Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
2012-04-01 02:23:12
For at starte, skal du åbne menuen Registrering Registration på forsiden af Sokker. Efter at du har indtastet dine personlige data og e-mailadresse, bliver du nødt til at vente, indtil du får tildelt et hold. Vær venlig at benytte din korrekte e-mail adresse, da du skal bruge denne til at bekræfte din holdansøgning. Denne proces kan gøres mere simpel ved at bruge din eksisterende Facebook konto til registreringen, da de fleste data derved bliver udfyldt automatisk. Det eneste du skal gøre er, at skrive et hold navn og du er klar til at spille.
Du vil have mulighed for at logge på, så snart din registrering er modtaget (med mindre der ikke er nogle ledige hold i dit land). Du vil få tildelt et hold og have mulighed for at lave en opstilling, fastlægge træningen, se kampe og lære Sokker at kende. Indtil din registrering er endeligt godkendt vil du dog have begrænsede rettigheder og kan ikke gøre følgende:
-skrive eller stemme i et forum.
-skrive mails.
-købe plus medlemskab.
-sælge, købe eller gøre reklame for spillere.
-byde på trænere.
-stemme eller kandidere til landstrænerposten.
-placere et bet på en kamp i TV studiet eller skrive kommentarer.
-melde dig som ven af en anden bruger.

Det kan ske at dit lands ligaer er fyldt op, hvilket kan medføre længere ventetid. Vis venligst tålmodighed, da alle ligaer bliver udvidet når der er behov for det. Disse udvidelser finder som regel sted i perioden mellem to sæsoner.

Dit hold skal oprettes i dit hjemland, medmindre dette land ikke er til rådighed i Sokker. Hvis du bor i et andet land, end dit hjemland, og gerne vil oprette et hold i dit hjemland, skal du sende en e-mail til admins@sokker.org og forklare situationen.

[ i]Vær venlig at følge fair play reglerne i section 2. Hvis du f.eks. tror du deler IP adresse med en anden brugere, skal du sende en e-mail til en administrator på [ email]admins@sokker.org[/email][/i]

Prøve plus-medlemskab

Nyregistrerede brugere vil modtage 2 dages prøve plus-medlemskab straks efter de har modtaget deres hold og ydeligere 2 dage efter en måned. Som prøve medlem vil du ikke have mulighed for at lave forbund, venskabsligaer eller skrive artikler eller beskeder i gæstebøger.

Prøve medlemskab vil også blive givet til alle brugere den 25. december hvert år.

Konto management

Din Sokker konto kan blive slettet på grund af forskellige årsager:

- Dit holds pengebeholdning har i over 14 dage været under den fastsatte minimumsgrænse.
- Dit hold er blevet låst på grund af brud på fair-play eller forum reglerne. Se afsnit 2.
- Du har ikke logget ind i 50 dage (når landets kapacitet af ledige hold er ved at være brugt, kan en bruger, der er inaktiv i mere end 15 dage, og har et hold i de laveste rækker i specifikke lande fratages dennes hold. Hvis dette er tilfældet for dit land, vil Sokker-Administratoren oplyse dette i landets Sokker-forum). Vær opmærksom på at, hvis dit hold er blevet lukket på grund af inaktivitet, men at klubben stadigt eksisterer, skyldes det at det ikke er blevet overtaget af en ny bruger endnu. Du kan kontakte en administrator for at se om du kan få din klub tilbage.
- Kontoen kan blive slettet på dit eget ønske.

Hvis du har lyst til at registrere et nyt hold, kan du gøre dette én gang til. Du bliver dog nødt til at vente 50 dage, startende fra dit sidste login, før dette kan lade sig gøre.
Administratoren kan vælge at ignorere venteperioden på 50 dage, for brugere der har haft en konto i minimum 18 måneder.

