Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Spor Haberleri

2011-06-02 15:03:58
sımdı satın almak ıcın para verıyoruz daha sonra yabancıları gondermek ıcın verecegız paraları.. bence once su yabancıları bı gondersınler sonra adam almak ıcın harcasalar parayı
2011-06-02 15:38:52
Tsubasa → kralcarsı
Dinamo kiev avrupada 16 maç oynamış
Shantar 8 veya 10 maç

Sonuçta avrupada ne dakar maç oynarsan o kadar puan alma durumun oluyor.

dalgamı geçiyorsun hocam?Şampiyonlar ligi nerede avrupa ligi nerede.ikisinde eşit puan verildiğinimi sanıyorsun?
2011-06-02 15:39:20
aLonedark → kralcarsı
Bu liste dünyada sadece Türkiye'de haber oluyor =))

+999999
2011-06-02 15:49:09
Herhalde aynı puan verilmez.
Shaktar 4 maç galipgelse x2 den 8 paun diyelim
kiev 16 maçın 10 tanesini kazansa x1 puandan 10 puan eder.

Böyle durumları da düşünmen lazım hocam.
uefa kupasının ilk tutu bile puan veriyon tonla. Bi de averaj yaparsan o takımlara dahada puan alıyorsun. Avrupada kazandığın her puan da seni topbalarda üstt tura taşır.
Şampiyonlar ligine direk katılacağına 2 eleme oyna katıl daha avantajlı olursun sonraki turlarda. tabiki ilk 2 torbada değilsen yap bunu:))
2011-06-02 16:01:11
Ve Umut Bulut resmen gitti!
02.06.2011 14:52:31 Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Umut Bulut'un transferini resmen açıkladı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, golcü oyuncu Umut Bulut'u Fransa Ligi ekiplerinden Toulouse'a sattıklarını söyledi.

A Milli Takımın Brüksel'de Belçika ile oynayacağı maç için bu kente gelen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, golcü oyuncuları Umut Bulut'u Fransa'nın Toulouse takımına transfer olduğunu açıkladı. Umut'un yeni sezonda Toulouse forması giyeceğini belirten Şener, transferin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.

Golcü futbolcu, sezon başında yönetimden izin almadan Toulouse ile görüştüğü için UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Liverpool ile oynanan rövanş maçının kadrosundan çıkarılmıştı.

Öte yandan Başkan Şener İspanya'da Zokora transferini tamamladıklarını hatırlatarak, Sevilla forması giyen diğer bir futbolcu Koffi Ndri Romaric transferinden de vazgeçtiklerin dile getirdi.
2011-06-02 16:04:37
shaktar ş.liginde 7 maç kazanmış ukrayna kupasında d.kievi yenerek kupayı kazanmış ve ukrayna şampiyonu olmuş
d.kiev 2 ş.ligi maçını kazanmış 6 uefa maçı kazanmış ukrayna kupasında shaktara yenilmiş ligde 2. olmuş
dinamo kiev bu sıralamada 8.yken shaktar nerde bilmiyorum.Böyle bir puanlamayada inanmak mümkün değil.
2011-06-02 16:15:24
kiev:
samp 2 galibiyet, 1 beraberlik
Uefa 6 galibiyet, 4 beraberlik

shaktar:
samp 7 galibiyet, beraberlik yok

Kendi ülkelerinde oynadıklarının etkisi çok az. Zaten birisi 1. , digeri 2. Kupadada final oynamışlar. fazla etki getirmez onlar.

Demekki aradaki 1 galibiyet + 5 beraberlik soğan cücüğü sayılmıyormuş:)) az farkla da olsa gacirtiyormmuş adamı ön tarafa:))
2011-06-02 16:26:57
uefa ile ş.ligi arasındaki puan farkı çoktur hocam ben bu sıralamaya inanmıyorum
2011-06-02 16:29:30
Hocam o zaman itiraz et. Bu ne biçim bir sıralama, beni mi kandırıyorsunuz. Sizleri mahkemeye veririm falan de:))
2011-06-02 16:37:05
Hocam bak senin için araştırdım:))

IFFHS Dünya kulüp sıralaması nasıl belirlenir?


Malum liste açıklandığı her ay "Bu liste nasıl oluşturuluyor?", "Mahalle takımlarıyla 3 maç yapıp nasıl listede yükselir bir takım?" gibi tartışmalar oluyor forumda. Sanırım bu sıralamanın nasıl oluştuğunu öğrenme vakti geldi de geçiyor.

