Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Το όνειρο του Τσολιά

2016-09-18 12:28:34
4 σαιζόν προπονήθηκε σε εσένα και έβγαλες 1 εκατομμύριο. Πολύ καλά λεφτά, ίσως θα μπορούσαν να είναι και παραπάνω.
Έχω παρατηρήσει ότι εάν είναι το βασικό σκιλ ή η τεχνική στο 15 (ή στο 17), τότε η τιμή των νέων εκτινάσσεται.
2016-09-18 15:33:17
τον ξεπούλησα και χάθηκε.

Ο κρητικόπουλος είναι ήδη διεθνής κι επίσης είχε ένα από τα καλύτερα ταλέντα.
2016-09-18 18:48:46
Να σου πω την αλήθεια για τον Πολωνό και τον κάθε Πολωνο, το μόνο που κοιτάω είναι αν θα βγάλει τα λεφτά του.
Το αν θα κάνει καριέρα σε εθνική με νοιάζει μόνο για Έλληνες, Κύπριους και όπου αλλού υπάρχει ελληνική συμμετοχή (π.χ. Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία κ.ο.κ.)
2016-09-20 02:22:08
Μια διαφορετική οπτική για την προπόνηση:

Ένας δοκιμασμένα γρήγορος τρόπος για να δυναμώσει μια ομάδα αγωνιστικά και παράλληλα να βελτιωθούν τα οικονομικά της*

Τι να προπονήσω;
Τι να κάνω έναν γρήγορο τεχνίτη, ο οποίος κάνει και καλές πάσες,
εάν δεν ξέρει να αμύνεται (άμυνα),
εάν δεν ξέρει που να στείλει την μπάλα (οργάνωση),
και δεν ξέρει πού είναι το τέρμα (επίθεση)

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι τα βασικά, δηλαδή τέρμα, άμυνα, οργάνωση και επίθεση..
Σε ένα από αυτά είναι που πρέπει να είναι ιδιαίτερα γερός ο παίχτης, ώστε:
- να διακριθεί αγωνιστικά
- να γεμόσει σε ενδεχόμενη μεταγραφή του το ταμείο.

Τι θα πει "να είναι ιδιαίτερα γερός";
Θα πει να είναι τουλάχιστον μαγικός (15) ή έστω εκπληκτικός (13).

Οπότε, εάν θέλει να βελτιώσει κάποιος τα οικονομικά του, τότε δεν έχει παρά να εστιάσει στην προπόνηση νέων (16-20) και να τους ανεβάσει στο βασικό τους σκιλ ακόμα και από το 4 για τους 16χρονους, από το 6 για τους 17χρονους, από το 8 για τους 18χρονους, το 10 για τους 19χρονους, ή έστω από το 12 για τους 20χρονους στο 15 (ή στο 3, εάν είναι άθλια τα οικονομικά.

Πώς θα προπονήσω;
Αν προπονεί κανείς επίθεση, τότε ατομική προπόνηση παίρνουν μόνο αυτοί με την εντολή επίθεση. Όλοι οι άλλοι παίρνουν ελάχιστη (ομαδική) προπόνηση.
Σε αυτή την περίπτωση αξίζοι όλοι οι υπόλοιποι παιχτες να είναι άνω των 33 ετών.
Αυτό έχει 2 πλεονεκτήματα:
Το πρώτο είναι ότι είναι έμπειροι (παίρνουν τις σωστές αποφάσεις) και το άλλο είναι ότι μπορεί κανείς να τους αγοράσει πολύ πιο φτηνά από τα αν ήταν νεότεροι.

Μιας και μπορούμε να δώσουμε έως και σε 3 παίχτες σε κάθε αγώνα την εντολή τής επίθεσης, μπορούμε να ακολουθήσουμε το ακόλουθο προπονητικό μοντέλο: πρωτάθλημα: παίχτης Α 90 λεπτά, Β 90, Γ 30, Δ 30 και Ε 30. Φιλικό: παίχτες Γ, Δ και Ε από 90 λεπτά. Ετσι μπορούν σε μια ομάδα να παίρνουν την μέγιστη εβδομαδιαία ατομική προπόνηση (100 ΛΠ) στην επίθεση έως και 5 παίχτες.

Παρόμοια και με την οργάνωση: Εκεί μπορούμε να φροντίσουμε να παίρνουν προπόνηση 8 παίχτες**, μιας και σε κάθε αγώνα μπορούν έως και 5 παίχτες να έχουν εντολή οργάνωσης.
Παρόμοια και στην άμυνα, όπως στην οργάνωση.
Στηο τέρμα είναι 1 η θέση. Αυτός που θα παίζει στο πρωτάθλημα θα παίρνει 90 ΛΠ ατομικής προπόνησης (το μέγιστο θα ήταν 100 ΛΠ), ενώ αυτός που θα παίζει τις Τετάρτες θα αρκείται σε 75 ΛΠ.

