Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!
 Topic closed!!!

Subject: Gündem ile ilgili haberler ve yorumlar

2012-02-15 16:18:27
tabiki sadece 5 vakit namazla da dindarlık olmaz daha birsürü hususlar var. ben sadece ergun hocanın sözlerine hitaben yazdım.

@rex Ben zaten başbakanın bu sözlerini savunmuyorum.yani dindar bir nesil yetiştirilsin çok istediğimden yazmadım. ergun hocanın o yazdığı ölçütler için yazdım.
2012-02-15 16:19:29
hocam bence burda yanlış düşünüyorsun.cuma namazları veya bayram namazlarının boş kalmamasıyla dindarlık ölçülemez.beş vakit namaz kılınıyor mu? buna bakıcaksın önce.sen beş vakiti kılma istediğin kadar cuma namazına git bayram namazına git.böyle bişi olamaz.sadece cuma ve bayram namazlarına gidilmesiyle dindar nesil yetiştirilmesine karşı çıkman yanlış.



hocam en korktuğum şey yanlış anlaşılmaktır :))

öncelikle kimse kimsenin 5 vakit namazını bilemez ... kişiseldir, özeldir, mahremiyeti vardır ... Bu yüzden ölçülemez ... Yani "dindar nesil" yetiştirdikten sonra "5 vakit namaz kılan insan sayısı arttı" diyemezsin, çünkü bunu ölçemezsin, sayamazsın ...
"dindar nesil" yetiştirmek sadece işin bu bahsettiğimiz boyutlarında olacaksa, manen biz uçarız zaten :))
fakat bunu bir din adamı değilde bir siyasetçi söylüyorsa ("dindar nesil yetiştireceğiz" lafından bahsediyorum) bu işin birde ekonomik veya sosyal boyutu vardır demektir. Yani sen eğer "dindar nesil" yetiştirerek hırsızlığın, tacizin, tecavüzün, gaspın, alıkoymanın, dolandırıcılığın, hortumculuğun vs. önüne geçeceksen boş konuşmuyorsundur (bir siyasetçi olarak).
Bugün o lafı söyleyen Dini bir karakter olsa, senin beni yanlış anladığını düşündüğüm noktada çözümler ortaya çıkacaktır...
Ama başbakan söylüyorsa "ki bence söylememeliydi", ya sosyolojik çıkar bekliyordur, yada sosyolojik iyileştirme çabasındadır. Bence bu noktada da susmak lazım, çünkü konuşursak "tartışma" çıkar :)) herkesin bu iki noktada farklı düşünür ...
Her düşünceye saygım vardır, fakat kendi düşüncelerimde kısmen ortada :)
2012-02-15 16:22:31
peki:)demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım.
2012-02-15 16:25:30
Halk alışamadı, isimler değiştirildi
Ordu’nun Aybastı İlçesi’ndeki 'İstiklal', 'Hürriyet', 'Cumhuriyet', 'İnönü' caddelerinin adları, 'halk alışamadı' iddiasıyla Belediye Meclisi kararıyla değiştirildi.
Güncelleme:15 Şubat 2012 15:46
Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar, vatandaştan gelen talep doğrultusunda isimleri değiştirdiklerini söyledi. Eski Belediye Başkanı DSP’li Fehmi Küpçük ise, "Bunlar bizim toplumsal olarak en büyük değerlerimiz. Halktan kesinlikle böyle bir talep olduğunu düşünmüyorum. Bunlar ideolojik olarak alınan bir karardır" dedi.Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde 8’i AK Partili, 3’ü DSP’li 11 meclis üyesinin oy birliği ile alınan meclis kararıyla, 'halkın alışamadığı' gerekçesiyle 'İstiklal, Hürriyet, Cumhuriyet ve İnönü' caddelerinin adları değiştirildi. İstiklal Caddesi 'Hükümet', Hürriyet Caddesi 'Gölköy', Cumhuriyet Bulvarı ikiye bölünüp 'Fatsa' ve 'Reşadiye', İnönü Caddesi ise 'Lise Caddesi' oldu.

