Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: F.C. ARGES

2014-05-31 10:23:13
"Un popor ce nu isi cunoaste istoria este ca si un copil ce nu isi cunoaste parintii."-Nicolae Iorga
....Cel putin din respect pentru cei se s-au jertfit pentru tara sa ne cunoastem istoria.

2014-06-01 12:07:45

Dani Coman, ofertat să fie vicepreședinte!


Portarul mai are contract cu Astra un an



Dani Coman mai are contract cu Astra până în vara anului viitor, dar conducerea celor de la FC Clinceni, echipă care se va muta la Pitești, i-a propus goalkeeperului o funcție de conducere.

Rapid a obținut promovarea în Liga 1 din punct de vedere sportiv, sâmbătă după-amiază, în Giulești, după ce a remizat cu CSMS Iași, scor 2-2 (DETALII AICI). Vișiniii, care au sărbătorit rezultatul pe gazonul Stadionului ”Valentin Stănescu” (DETALII AICI), au mari emoții în privința evoluției în primul eșalon. În România, giuleștenii n-au primit licența, dar speră într-o soluționare favorabilă la TAS.

Dacă apelul Rapidului de la TAS va fi respins, atunci FC Clinceni va promova automat, fiind singura echipă din play-off, alături de CSMS Iași care a primit licența. Până atunci, cei din conducerea clubului ilfovean se pregătesc de viitor. Din sezonul viitor, FC Clinceni se va muta la Pitești, iar echipa se va numi FC Argeș 1953.

Dan Lăzărescu, președintele celor de la Clinceni, a spus, într-o intervenție pe care a avut-o la sptfm.ro, că i-a propus lui Dani Coman o funcție de conducere.

”Eu l-aș vrea lângă mine vicepreședinte la club pe Dani Coman. Este un tip serios și echilibrat. Practic, el a canalizat toate valorile la nivel juvenil. Dani este alături de mine 100%, darv el mai are un an de contract cu Astra, rămâne să vedem”, a spus Lăzărescu.

Oficialul celor de la Clinceni mai susține că din toamnă FC Argeș 1953 își va recupera și palmaresul, deținut acum de societatea condusă de Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, ex-finanțatorul piteștenilor.

”Vom avea o legătură foarte strânsă cu fosta echipă. Falimentul firmei domnului Penescu va fi declarat în septembrie, iar cei de la primărie se angajează să cumpere palmaresuș și culorile clubului, deci vom fi FC Argeș”, a mai spus Lăzărescu.

Dani Coman are 35 de ani și a debutat în Liga 1 în urmă cu 17 ani, la FC Argeș.
2014-06-28 09:19:35

Probleme la schimbarea numelui





Noua echipă de fotbal a Piteştiului a început pre­gă­tirea pentru următoarea ediţie de campionat, care va debuta la sfîrşitul lunii iulie. FC Clinceni se pregăteşte sub conducerea lui Marius Baciu în cantonament la Curtea de Argeş. Jucătorii vor sta în cantonament pî­nă sîmbătă, cînd au programat un amical cu echipa de Liga a doua CSM Rîmnicu Vîlcea.

Preşedintele clubului, fostul arbitru Dan Lăzărescu, aşteaptă ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane să dea decizia în cazul Rapidului, pentru a şti dacă echipa va juca sau nu în prima ligă: Pregătirea decurge destul de bine şi o vom încheia sîmbătă, cu un joc de verificare cu echipa de Liga a doua CSM Rîmnicu Vîlcea. După aceea, fotbaliştii vor avea o zi li­beră, urmînd ca luni să plecăm în cel de-al doilea cantonament, care va a­vea loc în Austria. În cel de-al doilea stagiu de pregătire avem programate 5 jocuri de verificare cu echipe puternice. Oficialul grupării din Trivale spu­ne că echipa nu va evolua sub denumirea de FC Clinceni, în sezonul următor: Am vrut să jucăm sub nu­mele de FC Argeş 1953, dar Minis­terul Justiţiei ne-a respins cererea, deoarece acest nume este foarte a­propiat de cel al societăţii care este în faliment. Vom juca sub denumirea de FC Academica Argeş, care ne-a fost acceptat. Culorile vor fi alb-violet, iar din toamnă, cînd autorităţile locale vor lua palmaresul, vom putea folosi denumirea de FC Argeş.

Cerniauskas, Ibeh şi Ispir, în cantonament
Echipa de la Clinceni încearcă să întărească lotul pentru a putea rezista în Liga I, în eventualitatea în care TAS va respinge contestaţia Rapidului. Sub conducerea lui Marius Baciu se pregătesc portarul lituanian Vytautas Cerniauskas, care în sezonul trecut a evoluat la FC Vaslui, mijlocaşul John Ibeh, care în cariera lui a mai e­voluat la Oţelul Galaţi şi la Pandurii Tîrgu Jiu, şi fostul căpitan al celor de la Concordia Chiajna, Sorin Ispir. Dan Lăzărescu spune că în următoarele zile la echipă vor mai veni şi alţi jucători cu experienţă: „Cei trei se pregătesc cu noi în cantonament la Curtea de Argeş. Deocamdată, n-au semnat contractele de joc, însă nu îmi fac probleme, pentru că ne-am înţeles. Peste cîteva zile veţi avea parte de surprize plăcute în privinţa achiziţiilor. Mai multe veţi afla la momentul oportun“.

