Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Általános beszélgetés / General discussion

2009-01-09 20:29:27
Lehet 11-ig se tudom befejezni..... De ahogy kész leszek, elküldöm, vagy ide bemásolom, vagy valami.
2009-01-09 20:52:24
Küld el, ameddig eljutottál, majd én megszerkesztem a válaszokat úgy, hogy könnyű legyen összehasonlítani.
2009-01-09 21:01:42
kivancsi vagyok mennyire irtam hulyesegeket a tobbiekhez kepest:) de amugy ez a teszt féleség nagyon tetszik! mert igy latni h ugyanabban a témában mit gondolunk, és hogy látjuk!
2009-01-09 21:04:19
Másképp alakult a program, már nekiláttam :)
2009-01-09 21:17:17
A 2. feladatban remélem nem nagy gond, de az eredmény hirdetésnél a közvélemény nem tudja meg a helyes megoldást, csak azt, hogy a jelöltek mennyire becsültek félre a valósághoz képest.
2009-01-09 21:49:31
ha azert erre kivancsi leszek hogy ezt hogy valositod meg:D
2009-01-09 22:17:35
Egyszer már Jur csinált ilyet egy válogatott játékossal...

Akkor annyit írt csak be, hogy kinek hány skill tévedése volt, esetleg azt, hogy milyen előjellel...
2009-01-09 22:19:55
Tényleg? Én nem emlékszem :DD
2009-01-09 22:22:15
mekkora arc vagy:D jolvan ez igy korrekt lenne! vagy pontosabban pl gyorsi+1, tech-2...;)
2009-01-09 22:32:05
Pedig én is emlékszem rá. Közben megoldottam.
2009-01-09 22:47:16
nem...

Nem mondja meg szerintem, hog konkrétan miben tévedtél, csak azt, hogy mennyit...

Edit: szerintem:D

@Jur: Télleg:D:D
(edited)
2009-01-09 23:27:28
Kérdőív és az azokra adott válaszokt. Mindjárt bemásolom egy új hsz-be az 1-es és 3-as kérdésekre adott feleleteket is.

No akkor! Egy feladatsort állítottam össze a jelölteknek (tudom, hogy égnek a vágytól, hogy kapjanak ilyeneket :P). Jobban mondva lesznek, ahol a feladatok szétválnak az U-21 és nagy válogatott jelölteknek. Itt értelemszerűen válassz a két feladat közül. A válaszokat pénteken este 7 óráig küldjétek el SK-mailben, közzé fogom őket tenni a fórumon, ebben a topikban.

1, a, Mutasd be a norvég válogatottat
b, Mutasd be a norvég U-21-es válogatottat

Külön hsz-ben küldöm a válaszokat

2, Becsüld meg Paweł Chwalibogowski skilljeit és írd le fonetikusan a nevét (a félreértések elkerüléséért: ez nem vicc)

A kiejtéses feladatot azért adtam, hogy lássam, mennyire néznek utána olyan dolgoknak a kapitányjelöltek, amiket vélhetően nem tudnak.

Kiejtése: Paveu Hvalibogovszki (nem pontosan u hang, de ez a legközelebbi hang ami ehhez a speciális lengyel hanghoz hasonlít.

Én itt találtam forrást a megoldáshoz:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lengyel_nyelv


Ezt a megoldást egyedül Rhine adta le.

Pakosteve és lotto a Pável Csválibogovszki megoldást adta le. Ha vitatjátok a megoldást, írjatok forrással együtt.

Ufhcs nem látta értelmét a feladatnak.


A skillek eredményhirdetése előtt szeretném elmondani, hogy a viszonyok nem voltak egyenlőek, ugyanis lottonak, Friderikusz Sándornak és Rhinenak nincs plussz előfizetése. Igaz Rhine ellen játszott 1 majdnem 1 évvel ezelőtti meccsen. A játékosunk egy csatár, de ezt nem mindenki vette észre, ugyanis a taktika miatt barátságos meccsen középpályásként szerepelt. Az erőnlétet mindenki max 1 eltéréssel eltalálta, úgyhogy itt nem adódtak jelentős különbségek.

Rhine: A főskillekben számában eltalálta a játékost és egyik skillnél sem volt nagyobb tévedése 2-nél, összesen pedig 4 skill tévedése volt. A mellékskilleket nagyon pontosan megbecsülte, csak az irányításnál tévedett 2 egységgel lejjebb becsülve a játékost.

Lotto: Ő középpályásnak becsülte a csatárt, így az irányítást és átadást jóval felé becsülte, a gólszerzést pedig alá. Az irányításnál és technikánál is kevéssel alábecsülte a játékost.

