Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: ישראל - צילה

  • 1
  • 2
2008-12-26 22:11:26
guy fink to All
צ'ילה
הרפובליקה של צ'ילה (בספרדית: La República de Chile) או צ'ילה (מקור השם מפרו - "ארץ השלג") היא מדינה בחוף הדרום מערבי של אמריקה הדרומית, בשטח האדמה שבין הרי האנדים והאוקיינוס השקט. אורכה כ-4,300 ק"מ ורוחבה נע בין 170 ק"מ ל-370 ק"מ. צ'ילה גובלת במדינות ארגנטינה במזרח, בוליביה בצפון מזרח ופרו בצפון.
כמה דברים שלא ידעתם על צ'ילה:
זאת אחת המדינות הארוכות בעולם – כ-4,300 ק"מ.
רוב אוכלוסיית צ'ילה היא מסטיסים (בני תערובת אינדיאנים). בנוסף להם יש מעט אירופאים, בעיקר מגרמניה, וכ-300,000 ערבים, רובם פלשתינים נוצרים. כ-15,000 – יהודים.

צ'ילה בכדורגל
שחקנים צ'יליאנים רבים מוכרים בישראל, כמו מרסלו סלאס ואיבן זמוראנו, ואלה שהגיעו לשחק בישראל: רודריגו גולדברג, כריסטיאן אלברז ומילובאן מירוסביץ'.
ההישג הטוב ביותר של נבחרת צ'ילה בגביע העולם בכדורגל היה במונדיאל 1962, כשצ'ילה אירחה את הטורניר, וסיימה במקום השלישי. צ'ילה ניצחה את יוגוסלביה במשחק על המקום השלישי בתוצאה 1:0.

ב-3 בספטמבר 1989, במהלך מוקדמות מונדיאל 1990, שיחקה נבחרת צ'ילה נגד ברזיל, באצטדיון המרקנה במשחק מכריע, שבו הפסד של צ'ילה היה מחסל את סיכויה להעפיל לטורניר.
בדקה ה-67 של המשחק, בזמן שברזיל הובילה 1:0, נפל שוער נבחרת צ'ילה, רוברטו "קונדור" רוז'אס, לכר הדשא, לאחר שכביכול נפצע במצחו מזיקוק שנזרק לעברו מהקהל, שגרם לאזור רחבת השער להיות מלאה בעשן. אחרי שרוז'אס פונה מהמגרש, סירבו שחקני נבחרת צ'ילה ומאמנם לחזור להמשיך את המשחק, בטענה שלא בטוח לשחק בתנאים אלה. בסופו של דבר, לא חזור הקבוצות להמשיך את המשחק.

לאחר שצפו בוידאו של המשחק, הבחינו אנשי פיפ"א, שהזיקוק כלל לא נגע ברוז'אס, שלמעשה ביים פציעה, והעניקו על כך ניצחון טכני 2:0 לברזיל.
כעונש הורחקה צ'ילה מהטורניר, וממוקדמות מונדיאל 1994, ורוז'אס הורחק ממגרשי הכדורגל לעד (השוער קיבל חנינה בשנת 2001).

צ'ילה בסוקר
צ'ילה היא המדינה ה-42 בותיקותה בסוקר, מונה 913 משתמשים.
האלופה הנוכחית שלה היא דפורטיבו גרונו שדוהרת לאליפות גם העונה.
בגביע העולמי האחרון צ'ילה הגיעה לשלב הבתים בו סיימה אחרונה ללא נקודות.
זהו איננו הגביע העולמי הראשון שצ'ילה מצליחה לעלות אליו, אך היא מעולם לא הצליחה לעבור את שלב הבתים, עד כה, גם ללא ניצחון. הישג השיא היה ב2006 כשצ'ילה השיגה את הנקודה הבודדה שלה בגביע העולמי, מול קולומביה.
2008-12-27 10:54:51
מממממ :P
2008-12-27 11:32:26
שכחת ת'הרכב
LOL
2008-12-27 11:34:55
לא נראה לי המשחק הזה בכלל. לא שמים חמישה מגינים בשורה מול חלוצים כל כך מהירים אלא מדרגים אותה שיהיו כמה מחסומים בדרך. אברהם וגברין אפילו לא התלבשו למשחק ורצו עם המגפי חורף שהם באו איתם למשחק. ההגנה שלנו גם חילקה כדורים על ימין ושמאל לחלוצים של צ'ילה. רק ליברמן היה חיובי... כרגיל
:s
(edited)
2008-12-27 11:36:46
Israel Chile
lets have some f Tactics ¡Free Palestine