Obiectiv, locurile 4-8
Oficialul grupării care din toamnă va evolua la Piteşti aşteaptă ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane să ia decizia în privinţa Rapidului: „Din ce ştiu eu, TAS va anunţa luni decizia finală în cazul Rapidului. Eu sînt sigur că Rapidul nu va obţine nici la TAS licenţa, iar noi vom fi în Liga I. Nu vreau să fim o prezenţă meteorică în prima divizie şi vom face o echipă puternică, pentru a rezista mulţi ani în primul eşalon. Obiectivul în noul sezon competiţional va fi clasarea între locurile 4-8 şi nu evitarea retrogradării. Nu glumesc cînd spun acest lucru, pentru că vreau să facem o treabă serioasă“.
2014-06-28 09:20:51

Vlădoiu: "Pendiuc principalul vinovat"





Prezent la conferinţa de presă susţinută de Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, Jean Vlădoiu, fostul jucător de glorie al lui FC Argeș, a arătat cu degetul către primarul Piteștiului. Vlădoiu îl acuză pe Tudor Pendiuc că ar purta vina principală pentru situația în care a ajuns FC Argeș. Vina principală şi direct răspunzător de ceea ce s-a petrecut este primarul Piteştiului. Având această funcţie de conducere, nu poţi lăsa fotbalul nostru să moară! Vorbim de FC Argeş şi, indiferent cine era patron la echipă sau ce datorii existau, trebuia să găseşti o soluţie reală şi bună pentru a redresa această echipă. Să nu uităm că nici la SCM Piteşti nu a fost o implicare prea importantă şi nici acea echipă nu a putut promova., a acuzat Vlădoiu, care acum este angajat al FRF. SCM Argeșul Pitești este echipa înființată și finanțată de Primăria Pitești, care evoluează în Liga a III-a.

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, i-a dat o replică dură fostului fotbalist Jean Vlădoiu, în prezent membru în echipa Federației Române de Fotbal. În conferința de presă de astăzi de la Primărie Pendiuc a reacționat după ce Vlădoiu l-a acuzat că ar fi principalul vinovat pentru dezastrul de la FC Argeș.

Nu vreau să comentez ce spune Vlădoiu! E treaba lui! Acele comentarii pe care le face dovedesc că nu ştie legislaţia, dovedesc că nu a participat la realizarea legii sportului, dovedesc că vorbeşte fără să se documenteze! Dacă ştia legea sportului… Și ca funcţionar al Federației Române de Fotbal ar trebui să ştie legea, să vadă cam ce este pe acolo… Mi se pare descalificant! Poate s-a învăţat dumnealui, aşa fotbalist, să mai şi rateze! Ăsta e un rateu de minutul 90! Îmi pare rău pentru el… A fost un fotbalist apreciat, dar trebuie să mai şi citeşti. Pune burta pe lege, citeşte! Învaţă şi pe urmă vorbeşti!
2014-06-28 09:24:43

Scaune roşii la tribuna zero









La începutul acestei săptămâni, stadionul Nicolae Dobrin a intrat în renovare pentru ca arena să îndeplinească toate cerinţele înainte de startul noului sezon al ligii intâi. Astfel, în acest moment se înlocuiesc scaunele alb-violete de la tribuna zero. Să nu vă imaginaţi că acestea vor fi înlocuite cu altele în aceleaşi culori. Fanii care vor veni la stadion şi îşi vor achiziţiona bilete la această tribună pentru va urmări partidele celor de la FC Academica Argeş (ex FC Clinceni) vor sta pe scaune în cularea roşie în ciuda faptului că actuala echipa va juca în violet, aşa cum ne-a mărturisit şi preşedintele Dan Lăzărescu. Iată cum, din nou, autorităţile locale fac încă un pas pentru a şterge din istoria echipei FC Argeş. După ce a aruncat la gunoi imaginile cu loturile campioane din 1972 şi 1979, primarul Tudor Pendiuc a considerat că acum este un moment foarte bun de a schimba şi singurele scaune care erau în culorile clubului. La stadion a mai rămas doar poza mareului Nicolae Dobrin amplasată la tribuna oficială a stadionului ce-i poartă numele însă nu ne-ar mai mira dacă în zilele următoare aceasta ar dispărea.
2014-06-28 09:26:24

“Mai bine ne-am numi Dinamo 2″




La aflarea veştii că din sezonul viitor dacă vor opta pentru un loc la tribuna zero a Stadionului “Nicolae Dobrin” vor fi nevoiţi să stea pe scaune roşii, suporterii piteşteni au luat foc.

De pildă, preşedintele Asociaţiei Fan Club FC Argeş, Florin Dobre, ne-a spus: “În numele suporterilor alb-violeţi le cer autorităţilor să vopsească scaunele în alb-violet, aşa cum au fost până acum. Ce caută culoarea roşie pe stadionul care-i poartă numele lui Nicolae Dobrin? Ne dor ochii de atâta roşu, terminaţi cu prostiile! De ce ne răpiţi simbolul, domnilor conducători? Şi în plus, vrem să aflăm şi noi mai multe detalii despre această echipă. Vrem mai multă transparenţă! Luaţi-ne şi pe noi, suporterii, în calcul. De ce nu ne băgaţi în seamă? Fotbalul fără spectatori este precum copilul fără părinţi. Luaţi aminte că s-ar putea să nu aveţi prea mulţi susţinători la meciurile echipei FC Academica Argeş… Şi să nu vă întrebaţi care este motivul. Până atunci, vă rugăm să schimbaţi culorile la tribuna zero, nu ne interesează culoarea roşie”.

