Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!
 Topic closed!!!

Subject: »[I] ANUNTURI IMPORTANTE !

2006-10-05 21:30:28
Nivu [del] to All
1. Procente pentru cluburile mamă

S-a introdus o nouă schimbare în sistemul de transfer.Acum,pentru jucătorii care au 23 de ani sau sub această varstă,extraşi de la şcoala de juniori si vânduti sau revânduţi, veţi primi un procent de 5% din valoarea vanzării.
Taxa de transfer de 4% care se aplică pentru toţi jucatorii rămâne neschimbată.


2. Schimbari conditionate si faze fixe

Se plănuieşte să se permită managerilor să facă schimbări condiţionate în ordinele de joc. Această caracteristică va permite utilizatorilor să indice timpul (minutul), poziţia (numărul) şi condiţiile înlocuirii (de exemplu: dacă conduci cu 2:0 atunci... şi aşa mai departe)
Dacă se îndeplineşte condiţia, înlocuirea va fi activată la urmatoarea pauză în joc (aut, corner sau fault). La schimbare, primul jucător de pe lista rezervelor de pe poziţia corectă (GK, DEF, MID or ATT) va intra pe teren.
Ecranul cu ordinele de joc va fi actualizat în zilele ce urmează pentru a vă obişnui cu această schimbare.
În plus, ordinele de joc vor permite managerilor să seteze un jucător să execute un corner sau o lovitură liberă.
Important! - Aceasta va avea următorul impact asupra jocului (şi antrenamentului):
- antrenamentul depinde de timpul total de joc pe gazon în timpul săptămânii
- jocurile oficiale dau puţin mai mult antrenament decât amicalele
- jucatorii vor obţine antrenament complet dacă joacă toate minutele unui meci pe săptămână
- meciurile naţionalei sunt tratate în mod egal cu orice meci (deocamdată sunt doar amicale)
- jucătorii nu acumulează antrenament în prelungiri (sunt prea obosiţi)
Motorul jocului a fost modificat semnificativ, de acum înainte vă rugăm să ne raportaţi toate bug-urile intâlnite.


3.Schimbări conditionate - totalizare

Noi informaţii referitoare la schimbările condiţionate, incluzând noile ordine care sunt:
- când setaţi 'primul de pe banca de rezerve' va insemna că jucător va fi inlocuit doar dacă rezerva are acelaşi ordin pentru post (ATT, DEF, MID, GK). Aceasta schimbare este diferită de versiunea originală.
- aveţi posibilitatea de a indica rezervă care va înlocui un jucător de pe teren
- posibilitatea de a schimba aşezarile între jucători (citiţi dedesubt)
- condiţia 'jucătorul a primit cartonaş galben'
- condiţia 'cartonaş roşu sau fără jucător' (valabil pentru schimbarea aşezărilor între jucători)
- condiţia 'jucătorul este accidentat uşor'
Informaţii suplimentare referitor la schimbarea aşezărilor între jucători:
- nu poţi schimba aşezările între un portar şi un jucător de câmp
- Jucătorii nu îşi modifică posturile chiar dacă acestia îşi schimbă aşezarea pe teren, de exemplu:ATT care este schimbat pe teren cu un DEF işi păstrează antrenamentul de ATT si va juca tot ca ATT- va păsa rareori etc...
- trebuie să selectaţi numărul şi jucătorul din echipa de bază să faci 'schimbul' (va fi executat chiar dacă poziţia cu acest număr este neocupată, dar se va face doar dacă jucătorul este pe teren)
Vă rugăm, dacă nu doriti 'surprize' neplacute, să setaţi ordinele cu atenţie sau mai bine încercaţi-le în meciurile amicale.


