Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: [NT] Böcse

  • 1
2017-01-03 07:15:09
Böcse [del] to All
Tisztelt Választópolgár!

Nem ígérhetek mást, csak sört, búz... sört és könnyeket, ha elfogy a sör! Számos nagyszerű kapitány volt már szövetségi kapitánya eme nagyszerű nemzetnek, amiért hálásak lehetünk! Azért is, hogy Boczy még nem volt az. Ezért megválasztásom esetén remélem annyit tudna segíteni, mint annak idején tunéziai U21-es kapitánykodásom során!

Kifejezetten védekező focit szeretek játszani, mert ha nem kapunk gólt, akkor többnyire nem rúg gólt az ellenfél sem! Innentől kezdve pedig bármi lehet!
A keret remek, de tervezem világklasszisok honosítását, hiszen mi magyarok mindenhol ott vagyunk, legalább 1/16-od részben.
A cél a világbajnoki cím, ha valamiért mégis kiesnénk a cél előtt, ígérem, szomorúan fogom felvenni a gázsit a hátralévő időszakban!

Üdvözlettel (és sietve, mert letiltják a wifit mindjárt)

Böcse
2017-01-03 07:17:11
Pákó kérdezi:
Engem meggyőzött a beszéd!
Azt mondd meg korrupció lesz-e?
Van nekem egy csatárom, bár még béna, ha játszik simán eladom a szavazatom! :D


Természetesen. Mármint nem lesz korrupció, sosem fogadnék el pénzt, ez elvi kérdés. De mindig van az a sör mennyiség vagy házipálinka, amiért pályára léphet még bárki öreganyja is. Ha nem válik be, maximum a képzésre fogom!
2017-01-03 08:10:57
A selejtezős csoportunk:

1. Magyarország
2. Österreich
3. México
4. Bolivia
5. Lëtzebuerg
6. Nigeria

1. Magyarország - Legjobb csapat! Már csak egy kellően jó szövetségi kapitány kell az élükre, aki tud jól válogatni (akár bemondásra), remek taktikai érzéke van (tolódást keni-vágja) és megfelelően ambiciózus (sok sör után se a ház falára pisil, hanem el tud menni a wc-ig). Meg kell nyerni a csoportot!

2. Ausztria - Figyelni kell rájuk, mert egyre többet honosítanak, meg is van az eredménye! Jól állnak a világranglistán. Úgy néz ki, hogy új szövi kap lesz ott is és az első csoportmeccsünket velük csatázzuk. A védelmük sebezhetőnek tűnik. HP-val támadnánk vendégségben, úgysem bírják.

3. Mexico - Mindenkinek egyből a nagyszerű tequila jut eszébe, ha meghallja Mexico nevét. És ez így van jól. A cél, hogy így is maradjon. Az idegenbeli meccs lesz nehéz igazán, hiszen már a reptérről eljutni a pályáig sem lesz egy fáklyásmenet!

4. Bolivia - Magaslati levegő és Titicaca-tó. Erőből verni kell őket és a szövetségtől a kinti meccsre oxigénsátrat és extra sört kérünk.

5. Lëtzebuerg - Ha ránézünk erre a névre, néhány betűt felcserélünk és néhányat meg kicserélünk, akkor simán kijön, hogy Igyunksört. Ez nem véletlen és egyszerűbb kimondani is. A jel megvan, a többinek jönnie kell!

6. Nigeria - A sasok elég szárnyaszegettek, ám ez nem is meglepő, ha legnagyobb beszállítójuk a legnagyobb magyar kalóz, Red_Pirate. Okochat még neki sem sikerült kinevelnie, így marad a tisztes helytállás számukra a cél.
2017-01-03 11:16:40
Csúcs ez az összefoglaló :) Hozzád is van egy kérdésem:

Ha megnyered a választást, lesz-e ingyen sör a meccseken?
2017-01-03 12:15:29
Köszönöm kérdésed.

