Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!
 Topic closed!!!

Subject: Gündem ile ilgili haberler ve yorumlar

2022-02-11 11:02:11
eski padişahlarrın,din görevlilerin,dincilerin,siyasal islamcılrın mezarlarını zyaret edersin kimi yerleri mübarek niteler çaput bağlarsın,600 senedir hala şeytan taşlarsın sonra utanmadan gelir dedelerinin batırdığı ülkeyi kurtaran kalın kafan anlasın diye kitabı türkçeleştiren medeni dünyanın saygı duyduğu kurucunun heykellini put diye parçalamaya çalışırsın.Benim gözümde evrimini tamamlamamış insan olamamış burda da şebeksin arap yarımdasında da,dünyada da şebeksin, maymunsun.O kitabı kendi dilinde okusaydın anlasaydın putun ne olduğunu öğrenektin,dinin neyi hedeflediğini anlayacaktın, kaçırdın fırsatı.
2022-02-11 11:53:43
Hocam öncelikle hayırlı cumalar. Bakın bir konuda yanlış konuşuyorsunuz. İslam bir dindir siyasetle işi olmaz. Bu siyasal İslam lafınıda hangi şeytan çıkardıysa çok başarılı olmuş tam şeytan ürünü. Siyasal İslam diye birşey yoktur, bunu çıkaranların amacı zaten İslam dinini yıkmaktır. Size tavsiyem bu lafı kullanmamanız. Günümüz Türkiye sinde maalesef sözde müslüman çok. Açıp 1 sayfa Kur'an okumaz, İslam ın şartlarını bilmez kendi kafalarına göre dini şekillendirirler. Ben gerçek bir müslümansam Atatürk ü sevmek boynumun borcudur. Yok Atatürk içki içermiş içebilir bu onunla Allah arasındadır. Koskoca ülkeyi kurtarmak için ömrünü harcayan ve bir ülkeyi baştan yaratan birine hepimiz saygı ve sevgi duymalıyız. Ayrıca içki içmek müslüman olmaya engel değildir, dinimizce haramdır o kadar. İnsanlar her hacı hoca sandığına inanıyor işte müslümanın yapmaması gereken budur. Müslüman aklını kullanmak zorunda. Peygamber efendimiz kendi zamanında ahir zamanda insanların din üzerinden aldatılacağını söylemiş ve bizleri uyarmış. İnanmak ve inanmamak sizin elinizde. Ama inanan inanmayana, inanmayanda inanana saygı duymak zorundadır
2022-02-11 12:36:06
Ülkenin cumhurbaşkanı 10 yıl önce türban siyasal simge olarak takılabilir diyordu.
Siyasal olmayan islam diye bir kavram kalmadı açıkçası dünyada.
Bunu bu hale getirenler de okumayan, kendini geliştirmeyen orta doğu halkı.
2022-02-11 12:52:58
islamın siyasal olmadığı iyi yönetildiği insanların mutlu olduğu tek yer gösterebilirsen tabi ki dediklerini ciddiye alıcam.işaret ettiklerime taliban siyasal islamcıları dahil eğer islamın yaşadığı tüm coğrafyada kan şiddet nefret yalan dolan ,hala bu devirde insan satma varsa bence siz 10 dak. düşünüp öyle fikrinizi soyleyın derim bakın tek yer diyorum ülke bile demiyorum mesela fatih diyebilirsiniz aksaray diyebilirsin idlib diyebilirsin dilimiin döndüğünce anlatırım.Din kadın çocuk satma mı emreder midem bulandı.
2022-02-11 13:22:57
Dediklerin İslam ile ilgili değildir insanlar ile ilgilidir. İnsanlar İslam ı kullanıyorsa bunda İslâm dininin suçu yoktur insanların vardır. Kur'an da yazmayan şeyleri yapıp yazıyor diye gösteren insandır. İslamiyet dinine inanmayan kişi geliyor bazı siyasi karakterler böyle yaptı diye İslam a cephe alıyor. Örnek veriyorum
İkimiz dama oynuyoruz. Ben kalkıyorum piyonu 5 kare öteye götürüyorum. Sen diyorsun olmaz ben diyorum olur . Neden olmaz çünkü damayı icat eden kuralını yazmış. İslamiyet dinini kuranda Allah tır ve ondan başkası kuralları değiştiremez. Siz çıkıp kendini İslam lideri gibi gösteren kişinin lafını İslam böyle diyor diye alırsanız olmaz. Allah insan öldürmeyin, yalan söylemeyin, insanlara yardım edin, güzel yaşayın diyor. Allah kul hakkı yemeyin diyor. Allah hırsızlık yapmayın diyor. Allah birbirinize saygı duyun diyor. Sen çıkıp İslam'la yönetilen yer diyorsun ben de diyorum ki İslam la değil oralar insanla yönetiliyor. İslamiyet i parçalamak isteyen biri olsam tam da bunları yapardım. Müslüman gibi görünür arkadan türlü işler çevirirdim. Ben fazla uzatmak istemiyorum. Kur'an da açıkça şöyle diyor
Sizin dininiz size benim dinim banadır. Şüphesiz hepimiz sorguya çekileceğiz. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.
Karşımdaki isterse krem peynire tapsın onu aşağılamam, kendi tercihi. Tek dileğim umarım insanlar çok geç olmadan doğru yolu bulurlar.
Son söz kim neye inanırsa inansın önce insan olalım birbirimize saygı ve sevgi duyalım. Hayırlı günler.
2022-02-11 16:50:14
O zaman insanları müslüman yapmaya yönelik savaşlar, cihat anlayışı vs. yalan mı ?
2022-02-11 18:07:18
Allah durduk yere savaşın, cihad edin demiyor. Kâfirler sizin dininizi yapmanıza engelse, Allah yolunda hakkıyla cihad edin diyor.

