabă neatractivă. Sezonul acesta, în care Steaua şi-a făcut de cap, în sensul bun al cuvântului, defilând fără probleme, este mărturie elocventă pentru situaţia grea pe care o traversează fotbalul românesc. O competiţie la care să participe Universitatea Craiova, UTA, Corvinul, FC Argeş, Farul sau Rapid ar fi fost, cu siguranţă, una care să genereze mult mai mult interes.
Unirea Urziceni, un caz aparte
Vă mai amintiţi de Unirea Urziceni? Cum a apărut, tot aşa a şi dispărut. Unirea a pierit în 2011, la doi ani după ce a luat titlul şi 12 luni după ce s-a aflat la un pas s-o elimine pe Zenit din preliminariile Ligii. Acolo, mai mult decât oriunde, interesul personal a contat mai mult decât plăcerea de a vedea un meci de fotbal, aşa că echipa a dispărut repede de pe harta fotbalului românesc.
Societatea, bat-o vina!
Concluzionând, starea de fapt a decăderii sportului rege din România aparţine societăţii în ansamblul ei, pentru că nimeni nu a dorit să sprijine echipele aflate în dificultate financiară. Şi cum nimeni nu se implică, şansele unui reviriment sunt scăzute.
De ce tot ceea ce se întâmplă în fotbal ţine de bani? De ce jucătorii nu mai aleargă dacă nu au sume fabuloase în conturi? De ce se vorbeşte tot mai des de mafia pariurilor? De ce fotbaliştii de astăzi sunt consideraţi vedete şi abia apoi sportivi? Această stare oglindeşte perfect societatea românească, care este pe zi ce trece tot mai bolnavă, din cauza lipsei de valori şi a nepăsării. Ca să nu mai vorbim de lipsa de raţionament.
“Nota bene pentru Mioveni”
Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, Cornel Sorescu, deplânge şi el starea deplorabilă în care se găseşte fotbalul autohton. Este impropriu să spui că de fapt criza financiară a dus la dispariţia echipelor cu tradiţie. O demonstrează faptul că multe comune au totuşi potenţial financiar să susţină o echipă în primul sau al doilea eşalon. Le amintim aici pe FC Clinceni, Concordia Chiajna, ACS Berceni etc. Pur şi simplu pe oamenii de afaceri din oraşe nu-i preocupă decât bunăstarea proprie. Nu îi interesează comunitatea şi nu mai au niciun fel de subordonare faţă de autorităţile locale. Fac ce vor ei, adică doar ce consideră ei că e mai bine pentru interesul personal. Crucea pe FC Argeş este deja pusă şi pentru faptul că autorităţile judeţene şi locale nu sunt preocupate de activitatea sportivă. Nu vor să se implice în susţinerea unei echipe care să fie etalonul judeţului, aşa cum era FC Argeş. Chiar dacă în ultimul timp clubul era proprietate privată, în sufletul suporterilor reprezenta brandul argeşean. Nota bene pentru CS Mioveni, club sprijinit necondiţionat de autorităţile locale ce sunt interesate să aibă la nivel local o formaţie care să îi reprezinte pe plan naţional. Este de apreciat faptul că domnii de la Mioveni sunt preocupaţi să ofere momente de recreere cetăţenilor. Dacă în ultimul an nu a fost posibil, echipa de fotbal jucând pe stadionul din Trivale deoarece arena lor este în renovare, în următorii ani locuitorii oraşului Mioveni vor merge din nou la stadionul orăşenesc pentru a-şi susţine favoriţii, ne-a declarat ieri şeful AJF Argeş, Cornel Sorescu.
Sursă text: Monica Cristea - ziarulargesul.ro
Pendiuc și Ionică - prezenți la meciul Clinceniului cu Rapid
POST 24 APRILIE 2014 BY COSTI DINIASI
Vinerea trecută s-a desfăşurat prima etapă a meciurilor din play-off în liga secundă. FC Clinceni este echipa ce se luptă la promovare în prima serie, iar o eventuală promovare în Liga I ar putea conduce la prezenţa echipei de lângă Bucureşti la Piteşti. Astfel, dacă nu vine Piteştiul în Liga I, să vină Liga I la Piteşti. Oficialităţile locale din Piteşti au participat chiar la primul meci al celor de la FC Clinceni în play-off şi anume jocul cu cei de la Rapid. Giuleştenii au reuşit să se impună cu scorul de 2 - 1, fapt ce nu a fost primit cu mare bucurie de către autorităţile locale. A fost un meci complicat, pe o ploaie teribilă, partida începând şi cu o oră mai târziu. Rapidul a reuşit să întoarcă scorul şi a reuşit să se impună cu scorul de 2 - 1. Numai că am vorbit cu cei de la Clinceni şi ei sunt foarte optimişti cu privire la promovarea echipei în Liga I. Ei merg pe ideea că nu vor primi cei de la Rapid licenţa. Chiar am fost înştiinţat de faptul că cei de la Rapid au mari probleme şi se pare că au ales stadionul din Piatra Neamţ pentru a juca meciurile de acasă în cazul în care vor ajunge în Liga I, a declarat Cornel Ionică.