Invitationer

Når du inviterer en ven til at prøve Sokker kan du bede vedkommende to notere dit Login ID i registreringsprocessen eller blot sende dem det nedenstådende link:

www.sokker.org/?buddy=your_login

Du vil modtage 30 dages gratis Plus medlemskab hver gang en bruger du har inviteret købe plus medlemskab for første gang! Hvis du allerede selv er plus-medlem vil dit medlemskab blive forlænget med 30 dage
2009-05-17 09:20:38
Når du spiller Sokker, skal du følge en række grundlæggende regler:

- Det er ikke tilladt at eje mere end ét hold. Hvis dette er tilfældet, vil alle dine hold blive slettet. Hvis du har samme IP adresse som en anden bruger (f.eks. to brugere der deler samme PC), så kontakt os venligst via email, på admins@sokker.org .

- Det er under ingen omstændigheder tilladt at sælge spillere til overpriser. Sker dette vil du blive smidt ud af spillet.
- Spillerhandler mellem managers med samme IP adresse er ikke tilladt.
- Det er ikke tilladt at sælge eller overdrage dit hold til en anden bruger.
- Din opførelse i fora, når du skriver i gæstebøger og når du sender post til andre brugere skal afspejle anstændighed og respekt for andre brugere, som beskrevet under Forum Regler.

Administratoren har følgende rettigheder:
- Administratoren kan blokere enhver brugers konto, såfremt vedkommende bryder fair-play reglerne
- Administratoren kan blokere enhver brugers konto eller påføre en bruger økonomiske sanktioner, såfremt vedkommende gentagne gange bryder Forum reglerne.
- Administratoren kan blokere enhver brugers konto eller påføre en bruger økonomiske sanktioner, såfremt vedkommende spammer eller bruger upassendevulgært sprog i sk-mails til andre brugere
- Administratoren kan trække en spiller tilbage fra transferlisten, hvis prisen bryder de frie markedsregler (hvis prisen er høj og mistænkelig)
- Administratoren kan udligne prisen på en spiller, der bliver solgt, hvis prisen bryder de frie markedsregler (hvis prisen er høj og mistænkelig) ved at idømme sælgeren en møde for overprisen
- Administratoren må ikke trække en spiller tilbage fra transfermarkedet, hverken på begæring af køberen eller sælgeren
- Administratoren giver ikke information til uvedkomne om nogen andre spillere (færdigheder, værdi osv.)

Delte forbindelser og computere
Det er aldeles forbudt for nogen brugere at have kontrol over mere end ét hold. Dette er én af de vigtigste regler i Sokker.


Med reistrering og tilladelse fra en administrator, kan der tillades brug af samme IP-adresse eller PC for flere hold (eksempelvis af søskende i samme husholdning, eller venner på kollegier).

For at registrere dit hold og modtage tilladelse til at dele en IP-adresse eller PC til spillet, skal du skrive en e-mail til admins@sokker.org med en beskrivelse af den konkrete situation for at retfærdiggøre din anmodning, og i samme moment inkludere ALLE holdnavne og brugere, der skal dele en PC eller en forbindelse. Denne e-mail skal sendes INDEN registrering. Hvis du glemmer denne betingelse, kan du straffes, hvis der er begrundet mistanke om at den samme bruger har kontrol over flere hold.

Deling af hold / Indlogning på andres spilkonti

Sokker-hold bør ideelt kontrolleres af én bruger, og må ikke deles med andre eller være genstand for indlogning af andre mennesker