אני מכיר משחק אחר ששם הטקטיקה הזו היה מזכה את המאמן שלהם באחלה באן מהמשחק........
2008-12-27 11:42:58
אבל פה פוליטיקה זה כיף
2008-12-27 11:45:02
האדמינים יודעים כבר..עכשיו נראה מה יגידו
2008-12-27 11:46:55
מלשן
:P
2008-12-27 14:24:51
מה צ'ילה רוצה ?
אנחנו משחררים אותם לעולם הבא
2008-12-27 14:37:55
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח


טוב אתה חחחחחחחח
2008-12-27 14:50:49
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ואם אפשר כל אחד ואחד מהם אז מה טוב..
:-)
2008-12-27 16:29:06
=]
2008-12-27 18:20:05
חח גדול
2008-12-27 18:27:42
באותו משחק אחר הייתה קבוצה שקראו לה פלסטין בליגה הישראלית שציינה בעיר "ירושלים".
2008-12-27 18:33:56
ושם המשתמש היה
freedom fighter
אבל הוא לא כתב מעולם מעבר לכך שום ביטוי פוליטי
2008-12-28 09:09:25
אם הייתי יודע שזה יהיה שם הטקטיקה של היריב, אולי וסביר להניח שהייתי עולה אחרת ,
אבל עזבו את התפל ובואו נתרכז במשחק

הצילאני הפתיע וויתר לגמרי על האגפים במערך 4-2-2-2 במרכז המגרש, אנחנו עלינו בדומה למשחק נגד אוסטרליה, מלכודת נבדל על החצי, קשר אחורי מרכזי, שני קשרים באמצע ושני חלוצים.

שם המשחק היה החמצות,סקעת והשוער הצילאני בעזרת הקורות הצילו אין ספור מצבים ביחס של 1-1.5 לטובת הגוי, וכמו שנגמר 3-0 , יכל בקלות להגמר גם 6-1 או 3-2.


לצערי לא יכולתי לרשום את מטרות המשחק אמש מבחינתי, אבל המטרה היחידה היתה בדיקת מלכודת הנבדל , והתאמתה למשחק מול יריבות חזקות מאיתנו עם המנוע החדש.

ןארז זאת גם הסיבה מדוע שיחקו 5 בלמים בקו אחד כל כך גבוה.

לצילה חלוצי טריפל מגיקל ומעלה , לדוגמא החלוץ המחליף שלהם:

Omar Villaseńor, age 26
value: 9 440 996 ₪
wage: 87 600 ₪
divine form

formidable stamina tragic keeper
unearthly pace adequate defender
magical technique solid playmaker
excellent passing magical striker


במשך המשחק נפרצה ההגנה מספר פעמים (לפחות 10-11 פעמים), כאשר שחקני ההגנה שדלקו בעיקבותיו ניסו לתקל אותו מאחור בדך כלל הכדור עף קדימה והוא המשיך בדהירה לכיוון השער.
למרבה ההפתעה רק שער אחד הובקע מכל המצבים, לעומת שער אחד מהרמת קרן מתוך שלוש הרמות כל המשחק.
שחקני ההגנה שלנו לא עשו עברות מלבד אחת של זינגר מה שלדעתי אומר שאפשר לוותר על רמת הגנה תמורת מהירות, ואז לראות את סלחנות המנוע החדש.

מבחינה התקפית הגענו למספר הזדמנוייות מצוינות אולם הכי קרוב שהגענו היו שתי קורות, וגם כאן חשיבות הטכניקה יורדת יורדת שוב ועולה חשיבות ההבקעה והמהירות.

כמו כן עולה חשיבות ההגנה לכל השחקנים ובמיוחד לחלוצים, ומהעבר השני חשיבות הטכניקה לשחקני הגנה, וניתן היה לראות איך החלוצים שלהם חטפו לבלמים היום כדורים

כמו כן סקעת ספג בשלהי המחצית השניה צמד שערים מחלוצים טריים, הכושר שלו ושלי (ואני מעשן ושוקל 25 קילו יותר מידי) שווים :((((, ולדעתי במידה עד שלא יגיע לסוליד פלוס, הוא יאלץ לחלוק דקות ולהיות מוחלף.

בסופו של יום , טעינו, הפסדנו, אבל לפחות למדתי עוד כמה דברים על המנוע החדש :)
  • 1
  • 2