La Clinceni da, la SCM ba
Interesant este faptul cum de oficialităţile argeşene au dat repede fuga la Clinceni pentru a asista la meciul celor de acolo cu Rapid, iar la jocurile de pe teren propriu ale celor de la SCM Piteşti cam dau bir cu fugiţii. La meciul cu cei de la Fortuna Poiana Câmpina nu era vreun oficial pe stadion, în timp ce nişte „anonimi“ de la Câmpina luau la picioare scaunele de la tribuna oficială, pe un stadion pe care până şi marele Real Madrid a fost îngenuncheat.
De ce s-a o luam de la 0?? Sa vina la Pitesti si Avantul Prabusirea, daca se va numi FC ARGES este OK.
De ce sa astept eu sa promoveze din Liga 5 in Liga 1, in minim 7 ani......sa ne pomenim ca dupa 3-4 ani iar nu are bani si iar o ia de la capat...
VREAU FC ARGES IN LIGA 1.
Vremurile s-au schimbat, nici o echipa din Romania nu mai este ce a fost, toate au cumparat palmaresul sau l-au PRELUAT.
steaua NU E C.S.
dinamo nu e C.S.
DE CRAIOVA, TIMISOARA, SIBIU, ARAD, ce sa mai zic!
ASTRA este infiintata de cativa ani, si, nu joaca bine
Petrolul parca disparuse la un moment dat.
DECI VREAU FC ARGES IN LIGA 1, cu conditia ca acesta sa detina palmaresul clubului
vreau parerea voastra, dar sa tineti cont de lumea in miscare in care ne aflam
(edited)
(edited)
De ce sa astept eu sa promoveze din Liga 5 in Liga 1, in minim 7 ani......sa ne pomenim ca dupa 3-4 ani iar nu are bani si iar o ia de la capat...
VREAU FC ARGES IN LIGA 1.
Vremurile s-au schimbat, nici o echipa din Romania nu mai este ce a fost, toate au cumparat palmaresul sau l-au PRELUAT.
steaua NU E C.S.
dinamo nu e C.S.
DE CRAIOVA, TIMISOARA, SIBIU, ARAD, ce sa mai zic!
ASTRA este infiintata de cativa ani, si, nu joaca bine
Petrolul parca disparuse la un moment dat.
DECI VREAU FC ARGES IN LIGA 1, cu conditia ca acesta sa detina palmaresul clubului
vreau parerea voastra, dar sa tineti cont de lumea in miscare in care ne aflam
(edited)
(edited)
Ai si tu dreptate in ceea ce priveste timpul necesar promovarii in prima liga...
Pendiuc: "SCM Pitești nu va dispărea"
Primarul Piteştiului a dat asigurări că SCM Piteşti nu va dispărea, în condiţiile în care echipa FC Clinceni va veni să joace din toamnă pe stadionul Nicolae Dobrin din Trivale. Edilul argeşean vrea să pună capăt zvonurilor apărute după ce s-a anunţat că echipa din Ilfov a trecut în dosarul de licenţiere pentru Liga I această locaţie.
Tudor Pendiuc spune că va sprijini noua echipă în aceleaşi condiţii în care a susţinut fotbalul argeşean: Clinceniul dacă va veni aici va fi FC Argeş şi va avea acelaşi tratament pe care l-a avut FC Argeş, fiindcă va fi echipa noastră de suflet într-o altă formulă. Pe parcursul ediţiilor, echipa va deveni 100% argeşeană şi va beneficia de acelaşi sprijin pe care l-a avut şi fotbalul argeşean. Nu am discutat cu cei de la Clinceni de promovare, însă va fi bine să vină, chiar dacă nu va promova în Liga I. Vom face o colaborare cu SCM Piteşti. Va fi o absorbţie. Din cîte am înţeles eu, cei de la Clinceni vor promova. Nu vă ascund faptul că am fost şi la un meci de-al lor. Eu cu domnul vice şi cu dl Zichil am fost la meciul Clinceniului cu Rapid. S-a jucat pe ploaie şi nu am putut sta pînă la final. Primarul a vorbit la conferinţa de presă a Primăriei şi despre problemele financiare cu care se confruntă SCM Piteşti.