- I ekstreme situationer, hvor en bruger ikke er i stand til at logge på dennes hold i en længere periode, og vedkommendes hold tydeligt har brug for vedligeholdelse (fx i flere månender på grund af aftjening af værnepligt, ved længerevarende hospiltalsindlæggelse eller andet lignende) kan en administrator kontaktes (admins@sokker.org) og denne kan så lave undtagelse fra ovennævnte regel i et specifikt tidsrum.
- I tilfælde af at der dispenseres fra reglen, er "sitteren" KUN i stand til at sætte hold, sætte holdordre, vælge taktik (baseret på de tidligere skabte taktikker af holdets retmæssige ejer), samt afvise og trække juniorer.
- "Sitteren" kan ikke købe eller sælge nogen spillere (undtagen optrukne juniorer), bruge den anden konto til at sende gæstebogsbeskedder, SK-mails eller gøre andet for på nogen måde at skade eller forfordele nogen hold.
- I tilfælde af at holdejeren også er landstræner, skal tilladelsen gøres offentlig, og sitteren kan kun sætte hold, således at det enkelte landshold kan spille kampe. Alternativt kan der holdes nyvalg, hvis det skønnes nødvendigt.
- Holdets retmæssige ejer skal ændre sit password, når denne genoptager kontrollen med holdet.
- Intet hold må sittes af en anden spiller, der er i samme division som det sittende hold.
2009-12-22 08:32:48
Din klub har, som en rigtig fodboldklub, sit eget stadion, spillere, trænere og assistenter samt en fodboldskole. At styre en fodboldklub koster penge, såsom lønninger, spillerhandler, stadionudvidelser og så videre. Din klub må ikke have for stort et underkud, ellers går den konkurs. I de følgende afsnit, kan du finde flere detaljer omkring styringen af din klub.

Konkurs

Hold, der er på vej mod at gå fallit (balancen på klubbens konto er under -500 000 $) er i stand til at logge på deres spilkonto i op til 72 timer efter sidste login.

Dette sker for at gøre den enkelte spiller i stand til at korrigere balancen på kontoen tilstrækkeligt - sælge spillere, fyre trænere, osv. Efter at de 72 timer er gået, kan vedkommende ikke logge på igen, før kontoen viser en balance, der er bedre end -500 000 $. Hvis balancen er bedre end dette, vil brugeren kunne logge på Sokker.org på normal vis. Men hvis kontoen efter 14 dage stadig er på under 500 000 $, vil holdet blive erklæret endegyldigt konkurs, og holdet vil blive fastlåst som en bot.

Navneforandring
Det er muligt at skifte navn på et hold, hvis det ønskes. Men bemærk, at det ikke er tilladt at bruge specielle karakterer såsom ©, " og -. Dette kan føre til bødestraffe i spillet.
2009-03-12 19:03:00
Dette afsnit indeholder information om dine spillere.


Grundlæggende færdigheder

Hver spiller har 8 forskellige færdigheder. 7 af disse færdigheder (Hurtighed, Aflevering, Spilfordeling, Tacklinger, Afslutninger, Teknik og Målmandsspil) er rangeret fra Tragisk til Guddommelig. Den sidste færdighed, Kondition, rangerer fra Tragisk til Formidabel. Jo højere niveau i hver enkel færdighed, des bedre vil spilleren spille på en given plads.


Hurtighed

Afgør hvor hurtig spilleren er. Det har inflydelse på hvor hurtigt spilleren løber efter bolden og hvor hurtigt han løber med bolden. Hurtigere spillere har en bedre chance for at løbe væk fra en modstander, samt en bedre chance for at indhente en modstander. Hurtigere målmænd er ligeledes mere effektive ude i feltet.

Pasninger

Denne færdighed afgører præcisionen af en spillers afleveringer (både skud og hovedstød). Præcisionen afgør både boldens fart og retningen af afleveringen. Denne færdighed har derfor indflydelse på, hvorvidt medspilleren modtager afleveringen eller ej.

Spilfordeling

Spillere med høj spilfordeling tager hurtigere beslutninger om hvem, de vil aflevere bolden til og spiller som regel til den bedst placerede medspiller. Hvis din spiller har lav spilfordeling, begynder han ofte at tøve med bolden, hvilket sænker hans hurtighed. Derved bliver han nemmere at tackle for en modstander.

Tacklinger

Ved højere tackle-evne, opnås bedre chancer for at en spiller tackler en modspiller og dermed vinder bolden. Samtidig kan en forsvarer med høj tackle-evne tackle bolden fra en modstander fra længere afstand. Denne færdighed er bedst for forsvarsspillere, men både midtbanespillere og angribere kan, takket være deres tacklinger, skabe muligheder ved eventuelt at vinde bolden på modstanderens banehalvdel. Forsvarsspillet hænger også sammen med en spillers teknik. Med højere teknik har en spiller bedre chancer for at afdrible sine modstandere.