Pakosteve: Az összskilleket tekintve csak 1-t tévedett, azonban a játékos technikáját alábecsülte 3 skillel. Az átadást erősen túlbecsülte, míg a védekezésnél és irányításnál csak 1-1 skillt tévedett.

Ufhcs: Ő csak főskilleket adott meg, azaz gyorsaságot, technikát és gólszerzést. Összességében 1-t tévedett és egyik skillnél sem jelentőset.

Friderikusz Sándor: Tartományokat tippelt, de az irányítást és átadást túlbecsülte, a csatár főskilleket pedig alul. A védekezésnél és erőnlétnél a tartományba esett a megadott skill.


3, Hogyan oldanál meg egy olyan konfliktust, ami egy olyan játékosnál jelentkezik, aki az U-21-es és felnőtt válogatottban is alapember lesz (természetesen ha feltesszük, hogy nem sérül állandóan le). Azonban neked és a másik szövetségi kapitánynak más a véleménye arról, mit kéne edzeni a játékosnak. Ha példára van szükséged, nézd meg a többi jelölt topikját és válaszd a tőled legeltérőbb skill fontossági sorrendet fenntartót.

Ezt is külön hsz-ben küldöm.

4, Milyen edzést javasolnál a következő játékosnak?

Itt csak Friderikusz Sándor választott a két feladat közül, ahogy azt a feladatsor felvezetésben kértem. A többiek válaszát mindkét feladatsorhoz mellékelem (természetesen az övét is, a b-feladathoz).

a,
kor: 21
nagyon jó erőnlét tragikus védés
kiváló gyorsaság jó védekezés
félelmetes technika kiváló irányítás
brilliáns átadás felejthető gólszerzés

Mit mondanál, ha a tulaj csak gyorsaságot illetve technikát hajlandó edzeni?


Rhine: gyorsaságot és technikát. Ahhoz, hogy középen játsszon, kevés a védekezése és az irányítása is, szélsőnek sokkal inkább alkalmas.

Lotto: mivel kicsit idős a játékos így az irányítást adnám neki.
Felajánlanám neki, hogy segítek keresni olyan edzőt aki edzi az adott skilleket és pénzügyileg jól is jár vele.

Ufhcs: 1-1-1 szezon irányítás, tech, gyorsi. Ha csak tech+gyorsit akar eddzeni, akkor inkább eddzen 2 szezon gyorsi+ 1 techet, úgy talán jó szélső lesz…
Mit mondanál, ha a tulaj csak gyorsaságot illetve technikát hajlandó edzeni?

Pakosteve: védekezést, erőnlétet, gyorsaságot, technikát, majd 1-2 irányítás átadást.
a tulajnak azzal érvelnék, hogy hiába edzi a gyorsaságot meg a techet, ez a jatekos nem lesz elég, mivel ezzel a védekezéssel nem bírja ellátni a VKP szerepet, szélsőnek pedig mindenképp több átadás és irányítás kellene. felsorakoztatnék magam mögött pár embert, hogy lássa többen gondoljuk így!

b,
kor: 19
átlagos erőnlét tragikus védés
nagyon jó gyorsaság megfelelő védekezés
nagyon jó technika jó irányítás
nagyon jó átadás jó gólszerzés

Mit mondanál, ha a tulaj csak gyorsaságot illetve technikát hajlandó edzeni?


Friderikusz Sándor: Mivel csatáredző vagyok, így edzetnék neki: gyorsi-technika-gólszerzés Kevesebb skillre van ott szüksége, kevesebb lépésre, mintha védőnek vagy kp-ra edzenék... és a védekezés nem hátrány a csatárnál sem.

Rhine: 23 éves koráig egy szezon gyorsaság, egy szezon átadás, egy irányítás, egy technika, majd még egy átadás.

Ha csak gyorsaságot és technikát edzene, akkor megkérdezném hogy meddig tervezi edzeni. Ha csak 2-3 szezon, akkor nem gond egy kis cserebere a sorrendben, ha tovább akkor tartanék neki egy kiselőadást a középpályásoknak szükséges skillekről:)

Lotto: szintán irányítást edzenék neki. Jelen helyzetben nem baj ha a játékos nem kap gyorsit elég ha kapja a randomokat.