Peygamber zamanında ki olayları bu zamana yaymayın. O zamanlar da bir kimse müslüman oldum dese direk işkence ölüm vardı. Orta Doğu da kendini müslüman ilan edip IŞİD gibi terör örgütlerinin yaptıkları cihad olamaz. Sen gidip pazar yerinde bomba patlatıyorsun 100 lerce masum ölüyor bu cihad mı?

Buyur bir kaç ayet


Sizinle savaşanlarla Allah yolunda siz de savaşın. Fakat Allah’ın koyduğu kuralları çiğneyerek haddi aşmayın. Çünkü Allah, haddi aşanları sevmez.


Harâm aylarda size saldıranlara siz de karşılık verin. Çünkü dokunulmazlıklar karşılıklıdır. Şu halde size kim saldırırsa, siz de ona aynı şekilde cevap verin. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah takvâ sahipleriyle beraberdir.


Allah gidin müslüman olmayan herkesi öldürün demiyor. Dikkat ederseniz önce karşısının saldırdığında sizde savaşın diyor.

Allah'ın bir çok güzel ismi vardır . O Rahman dır.
Hani Bismillahirrahmanirrahim var ya bak orada ki Rahmân ne demek
Anlamı ne demek biliyor musunuz?
Dünya da mü'min ve kâfir gözetmeksizin, mahlukatın hepsine merhamet gösteren.

Düşün buradan anla. Sadece müminlere değil kâfirlere de merhamet ediyor. Ama bu dünyada.

Kaldı Rahîm ismi o ne demek
Ahirette ise sadece ona inanan müminlere yardım edeceği.