(Ειδικά η προπόνηση τερματοφυλάκων, εάν ξεκινούν από την ηλικία των 16 ή 17 και πουληθούν όταν φτάσουν στο 15 ή στο 17 είναι ένα πολύ επικερδές και ασφαλές εγχείρημα.)


Ποιους παίχτες να επιλέξει κανείς για προπόνηση;
Εδώ υπάρχουν 2 κριτήρια.
1. Ηλικία. Μιάς και για κάθε έτος που μεγαλώνουν οι παίχτες χρειάζονται 10% επιπλέον προπόνηση, το καλύτερο είναι να επικεντρωθούμε σε όσο πιο μικρές ηλικίες γίνεται.
2. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι οι προπονήσιμοί μας παίχτες να είναι τουλάχιστον σε ένα από τα χαρακτηριστικά τής ταχύτητας και τής τεχνικής τουλάχιστον πολύ καλοί (9) και στο άλλο να είναι τουλάχιστον αδύναμοι (4).

Παράδειγμα:
Ξεκινάμε προπόνηση επίθεσης σε έναν παίχτη Α, ο οποίος είναι 18 έχει ταχύτητα 7, τεχνική 6 και επίθεση 6.
Στα 20 του θα έχει ταχύτητα 8, τεχνική 7 και επίθεση 15.
Ξεκινάμε προπόνηση επίθεσης και σε έναν παίχτη Β, ο οποίος είναι 18 έχει ταχύτητα 4, τεχνική 9 και επίθεση 6.
Στα 20 του θα έχει ταχύτητα 5, τεχνική 10 και επίθεση 15.
Ο Β θα πουληθεί πολύ καλύτερα από τον Α.
Συμπέρασμα:
Όταν επιλέγουμε παίχτες για προπόνηση κοιτάμε:
α) να έχουν σε ένα από ταχύτητα ή τεχνική 9.
β) να έχουν μικρή ηλικία

Το αρχικό επίπεδο τού προπονούμενου βασικού χαρακτηριστικού (επίθεση στο παράδειγμα) δεν χρειάζεται να μας απασχολεί, καθότι με την ατομική προπόνηση ανεβαίνει πολύ γρήγορα. Το σημαντικό εδώ είναι ο πρώτος προπονητής να έχει 16 σε αυτό το σκιλ (επίθεση στο παράδειγμά μας) και να πλαισιώνεται από τρεις βοηθούς.

_________________________________________
*= Το μοντέλο αυτό απευθύνεται σε μάνατζερ, οι οποίοι δεν έχουν φτιάξει ακόμα τα οικονομικά τους.

**= προπονητικό μοντέλο:
πρωτάθλημα: παίχτης Α 90 λεπτά, Β 90, Γ 90, Δ 45, Ε 45, ΣΤ 30, Ζ 30 και Η 30.
Φιλικό: παίχτες Δ, Ε, ΣΤ, Ζ και Η από 90 λεπτά
2016-09-20 14:12:03
Ωραιος τσολια!
2016-09-20 14:53:23
Μου εχεις δωσει εδω και καιρο το μοντελο προπονησης για την επιθεση και λειτουργει αψογα Κωσταντινε
2016-09-20 17:05:58
θεωρω πιο συμφερων να προπονει καποιος 6 επιθετικους, 10 μεσους και αμυντικους κλπ κι ας περνουν το 90% της προπονησης, παρά 5 επιθετικους ή 8 μεσους που 3 απο αυτους 8α περνουν το 100%.
Και αθροιστικα να το δουμε κερδιζεις 30% μοιρασμενο σε 3 παικτες και χανεις 90% που θα ειχες αν ειχες εναν 6ο παικτη...

στους μεσους ακομη καλυτερα αν προπονεις δεκα ατομα κ.ο.κ.
2016-09-20 17:29:45
εξαρτάται. Το μέγιστο σε αριθμό ΠΧ 10 αμυντικούς, θα το πρότεινα μόνο για ομάδες Δ και χαμηλά στην Γ που βγαίνουν νωρίς από το κύπελλο.

το 100% το δίνεις σε 7 παίκτες αν θυμάμαι καλά και σε 8 αν έχεις 1 διεθνή. Αξίζει αγωνιστικά και οικονομικά. Το εφαρμόζω πάνω από 6-7 σεζον. Τώρα έμεινα με 5 προπονήσιμους, λόγω αλλαγής στόχων. Πάλι βγαίνει οικονομικά.

Είδα παίκτες να φεύγουν και να γίνονται μποτ οι ομάδες τους ή απλά να καίονται με 90λ φιλικά (μηδεν εμπειρία και περιπου 75% προπόνηση).