4. Cupa Mondială

În acest sezon vor începe calificările pentru Cupa Mondială (sezonul următor faza grupelor şi finalele, la fiecare 2 sezoane).
În faza calificărilor vor juca toate echipele - vor fi 7 grupe pentru 42 Echipe Naţionale (aceasta va fi regula ce va rămâne în continuare - 5-6 echipe în fiecare grupă). Grupele vor fi alcătuite cu ajutorul punctelor din clasamentul general (topul echipelor 1-7 pentru primele locuri din cele 7 grupe, 8-14 pentru locul 2 din grupe...s.a.m.d). Programul meciurilor va fi neregulat în faza calificărilor şi în acest caz Echipele Naţionale îşi vor putea aranja amicale în săptămânile rămase libere.
Cupa Mondială - grupele şi faza finală :
Sezonul următor se vor califica 32 de echipe, având ca şi criteriu de selecţie:
1. Locul ocupat în grupa de calificare
2. Punctajul
3. Golaverajul
4. Goluri marcate
5. Victorii
6. Punctajul din grupa (când grupele sunt egale)
Vor fi 8 grupe pentru Cupa Mondială. Grupele vor fi alcătuite la fel ca în fază de calificări
Calificările vor fi stabilite cu o zi inainte de anunţarea programului grupelor (cu o săptămana înainte de noul sezon). Grupele pentru Cupa Mondială sezonul următor o săptămana mai târziu.


5. Ce se intampla la sfarsit de sezon ?

La sfarsit de sezon in Sokker vor avea mai multe evenimente ca de obicei de aceea vi le reamintesc :
Saptamana 14 - duminica - ultimul meci din divizie.
Saptamana 14 - miercuri - meciuri amicale/cupe amicale.
Saptamana 15 - duminica - meciuri de promovare/retrogradare (baraj).
Saptamana 15 - miercuri - ultimele meciuri amicale din sezon/ultimele meciuri din cupe amicale.
Saptamana 15 - vineri - varsta jucatorilor creste cu un an; salariile jucatorilor vor fi actualizate.
Saptamana 0 - duminica - nimic nu se va intampla.
Saptamana 0 - luni - prima de sezon ( reinnoirea abonamentelor suporterilor si bonusul de la sponsori )
Saptamana 0 - miercuri - meciuri in 1-ul tur de cupa nationala.
Saptamana 1 - duminica - primul meci in divizie.



6. NT

Un user care a fost ales sa conduca nationala unei tari, nu va mai avea posibilitatea sa demisioneze in timpul sezonului. Va exista posibilitatea alegerilor anticipate doar in cazuri extreme, de exemplu daca userul ales sa fie managerul NT al Romaniei nu va mai fi in Sokker.
Va rugam ca, in momentul in care va hotarati sa candidati pentru NT, sa luati in considerare faptul ca nu o sa faceti acest lucru doar pentru distractia personala, ci sunteti si reprezentantul tuturor userilor care au avut incredere in capacitatile voastre manageriale si v-au votat pentru acest lucru, acela de a fi managerul NT al Romaniei.



7. Reguli speciale pentru jucătorii de naţională

De acum înainte, jucătorii care fac parte dintr-o echipă naţională nu vor mai putea fi concediaţi. Jucătorii care fac parte din echipe fără proprietar vor fi puşi pe lista de transferuri imediat ce echipa va avea un nou proprietar. Aceştia vor fi transferaţi fără club mamă, astfel încât noul proprietar al echipei de la care s-au transferat să nu aibă nici un avantaj.


8. Confirmarea Promovărilor/Retrogradărilor

Precum s-a anunţat şi sezonul trecut, regulile pentru promovările şi retrogradările directe se vor schimba de sezonul acesta precum au fost gândite iniţial.

Echipele care vor promova/retrograda direct se determină conform punctelor, diferenţei de goluri, numărului de goluri, şi poziţia din ligă la sfârşitul sezonului. Motivul acestei schimbări este pentru că aşa ar fi corect. O echipă ar putea ocupa locul al şaptelea fără aproape niciun punct, lucru care ar fi mai rău decat o echipă care a luptat din greu într-o divizie competitivă şi a terminat pe locul opt, dar a caştigat ceva meciuri. Drept urmare, mai multe echipe fără utilizator uman vor fi retrogradate în acest fel.