“Vopsiţi la loc scaunele!”
La rândul său, fosta glorie alb-violetă Ilie Bărbulescu a fost şocat când a aflat din paginile ziarului “Argeşul” de noua modă de la stadion. “Domnilor, noi suntem Dinamo 2? Mai bine să ne numim aşa, este mai firesc. Albul şi roşul sunt culorile tradiţionale ale lui Dinamo Bucureşti. Suntem de râsul lumii. Fotbalul era şi aşa mort în judeţ, acum a mai apărut şi bomba asta. Cum vă permiteţi să schimbaţi culorile? Nu am mai auzit aşa ceva. De unde şi până unde roşu? Nu înţeleg, sincer. Vrem scaunele alb-violete, vopsiţi-le la loc!”, a spus, vizibil supărat, Ilie Bărbulescu.
2014-06-28 09:29:24

Nume noi la FC Academica Argeş





FC Clinceni se va numi aşadar FC Academica Argeş şi va evolua în sezonul viitor pe Stadionul “Nicolae Dobrin” din Trivale. Noua echipă de fotbal a Piteştiului se află în cantonament la Curtea de Argeş, iar mâine va juca un amical contra divizionarei secunde CSM Râmnicu-Vâlcea. După meciul de mâine, elevii lui Marius Baciu vor avea o zi liberă, iar luni vor pleca în cantonament în Austria, cel de-al doilea stagiu de pregătire al verii.

“În cel de-al doilea stagiu de pregătire avem programate cinci jocuri de verificare cu echipe puternice”, anunţă fostul arbitru Dan Lăzărescu, preşedintele grupării FC Academica Argeş. Culorile în care vor evolua cei de la Clinceni vor fi tot alb-violet, ca ale legendarei FC Argeş.

Întărirea lotului
Conducătorii de la Clinceni sunt conştienţi că pentru a face faţă rigorilor primului eşalon este necesară întărirea lotului. Aşa că a început deja “racolarea” unor fotbalişti cu experienţă. Astfel, sub conducerea lui Marius Baciu se pregătesc portarul lituanian Vytautas Cerniauskas, care în sezonul trecut a evoluat la FC Vaslui, mijlocaşul John Ibeh, care în cariera lui a mai e­voluat la Oţelul Galaţi şi la Pandurii Târgu Jiu, precum şi fostul căpitan al celor de la Concordia Chiajna, Sorin Ispir. După cum se ştie, Sorin Ispir a făcut parte din lotul echipei CS Mioveni când această grupare evolua în primul eşalon.
2014-07-10 23:44:14
S-a stins omul care l-a descoperit pe Nicolae Dobrin » Leonte Ianovschi a decedat la 88 de ani

Leonte Ianovschi, unul dintre cei mai mari descoperitori de talente din fotbalul românesc, a decedat astăzi la 88 de ani.

Născut la Chişinău pe 14 martie 1926, Ianovschi a început să joace fotbal la FC Craiova cînd avea 18 ani. Peste patru ani ajunge la FC Argeş, unde va rămîne pînă la finalul carierei. După ce s-a retras, Ianovschi a preluat echipa de juniori a piteştenilor.

De-a lungul timpului, nea Lenci a descoperit nume importante ale fotbalului românesc ca Dobrin, Ştefănescu, Bărbulescu, Mihai Zamfir, Eduard, Speriatu, Radu II, peste 120 dintre elevii săi ajungînd la echipe din Liga 1.

Tradiţia antrenoratului în familia Ianovschi continuă, fiul său Mihai Ianovschi fiind în prezent coordonatorul FC Dani Coman şi totodată descoperitorul lui Mutu, Neaga, Coman, iar nepotul Mihăiţă Ianovschi a fost antrenorul de copii şi juniori la FC Argeş, la Şcoala Dani Coman, iar acum la CS Mioveni II.

Înmormîntarea va avea loc sîmbătă, de la ora 12:00, la Sf. Gheorghe, lîngă stadionul din Trivale.


Probabil, dupa Dobrin, cel mai important om pentru FC Arges. Sa se odihneasca in pace!
2014-07-12 21:38:16
V a salut cu placere, nu am mai fost de mult pe aici,
baieti de palmares ce se mai aude?
SCAUNE ROSII?!!!!!



s-a dus TOT....s-a dus argesul
2014-07-19 09:48:30
In toamna se va scoate palmaresul la vanzare. Primaria vrea sa-l cumpere, insa vom vedea...
2014-08-06 07:04:26

Suporterii FC Argeş vǎ cheamǎ alǎturi pentru reînfiinţarea echipei




A trecut un an de la intrarea în insolvenţǎ a clubului nostru reprezentativ, FC Argeş. În aceastǎ perioadǎ, în ciuda speranţelor suporterilor şi a promisiunilor vehiculate la nivelul autoritǎţilor, lucrurile au mers din rǎu în mai rǎu pentru fotbalul argeşean. Lipsa de interes a responsabililor municipiului, inconsecvenţa în adoptarea soluţiilor, vorbele goale, sfidarea istoriei, a tradiţiei şi a adevǎratelor valori promovate timp de decenii de acest club au dus aproape la dispariţia unuia din cele mai importante brand-uri ale Piteştiului.