Edilul i-a pus la zid pe antrenori şi pe jucători pentru faptul că nu au reuşit să promoveze: Situaţia din clasament au generat-o jucătorii de la SCM. Îşi vor primi banii. Nu aş fi vrut să se ajungă aici, însă sînt nişte limitări legislative la care am acţionat din octombrie. Nu au fost rezolvate la nivel naţional. Sînt şi alte echipe cu nume care au dificultăţi financiare. Că nu au promovat este vina jucătorilor şi a antrenorului. Nimeni de aici nu a intrat peste procesul de pregătire. Toate lucrurile mari au fost făcute cu sacrificii. Aici arată o anumită mentalitate. Cînd au venit, cei de la Clinceni au rămas perplecşi de ce condiţii sînt aici. Pe fotbaliştii noştri i-a legat cineva la ochi să nu bată 11 m cum trebuie, să nu joace. O să-şi primească banii, e clar! Găsim soluţii să îşi primească banii. Noi ne vom achita faţă de ei, dar ei cum se achită de obligaţiile faţă de spectatori, faţă de Piteşti? Care e treaba pe care au făcut-o? Un muncitor la Dacia, dacă face un rebut, îl plăteşte. Ei cum plătesc pentru ce au făcut?.
sursă text: curier.ro
Pact pentru Basarabia
Obiectivul nostru este de a aduce tema unirii cu Basarabia în discuția publică din societatea românească. Acest obiectiv se poate realiza numai cu implicarea ta.
Contactează-i pe candidații la alegerile europarlamentare și îndrumă-i spre acest site;
Întreabă cadidații pe care îi susții pentru un loc în Parlamentul Europen, precum și partidul din partea căruia candidează, dacă au semnat Pactul pentru Basarabia;
Sfătuiește-ți prietenii și familia să voteze numai cu cei care au semnat Pactul;
Contactează-ne și ajută-ne la distribuirea materialelor campaniei ALEGE-I PE CEI CARE ALEG BASARABIA (afișe și abțibilduri);
Pune pe site-ul/blogul tău un banner către noi
Prevederi
Prin semnarea Pactului pentru Basarabia, candidatul își asumă că, prin statutul său de membru al Parlamentului European, va realiza/susține următoarele:
Lobby în instituțiile europene cu privire la necesitatea Reunirii celor două state românești.
Va avea apariţii publice constante în presă şi în dezbaterile europene, în care să susţină identitatea românească a majorităţii populaţiei Republicii Moldova și legitimitatea unei eventuale Reuniri ale celor două state românești, după modelul german.
Va susține, pe lângă organismelor europene responsabile de limbile regionale şi minoritare ca acestea să ia act în mod public de inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”.
Va pune, împreună cu ceilalți semnatari, bazele unui grup de lucru informal intitulat Prietenii Unirii României cu Republica Moldova.
Declanșarea și coordonarea mecanismelor europene în vederea creării unui spațiu comun românesc;
Va milita pentru garantarea securității Republicii Moldova de către Uniunea Europeană şi ţările membre, în cazul unei agresiuni externe.
Va milita pentru adoptarea de rezoluţii şi recomandări ale Parlamentului European pentru descurajarea separatismului din Republica Moldova.
Va face lobby pentru acceptarea de către Uniunea Europeană a acordării automate a cetăţeniei române şi/sau simplificarea acestora pentru toți cetățenii Republicii Moldova care se declară etnici români în documentele oficiale ale Republicii Moldova.
Va susține desființarea tuturor barierelor și limitărilor liberei circulaţii şi a liberului acces la piaţa muncii a cetăţenilor Republicii Moldova în spaţiul Uniunii Europene.
Va susține alocarea de fonduri Europene pentru proiecte comune strategice între România și Republica Moldova precum:
Integrarea sistemului energetic al Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene;
Integrarea infrastructurii aeroportuare, portuare, feroviare şi de transport rutier;
Compatibilizarea sistemului de educație.
Susținerea acordării de finanţare europeană şi de sprijin la nivel de experţi, material şi logistic pentru implementarea reglementărilor din acquis-ul european existent deja în limba română.
Susținerea minorităților din Republica Moldova, în vederea recuperării identității proprii.