Regulile au fost actualizate după cum urmează:

Promovări & Retrogradări

Cei mai buni 25% din câştigătorii ligilor din eşalon inferior vor promova fără a fi nevoiţi să dispute meci de baraj. Acest lucru înseamnă că cele 25% din echipele clasate pe ultimul loc (departajate după puncte, diferenţă de goluri, număr de goluri, si clasate în grupă la sfârşitul sezonului după cum s-a descris mai sus) vor retrograda direct. Câştigătorii ligilor rămase vor juca baraj cu echipele rămase şi clasate pe locurile 5-8. Asta înseamnă că nu întotdeauna echipele de pe ultimul loc vor retrograda direct.

Meciurile de baraj sunt determinate de numarul de puncte si diferenta de goluri in raport cu cea mai slabă echipă din liga superioară care va juca împotriva celei mai puternice din liga inferioară. În eventualitatea unui egal, meciul intră în prelungiri şi chiar la penalty-uri. Meciul este jucat pe stadionul echipei din divizia superioară.


9. Schimbări în tragerile la sorţi pentru Cupă

De sezonul viitor, sistemul de tragere la sorţi pentru echipele participante în Cupă se va schimba.

În prezent, extragerile se bazează pe clasamentul echipelor in sezonul anterior. Extragerea se face împreunând cea mai slab clasată echipă cu cel mai bine clasată, a doua cel mai slab clasată va juca împotriva celei de-a doua mai bine clasată ş.a.m.d.

De sezonul viitor acest lucru se va schimba. Ca şi mai înainte, poziţia ocupată în ligă va fi importantă în determinarea extragerii, dar totuşi un element aleator va fi adăugat acestei extrageri.

În fiecare rundă echipele vor fi adăugate in două urne conform cu punctajul acumulat in locurile ocupate in ligă în anii anteriori, cu primul coş conţinând cele mai puternice 50% dintre echipe, iar al doilea conţinând cele mai slabe 50% echipe.

Odată realizat acest lucru, împerecherea va fi total aleatoare - de exemplu: orice echipă din urna întâi va putea întâlni orice echipă din urna a doua. Echipa din a doua urnă va juca meciurile pe teren propriu.


10. Lista forumurilor Inchise

Australia
Canada
Česká republika
Cymru
Danmark
England
France
Hrvatska
Ireland
Lietuva
New Zealand
Norge
Scotland
Suomi
Türkiye
USA

Orice post pe forumurile acestor tari se pedepseste cu ban, asa ca mare grija! exceptia fiind postarea jucatorilor de origine a fiecarei tari.
(edited)
2006-10-12 11:48:05
Ştiri despre noul server


Ne pare bine să vă anunţăm că noul server pentru baza de date sokker a fost instalat cu succes sâmbătă, 8 octombrie.

Noul server oferă o mai mare securitate a informaţiei şi are mai mult spaţiu pentru extinderile viitoare, prin adăugarea de noi procesoare, hard diskuri şi memorie.

Serverul este mult mai puternic decât înainte iar instalarea efectuată cu succes este motivul pentru care nu vor mai exista întârzieri în începerea meciurilor săptămâna aceasta. În orice caz, câteva viitoare configurări vor avea loc în săptămânile următoare pentru a fi siguri că serverul funcţionează la capacitate optimă.