În ceasul cel mai greu al istoriei noastre, am socotit că nu existǎ decât o singură cale pentru salvarea de la o catastrofă totală: asumarea ducerii mai departe a numelui şi a tradiţiei reprezentate de FC Argeş de cǎtre adevǎraţii suporteri, de cǎtre gloriile care au scris pagini de istorie. Am socotit cǎ trebuie sǎ ne delimitǎm de promisiunile amǎgitoare şi mincinoase şi de inconsecvenţa celor care fie înfiinţeazǎ echipe noi pentru a le abandona ulterior, fie încearcǎ sǎ metamorfozeze cluburi anonime, urmǎrind în mod ruşinos sǎ ne pǎcǎleascǎ cum cǎ este alb ceea ce cu toţii vedem de fapt cǎ este negru. Aşadar, suporterii şi fostele glorii s-au unit cu toţii într-un gând, înţelegând cǎ nu mai existǎ altǎ cale decât a porni de jos, cu un proiect nou, având ca principal scop revigorarea fotbalului argeşean şi preluarea a tot ceea ce a însemnat FC Argeş: nume, tradiţie, siglǎ, istorie, palmares, patrimoniu, suporteri.

Avem alǎturi de noi pe cei care au pus umǎrul la performanţele acestui club: Viorel Moiceanu, Relu Ancuţa, Mihai Zanfir, Jean Vlǎdoiu, Ilie Bǎrbulescu, Bogdan Argeş Vintilǎ, Jean Barbu, Vali Nǎstase, Paul Ciobanu. Oricare fost fotbalist este bine venit sǎ se alǎture proiectului.

Vom utiliza stadionul din Ştrand, acolo unde a jucat clubul prima datǎ, vom activa în Liga a 4-a şi vom folosi prima stemǎ a echipei FC Argeş.

Aşteptǎm suporterii sǎ ne susţinǎ şi sǎ ajute la reînfiinţarea echipei. Trebuie sǎ ne implicǎm şi să ducem mai departe istoria şi tradiţia echipei care ne-a dăruit atâtea bucurii. A venit momentul să îi dăruim şi noi viaţă, trebuie să renaştem. Cei interesaţi pot gǎsi mai multe detalii pe site-ul www.fcarges1953.ro

Existǎ deja câţiva sponsori care ne susţin,urmeazǎ şi alte discuţii, suntem deschişi faţǎ de cei care vor sǎ ne sprijine. Întreaga suflare alb-violetǎ interesatǎ de proiect se va întâlni sâmbǎtǎ la 11:30 în Ştrand, iar de sǎptǎmâna viitoare vor incepe selecţii pentru jucǎtori.
2014-08-06 07:07:26

Cornel Sorescu: 'Suporterii au cerut un loc în liga a-IV-a pentru o nouă echipă'






Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş susţine că suporterii vor să îşi facă propria echipă fotbal aşa cum s-a întâmplat la Timişoara sau Arad: Şi-a anunţat intenţia o nouă echipă care ar dori să evolueze chiar în liga a IV-a, este vorba de FC Argeş 2014 şi rămâne să discutăm în comitetul executiv posibilitatea ca această echipă să evolueze în liga a IV-a dacă vom avea loc liber. Şanse sunt, ei acum umblă să îşi constituie clubul, să îşi facă certificat de identitate sportivă, am înţeles că vor fi sprijiniţi de mai mulţi oameni de afaceri din Piteşti, vor să revitalizeze fotbalul piteştean de la nivel de bază, aşa cum s-a întâmplat la Arad cu UTA Bătrâna Doamnă, cum s-a întâmplat la Timişoara cu Ripensia , a declarat Cornel Sorescu.

În ceea ce priveşte datale noului sistem competiţional al ligilor a IV-a şi a V-a, Cornel Sorescu a declarat: Pe 29 iulie vor avea loc şedinţele tehnice pentru liga a IV-a şi a V-a şi în funcţie de numărul de echipe care se vor înscrie vom vedea ce structură vom adopta la fiecare ligă în parte. Preconizăm să avem o serie de 16 echipe la liga a IV-a şi patru serii la liga a V-a. Aici noi ne dorim ca toate seriile să fie de 18 dacă nu în funcţie de numărul acestora câte vom structura. Există însă şanse mari să avem şi mai multe echipe de liga a V-a iar atunci o să facem şase serii de câte 12 echipe şi să jucăm cu play-off / play-out iar atunci costurile vor scădea. Din formaţiile care au promovat în liga a IV Berevoieştiul a anunţat că va continua în acest eşalon, la fel şi Priboieniul şi Miceşti 2002. La Râca este o problemă pentru că nu au bază sportivă adecvată care să corespundă cerinţelor de liga a IV-a.
2014-08-06 07:10:20

Jean Vlădoiu: 'Piteştiul are nevoie de această echipă'






Suporteri dar şi foşti fotbalişti ce au scris istorie în tricoul FC Argeş au fost prezenţi ieri la stadionul din Ştrand unde a avut loc o nouă şedinţă în privinţa viitorului echipei FC Argeş 1953. Gruparea înfiinţată de suporterii piteşteni s-a înscris în liga a IV-a iar marţi va avea loc, pe acelaşi stadion, primele selecţii de jucători.