'VATANDAŞ ESKİ İSİMLERİ KULLANIYORDU'

Geçen 7 Şubat tarihinde yapılan toplantıyla alınan bu karar tepkileri de beraberinde getirdi. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, vatandaşlar ve sivil toplum temsilcilerinden gelen yoğun talep üzerine değişikliklerin yapıldığını savunarak şunları söyledi:

"Aybastı’nın gündeminde böyle birşey yok. Orada AK Partili’ler de var, DSP’liler de var. Oy birliğiyle aldık. Bir tek muhalif dahi çıkmadı. Bizim orada yaptığımız şu, bizden önce bu isimler değiştirilmişti. Biz o eski isimleri verdik. Yani herhangi siyasi içerikli şu veya bu değil. Başka bir niyetimiz yok. Herhangi bir ismi kaldırmak gibi düşüncemiz yok. Devletin kurumlarıyla da, Cumhuriyet’le de, hürriyetle de bir problemimiz yok. Bizden de daha çok bağlı adam göremiyorum. O yüzden herhangi bir sorunumuz yok. Vatandaştan böyle bir istek geldi genelde, 'eski isimler verilsin' diye. Vatandaş eski isimleri kullanıyordu. Cumhuriyet Bulvarı verilmiş ama, burası eskiden Fatsa Caddesi ve Reşadiye Caddesi’ydi. Vatandaş halen bu isimleri kullanıyordu. Gölköy Caddesi’ne farklı bir isim verilmiş ama vatandaş Gölköy Caddesi olarak biliyor."

'KARAR İDEOLOJİK'

1999- 2009 yılları arasında Aybastı Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve o dönem cadde ve sokaklara bu isimleri veren DSP’li Fehmi Küpçük ise isim değişikliğine tepki gösterdi. Küpçük, "Ben İstiklal, Hürriyet, Cumhuriyet ve İnönü isimlerini rastgele koymadım. Bunlar bizim toplumsal olarak en büyük değerlerimiz. Şimdi halktan kesinlikle böyle bir talep olduğunu düşünmüyorum. Bunlar ideolojik olarak alınan bir karardır" dedi.
----------------------------------------------------------------------------------------
bu haberi okuyunca aklıma gelen şey birilerinin hürriyet vb kelimelerden rahatsız olması değil... mesela ben blenoluk köyünde öğretmenim ama siirtte kimse belenoluk köyünü bilmiyor çünki heşet olarak biliyor. heşet eski isim değil köyün kürtçe ismi... hani ordudaki insanlar alışamadı diye isimler değişiyor ya doğudaki insanlarda türkçe isimlere alışamıyor bunlarda değişecekmi kürtçe isimleri ile acaba?
2012-02-15 16:26:31
Seçim meydanlarında veya parti mitinglerinde bağıra bağıra söylenen "cari açığımız azaldı", "enflasyonu düşürdük", "ekonomimiz iyiye gidiyor" gibi sözlere fazla inanma :)) bunu söyleyen kim olursa olsun, muhalefet-hükumet-bakan farketmez, İ-NAN-MAAAA !!!

hocam yukarıdaki metin sana birkaç mesaj önce yazdığım metindir...

şimdi;

Küresel ekonomik krizden çıkışta anahtar kelimenin “güven” olduğunu vurgulayan Babacan, “Mali sistemin temeli güvendir. Güven yoksa tüketiciler neden harcasın? Şirketler neden yatırım yapsın? Bankalar neden kredi versin?” diye sordu.

sevgili bakan diyor ki; "Bankalar neden kredi versin?" :)) acaba neden ? :) bu işten her koşulda karlı çıkan taraf olduğu için olabilir mi ?
vatandaş kredi kullanıyor, bunu da "ekonomi canlanıyor", "vatandaşın alım gücü var" olarak yorumluyorlar ... Bilmiyorlar ki (veya söylemek işlerine gelmiyor) vatandaş o krediyle başka borcunu ödüyor ...
Kendileri 10.000TL nin üzerinde maaş alıyor, benzin yok, vergi yok, ulaşım masrafı yok, yemek masrafı yok, konaklama masrafı yok ...
Samanlığa anne eşşeği atarsan yavrusunu unutur tabi :))
2012-02-15 16:27:32
Yok Kuzey Irak'a gidecek ona alışamayan :)
2012-02-15 17:13:18
Sen müslüman mısın ? Bunun cevabını verir misin ?

Sadece bunun cevabını ver. Bir diger girisimde görmek istiyorum. Baska hiç birsey yazmayın ama. SAdece sorumun cevabını yaz :)
(edited)
2012-02-15 17:29:30
Evet müslümanım ama bu Allah ile benim aramda. Ne seni ne de RTE'yi ilgilendirir.
Müslümanlığı sadece namaz kılmak, seçim meydanlarında arapça konuşmak olarak görüyor olabilirsin
sen. Ama herkes kimin soruları cevaplayamadığını gördü zaten.

AKP hakkında din ile alakalı olmayan 5-6 soru sormamı da müslüman olmamaya bağlaman, AKP'ye parti olarak değil, bir din olarak bağlandığının göstergesi.