Teknik

En stor del af situationerne under en kamp hænger sammen med spillernes tekniske færdigheder:
- Hvor godt en spiller tæmmer bolden; en spiller med meget lav teknik, kan måske ikke tæmme selv den nemmeste aflevering.
- Hvor hurtigt en spiller dribler; spillere med lav teknik mister meget af sin hurtighed når der dribles.
- Hvor godt spilleren kontroller bolden, hvis han bliver tacklet.
- Hvor ofte spilleren laver en dårlig førstegangs-aflevering.

Afslutninger

Afgør præcisionen og kraften af skud og hovedstød på mål. For eksempel sparker spillere med høj afslutningsevne sjældent langt over mål og deres afslutninger er svære at tage for målmanden. Denne færdighed er ikke kun brugbar for angribere, alle spillere der kommer til afslutninger igennem en kamp, vil drage fordel af høj afslutningsevne. Det er også afslutninger der afgør, om en spiller vellykket kan afdrible modstanderens målmand i en én mod én-situation.

Målmandsspil

Denne færdighed er kun brugbar for målmænd. Den afgør effektiviteten og kvaliteten af de redninger målmanden præsterer. Færdigheden har også indflydelse på, hvor ofte målmanden præsterer en redning eller tackler den fra modstanderens angribere. I én mod én-situationer er det målmandens færdighed i målmandsspil der afgør, om han redder bolden.

Kondition

Under en kamp bliver alle spillere trætte. Når dette sker spiller de dårligere, fordi de mister en del af deres færdigheder. Kun spilfordeling er uberørt af trætheden. Hvor mange færdigheder en spiller mister, afgøres af hvor meget spilleren har løbet og deltaget i spillet. Hvis en spiller deltager meget i spillet og generelt løber meget, bliver han hurtigere træt end andre spillere der ikke præsterer samme aktivitet. Over tid, vil spillere der aldrig træner kondition, gradvist blive dårligere i denne færdighed.

Andet

Form

Afgør hvorvidt spilleren til fulde kan udnytte sine færdigheder. Spillere med lav form spiller dårligere, end hvis de var i høj form.

Talent

Spillerens talent er skjult. Spillerens talent har stor indflydelse på effektiviteten af den træning han modtager. Spillerne i fodboldskolen er også under meget stor indflydelse af, hvor godt deres skjulte talent er.

Alder

Efter hver sæson bliver alle spillere ét år ældre. Yngre spillere forbedrer deres færdigheder hurtigere end ældre spillere. Når spillere nærmer sig de 30 år, begynder deres færdigheder gradvist at blive dårligere. Jo ældre spilleren er, jo hurtigere falder evnerne.

Værdi

En omtrent værdi af spilleren i forhold til hans aktuelle færdigheder. Denne værdi repræsenterer ikke hans værdi i forbindelse med et salg.

Løn

Lønnen kan ses i spillerens kontrakt. Bedre spillere får højere løn. Hver sæson bliver alle spilleres løn opdateret

Taktisk Disciplin

Taktisk disciplin afspejler, hvor præcist spilleren vil følge det taktiske oplæg under kampene.

Taktisk disciplin er inddelt i de to evner erfaring og teamwork, og gennemsnittet af disse to evner udgør det samlede niveau for spillerens taktiske disciplin.

Erfaring oparbejdes udelukkende ved at spille kampe: jo flere kampe spillet, jo mere erfaring. Mængden af erfaring, der opnås i løbet af en kamp, er både afhængig af kamptypen (der er forskellige niveauer for venskabs-, cup-/liga- og landskampe) og aktivitetsniveauet for den enkelte spiller under kampen (jo mere krævende løbemønstre, jo mere erfaring). Spillere på lave erfaringsniveauer stiger hurtigere end spillere på et høje erfaringsniveauer.