Αν μιλάμε για προπόνηση, σίγουρα το βέλτιστο για μια καλή ομάδα είναι να έχει λιγότερους από 10 αμυν. ή μεσους. Υπάρχουν πολλές επιλογές και στρατηγικές, ανάλογα τις προτεραιότητες.

Μην υποτιμάτε την εμπειρία (αγνοούσα την ύπαρξη και σημασία της μέχρι πριν 2 χρόνια).
Τα χρήματα που χανονται όταν πέφτεις κατηγορίες μπορεί να μην έρθουν με 2 πωλήσεις επιπλέον.

Τα λεφτά στην Β είναι τρελά, σε σχέση με Γ, αρκει να εχεις γηπεδο. Πιστεύω κάθε ομαδα χρειάζεται προσωπικό πλάνο. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο Τσολιάς κι ο Οσασουνίστας για την Δ και γ. Οι νεότεροι πάντα χρειάζονται βοήθεια. Μπας κι ανέβουνε λίγο τα κλαμπ μας γιατι πολλά μποτ βλέπω στην Γ, μείναμε λίγοι, και λιγοστεύουμε.
2016-09-20 20:35:13
το 100% το δίνεις σε 7 παίκτες αν θυμάμαι καλά και σε 8 αν έχεις 1 διεθνή. Αξίζει αγωνιστικά και οικονομικά. Το εφαρμόζω πάνω από 6-7 σεζον. Τώρα έμεινα με 5 προπονήσιμους, λόγω αλλαγής στόχων. Πάλι βγαίνει οικονομικά.

το οτι βγαινει κερδος και ετσι ή οτι βγαινει οικονομικα δε σημαινει πως ειναι καλυτερο απο το να προπονεις παραπανω ατομα και 3 ατομα να περνουν 10% λιγοτερη προπονηση...

Αν πουλησεις στα 21 τους π.χ. 10 μεσους που προπονουσες απο τα 18 (5 Κυ και 5 Τε) θα βγαλεις περισσοτερα χρηματα απο το να πουλησεις 8 αφου το ελιαχιστα περισσοτερα σκιλ που θα δινει το εξτρα 10% σε 3 ατομα δε δινουν μεγαλυτερη αξια απο δυο ολοκληρους παικτες.
Αντε να σου δωσει παραπανω στην πωληση, ενα εκατομμυριο για τον καθε παικτη απο τους 3 που θα εχουν 10% περισσοτερη προπονηση, ενω οι 2 περισσοτεροι παικτες αποκλειεται να πωληθουν λιγοτερο απο 3 εκ. ο καθενας...


θα το πρότεινα μόνο για ομάδες Δ και χαμηλά στην Γ που βγαίνουν νωρίς από το κύπελλο


Αντιθετως πιστευω πως μια ομαδα Δ εθνικης που εκ των πραγματων δε μπορει να βρει 10 ταλαντουχους μεσους μπορει να αφοσιωθει σε 2-3 καλα ταλεντα που θα μπορεσει να βρει και να τους δωσει εξτρα προπονησεις και κανοντας μια αρχη πουλοντας τους.
Οι ομαδες απο Β και πανω (που προχωρουν και στο κυπελο πραπανω) δεν υπαρχει δικιολογια να μη γεμιζουν το ροστερ στο μαξιμουμ στη θεση που προπονουν και τα κερδη θα ειναι σιγουρα και περισσοτερα απο το να προπονησουν λιγοτερους παικτες...


Ειναι καλες αυτες οι κουβεντες, βγαινουν συμπερασματα, δεν υπαρχει ενας τροπος καλυτερευσης της ομαδας υπαρχουν πολλοι.
Ο Τσολιας κανει χρησιμη δουλεια και καλες αναλυσεις γιατι οι μανατζαραιοι καταλαβαινουν τη λογικη του παιχνιδιου, απλως καποια πλανα που παραουσιαζονται ως ιδανικα, δεν ειναι (εκτος ειπαμε απο παικτες χαμηλων κατηγοριων που μπορουν να ριξουν τα βαρος σε λιγους παικτες γιατι ειναι δυσκολο να βρει καλα ταλεντα σε ολες τις προπονισημες θεσεις)...


2016-09-20 21:21:32
εγώ μπερδεύτηκα με την οπτική σου.

Το 10% λιγότερο που θα πάρουν 3 παίκτες αν έχεις 10 σύνολο προπονήσιμους εγώ δεν το βρίσκω. Εφόσον 5 παίκτες θα παίζουν στο φιλικό αυτοί οι 5 θα πάρουν 25% ή 20% ας πούμε λιγότερο από το άριστο και οι 5 βασικοί της Κυ θα πάρουν το 10% λιγότερο που λες.