Ufhcs: 1-1szezon irányítás, átadás, majd szintén 1-1 szezon technika, gyorsi. + kérdés: Ez esetben megpróbálnám meggyőzni:
Ha a játékosa játszik a válogatottban, sokkal többet ér a piacon.
Ez így nagyon jó lenne, mert a játékosnak nagyon jó lenne a skillelosztása, és valószínüleg sokkal jobban játszana, mint egy futó és cselezőbajnok.
Ha minden áron ragaszkodik a tech+gyorsihoz, akkor viszont ajánlanám neki, hogy majd valamikor egy szezon gólszerzés edzést is tegyen be.

Pakosteve: A terv: kp:erőnlét, gyorsaság, irányítás, aztan midnent szepen magasra felhuzni
B terv: csatar: gyorsaság, szezonok közt erőnlét, gólszerzés, technika
a felírás fontossági sorrend, az erőnlét a holtszezonban menne, és inkább castárt csinálnék belőle! vagy a csatárok mögötti TKP-t.
a tulajnak azt mondanám, hogy ezzel a golszerzessel nem egy nagy szám, főleg ha majd vmikor el akarja adni, azt sokkal jobban megfizatik, így edzzen inkább azt! Megjegyzem van egy hasonló játékosom:D

Egy kis történelem:

Pakosteve kiegészítése arról, miért nem válaszolt a történelem kérdésekre:

kiegészítésként annyit, hogy persze megkérdezhettem volna a sokkerban jártasabb barátaim a történelmi kérdésekkel kapcsolatban, meg irogathattam volna mailt mindenkinek, de gondolom az volt a lényeg, hogy ki az aki tudja ezeket fejből! mivel én nem tudom sajnos a válaszokat, ezért nem küldtem rájuk megoldást!


5, Ki lőtte a válogatott egyetlen szögletgólját?

Vitelki Olivér

Ezt Rhine (ő hozzá tette, hogy a macedónok elleni meccs 55. percében) és Ufhcs eltalálta, lotto pedig nem találta meg a választ, ezért elnézést kért. Friderikusz Sándor Szegletest tippelt.

6, Kik játszották az eddigi felnőtt és nem hivatalos U-21-es VB döntőket?

Felnőtt:
Italia-Polska 1:9
Belgie-Polska 2:8
Polska-Espana 5:0
England-Polska 0:4
Italia-Espana 2:1

U21:
France-Ceska Republica 3-0
Italia-Espana 3-0
Belgie-Polska 1-2


Ufhcs és Rhine teljes egészében a helyes választ küldték. Lotto csak a felnőtt világbajnokságok döntőjét küldte el. Friderikusz Sándor az alábbi választ adta: Spanyol, olasz,lengyel,belga

7, Kivel játszotta a válogatott eddig a legtöbb meccset?

Belgium és Törökországgal 6-szor játszottunk.

Ufhcs és lotto Belgiumot válaszolt, míg Rhine Perut és Törökországot mondta

8, Melyik volt az első olyan csapat, aki le tudta győzni a lengyeleket a Világbajnokságon?

Belgium a harmadik VB-n 4-0-ra nyert a csoportkör első fordulójában.

Ezt a kérdést Rhine, lotto és ufhcs is tudta. Pakosteve és Friderikusz Sándor Olaszországot tippelt.

9, Ki volt az a magyar válogatott játékos, aki egy argentin csapatnál rekedt, aki csak azért vette meg őt, mert a játék befejezése előtt még egy ellenfél válogatottat szeretett volna hátráltatni?

Salamon Mogyoródi

Ezt a kérdést lotto, ufhcs és Rhine is tudta, igaz Rhine keresztnevet és ID-t nem adott meg. Friderikusz Sándor Mogyorósit válaszolta.

Utolsó nyalánkság:

10, Melyik 3 meccs volt a legjobb az eddigi összes válogatott meccs közül szerinted?


Nézzük a válaszokat és az esetleges kommentárokat:

Ufhcs:
England 2:5 Magyarország
Magyarország 2:1 Italia
Magyarország 3:0 France

Lotto:
Elsőként a hazai Azerbajdzsán elleni meccset hoznám fel ahol szinte Hédernek dolga sem volt. Második a Franciák elleni győzelem 2006-ban. Harmadik lehet a szlovének idei legyőzése hazai pályán:

Magyarország 3:0 France
Magyarország 3:0 Azerbajdzsán
Bár ezt sokker és naptári év szerint sem idén, hanem tavaly játszottuk, és nem a szlovének, hanem a szlovákok ellen és nem hazai meccs volt, de feltételezem erre gondolsz, mert 2008 januárjáig visszamenve nem találok szlovénok elleni meccset.
Slovensko 2:4 Magyarország

Rhine:
England 2:5 Magyarország
Magyarország 2:1 Italia
Argentina 1:4 Magyarország

Friderikusz Sándor:
Magyarország 0 : 3 Italia
Slovensko 2:4 Magyarország
România 0 : 0 Magyarország

Pakosteve:

Österreich 2 : 4 Magyarország
Vb slejtező, nagy győzelem, szép remények

Magyarország 0 : 1 Schweiz
Svájci válogatottat próbálok nevelni, és itt láthattam ellenünk hogy muzsikáltak a már nagyobbak!