Igyekszem röviden válaszolni, hiszen az idő pénz és ma már oly kevés lehetőségünk van olyasmivel tölteni kevéske szabadidőnket, amit valóban szeretnénk és ami valóban fontos számunkra. Ezért is értékelem igazán, hogy rászántad magad és kérdeztél, az előbbieket tekintve ezzel különösen megtisztelsz. Rátérve a kérdésedre, véletlenül sem akarom elmismásolni a válaszadást eme rendkívül fontos és a közösség érdekeit szem előtt tartó témáról, de el ki kell térnünk arra, hogy mit is jelent a sör? A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már az ókor kezdete előtt, a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja egy Szudánban kiásott, közel 7000 éves edény, amelyben sör maradványait mutatták ki. Pontosan nem tudjuk, mikor készítettek először sört, de az bizonyos, hogy már az ókori egyiptomiak is főzték a Kr. e. 5. évezredben. Egyiptomban a rabszolgáktól a gazdagokig népszerű ital volt. Ebben az időben árpakenyérből készítették. A kenyeret vízben áztatták el, megerjesztették, majd datolyával vagy datolyalevéllel ízesítették. A késztermék zavaros, darabos ital lett, amelyet szűrve és szűretlenül is fogyasztottak. Általában kőkorsókból szalma- vagy nádszállal szívták ki, a Közel-Keleten elterjedt a szopókás, saját szűrővel ellátott fedeles korsó. Az ókori Egyiptomban a sör valóban folyékony, tartósított kenyér volt és élelmiszerként fogyasztották.
A sörkészítés legrégibb írásos bizonyítéka, a „monument Bleu” Mezopotámiából, az i. e. 3. évezredből származik. A sörkészítést ekkor már törvényben szabályozták. A sörök minőségét biztosító szabályokat Hammurápi törvényoszlopán szabályozták, a babiloniak mézzel és gyümölcssűrítménnyel varázsolták ízesebbé ezt az italt. A szabályok megszegőit súlyosan büntették. Az Égi Tehén mítosza címen ismert egyiptomi szöveg szerint Ré főisten az Elephantiné-szigeti papok és a sör segítségével mentette meg az emberiséget. Erről az áradás évszaka első hónapjának 20. napján emlékeztek meg; ez a nap volt a „Részegség ünnepe”. A sör és az élelem neve az egyiptomi nyelvben közös gyökerű. Több előkelő személy sírfeliratában olvasható a következő fordulat: „Megvédtem a szegényeket a gazdagoktól, kenyeret, sört, lepényt adtam az éhezőknek, ruhát a mezteleneknek”. A Démotikus álmoskönyvben több, sörrel kapcsolatos álom magyarázata is megtalálható, így például meleg sörrel álmodni fájdalmat jelent. Kodolányi János magyar író sumér mítoszok alapján készült regényeiben, mint pl. a Vízözönben, vagy az Új ég, új földben is a szereplők gyakorta fogyasztanak sört, mindezt az író a történelmi tényekre alapozta. Az európai sörtörténet folyamatosan fejlődött át az ókorból a középkorba: még az első században Tacitus a már letelepedett, gabonatermesztő germánoktól ír. Germán katonai csapatok sörfőző alkalmatosságát hozták felszínre az ásatások Nagy Konstantin császár idejéből, a negyedik századból. A korai középkorban Északnyugat-Európa, Flandria (a mai Belgiumban) nevezetes a sörfőzésről. Britanniában pedig a katolikus egyház már az 5. században elítélte a mértéktelen sörfogyasztást. Azonban az ókori és kora középkori söröket inkább árpalének kellene nevezni, mintsem sörnek, mert hiányzott belőlük a komló. A sörfőzés hagyománya nagyban kapcsolódik a kolostorokhoz. A parasztok az egyházi adót gyakran sörben fizették meg, illetve a szerzetesek saját maguk is főzték a sört, hogy megkönnyítsék a böjtölést, mivel az ivás nem tilos a böjt alatt sem. A szerzetesek sokat javítottak a sörfőzés technikáján, úgy tartják, hogy ők terjesztették el Nyugat-Európában a komlót a sör ízesítéséhez. Angliában a tömeges sörfőzés VIII. Henrik (1509-1547) uralkodásától virágzott fel, s ekkortól terjedtek el a felső erjesztésű (ale) fajták. Bajorországban már 1516-ban sörtisztasági törvényt hoztak, ami szabályozta, hogy sör kizárólag maláta, komló és víz hozzáadásával készülhet, adalékanyagok nélkül. Később a hozzávalók közé felvették az élesztőt is. A középkor végi serfőző céhek az ipari forradalom során átadták a helyüket serfőzdéknek, amik idővel sörgyárakká nőttek. Ezekből pedig az utóbbi évtizedekben a felvásárlások és egyesülések nyomán nagy söripari konszernek jöttek létre.
Számunkra, magyar futball rajongók és ezt a nagyszerű sportot űzők számára a sör a meghajtója cselekvéseinknek. Gyújtáshoz és teljesítményfokozáshoz a házipálinkát használjuk, de a sör adja az alapanyagot létünkhöz és szakmánkhoz.

De hogy ne szúrjam ki a szemed ezzel a jelentéktelen szösszenettel:
Hogy kapnátok már, nekem mi jut ebből a fizuból akkor? De a rám leadott szavazatok kuponként szolgálnak egy pofa sörre, legyen!
2017-01-03 12:52:36
Sajnálom, hogy csak ilyen rövidke, mondhatni szösszenetnyi válaszra méltattad csak igen komoly, lényegretörő és szakmai hozzáértésedre egyértelműen rávilágító kérdésemet. A válasz egyébiránt kimerítő volt, végigolvasni különösen :) Mondhatnám, hogy szinte már a sörök között olvastam, de nem mondom, hanem inkább írom.
2017-01-03 13:17:55
Tuti nem magadtól írtad az egészet :P Amúgy érdekes volt,attól függetlenül.

A selejtezős ellenfelek megközelítése sem a megszokott volt,de attól függetlenül tetszett. Főleg Bolívia,Mexikó,Nigéria. Nigériában egy fecske nem csinált nyarat,pedig jó sok (többnyire szar) játékost edzett és sok ideig :D
2017-01-03 15:18:47
melyik volt szövetségi kapitány a példaképed?
helyes válasz = ingyen szavazatok! :D
2017-01-03 16:11:24
egyértelmű,hogy nem te,de én el tudom képzelni,hogy például Bozsik Péter,esetleg Pintér Attila :D
2017-01-03 18:30:59
Azt hiszem mindenféleképpen Lótár Máteusz. Persze hatással volt rám Pintér Attila tolódásos taktikája, Egervári motiváló tehetsége, Bozsik Péter fiatalítási vágya és Várhidi Péter mágneses táblája is, ám mégis a német üzleti érzéke tette rám a legnagyobb benyomást. Rövid idő alatt majd 100 játékost forgatott meg a válogatottban, többet sikerült jó pénzért eladni, amiért tisztes hasznot hajtott be! Az én célom is az, hogy aki két egyeneset tud rúgni egy labdába, azt máris kiárusítom külföldre haszonért!

Sokker világában nem szívesen mondok senkit azért, de ha nagyon muszáj, akkor Jordi mindenképp, hiszen miatta filmezhetek, Pákót is tudom méltatni, mert anno adott pörköltet és házipáleszt is.
  • 1