Declaraţii:
Jean Vlădoiu: Este o idee extraordinară pentru că eu cred că Argeşul are nevoie de această echipă de fotbal şi mai ales că vine din sufletul suporterilor iar eu nu am putut să rămân indiferent, i-am spus lui Florin Dobre că sunt alături de el şi de toţi cei care se vor implica în acest proiect. Nu va fi uşor, timpul este foarte scurt dar măcar să ştim că vom realiza ceea ce ei şi-au propus, ca suporterul să vină să susţină echipa şi plecând de la liga a IV-a cred că este cel mai frumos. Avem multe exemple în ţară şi măcar suporterii argeşeni să ştie că au o echipă pe care atunci când doresc să vină să o vadă vor veni cu plăcere şi cu sufletul alături de ea. Toţi foştii mei colegi aşteaptă să se facă ceva, să se înfiinţeze, să apară această echipă şi nu doar foşti colegi, s-au oferit de exemplu de la Belodedigi până la prieteni care au afaceri şi care vor veni alături de această echipă. În iarnă va trebui o echipă competitivă pentru că din experienţă vă spun suporterul are nevoie să fie mândru când vine să urmărească echipa, nu să vină să vadă cum pierde. Va trebui să găsim cei mai buni jucători cu care uşor uşor să promovăm în următorul eşalon. Oamenii cu bani au pretenţii să vadă această echipă că tinde spre promovare.

Relu Ancuţa: Încercăm să reînfiinţăm fostul FC Argeş. Dacă Primăria a optat pentru alte echipe din afară, FC Clinceni, SCM noi am decis să plecăm din liga a IV-a şi atfel sperăm să vină alături de noi şi oamenii potenţi financiari pentru a ne sprijini la acest proiect pe care noi vrem să îl demarăm. Marţi la ora 18:00 o să facem prima selecţie şi aşa o să strângem jucători şi o să plecăm la drum cu FC Argeş 1953.

Florin Dobre: Singur soluţie este să plecăm din liga a IV-a cu foşti jucători. Aşteptăm să ni se alăture cât mai mulţi iubitori ai acestei echipe. Primul lucru a fost făcut, ne-am înfiinţat şi ne-am înscris în liga a IV-a, acum urmează selecţiile. Am vrut ca tradiţia şi istoria FC Argeş să meargă mai departe, asta era singura soluţie, prin alte echipe care nu sunt din Piteşti considerăm că nu putem continua. Am avut o serie de întâlniri, oamenii din oraş asta îşi doresc, este ceva curat, va fi o transparenţă totală, suporterii pot ajuca ca membri fondatori pentru reînfiinţarea echipei şi aşteptăm pe parcurs să vină cât mai mulţi oameni lângă noi.
2014-08-06 07:13:23

FC Argeş a revenit la viaţă. Suporterii au înscris, în Liga a IV-a, echipa FC Argeş 1953




FC Argeş merge înainte!

Dacă până mai ieri Piteştiul nu mai avea nicio echipă de fotbal care să reprezinte oraşul, ei bine, dintr-odată au răsărit ca ciupercile după ploaie nu mai puţin de trei formaţii: SCM Piteşti, Academica Argeş şi în curând FC Argeş 1953. Primele două echipe sunt “clone”, dar autorităţile locale speră ca acestea să fie adoptate de iubitorii fotbalului argeşean şi asimilate cu legendara FC Argeş. Numai că acest lucru deocamdată nu s-a întâmplat. La iniţiativa fostelor glorii piteştene şi ale suporterilor împătimiţi, din sezonul viitor, în Liga a IV-a va activa FC Argeş 1953. În acest sens, sâmbătă a fost organizată la stadionul din Ştrand o întâlnire între suporteri şi foştii jucători.

“S-a prezentat pe larg proiectul, au apărut câţiva fotbalişti care vor să reprezinte clubul pe teren. Suntem cu toţii încrezători! Aşteptăm să ni se alăture cât mai mulţi iubitori ai acestei echipe. Primul lucru a fost făcut, ne-am înfiinţat şi ne-am înscris în Liga a IV-a, acum urmează selecţiile. Avem alături de noi pe unii dintre cei care au pus umărul la performanţele acestui club: Viorel Moiceanu, Relu Ancuţa, Mihai Zanfir, Jean Vlădoiu, Ilie Bărbulescu, Bogdan Argeş Vintilă, Jean Barbu, Vali Năstase, Paul Ciobanu. Oricare fost fotbalist este bine-venit să se alăture proiectului”, spune Florin Dobre, preşedintele asociaţiei Fan Club FC Argeş. Astăzi, de la ora 18, la stadionul din parcul Ştrand sunt aşteptaţi toţi cei care vor să activeze în Liga a IV-a la FC Argeş Piteşti 1953.

“Cred că Argeşul are nevoie de această echipă de fotbal! În iarnă va trebui o echipă competitivă pentru că, din experienţă vă spun, suporterul are nevoie să fie mândru când vine să urmărească echipa, nu să vină să vadă cum pierde. Va trebui să găsim cei mai buni jucători cu care uşor, uşor să promovăm în următorul eşalon”, a declarat fostul jucător al echipei FC Argeş Jean Vlădoiu.