Ben bir din adamı değilim, Allah'ın verdiği aklı kullanmaya çalışan bir insanım. Kendi adıma etrafıma bakıyorum koskoca evren nasıl oluştu acaba. Bir insan vücudu hayvan vücudu bunlar rastgele olabilecek şeyler mi? Düşünün kalp akciğer karaciğer pankreas bağırsak bunlar nasıl dizilmiş. Vücut kendini nasıl yeniliyor.
Bir yaratıcı olmadan bunların olması mümkün mü?
O yaratıcıyı görmeden inanmak bu kadar mı zor?
Hayat çok zor kabul ediyorum. Biz insanlar ekside başlıyoruz. Nefisimiz var, şeytan var aklımızı karıştırıyor. Zoru başarmak için çalışmalıyız. Sen Allah'a inan, iman et, istersen cihad olursa katılma, aklına kalbine uymayan konularda düşün. Allah hepimizin rabbi. İçki içenin de, fuhuş yapanında, mümin olanında. Sen ona inan, iman et iyi bir insan olarak yaşa.
Size diyeceğim en güzel söz bir gün biraz zamanınızı ayırın Kur'an okuyun gerçekten içinizde birşeyler kıpırdayacak. Türkçe meali okuyun. 70 yıllık insan ömründe ne filmler izledi ne kitaplar okudu ne tv izledi. Sadece en azından 1 saat ayırın bir bakara suresinin mealini okuyun.
Son sözüm Allah yardımcınız olsun.
2022-02-11 18:28:26
NİSA SÜRESİ 88-89

Diyanet İşleri (Yeni) Meali : Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.
---------------------------------------
---------------------------------------

Düzenleme Nedeni : Ayet her şeyi çok güzel anlattığı için yorum benim tarafımdan gereksiz görülmüştür.
(edited)
2022-02-11 18:36:38
Hocam varlığını inkar etmiyorum asla ama evren nasıl oluştu gibi bir argüman ile savunmak da bana saçma geliyor.
Siyasal islam kavramı da zaten islamı siyasallaştıranlara yönelik bir cümle. Gerçek islamın bu yönde olduğunu iddia eden yok zaten.
2022-02-11 18:57:49
Benim size saygım sonsuz hocam. Benim ateist arkadaşım var. Hem de öyle normal bir arkadaş değil yediğimiz içtiğimiz bir. Tam 30 senedir arkadaşız . Bir müslümanın görevi inanmayanı uyarmaktır. Bu uyarı tamamen söz ile olmalı. Şiddet Allah ın istemediği bir şey. Biz, bizden önce gönderilen tüm peygamberlere ve rabbimizin kitaplarına inanarak onlar gibi inanmayanları inanmaya davet etmekle hükümlüyüz. Davet bizdendir gerisi onların bileceği.
Şöyle bir notta vereyim Allah a şükür hiç bir zaman akp denen partiye oy vermedim vermem de. Bizden olmayan terörist diyen bir parti bizden değildir. Neyse ki bunların gerçek yüzleri yavaş yavaş çıkıyor. Umarım bu seçimde kurtuluruz.
2022-02-11 19:03:15
şu gerçek islamı bende çok merak ediyorum taliban veya işid biz sahte müslümanız demiyor herkes kendini beğenıyor karsı tarafa o gerçek mümin diil diyor benım gibi fazla bilgisi olmayanların kafası karısıyor.araplar bizi beğenmiyor biz arapları beğenmeyız bir kaostur gidiyor.mesela kopek beslemek günahmıdır diilmidir.bırısı kopeğe allahın yarattığı cana şeytan diyor diğeri o candır diyor besliyor.
madem kıtap tek kafanız karışmıyormu.Belkıde reform yapıp günün şartlarına uydurmak gerekıyor neyse konuştukça işin içinden çıkılmaz hal alıyor herkese iyi akşamlar.
2022-02-11 19:08:07
Hocam ben inançsız biri değilim. Sadece böyle bir argüman ile savunmak garip geliyor. Yüzyıllar öncesinin kurallarını günümüze hiç bir şekilde uyarlayamayız.
Ne bankacılık vardı, ne iletişim vardı, ne küreselleşme vardı. İnsanların hayatları boyunca max. 50 km'lik bir çapta yaşadığı dünyanın kuralları bugün ile aynı olamaz.