Magyarország 2 : 1 South Africa
én választottam a kapus mezét:)
(edited)
2009-01-09 23:36:58
Rhine:

1,a,

Szegletes Lehel naplója

Bejegyzés, 2009. január 8. csütörtök
K.rva hideg van! Nem tudom melyik idióta találta ki a szövetségben hogy a tél közepén menjünk Norvégiába játszani, de most jól megrugdosnám, ha itt lenne!
Ma reggel a mínusz 8 fokban, a fagyott talajon kellett edzenünk! Szerencsére a Mester érti a dolgát, nem dolgoztatott minket agyon, nehogy valaki megsérüljön. Nagyon remélem, hogy szombatra csinálnak valamit a pályával, különben nem leszek hajlandó játszani!
Délután Szöcskével és Séróval elmentünk körülnézni a városban. MINDEN sarok makulátlanul tiszta, sehol egy eldobott csikk vagy ilyesmik. Ha nem lenne ilyen pocsék az időjárás, már költöznék is ide, komolyan mondom. Már éppen indultunk volna visszafelé, amikor belebotlottunk Amund Eidébe, a norvégok kapusába. Beültünk egy kávézóba és megittunk egy forró csésze teát a találkozás örömére. Nagyon jó fej srácnak tűnt, később Séró megemlítette, hogy ő védett azon az U21-es meccsen, amikor 3-1-re nyertünk ellenük Imrik triplájával.
Vazz, lámpaoltás. Pedig még lenne mit írnom. Na majd holnap. Jó éjt, kedves Naplóm!


Ellenfél - Norvégia
Felhasználók száma - 211
Eddigi szezonok száma - 14
Világranglistás helyezés - 36.
Szövetségi kapitány - Lorre (norvég)

Legjellemzőbb taktikák:
1. 5-4-1 két szélsővel, lestaktikával
2. 4-5-1 két szélsővel
3. aszimmetrikus 3-5-2 középre tömörülve

Előfordult még 4-4-2 gyémánt, illetve 4-4-2 szélsővel is.

Eddigi mérkőzések:
Magyarország U21 3:1 Norvégia U21
Norvégia U21 2:2 Magyarország U21

Eddigi VB-szereplések:
I. VB - nyolcaddöntő
II. VB - nyolcaddöntő
III. VB - nyolcaddöntő
IV. VB - csoportkör (3. hely)
V. VB - selejtező (4. hely)

Csapaterősség (10-es skála):
Kapus - 9
Védelem - 7
Középpálya - 7
Csatársor - 8

Legveszélyesebb játékosok:
*** Georg Bu
** Amund Eide
* Eivind Osvold

3. Megpróbálnék kompromisszumos megoldásra jutni az ifiszövkappal. Bár egy konkrét példa sokat segítene, mert nehezen tudok elképzelni olyan szituációt, ahol sokat ártana egy komoly esélyes játékosnak valamilyen edzésfajta.

Lotto:

1,b,

Nos, mérkőzéseiket elnézve a következőket mondhatom:
Nem a legacélosabb U-21-es válogatott.
Védelem: 4 vagy 5 védős felállás. A széleket jól lezárják, a bedobásokra figyelnek, de a középső védelem könnyen megingatható. Rosszul lépnek ki a védők valamint alacony technikával rendelkeznek.
Középpálya: 2 védekező középpályás futkározik a védelem előtt akiknek a feladata egyértelműen a középen érkező támadás. 1 vagy 2 irányítóval játszanak. Szélsőik vagy bedobásra és ennek következtében a beadásokra vagy a szélekről behúzódva a gólszerzés a feladatuk.
Csatársor: 1,2 vagy 3 csatárt használnak akik többnyire középen a leshatáron helyezkednek el. Inkább gyorsak mint technikásak.
Kapusuk egészen kiváló bár volt egy potyája az egyik meccsen.
Taktikailag felkészültnek mondhatom őket hiszen jól szűrik a támadásokat de a gólszerzéssel már több probláma volt. Kedvelt taktika: 4-2-3-1.