“Revitalizarea fotbalului”

Florin Halagian, Viorel Moiceanu şi Doru Toma sunt trei nume “grele” pentru fotbalul piteştean. Deşi nu au fost prezenţi sâmbătă la întâlnirea din Ştrand, cei trei sunt încântaţi de noul proiect, dorindu-şi ca FC Argeş să redevină ce-a fost odinioară. “În funcţie de sănătate, dacă mi se va cere un sfat îl voi da cu mare drag, mai ales că FC Argeş ocupă un loc important în inima mea. Au fost vremuri fantastice pe care deseori mi le amintesc şi în mod inevitabil încep să lăcrimez”, ne-a declarat Florin Halagian.

“Nu facem nimănui rău, doar încercăm să facem o echipă care să joace în Ştrand. Nu-i facem în ciudă primarului, dimpotrivă, vrem să-l implicăm în proiect. Poate ne ajută, nu neapărat cu bani. Poate ne pune la dispoziţie un teren de antrenament unde să putem face pregătirea. Suntem conştienţi cu toţii că la început vor fi probleme, mai ales de ordin financiar. Va fi foarte muncă neplătită, dar suntem optimişti că ni se vor alătura oameni cu bani”, ne-a spus Viorel Moiceanu. Fostul său coechipier Doru Toma spune că acest proiect poate însemna revitalizarea fotbalului argeşean dacă paşii pe care-i va urma vor fi făcuţi cum trebuie şi de cine trebuie: “FC Argeş a fost un club emblematic, care a dat ţării şi naţionalei zeci, chiar sute de jucători. A ajuns să fie şters de pe harta fotbalului românesc şi ne doare pe toţi. Mă bucură iniţiativa suporterilor şi, de asemenea, sunt mândru că noi, foştii fotbalişti, vom pune umărul şi vom încerca să clădim ceva frumos pe viitor. Va fi nu greu, ci foarte greu la început, dar uşor-uşor vom reuşi. Proiectul poate avea mare succes dacă va fi făcut cu profesionalism”.

“Bravo, băieţi!”

Fostul şef al sportului argeşean Gheorghe Creţu salută iniţiativa fanilor argeşeni şi face un apel către toţi foştii jucători ai grupării alb-violete de a se alătura proiectului: “Prin înfiinţarea acestei echipe, suporterii dovedesc că iubesc într-adevăr FC Argeşul. Săracii de ei sunt decişi să-şi facă echipă! Iată până unde au ajuns! Bravo, băieţi! Prin acest proiect daţi un exemplu celor care doar din gură afirmă că iubesc fotbalul argeşean. Ba mai mult, au reuşit să adune toate rămăşiţele pământeşti ale legendarei echipe FC Argeş, iar aceştia vor veni cu idei şi aşa poate va reînflori fotbalul argeşean. Îmi doresc să se alăture cât mai mulţi foşti jucători. Să ne reamintim că oraşul Craiova a primit loc în liga secundă, iar acum echipa a promovat şi este în primul eşalon. Din păcate, diferenţa constă în faptul că la Craiova s-au găsit investitori, iar primăria de acolo şi-a dat tot concursul să aibă o echipă într-un eşalon superior. La Piteşti nu se găsesc investitori. Să nu credeţi că primarul Craiovei le dă prime jucătorilor, nicidecum, salariile şi primele vin de la sponsori”.
2014-08-06 07:16:03

FC Argeş, aniversare de 61 de ani şi parastas de unul





Atât a mai rămas din FC Argeş: un muzeu al amintirilor

FC Argeş ar fi împlinit astăzi 61 de ani de existenţă. Dacă altora nu le pasă, în sufletele foştilor fotbalişti şi în ale suporterilor, cei care s-au bucurat şi au suferit alături de acest club de-a lungul anilor, culorile alb-violete sunt vii. Astăzi, de la ora 12, la Muzeul Judeţean Argeş – Secţia Muzeul Sportului Argeşean, suporterii pot sta la un pahar de vorbă pentru a depăna amintiri cu foste glorii alb-violete – fotbalişti, antrenori sau preşedinţi de club care au făcut parte la un moment dat din marea echipă din Trivale. Şi-au confirmat prezenţa Mihai Zanfir, Viorel Moiceanu, Remus Vlad, Radu I, Radu II, Radu III, Petre Ivan, Marian Popescu, Vasile Stan, Spiridon Niculescu, Doru Nicolae, Jean Vlădoiu, Jean Barbu, Vali Năstase, Vasile Popa, Iulian Crivac, Tănase Dima, Paul Schiaucu, Victor Jigman, Gica Dobrin şi Dorina Barbu, soţiile regretaţilor Nicolae Dobrin, respectiv Bebe Barbu etc. Porţile muzeului vor fi deschise tuturor iubitorilor sportului cu balonul rotund şi susţinătorilor echipei FC Argeş. Fotbaliştii de ieri le vor oferi celor prezenţi autografe şi o scurtă plimbare în lumea fotbalului. Aceştia vor prezenta publicului detalii legate de competiţiile la care au participat: Campionatul naţional, Cupa României, Cupa Campionilor Europeni, Cupa UEFA. Vizitatorii au ocazia, de asemenea, să admire diverse obiecte care au aparţinut fotbaliştilor argeşeni şi vor putea viziona filmul “FC Argeş – drum prin ani”, realizat de Asociaţia Suporterilor.