Bu ülke bölünse bile, bunu CHP yaptı diyip kabullenmeyekceksiniz ama bunun diğer tarafı da var. Umarım o zaman inanırsınız gördüklerinize :)
2012-02-15 17:51:53
+1
2012-02-15 17:51:55
Message deleted

2012-02-15 17:54:20
Ben ekonominin iyi olduğunu,geçmişle kıyaslayarak kendi maaşımdan örnek vererek açıklamaya çalıştım, diyorsan ki "ben sadece cebime giren paraya bakarım", eyvallah, Allah daha çok versin ... dedin.
Ben ekonomiden memnun olduğumu,milli gelir artışıyla açıklasam mesela deseydim ki milli gelir 2.500 dolardan 10.000 dolara çıktı,emin olun 40 kişi cevap yazardı, benim cebime 10 bin dolar girmedi sen cebime gireni söyle diye,ben de hiç işi uzatmadan direk cebe gireni yazdım ama kimseye yaranamadım :)
Desem ki kamu borç stokunun gayri safi yurt içi hasılaya oranı % 90 lardan % 40 lara düştü,dolayısıyla devletin borçluluğu azaldı,şu anda maliyemiz oransal olarak İngiltere maliyesinden daha sağlam diye herkes burun kıvıracaktı:)
Evet özelleştirmelerin kamu borçlarını azaltmada mutlaka etkisi olmuştur.Yol,su,elektrik,baraj,köprü yapımına katkısı olmuştur ama biraz makul olalım,devlet fabrika yapmıyor,üretim yapmıyor,üretimi özel sektör yapıyor,milli gelir demek bir yıl içinde iğneden otomobile üretilen toplam değerin ülkede yaşayan kişi sayısına bölümü değil mi ? Nasıl olur da bu rakamları yok sayıp ekonomi batıyor diyebiliriz.
Uzun sözün kısası,ekonomi okumadım ama ekonomi özel ilgi alanım dahilindedir.Gözümün gördüğünü de inkar edersem Allah kör eder :)

2012-02-15 18:14:10
Kredi verdiginde tabiki en kârlı banka çıkar, bunu herkes biliyor ama ben eylül ayından bu yana kullandırdığım on krediden bariz sekizini taşınmaz alımı veya altın yatırımı için yaptım, kaldı ki bunlar nesnel belgelere dayanıyor
Devletin ve bbdk'in ortak politikası sonucu kredi faizleri veya kredinin masrafları aylık oranda beş aydır artırılıyor
Borcun borç ile kapanması söz konusu bile değil..
Kaldı ki ben hükümetten haz etmeyen ama ekonomi konusunda bazı politikaları destekleyen birtutum sergiliyorum
2012-02-15 18:15:47
Evet hocam baya bi çözmüşün sen GSMH olayını falan :)
Devlet fabrika yapmıyorsa bu devletin hatası değil midir ki zaten fabrikadan da bahsetmiyoruz biz.
Türk Telekom gibi, bor madenlerinin ihaleleri gibi şeylerden bahsediyoruz.
Türk Telekom devlet üretim yapmıyor diye 3 yıllık kazancı olan bir meblağaya mı satılmalıydı ?

Haklısın İngiltere'den daha zengin bir ülkeyiz ama niyeyse somut olan şeyler daha kötü durumda bizim ülkede. :) Ama olsun boşver onlarınki %40 değil. :)

Yol, su, elektrik yapımında Deprem sigortaları etkili olmuş merak etme sen :)
2012-02-15 18:18:55
Hocam sen altın yatırımı için yapmış olabilirsin, durumun iyidir. Ama herkes ihtiyaç kredisi olarak çekiyor bu parayı.
Bizi aynı banka hergün arıyor neredeyse, krediniz var. Yeni bir kredi açıp, eskisini kapamak ister misiniz diye. :)
2012-02-15 18:38:31
hocam biz eergun hocayla birbirimizi anlayarak konuşuyoruz diye düşünüyorum.Aynı fikirde olmasak bile karşılıklı olarak ne dediğimizi biliyoruz.Fakat sen bu işten hiç anlamıyorsun,yazdığın mesajlarda çok yavan kalıyor.Aynı fikirde olmasak bile anlamlı bişeyler yaz ki okumaya değer olsun.
2012-02-15 18:43:03
Cahilliğim için özür dilerim. :))
Bu ekonomiyi görmezden gelirsem Allah'ın kör etmesinden önce, RTE çarpar.
Hem ekonomiyi sevmezsem ateist dersiniz sonra bana :)
Paraya tapmadığım için heralde :))