Avem încredere că noile servere vor creşte substanţial calitatea funcţionării sokker şi apreciem nespus răbdarea de care aţi dat dovadă în ultimele săptămâni.
2006-10-21 22:38:50
Jucători de echipă naţională

În prezent nu există o limită pentru numărul de jucători a unei echipe naţionale.
Jucătorii echipei naţionale sunt protejaţi dacă echipa la care joacă devine o echipă bot (fără proprietar uman). Atât timp cât au jucat măcar o dată pentru echipa naţională ei vor fi puşi pe lista de transferuri atunci când echipa bot va fi înlocuită cu una umană.
2006-11-03 16:34:46
Noi modificari ale jocului

Noile modificări la motorul jocului vor fi testate în meciurile amicale.
Lista modificărilor cheie (acestea sunt subiecte în schimbare şi discutabile):

- Dacă nu e nimeni să joace mingea, un jucător îşi poate pasa sieşi, prelungindu-şi uşor mingea.
- Îndreptarea erorii din lovitura cu capul - jucătorii vor lovi mingea cu capul mai des.
- Preluarea cu pieptul - Jucătorii vor putea pune stop pe piept şi vor continua jocul imediat.
- Se va îmbunătăţi sistemul decizional al jucătorului cu privire la pase (când să paseze sau nu)
- Îmbunătăţirea sistemului de decizie a jucătorului pentru şut (vor trage mai rar din unghiuri închise, dar vor şuta de acum de la distanţe mai mare, dacă este posibil)
- Va fi posibil de acum să se dribleze portarul (succesul depinde de nivelul de atac şi construcţie şi de nivelul de portar al adversarului)
- Mai multe şuturi inteligente în situaţii de unu la unu cu portarul (de exemplu, să strecoare mingea in poartă pe lângă, cu mai puţină putere de şut).
- Zid fix la lovituri libere.
- O nouă abilitate "poziţionare" va fi introdusă de sezonul viitor. Pentru test, toate meciurile vor fi jucate la valoarea cea mai mică de poziţionare pentru toţi jucătorii. Mai multe informaţii despre această abilitate vor fi furnizate mai târziu.
2006-11-08 22:18:06
Disciplina Tactică

Incepând de sezonul viitor, se va introduce o nouă abilitate "disciplină tactică". Această nouă abilitate reflectă acurateţea cu care ca urma jucătorul îndrumările tactice în timpul jocului.

Disciplina Tactică depinde de două sub abilităţi:

Experienţa:

- Mai multe meciuri jucate, mai multă experienţă
- Activitatea din timpul fiecărui meci
- Tipul meciului (amical, oficial, meci de echipă naţională)
- Jucătorii de niveluri mici îşi îmbunătăţesc abilitatea mai rapid decât cei cu un nivel mai mare

Experienţa a fost calculată pentru toţi jucătorii şi toate meciurile jucate şi este vizibilă in detaliile jucătorului.

Munca de echipă:

- Reprezintă cât de bine poate preda un antrenor tacticile şi cât de mult a invăţat jucătorul la club
- Se schimbă în timpul antrenamentului săptămânal ca orice alt skill, dar independent de tipul de antrenament selectat. Creşterea depinde in mare de aprecierea generala a antrenorului principal. Asta înseamnă ca această abilitate se poate chiar deprecia dacă vei schimba antrenorul cu unul cu apreciere generală inferioară.
- Depinde de timpul jucat in meciurile din săptămână, ca toate celelalte abilităţi.
- Asistenţii ajută şi ei la îmbunătăţirea muncii de echipă, dar influenţa lor este mult mai mică decât la celelalte abilităţi.
- Abilitatea de muncă de echipă la jucătorii bătrâni va creşte sau scădea mult mai incet (sunt mai rezistenţi la schimbări)
- După fiecare transfer, munca de echipă a jucătorului transferat va cădea la cea mai mică valoare.

Munca de echipă a fost setată la cea mai mică valoare posibilă pentru fiecare jucător (dar nu vă faceţi probleme, creşte foarte repede). În câteva săptămâni ar trebui să se egalizeze cu nivelul de apreciere generală avut de antrenorul tău principal.

Toate meciurile oficiale din acest sezon (meciurile de baraj) vor fi jucate cu versiunea anterioară a motorului jocului, aşadar disciplina tactică nu este folosită.


