Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: [U21]l-zsolt

  • 1
2017-04-18 23:57:46
l-zsolt to All
Sziasztok.
Hosszabb ausztrál kiruccanás után, amelyben nem tétlenkedtem(javitottam elég sokat a taktikai látásmódomon, kijuttattam kétszer is az ausztrál U21-et a VB-re, legutóbb harmadikok is lettünk a VB csoportban, majd a lényegesebb helyi felhasználók játékból való távozásával és a csökkenő helyi ifisulik miatt már egyre nehezebb volt tartani magunkat, de még igy is sikerült 2x harmadikként végezni a selejtezőkben, világbajnok csapatokkal össze sorsolva(mint pl.Pavoniana Belgiumja).Mára már alig maradt felhasználó a déli országban, igy a játékos állomány is eléggé soványka lett, egész szezonban nem került egy U20-as kapus pl., erre ráment egy pár meccs, ennek ellenére nem sok 17 felhasználós ország áll előttünk a ranglistán.
rohamkacsa előtt én voltam a szövetségi kapitány.
Bevallom, nem voltam akkor még olyan jó taktikában, de intuitiv és sikerorientált már igen.8 selejtező csoportmeccs után max ponttal már VB-n is volt a magyar csapat, de sajnos ott nem volt szerencsénk:már az elején egy piros lap miatt, amely lényegében ketté szelte a csapatot(a VKP kiesésével) veszitettünk Svájccal, majd a két nagyobb csapattal X-eltünk, de ez nem volt elég, annak ellenére, hogy a lengyelek ellen nagyon jól játszottunk és a finnek ellen még üres kapus kihagyásunk is volt.
Akkor más elképzelésem volt:kezdő U21-es szövkapként szerettem volna minél több magyar fiatalnak lehetőséget adni a válogatottban, ezért az általam irányitott U21-es időkben több, mint 80 fiatal magyar játékost inditottam nemzetközi pályafutására.
Az ausztráloknál rá kellett jönnöm, hogy igazán sikeres úgy lehetek(főleg egy kis csapattal), ha alkotok egy alapcsapatot és köré épitkezek.Ennek a szemlélet váltásnak és taktikáim figyelmesebb kidolgozásának köszönhetően sikerült kétszer is egymás után VB-re vinnem a kis kengurukat, ami mondhatjátok, hogy nem nagy teljesitmény, de aki külföldön dolgozott, mint rohamkacsa is pl. a szlovénoknál, tudja, hogy nem könnyű éppen egy kiscsapattal selejtezőkben sikert elérni, különösen az U21-nél, ahol gyorsan váltani kell újabb generációra.
Azért a magyaroknál edződő ausztrálok kaptak némi "segitséget" tőlem, de ki is érdemelték:örömömre szolgált hogy többen is jól kiedzegettetek fiatal ausztrál játékosokat, ezzel segitve a munkámat.
Legutolsó VB-men harmadik lett a kenguruk csapata a csoportban, Kubát sikerült legyőznünk.
Majd kétszer végeztünk 3-ikként a selejtezőkben és egyszer negyedikként.
Múltkori megválasztásomkor megigértem, hogy teljesen magyar játékosokból álló klubcsapatot csinálok, most ez megvalósult:alig 22 éves teljesen magyar játékosokból álló klubcsapatom van, akik azonos játékerővel biró csapatok ellen hoznak már annyi átlag értékelést, mint a középszerű U21-es válogatottak, páran tagjai voltak a kisválogatottnak és idővel remélem beérnek páran a felnőttbe is.
A Bozsik ligában résztvevő csapatok tudják, mire vagyok képes egy kb.hatodrangú U22-es magyar válogatottal, amely szinten áll kb. a klubcsapatom.