Acțiuni pentru realizarea intereselor naționale pe axa Bruxelles-București-Chișinău;
Efectuarea unor vizite de lucru in Republica Moldova, alături de colegi ai grupului europarlamentar și membri ai comisiilor europene din care fac parte.
Distribuirea cu ocazia zilei de 27 martie colegilor din Parlamentul European a unei broșuri informative despre Pactul Ribbentrop-Molotov și despre societatea civilă de pe ambele maluri ale Prutului, care solicită Unirea.
Organizarea unei vizite la Bruxelles, utilizând mijloacele puse la dispoziție de Parlamentul European, pentru 100 de tineri din Republica Moldova din rândul activiștilor unioniști.
Adoptarea simbolică a unui liceu din Republica Moldova, unde viitorul parlamentar european va face o vizită de lucru și a cărei bibliotecă o va dota cu o mie de titluri de carte în limba română.
Solicităm în mod public tuturor candidaților români la alegerile europarlamentare să sprijine Republica Moldova.
Este momentul să trecem de la podul de flori și cel de promisiuni la podul de acțiuni concrete.
Liga 1 se pregăteşte de o revenire trăznet!
Un nume mare din fotbalul românesc ar putea promova de la anul:
http://bit.ly/1iYn5xm
Tudor Pendiuc: “Sută la sută, din acest an FC Argeş revine în Liga I”
Stadionul Nicole Dobrin va găzdui din nou meciuri de Liga I
“Sută la sută, din acest an FC Argeş revine în Liga I”… Este declaraţia făcută ieri în cadrul unei conferinţe de presă de primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, care i-a asigurat pe suporteri că din toamna acestui an vom avea fotbal de Liga I la Piteşti, după o pauză de cinci ani. “Ceea ce pot să vă spun este că vom avea din nou fotbal de Liga I, FC Argeş va reveni acolo unde îi este locul. Echipa nu va fi finanţată din bugetul local, ci din sponsorizări. Pe această cale le transmit suporterilor să fie alături de noua echipă FC Argeş, s-o poarte spre victorie”, a spus primarul.
Edilul-şef se bazează pe faptul că divizionara a doua FC Clinceni are şanse de 90% să promoveze în Liga I, după ce Rapidul nu a primit licenţa. După cum se ştie, FC Clinceni va juca pe Stadionul “Nicolae Dobrin” şi va lua, cu sprijinul autorităţilor locale, palmaresul lui FC Argeş, urmând ca în următoarea ediţie de campionat să joace sub denumirea de FC Argeş 1953. Scheletul de bază al noii echipe va fi format din jucătorii de la FC Clinceni, iar noua echipă va avea sprijinul autorităţilor locale din Piteşti care le va pune la dispoziţie acestora stadionul şi baza sportivă.
“Am ştiut să dăm cu pietre”
Prima persoană căreia Tudor Pendiuc i-a dat marea veste a fost nimeni alta decât Gica Dobrin, soţia regretatului Nicolae Dobrin. “Astăzi (n.r. -ieri) m-a sunat domnul primar şi mi-a spus că în mod sigur vom avea un nou FC Argeş. Mi-a înseninat ziua! FC Argeş nu mai există, aşa că îi aşteptăm cu drag pe cei de la FC Clinceni, iar eu nu am nimic împotrivă dacă echipa se va numi FC Argeş. Suporterii trebuie să fie mulţumiţi că vor vedea din nou fotbal de calitate. Nu vedeţi că oraşul fără fotbal de Liga I este ca şi mort? Lumea nu ştie de FC Clinceni, dar dacă echipa se va numi FC Argeş, va suna altfel, va rezona urechea suporterilor. Eu voi veni necondiţionat la meciuri pentru a-mi aduce aminte de tinereţea mea. De bucuriile pe care le-am trăit. Din păcate, abia după ce a murit FC Argeş au realizat foarte mulţi ce greu este şi au început să suspine. Cât a trăit FC Argeş am ştiut să dăm cu pietre, să jignim şi să urâm. Din suflet mă bucur că echipa va reînvia şi sper ca stadioanele să fie arhipline şi să asistăm la jocuri de calitate”, ne-a declarat ieri Gica Dobrin.