Driblarea portarului

În plus, am schimbat abilitatea necesară pentru a dribla un portar. Acum succesul depinde doar de nivelul de atac al jucătorului şi nivelul de portar al adversarului.
2006-12-02 20:04:05
Am facut accesibila o noua metoda de accesare a datelor din serverul Sokker in format XML. Acest lucru va fi mai cu seama in interesul celor care dezvolta programe utilitare Sokker.
Aici vor gasi mai multe informatii:
http://online.sokker.org/xmlinfo.php
2006-12-28 16:29:30
Începand din aceasta miercuri (27 decembrie 2006) câteva din ordinele de joc condiţionale vor fi reparate:

- va fi posibil să pui un jucător de câmp în poartă (oricum, doar dacă poziţia de portar este liberă sau dacă portarul părăseşte terenul)
- pentru ordinele condiţionate listate mai jos, minutul setat va însemna minutul când va începe verificarea condiţiei şi nu minutul când va avea loc condiţia (dacă pui o condiţie în primul minut, aceasta ar putea avea loc şi în minutul 89, de exemplu, pentru ca de acum condiţiile vor fi verificate pe toată durata meciului şi nu doar în primul minut cum era până acum):
- jucatorul a luat un cartonaş galben
- cartonaş roşu sau niciun jucător
- jucătorul este accidentat uşor
2007-01-11 21:55:59
Am avut ceva probleme serioase cu serverele. Acum aşteptăm ca sokkerfiles.net (unde ne ţinem imaginile) să se restaureze.

Am mutat transferurile cu 24 de ore incepând de ieri de la ora 4 p.m. CET. Dacă situaţia se menţine, va trebui sa amânăm iarăşi transferurile.

Ne cerem scuze pentru incoveniente.
2007-02-04 18:37:53
Testări ale motorului de joc

În timpul meciurilor de azi ale Naţionalelor şi în cele ce vor urma, precum şi în meciurile amicale ale echipelor de club, vom testa anumite modificări ale motorului de joc. Aceste testări au loc în urma repetărilor din motorul jocului - multe goluri înscrise din pasele lungi ale extremelor sau din prelungiri ale baloanelor. Schimbările vor fi după cum urmează:

- va fi mai uşor să înscrii de la distanţă şi mai greu să dai gol în situaţiile de unu la unu cu portarul
- pasele vor fi întro paletă diversificată (înainte pasele erau doar de două feluri: fie foarte exacte, fie complet greşite - cu foarte puţine situaţii de mijloc)
- fundaşii sau alţi jucători ai echipei care se apără vor fi în stare să intuiască locul în care va cădea mingea după o pasă lungă (deci nu numai atacantul sau jucătorul căruia i-a fost adresată pasa va şti direcţia mingiei ca până acum)

Odată cu aceste modificări, se intenţionează şi repararea anumitor buguri intervenite în motorul jocului, o listă cu acestea va fi disponibilă la finele acestui sezon.

Orice lucru neamintit in lista de mai sus va rămâne fără modificări.
2007-02-08 22:48:09
Stiu ca nu aici este locul dar nu am gasit altundeva potrivit unde sa scriu. Am decis, din cauza unor probleme personale, sa demisionez din functia de moderator al acestui joc. Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat in aceasta perioada, le multumesc si colegilor mei Marcous si Alin_Bz pentru tot ceea ce fac pentru Sokker, momentan vor ramane doar ei pentru a va ajuta in problemele avute. Mult succes in continuare.
2007-02-15 19:44:49
Incepand de astazi, un nou ajutor pentru oficiali avem. Angkor. Bine ai venit !
2007-02-16 15:43:51
Dupa 2 saptamani foarte grele cauzate de multe probleme personale toate adunandu-se una dupa alta, acestea s-au rezolvat mult mai rapid decat am crezut. Asa ca, am revenit la vechea functia, pe care multumesc celor implicati ca mi-au pastrat-o.
2007-03-10 20:25:23
Din aceasta seara inca un nume nou se alatura echipei de moderatori : Naughty
2007-03-10 20:27:10
Message deleted

2007-03-16 23:53:09
Avand in vedere cele intamplate in aceste zile, este foarte normal sa va informam referitor la aceste 2 probleme aparute.