A bajnokságban a legalsó osztályig estünk, miután fiatalitottam, de alig egy szezont töltöttünk ott és a negyedik élvonalba jutottunk föl, hetedikként az országos listán.Jövő szezonokban a bent maradás, erősödés és a harmadosztályba való följutás lesz a cél, meg persze az, hogy egyre több román klubot verjenek el az én kis magyarjaim :D
Most nem áll szándékomban 9 oldalon kampányolni, érettebb felhasználó lettem már annál.Ha nem nyerek itt, nem dőlök azért kardba, csak választási alternativát szerettem volna nyújtani azoknak, akik még nem döntöttek a következő U21-es kapitány kilétéről.
Szándékomban áll, ha megnyerném a választást, bebizonyitani, hogy a VB-ken többre vagyok már képes, mint a múltban, nem állunk meg többé a csoportkörben és éremközelben marad a kis magyar válogatott.
Amikor a múltkor elköszöntem(nem indultam újra), azt reméltem, jó kezekbe kerül a kis csapat:nos, a legjobb kezekbe került, rohamkacsát túlszárnyalni nem lesz könnyű senkinek.
Most is azt remélem, hogy jól döntötök:egy tapasztalt U21-es irányitóra van szüksége Magyarországnak.
Nem én vagyok az egyetlen ilyen jelölt, de nem rossz, ha van választási lehetőség.
Kérdése ha van valakinek, irja meg(de ez úttal a személyeskedő kérdésekre nem válaszolok).
Jó választást kivánok és sok sikert az U21-nek, bárkit jelöl ki élére a közösség!
2017-04-22 03:11:30
sok sikert :)
2017-04-23 08:34:55

Röviden annyit, hogy ez a csoport kb.ebben a rangsorban kell befejeződjön, persze nem 0 ponttal, de a reális erőviszonyokat tekintve azt gondolom, ez lesz a végső sorrend is.
Uruguay nem a legerősebb második kalapos, de az utóbbi szezonokban eléggé jól szerepeltek, két VB-vel ezelőtt játszodtak is a magyar U21-el, sőt akkor (a magyar piros lapnak is köszönhetően) győztek is, igy őket tartom a legerősebb ellenfélnek.
Hollandia már nem a régi, sokat esett ezen ország játékereje a kicsiknél, de még most is nevelnek ki elég skilles fiatalokat, igy még ellenük sem árt odafigyelni.A többi mind olyan ellenfél, akikkel még a kenguruim is simán nyernének, Magyarországnak nem szabad egyikük sem különösebb gondot okozzon.
Első hely és kijutás kötelező célom e csoportban.
Az első meccsünk épp Uruguay ellen lesz, én nagyon szeretnék úgy kezdeni(ha lesz rá lehetőségem), hogy egy sima győzelemmel induljunk ellenük(akárcsak a múltban Hollandia ellen azzal a 4-0-al, ami nagyon sokat segitett), tehát ez lesz az első feladatom a csapatnál, ha én nyernék:pár nap alatt maximálisan ráhangolódni az első meccsre.
De gyakorlatilag egy egygólos győzelem is segit, hisz első sorban a pontok számitanak.
A barátságosokat többnyire U20-ban képzelem el, mert a tervem az, hogy nemcsak selejtezőt nyerjen a kis magyar csapat, de érem közelben maradjunk a VB-n is.
De addig még van egy választás is, egyelőre a selejtezőket akarom hozni és készitgetni a jövő szezon csapatát.
És jelenleg még addig is van egy választás...jó, hogy minden jelölttel első kell legyen a kiscsapat.
Remélem, az lesz.
2017-05-01 02:51:49
Idén nem voltam eléggé meggyőző :D
Egy szavazaton múlott.Köszönöm azoknak akik rám szavaztak.
Mint "loser" gratulálok pabloaimarnak és sikeres selejtező sorozatot kivánok neki!
2017-05-01 14:01:18
gratulálok,nem gondoltam volna,hogy ennyire szoros lesz
2017-05-01 17:35:06
Hej, ha én is szavazhattam volna magamra :D
Nem baj, igy tiéd a felelősség.
  • 1