“Oraşul musteşte de fotbal”
Fostul arbitru Dan Lăzărescu, preşedintele celor de la FC Clinceni, a avut şi ieri-dimineaţă o discuţie cu primarul Tudor Pendiuc, care i-a transmis că proiectul va fi dus la capăt. “Am discutat şi de dimineaţă cu dânsul şi mi-a dat asigurări că vom beneficia de tot sprijinul autorităţilor locale. Fiecare ne respectăm angajamentele şi consider că va fi un proiect pe termen lung. Campionatul începe în luna iulie. Primăria ne va sprijini cu stadionul şi cu baza sportivă, ceea ce reprezintă tot bani. Noi vom achita salariile şi primele jucătorilor, de asemenea vor veni alături de noi şi sponsorii. În septembrie se va rezolva şi problema cu brandul. Deocamdată acestea sunt detaliile pe care vi le pot comunica. Noi, FC Clinceni, mai avem patru partide în Liga a II-a, ne dorim ca echipa să joace. În altă ordine de idei, am fi încântaţi dacă SCM Piteşti ar deveni echipa satelit, ar fi foarte important şi necesar. Nu excludem posibilitatea de a lua jucători de la această echipă, depinde de antrenor. Piteştiul musteşte de fotbal, suporterii sunt dornici să vină pe stadion şi să urmăreacă meciuri frumoase”, ne-a declarat ieri fostul arbitru Dan Lăzărescu.
Aşadar, la cinci ani de la retrogradarea echipei FC Argeş, în urma scandalului de corupţie în care a fost implicat patronul de atunci al piteştenilor, Cornel Penescu, Stadionul “Nicolae Dobrin” se pregăteşte să găzduiască din nou jocuri de Liga I.
Preşedintele noului FC Argeş 1953 vrea ca oamenii să fie alături de echipă:
Echipa de ligă secundă FC Clinceni, care din toamnă va juca pe stadionul din Trivale, sub numele de FC Argeş 1953, este sigură de o promovare istorică în Liga I, după ce Rapid Bucureşti nu a primit licenţa nici la Comisia de Apel din cadrul FRF. Giuleştenii vor să facă recurs la TAS, însă şansele sînt aproape de zero, avînd în vedere situaţia financiară dezastruoasă. De necazul giuleştenilor va profita echipa de la Clinceni, care, în afară de CSMS Iaşi, este singura care şi-a depus dosarul de licenţiere din această serie. Preşedintele noului FC Argeş 1953 vrea ca piteştenii să fie alături de noua formaţie a oraşului şi promite să nu îi dezamăgească.
Mai aveţi emoţii că nu veţi ajunge în Liga I?
-Nu mai am nici un fel de emoţie. În proporţie de 99,9%, Rapidul nu va lua licenţa. Nu are bani şi nu are nici o şansă. Imediat după terminarea sezonului, vom începe pregătirile pentru Liga I.
Sînteţi de acord cu o ligă de 14 echipe?
-Vreau să vă spun că s-a votat doar o propunere, care va fi înaintată Comitetului Executiv. Nu cred că se va aproba o ligă cu 14 echipe, cu play-off şi play-out. În sezonul 2015 - 2016, echipa României se va califica la Campionatul European. Vor fi 38 de jocuri în Liga I, iar noi avem probleme acum, cînd sînt doar 34. În eventualitatea în care s-ar aproba acest sistem, campionatul ar trebui să se încheie pe 5-10 mai, pentru a lăsa timp echipei naţionale să se pregătească. Unde mai pui aceste 4 meciuri? Eu cred că nu se va vota această propunere.
Liga I?
-Da, însă o vom anunţa la finalul sezonului. Atît lotul, cît şi programul de pregătire vor fi publice. Vă pot spune doar că reunirea echipei va fi în jurul datei de 16 iunie, după care se va pleca într-un cantonament de pregătire centralizată. Vom juca la Piteşti mai multe meciuri amicale înaintea începerii sezonului.
Ce le promiteţi piteştenilor care vor veni la stadion?
-Îi asigur încă de pe acum că vor vedea un fotbal de calitate şi o echipă bună, care se va bate de la egal la egal cu orice adversar din campionat. Vreau să vină în număr cît mai mare la stadion şi să ne susţină, pentru că vom fi echipa oraşului. Eu cred că, dacă vom avea rezultate, oamenii vor veni lîngă noi.
„Piteştenii vor vedea fotbal de calitate“
Echipa de ligă secundă FC Clinceni, care din toamnă va juca pe stadionul din Trivale, sub numele de FC Argeş 1953, este sigură de o promovare istorică în Liga I, după ce Rapid Bucureşti nu a primit licenţa nici la Comisia de Apel din cadrul FRF. Giuleştenii vor să facă recurs la TAS, însă şansele sînt aproape de zero, avînd în vedere situaţia financiară dezastruoasă. De necazul giuleştenilor va profita echipa de la Clinceni, care, în afară de CSMS Iaşi, este singura care şi-a depus dosarul de licenţiere din această serie. Preşedintele noului FC Argeş 1953 vrea ca piteştenii să fie alături de noua formaţie a oraşului şi promite să nu îi dezamăgească.