IFFHS bu listeyi 1 Ocak 1991'den beri açıklamaya başladı. Listenin oluşturulma kriterleri ise şunlar:

* Her takımın son 1 sene içerisinde oynadığı tüm uluslararası kupa, yerel lig ve yerel kupa maçları dikkate alınır. Yani tüm resmi maçlar...
* Birden fazla yerel kupa düzenlenen ülkelerde (Örn. İngiltere) yalnızca Federasyon tarafından düzenlenen kupa (İngiltere için FA Cup) dikkate alınır.
* Her ülkede kupa statüsü farklı farklı işlediği için yerel kupada yalnızca çeyrek finalden itibaren puanlama dikkate alınır.
* Ligler zorluk derecesine göre gruplara ayrılmıştır. Puanlama sistemi o takımın ligine göre belirlenir. Level 1 ligde bir takıma galibiyeti için 4, beraberliği için 2 puan verilir. Level 2'de galibiyete 3, beraberliğe 1.5 puan verilir ve diğer level liglerde de alınan puan periyodik olarak düşer. Aynı puanlama play-off maçları içinde geçerlidir. Türkiye ligi şu an Level 2'de.
* Yerel kupalarda puanlama 2007 yılından itibaren 1:3 oranında belirlenir. Yani Level 1 ligde bir takım her kupa maçı galibiyeti için 12 puan, her beraberlik için ise 6 puan alır. Level 2'de ise puanlama 9 puana 4,5 puandır.
* Uluslararası turnuvalarada tüm takımlar, oynadıkları lige bakılmaksızın aynı puanları alırlar. Puanlama şu şekildedir:

Şampiyonlar ligi: Galibiyet: 14 puan, Beraberlik 7 puan
UEFA: Galibiyet 12 puan, Beraberlik: 6 puan
Copa Libertadores: G: 12 puan, B: 6 puan
Copa Sudamericana: 12 - 6 p
CAF: Champions League: 9 - 4.5 p
CAF Cup: 7 - 3.5 p
AFC: Champions League: 9 - 4.5 p
AFC Cup: 7 - 3.5 p
CONCACAF Champions League: 9 - 4.5 p


FIFA Club World Cup: 14 - 7 p (Final: 21 - 10,5 p)

* FIFA yada UEFA, CAF gibi resmi futbol orginazyonları tarafından düzenlenmeyen hiçbir turnuva dikkate alınmaz.

Yani IFFHS'nin gözünde UEFA kupasında mahalle takımı karşısında alınan bir galibiyet, 4 derbi galibiyeti kadar değerli...
2011-06-02 16:42:40
Yani avrupa kupalarında 98 e karşı 131 puan. Fark buradan gelmiş. Tabikide bu sıralamanın hiçbir faydası yok kimseye:))
2011-06-02 16:42:59
gereksiz işler bunlar :) hatırlıyorumda Galatasaray bir ara dünyada 1.ydi :)
2011-06-02 16:54:18
Asıl avrupadaki grup torbalarına göre olan sıralamada: son 5 yıla göre
......................puan
41. fb..............50.510
45. gs.............44.510
57. bjk............37.010
136. bursa......12.010
137. ts...........12.010

antep sıralamada yok. Son 5 yılda yatmış anlaşılan:))
2011-06-02 19:54:19
mynet sporu yazan adamda kuş kadar beyin varmı acaba?

Başlık : İnterli yıldız Cimbom a yakın

haberin devamı : Geçen sezon Inter'den West Ham United'a kiralık olarak verilen ve İngiliz kulübünde harikalar yaratan Nijeryalı forvetin, Galatasaray'a transferinin çok yakın olduğunun altı çizildi.

benim yorumum : ey bu haberi yazan dangalak ...takımı küme düşen ve 25 maçda 3 gol atıp 5 asist yapan adama harikalar yarattı diyorsan ben senin aklından şüphe ederim.Zorla dinden imandan çıkarıyorlar adamı ya...
2011-06-03 08:11:52
aynen yaa harıkalar yaratmış olsa zaten west ham düşmezdi :D
2011-06-03 11:50:51
havada yine transfer kokusu var :D o kokuyu son aldığımda ne olmuştu biliyonuz dimi :D


sadri reyiz bitir şu işi artık, milli maça kadar alalım şu haberi.