A dispărut anul trecut

Clubul care a dat lumii fotbalişti intraţi deja în istoria sportului rege, FC Argeş, a fost desfiinţat anul trecut, exact când se pregătea să sărbătorească 60 de ani de istorie. Una în care a câştigat de două ori titlul (1972, 1979) şi în alte două rânduri a fost la un pas. Măcinată de lupte interne şi rămasă fără finanţator, gruparea din Trivale a fost doar o urmă în ultimii ani, zbătându-se în mocirla ligii secunde. Au rămas doar amintirea celor 44 de ediţii petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc şi driblingurile lui Dobrin.
2014-08-06 07:53:05

Avem trei echipe alb-violete. Care e a noastră?





Suporterii echipei FC Argeş, la un meci de campionat cu Steaua Bucureşti

După desfiinţarea, de facto şi de jure a echipei FC Argeş, au apărut, în scurt timp, SCM Piteşti (echipă pe care municipalitatea o finanţează integral), apoi Clinceniul, cu numele schimbat în Academica Argeş, trupă pe care municipalitatea o finanţează doar parţial. Mai nou, suporterii tradiţionali ai lui FC Argeş, alături de jucători emblematici ai clubului, au reînfiinţat vechiul FC Argeş, adăugând la numele echipei doar anul înfiinţării acesteia, 1953. De menţionat că FC Argeş 1953 nu beneficiază de niciun sprijin din partea autorităţilor locale.

Avem, deci, trei echipe alb-violete în loc de una. Toate trei vor ca microbiştii din Argeş – şi nu doar ei – să le considere ca fiind continuatoare a tradiţiei vechiului FC Argeş. În ce direcţie va înclina balanţa simpatiei microbiştilor argeşeni? Rândurile de mai jos şi-au propus să formuleze un posibil răspuns la această întrebare.

“Păsărică, mută-ţi cuibul!”

Sâmbăta trecută, echipa ajunsă aici de la Clinceni şi botezată “Academica Argeş” şi-a făcut pentru prima dată apariţia pe Stadionul “Nicolae Dobrin”, acolo unde îşi va disputa toate partidele oficiale în sezonul 2014-2015 al ligii secunde. “Academicienii” au disputat un joc amical contra SCM-ului, echipa Primăriei. După meci, preşedintele echipei Academica, Dan Lăzărescu, a declarat că îşi doreşte ca echipa pe care o păstoreşte să fie asimilată într-un viitor apropiat cu legendara FC Argeş, decedată anul trecut din cauze deja cunoscute. “Încet-încet, punem lucrurile la punct, sunt foarte încrezător în colaborarea cu autorităţile locale şi sper că voi fi sprijinit de public. Piteştiul este un oraş ce a dat foarte mulţi jucători importanţi şi ne dorim ca uşor-uşor să fim asimilaţi cu FC Argeş. Vor mai veni şi alţi jucători emblematici pentru Piteşti alături de noi, deocamdată Vasile Popa este o certitudine”, au fost cuvintele oficialului echipei Academica.

Ba mai mult decât atât, fostul arbitru îşi exprima dorinţa de a se întâlni cu suporterii echipei FC Argeş, al căror sprijin speră să-l aibă în mod necondiţionat.

“Noi, străini la noi acasă?”

Nu demult, Viorel Moiceanu, unul dintre foştii mari fotbalişti ai Argeşului ne spunea că nu concepe ca un străin să vină în “casa” pe care el împreună cu vechii săi colegi au clădit-o: “FC Argeş, iubirea mea şi a colegilor mei, a murit anul trecut. Cum să vină acum un străin de pe stradă la noi acasă?”, se întreba retoric cel care era cunoscut ca fotbalist sub apelativul “arma secretă”.

Echipele-mutant n-au avut nicăieri priză la public

Circumstanţele nu par să le fie prea favorabile celor de la Academica, în ciuda speranţelor lui Lăzărescu şi a cooptării lui Vasile Popa. În ţară, în ultimii 20 de ani, nu puţine echipe s-au mutat de colo până colo sau şi-au schimbat numele, în intenţia de a se substitui, în inimile suporterilor, altor formaţii, cu tradiţie, cu priză la public şi ceva palmares în fotbalul românesc. De fiecare dată, genul ăsta de tentative a fost sortit eşecului. Sunt arhicunoscute cazurile echipelor UTA, ACS Poli Timişoara-Recaş, AS Ardealul Târgu-Mureş (suporterii de acolo nu identifică clona cu legendara ASA în ciuda siglei identice), Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi (aceste două formaţii şi-au disputat meciurile din cupele europene în Bucureşti, dar microbiştii din Capitală nu le-au arătat prea multă simpatie) etc.