1. Din cadrul echipei de moderatori, incepand cu aceasta seara, nu mai fac parte Angkor si Naughty.
In urma discutiei total nepotrivite purtate pe forum pe de o parte de catre moderatori, pe de alta parte de unii useri pe thread-ul Electorale-Discutii si sustineri, aceste informatii au ajuns la staff-ul Sokker care, nefiind de acord cu aceste manifestari din partea unor persoane oficiale care ar trebui sa ajute si sa sprijine comunitatea nu sa o dezbine, au decis sa le ridice dreptul de moderatori, imediat.

2. fazzione_viola si adydrn
Pentru a evita orice discutie referitoare la acest caz, trebuie sa stiti ca decizia nu a fost luata in pripa, au fost analizate ambele echipe ceva timp, deoarece nu se intampla absolut nimic pana nu exista dovada 100% ca aceste echipe au incalcat regulamentul acestui joc. Regulamentul este cunoscut, sau ar fi trebuit sa fie cunoscut de toti userii din Sokker,si in el spune clar ca: un user are dreptul la o singura echipa, daca exista mai multe echipe pe un IP atunci acestea trebuie raportate adminilor acestui joc, este interzis sub orice forma efectuarea de transferuri intre 2 echipe cu acelasi IP.
Sa reamintim ca fazzione nu este la prima abatere in acest joc, userul totti4ever a fost inchis exact din aceleasi motive, deci nu este la prima abatere.
Totodata aceste repetate abateri ale sale s-au resfrant si asupra altor useri din Sokker, cu care a avut o legatura de amicitie sa spunem, cauzandu-le acestora multe probleme.
Si totusi, ii acordam sansa ca, peste 50 zile sa revina cu o echipa noua, sa dovedeasca tuturor caitatile sale de manager in acest joc.
Nu putem neglija aceste lucruri din acest joc, si vom face tot posibilul ca toti userii in aceeasi situtie sa fie inchisi.

Stiu ca deciziile moderatorilor sau adminilor nu se discuta, dar am dorit sa fim deschisi cu voi sa va explicam ce s-a intamplat de fapt, pentru a putea singuri sa va faceti o idee asupra acestor lucruri, tocmai pentru a stii adevarul.
2007-03-26 21:22:06
Configurare servere :

În ultimele 3 săptămâni, am lucrat la schimbări majore la configurarea serverului de sokker. Până în ultima vreme, acest lucru a fost vizibil utilizatorilor. Aceasta configurare va continua şi în următoarele trei săptămâni, aşa că vă rugăm să ne înţelegeţi şi să treceţi cu vederea problemele ce ar putea apărea.

Următoarea schimbare în configurare este planificată pentru dimineaţa zilei de 27 martie (timpul european) şi vom amâna transferurile cu perioada afectată. O relatare a ceea ce a fost schimbat va fi dată publicitîţii după ce schimbările vor fi efectuate cu succes.

Între timp, pentru că sokker creşte rapid şi numărul cererilor către server sunt din ce mai multe, am întâmpinat în ultimele săptămâni anumite probleme. Am încercat să le rezolvăm duminica trecută, dar din cauza unor probleme la modulul de proxy, schimbarea nu a avut loc cu succes. Ne aşteptăm ca aceste probleme să fie reparate înainte de desfăşurarea meciurilor de cupă. Vă rugăm să înţelegeţi şi că expansiunea sokker (tările noi şi cele mărite) nu sunt responsabile pentru problemele întâmpinate.

Totodată, în timpul perioadei în care serverul a răspuns greu, transferurile au fost monitorizate şi revizuite şi în mare au fost peste media celor efectuate in acelaşi timp săptămânile trecute. De aceea, termenele finale nu au fost extinse şi din prisma faptului că perioada moarta a fost compensată de preţurile ceva mai mari.
(edited)