Το άλλο όμως με μπερδεύει περισσότερο. Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν σπάνια θα βάλουν 17χρονους στο κύπελλο από την 2η φάση και μετά. Εσύ έχω δει ότι βαζεις και πιο μετά άπειρους και μάλιστα με επιτυχία αλλά άλλοι δεν θα ρισκάρουν ή αν το κάνουν θα αποκλειστούν αργά ή γρήγορα.

Στην δική μου περίπτωση λειτούργησε το να ξεκινήσω με 10 αμυντικούς και να κρατάω 3-4 και να πουλάω για να επιβιώνω και από την αρχή. Κατάλαβα όμως, αργότερα, ότι έκανα κακό που έβγαινα από το κύπελλο στην 2η φάση (χαμηλό ράνκιν σημαίνει μεγάλος αντίπαλος από νωρίς)/ Επίσης με το να πέσεις από την Γ στην Δ σχεδόν το παρατάς (ειδικά αν έχεις μαγικούς και πάνω).

Όταν καταλάβαινα καλύτερα τι έκανα, έμεινα με 8 και λιγότερους.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να το ευχαριστηθείς το παιχνίδι. Υπάρχουν όμως στάδια από τα οποία περάσανε οι περισσότεροι χρήστες, όσοι ήταν ικανοί και τυχεροί και δεν κάνανε πισωγυρίσματα (οικονομικά, αγωνιστικά) φτάσανε πιο γρήγορα στον στόχο τους όποιος κι αν ήταν.
2016-09-20 22:41:06
+1
2016-09-21 00:37:06
Ο τίτλος από αυτό που έγραψα ήταν:

"Μια διαφορετική οπτική για την προπόνηση:

Ένας δοκιμασμένα γρήγορος τρόπος για να δυναμώσει μια ομάδα αγωνιστικά και παράλληλα να βελτιωθούν τα οικονομικά της
"

Το είχα κάνει και bold για να ξεχωρίζει.

Σίγουρα υπάρχουν κιάλλοι τρόποι, όπως π.χ. οι επικερδείς μεταγραφές.
Σίγουρα όμως ισχύουν και στο έπακρο αυτά που γράφω για 7 παίχτες αντί για 10 (είναι πολύ μεγαλύτερο το κέρδος - και οικονομικό και για την εθνική- αν φτάσουν 7 παίχτες να γίνουν μαγικοί στα 20 τους, απ' ότι 10 παίχτες στα 22 τους)

Ας το κάνω και πιο συγκεκριμένο:

-Το έχω δοκιμάσει σε 6 ομάδες (με την δική μου 7) και έχει πετύχει σε όλες. Αυτό παρουσίασα με αφορμή την πρωτοβολία τού osasunistas.

-Εξάλλου τα έχουμε "ξανασυζητήσει" αυτά και στο παρελθόν εδώ (δες προηγούμενες σελίδες) και έχω παρουσιάσει το θέμα όσο πιο αναλυτικά μπορεσα στην σελίδα SokkerAdvanced και πιο συγκεκριμένα και με παραδείγματα στο "3.3. Είδη προπόνησης"

2016-10-04 16:39:40
http://sokker.org/player/PID/34274802

O Μαγιάρος σώθηκε. Κάνανε τα κουμάντα τους οι Πολωνο-Ούγγροι και βγήκε σφυρί.

Θα δω μηπως ξαναέρθει προς τα εδώ αύριο.

Το ταλέντο του επιμένω είναι το καλύτερο που έχω δει στην ομάδα μου (μαζί με Τσαπέτη που χάθηκε απροπόνητος και Κρητικόπουλο που ίσως παίξει μεγάλη Εθνική)

2017-01-03 01:36:24
Καλή μας χρονιά και καλή μας σοκκερική χρονιά!

Νέο περιεχόμενο πρόσθεσα σήμερα στο https://sites.google.com/site/sokkeradvanced/.

Αφορά τις εθνικές ομάδες και την βάση δεδομένων.
https://sites.google.com/site/sokkeradvanced/diaphora/8-1-ethnikes-omades
https://sites.google.com/site/sokkeradvanced/diaphora/8-2-base-dedomenon-ethnikon-omadon-ntdb

Αφορμή;
Η επικείμενη ανάληψη ηγεσίας τής σκωτσέζικης Κ21 από τον κύριο BoJack

2017-01-03 15:13:58
καταπληκτικη δουλεια Κωσταντινε!
Αντε να δουμε και εσενα σε καμοια εθνικη της προκοπης αρκετα εκανες την φιλιππινεζα των Φιλιππινων!
(edited)
2017-01-03 15:46:22
Χα χα! Αν την διαλύσω την ομάδα μου, για να αποκτήσω ελληνική, τότε θα μπω με το όνομα "Ο Φιλιππινέζος" και θα σε φωνάζω νονό! Νονέ, λαμπάδα! Νονέ παπούτσια! Ξηλώσου... :)))