Bugün D.İ. Başkanı, kripto paralar şimdilik caiz değil demiş. Caiz olması için ne gerekiyor, devletin vergi alması mı ?
Veya o yıllarda enflasyon mu vardı da faiz haram mesela ?
2022-02-11 19:12:49
Kitapta kafamızı karıştıracak söz yok. Hangi akla hizmet Allah'ın yarattığı bir canlıya şeytan demek. Kitapta hayvanlar şeytandır falan bir söz yok. Hayvanlar için söylenen
Allah insanlar için kimisinin etinden kimisinin sütünden kimisinin ise binek olarak bir çok hayvan yarattı.
Belki bir gün Kur'an okursanız öğrenirsiniz.
Zira peygamber efendimizin nasıl bir hayvan sevgisi olduğu birçok kaynakta geçmektedir. Hatta bir not olarak bir gün devesine sert davranan birini uyarmış hayvanların da insanlar üzerinde hakkı olduğunu belirtmiştir.
2022-02-11 19:12:53
Elektrikli ısıtıcı sapıyla cinayetin sanığına indirimli ceza ve tahliye

Bursa'da, ağabeyinin iş yerinde çalışan Erdal Akkuş'u (35) dövüp, elektrikli ısıtıcının demir sapını bacağına saplayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Fatih Ün (37) hakkında karar verildi. Son savunmasında "Keşke böyle bir şey olmasaydı" diyen Ün, tahrik ve takdir indirimleriyle 6 yıl 3 ay hapis cezası alırken, tahliye kararı verildi.

ÖNCE İNDİRİMLİ CEZA SONRA TAHLİYE

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Fatih Ün’e, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan verdiği 16 yıl hapis cezasını, tahrik ve takdir indirimleriyle 6 yıl 3 aya düşürdü. Heyet ayrıca sanığın tahliyesine karar verdi. DHA


İnanamıyorum bir suçlu 16 yıldan 6 yıla indiriliyor iyi halden cezası..... Ve sonrada 6 yıl demek ki sınır salıveriliyor.

Adam öldüren dışarda ÇERKEZ ATASÖZÜ paylaşanın 8 yıl hapsi isteniyor.
2022-02-11 19:16:42
usta to usta
sunu not olarak yazmadan geçemıycem dunyadakı en iyi muslümanlar bana gore tr yede.ben israle ve filistine gittim filistinlıler arap diil ama camıyı kahve gibi kullanıyorlar kıtabı bırbırlerıne yerden atıyorlar tam bır soytarılar bızde kıtaba saygı vardır çoğumuz içindekini hiç okumamış olsak bile. bende kıtabı mutlaka okuyun diyenlerdenım eleştireceksenız bıle bılınçlı eleştırırsınız.Sanırım sağduyulu insanları tedirgin eden bizim de araplara benzememiz onlar gerçekten çağ dışı insalar inşallah benzemeyiz din metafizik bir olgudur kışının maneviyatıdır sığınacağı kalesidir bunu saldırgan hale getirmemek lazım sanırım konuşmacılar da bu yonde hassas olduklarını belırtiyorlar,sizlerden ricam bu konuları asla halledemeyız kapatmak en iyisidir bırbırımızı kırmamıza inanın hiç gerek yok.sağlıkla kalınız.
2022-02-11 19:18:12
Hocam ben eskiden diyanet e güvenirdim. Şimdi asla. Kripto para işinin tam olarak ne olduğu şu anda belirsiz. Ben kendi adıma sakınca görmüyorum. Çünkü dinen haram olması için birinin kazanırken diğerinin kaybetmesi gerek. Yani kumar gibi. Ama kripto para da sen bir coin aldın diye başkası kaybetmiyor.
Buna en uygun olaylar faiz ve kumar kesinlikle haramdır. Kripto kumar değil faizde değil gördüğüm kadarıyla.