3. Megvitatnám a másik edzővel az ész érveket és a legelőnyösebb döntést hoznám.
Kortól függően nézném az adott skill nagyságát és annak edzését.
Ha kell lemondok igazamról ha nincs igazam.

Pakosteve:

1.
Az utóbbi időben jellemző rájuk a 4+2es vagy 5+1es védelem, ami egészen a szélekig kimegy, illetve a szimmetrikus 2 szelso, 1 kozepso csatarral. most sajnos nem volt idom belenezni a meccsekbe, hogy a csatar kozepen indul-e meg, vagy valamelyik szelre, vagy ez mindig valtozik. a valogatottjuk -már a követelményekből is látszik, ileltve a felhasznalók számából- gyengébb a miénknél, de azért szépen fejlődnek, és egész meggyőző értékeléseket kapnak!

3.
megpróbálnék mindenképp egyességre jutni, nem vagyok az a makacs típus, csak ha valamiben 100%ig biztos vagyok! a skillek fontossága relatív dolog, ha egy játékosnál 2 skill is "hiányosság" próbálnék közös nevezőre jutni, esetleg kicsit más poszton játszatnám, vagy játszattatnám felnőttben! ha valaki a válogatottban jatszik, egesz biztos tudok neki szerepet kialakitani ugy is, ha másfajta edzést kap, mint ahogy én csinálnám! nem biztos hogy én avgyok a legokosabb:)

Ufhcs:

1. b,

A norvégok U21-es csapata nem egy világverő alakulat. Csatárban és a középpályán egy kicsivel a szintünk alatt vannak(kivéve Bertheussent), védőik, viszont eléggé kiegtelennek tűnek. A kapitányuk szereti a futóbajnoknak korántsem mondható védekező alakulatot az egészségesnél feljebb tolni, így ez ellen egy nagyon gyors csatárt állítanék be, aki majd lefuthatja őket, és talán több 1 az 1-ben lövése lehet a kapussal szemben. A védelemben a legfőbb feladat a szélek levédekezése lenne. Erre egy egy vonalba állított 5 védős taktika lenne szerintem jó, ahol a 2 szélső védő kilépne a klasszis szélsőjükre.
Sztár játékos
Hogne Bertheussen MID
A kiváló szélsőjátékos sok gondot okozhat nekünk a középpályán és a védelemben.
Taktika tehát:
5-3-2 5 védő egy sorban, a 3 kp közül nem lenne szélső, 2 egy vonalban, a 3. egy kicsit előttük jobban segítve ezzel a támadásokat. A 2 csatár közül az egyik magas gyori gólszerzés kombóval, a másik pedig a legjobb gólsz. tech. Gyorsi kombinációjú lenne.

3, Úgy próbálnám megoldani, hogy a tehetségével kombinálva, és az Ő általa elgondolt ideális edzés szerint milyen játékost várna belőle 24 éves kora végére. Ekkor én ezt áttanulmányoznám, és megnézném, hogy hol mennyit kell még fejlődnie. Ekkor összevetném a saját képzelt-játékosommal, akit 21 éves kora végére lehetne. Azt a skillt javasolnám edzésre, amelyik mind a kettő elképzelés szerint szükséges még. Ez után viszont azt mondanám, hogy eddzen azt, amit a felnőtt kapitány ajánl, mert azért a felhasználók célja mégis csak egy felnőtt válogatott kiedzése…

Friderikusz Sándor:

1; mikor támadnak az ellentétes oldalon lévő játékosuk (szélső)behúzodik középre
-Középső védelmük eléggé ingatag
-Nincs irányitójuk aki igazi klasszis
-Középen gyengék
-Szélen viszont eléggé gyorsak és veszélyesek szélsőkre kell figyelni

Ezeket a Norvégia-francia meccsről néztem.

3; Úgy oldanám meg az ilyen eseteket, hogy kompromisszumra jutnék a másik "vezérrel", bár a kompromisszum lényege, h. igazából egyik fél számára sem tökéletes... De ha a játékos számomra nélkülözhető(=van hozzá hasonló vagy azonos skillekkel rendelkező játékosom legalább kettő) akkor természetesen belegyeznék, hogy a nagy válogatott számára edzék a fiút. Különben nem érzem úgy, hogy a jelenlegi felnőtt kapitányokkal nem lehetne dűlőre jutni.
2009-01-09 23:42:55
:D
Ez a napló tetszett Rhine-től :D
Viszont rossz pont felé, hogy tegnap tönkrement a hálókártyám... ;D
2009-01-09 23:45:17
Kellemes olvasgatást. :)
(edited)
2009-01-10 00:26:26
Friderikuszé céltudatos:)