Microbiştii olteni n-au adoptat CraiOlguţa

Un caz aparte îl reprezintă oraşul Craiova. La un moment dat, oltenii se mândreau cu două echipe de fotbal, ambele în liga secundă – echipa lui Mititelu “Universitatea Craiova” cea autentică, între timp desfiinţată, din considerente financiare, şi echipa înfiinţată de Primăria Craiova, la insistenţele edilului de acolo, Olguţa Vasilescu, formaţie ce actualmente activează în primul eşalon şi care nu se bucură mai deloc de susţinerea fanilor olteni. Ba mai mult, prin Craiova se zvoneşte că la partidele oficiale, Olguţa Vasilescu dă ordin ca toţi angajaţii Primăriei şi membrii acestora să vină la jocurile oficiale. “Fiecare angajat al Primăriei primeşte bilete gratis la meciurile echipei de fotbal de teamă ca stadionul să nu fie gol-goluţ. Suporterii adevăratei echipe Ştiinţa nici nu vor să audă de CraiOlguţa”, ne povestea ieri un suporter oltean.

Şanse mici ca academicienii să devină vulturi

Fostele glorii şi suporterii echipei pentru care a scris istorie cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Nicolae Dobrin, nu uită şi nu iartă. Înainte ca această echipă să-şi dea duhul – lucru petrecut anul trecut – fostele glorii şi suporterii au sperat până în ultimul moment că FC Argeş nu va fi ştearsă de pe harta fotbalului românesc. Lucru care nu s-a întâmplat, din păcate. Cât despre faptul ca Academica Argeş să fie asimilată cu vechea echipă alb-violetă, şansele par infime.

Echipa suporterilor, cea mai simpatizată

Jean Vlădoiu: “Eu îmi doresc să reînvie spiritul fostei mari echipe la care am avut şi eu onoarea să joc – FC Argeş. Aici a fost cea mai mare pepinieră a naţionalei de fotbal, precum şi a echipelor Steaua, Dinamo şi Rapid. Ar fi păcat să pierdem ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Dacă trăia Nicolae Dobrin nu cred că s-ar fi ajuns în această situaţie, ca FC Argeş să se desfiinţeze. Vreau ca piteştenii să aibă o echipă numai a lor, pe care s-o identifice cu FC Argeş şi aceea cred că este ceea ce au înfiinţat suporterii împreună cu foştii jucători de aici. Suntem conştienţi că este foarte greu să formezi o echipă de fotbal, mai ales fără susţinere financiară. O luăm de jos, de la liga a patra, căutăm soluţii de redresare, în iarnă vrem să aducem jucători valoroşi şi să atacăm promovarea în liga a treia. Nu aveam cum să nu fiu de acord cu iniţiativa suporterilor argeşeni, mai ales că de aici, din Argeş, am plecat. Nu deranjăm pe nimeni, o luăm pas cu pas şi sunt sigur că se vor găsi oameni cu bani care ni se vor alătura când se vor convinge că proiectul nostru este serios. Cât priveşte Academica, dacă voi avea timp, voi merge la jocuri. Nu ştiu câţi spectatori vor veni, pentru că, din câte am auzit, suporterii îşi vor canaliza energia către FC Argeş 1953″.

“Nu e exclus să vedem stadionul gol”

Ilie Bărbulescu, fost fotbalist: “Pentru oraş este bine-venit demersul Primăriei de a avea echipă de fotbal nu doar la nivelul ligii a treia, ci şi în eşalonul secund. Nu pot, însă, să-mi exprim punctul de vedere vizavi de impactul pe care-l va avea la publicul argeşean noua echipă Academica. Suporterii vor face ce cred ei de cuviinţă, iar dacă nu vor dori să-i susţină pe elevii lui Marius Baciu, nimeni nu are ce să le facă. Este opţiunea fanilor şi nu este exclus să vedem stadionul aproape gol la meciurile academicienilor. E posibil să fie respinşi de publicul piteştean”.

“Nici nu se pune problema să-i susţinem”

Florin Dobre, preşedintele Asociaţiei Fan Club FC Argeş, este ferm pe poziţie şi nici nu ia în calcul ca galeria alb-violetă să cânte vreodată “Hai, Academica!”: “Nici nu se pune problema să ne ducem să-i susţinem. De ce vrea preşedintele Lăzărescu să se vadă cu noi? Îi transmitem pe această cale că nu ne interesează proiectul acesta Ťacademicianť. Noi deja am pornit proiectul de reînfiinţare a FC Argeş. O luăm de jos şi vom lupta până la capăt pentru acest club cu care am crescut atât noi, cât şi părinţii şi bunicii noştri. Avem avocaţi care ne vor reprezenta în această luptă, vrem să recuperăm inclusiv patrimoniul, palmaresul şi emblema. Nici nu are rost să-şi mai atribuie cei de la Academica numele de FC Argeş, care înseamnă cu totul altceva. Îi felicităm, însă, pe investitorii de la Clinceni, pardon, de la Academica, pentru că investesc în fotbal, dar nu ne place maniera prin care au ajuns la Piteşti. Trebuia să vină să investească într-o echipă din Piteşti, nu să ne pomenim peste noapte cu ei la noi acasă. Nu vrem să ne certăm cu nimeni, dar nu ne interează proiectul Academica şi nici nu vom merge să-i susţinem pe stadion”.

SCM nici nu contează

În această ecuaţie, a atragerii simpatiei microbiştilor argeşeni, formaţia de Liga a III-a SCM Piteşti aproape că nici nu contează. Sezonul recent încheiat a demonstrat că SCM-ul nu poate strânge mai mult de 100 de spectatori pe meci. Cu ziarişti cu tot. Creaţie artificială, fără trecut, fără tradiţie, fără suporteri, fără palmares, SCM nu pare să aibă niciun viitor în fotbalul argeşean.