Mai aveţi emoţii că nu veţi ajunge în Liga I?
-Nu mai am nici un fel de emoţie. În proporţie de 99,9%, Rapidul nu va lua licenţa. Nu are bani şi nu are nici o şansă. Imediat după terminarea sezonului, vom începe pregătirile pentru Liga I.
Sînteţi de acord cu o ligă de 14 echipe?
-Vreau să vă spun că s-a votat doar o propunere, care va fi înaintată Comitetului Executiv. Nu cred că se va aproba o ligă cu 14 echipe, cu play-off şi play-out. În sezonul 2015 - 2016, echipa României se va califica la Campionatul European. Vor fi 38 de jocuri în Liga I, iar noi avem probleme acum, cînd sînt doar 34. În eventualitatea în care s-ar aproba acest sistem, campionatul ar trebui să se încheie pe 5-10 mai, pentru a lăsa timp echipei naţionale să se pregătească. Unde mai pui aceste 4 meciuri? Eu cred că nu se va vota această propunere.
Liga I?
-Da, însă o vom anunţa la finalul sezonului. Atît lotul, cît şi programul de pregătire vor fi publice. Vă pot spune doar că reunirea echipei va fi în jurul datei de 16 iunie, după care se va pleca într-un cantonament de pregătire centralizată. Vom juca la Piteşti mai multe meciuri amicale înaintea începerii sezonului.
Ce le promiteţi piteştenilor care vor veni la stadion?
-Îi asigur încă de pe acum că vor vedea un fotbal de calitate şi o echipă bună, care se va bate de la egal la egal cu orice adversar din campionat. Vreau să vină în număr cît mai mare la stadion şi să ne susţină, pentru că vom fi echipa oraşului. Eu cred că, dacă vom avea rezultate, oamenii vor veni lîngă noi.
Metall,stiu ca asta e topic pentru FC Arges ,dar iti raspund la clipul cu "Basarabia e Romania".Inceteaza te rog cu indemnurile astea usor naziste . Moldovenii si cei din zona Ucrainei ( care fac parte din regiunea Odessa simpatizanta Moscovei ) sunt zone cu care ar trebui sa avem relatii culturale dar doar atat ! . Moldovenii de dincolo de prut au fost mai tot timpul ignorati ,urati de munteni . R. Moldova e un stat format de 60 de ani vechime ,noi cu 35 mai mult .
Acum sa trec la partea cea mai importanta :nu suntem destul de saraci ,mai trebuie sa avem si alt milion-doua mai rupti in buzunar ca noi si care nu stiu de libertate ,sa devina izolati si autoizolati aici ? Vom crea doua minoritati (cea moldovana si cea rusofona ) .Si ,tu chiar vrei sa ajungi vecin cu rusii ? Alipirea cu Moldova ar fi identica cu alipirea Transnistriei R.Moldova .Lasa nationalismul asta idealist ,mergi in Chisinau ,viziteaza-l ,deschide o companie , fa-ti prieteni(e) ,vei constata ca au identitate de etnie , unii se cred superiori noua si nu gasesti tanar ce vrea sa se alipeasca Romaniei (vor doar pasaport romanesc ) . Am izbucnit putin acum fiindca ti-ai exprimat a n-spea miia oara parerile astea .
Acum sa trec la partea cea mai importanta :nu suntem destul de saraci ,mai trebuie sa avem si alt milion-doua mai rupti in buzunar ca noi si care nu stiu de libertate ,sa devina izolati si autoizolati aici ? Vom crea doua minoritati (cea moldovana si cea rusofona ) .Si ,tu chiar vrei sa ajungi vecin cu rusii ? Alipirea cu Moldova ar fi identica cu alipirea Transnistriei R.Moldova .Lasa nationalismul asta idealist ,mergi in Chisinau ,viziteaza-l ,deschide o companie , fa-ti prieteni(e) ,vei constata ca au identitate de etnie , unii se cred superiori noua si nu gasesti tanar ce vrea sa se alipeasca Romaniei (vor doar pasaport romanesc ) . Am izbucnit putin acum fiindca ti-ai exprimat a n-spea miia oara parerile astea .