Teamwork afspejler hvor godt spillerens træner kan lære taktik fra sig, og hvor meget spilleren derigennem har lært i sin klub. Niveauet for teamwork skifter under træningen hver uge uafhængig af, hvilken evne der trænes. Ligesom ved almindelig træning er der en række faktorer, der spiller ind på, hvordan spillerens niveau i teamwork udvikler sig:
- Væksten afhænger primært af cheftrænerens generelle niveau. Det betyder, at teamwork kan falde, hvis du skifter til en træner med et lavere generelt niveau.
- Væksten afhænger af tiden på banen i ugens kampe ligesom de andre evner
- Assistenttrænere øger også teamwork, men deres indflydelse er mindre end på de andre evner
- Ældre spilleres teamwork stiger og falder langsommere (de er mindre 'omstillingsvillige')
- Efter hver handel, vil teamwork på den handlede spiller falde til det laveste niveau. Dette niveau stiger dog efter nogle uger til et mere normalt leje.

Teamwork og erfaring kan ses på spillersiden, når du holder musen over 'taktisk disciplin'.
2006-04-11 10:47:49
Hvor ville et hold være uden en træner? Ingen steder, siden ingen udvikling vil finde sted. Dine træner forbedrer spillernes evner gennem træningen og varetager træningen i fodboldskolen.

Træningsmæssige færdigheder

Hos hver træner er træningseffektiviteten af hver de 8 forskellige færdigheder rangeret individuelt. Disse værdier er udelukkende gældende for cheftræneren. Andre trænere i din klub benytter deres Generelle Niveau til at påvirke træningen med (se næste afsnit).

Generelt niveau

Trænerens generelle niveau afgøres af summen af hans individuelle færdigheder. En træners generelle niveau er særdeles vigtigt for assistenttræneren – jo højere niveau, jo mere hjælper han cheftræneren med træningen. Din fodboldskoletræners generelle niveau er også vigtigt for din fodboldskole og udviklingen af denne.

Løn

Generelt set, er en bedre træner også en dyrere træner. I starten vil du næppe have råd til en fantastisk træner, med mindre du ønsker at gå konkurs. En træners løn kan ikke forhandles – den forbliver den samme sålænge han har kontrakt med din klub.

Alder

Din træner er et menneske, på et eller andet tidspunkt vælger han måske at stoppe sin karriere. Bliv ikke overrasket, når din ældre træner giver dig sin opsigelse og trækker sig tilbage til Bermuda med sin pension.

Søgning efter trænere

Når du først starter i Sokker, har din klub allerede et vist antal trænere. Dette er ikke de bedste trænere der er til rådighed; de er i klubben fordi de havde kontakt med de tidligere klubejere. Der er dog en stor fordel; deres løn er lav. Du kan dog nemt fyre dem og lede efter nye trænere.

Rekruttering

Du kan søge efter en træner ved at bruge trænersøgnings formularen. Rekruttering af en ny træner koster penge. Jo mere præcist du definerer hans færdigheder, des dyrere bliver rekrutteringen. Du skal betale for rekrutteringen uanset om vælger du ansætter træneren eller ej.
En rekrutteret træner ankommer til din klub med nogenlunde de færdigheder som du har udvalgt. Hvis han opfylder dine forventninger, kan du vælge at acceptere ham og skrive kontrakt med ham. Det koster ikke noget at underskrive en kontrakt, men hvis kontrakten annulleres modtager træneren en uges løn. Hvis træneren derimod ikke opfylder dine forventninger, behøver du ikke at acceptere ham og du kan søge efter en ny. Fyringen af en træner uden kontrakt koster ikke noget.
Tip: Set alle færdigheder i søgnings formularen til det ønskede generelle niveau, når der søges efter assistent- og fodboldskoletrænere. (F.eks. sæt alle 8 til ’acceptabel’ når der søges efter en acceptabel træner.)

At fyre en træner

Som tidligere nævnt, er fyringen af en træner uden kontrakt gratis. At fyre en træner med kontrakt koster 1 uges løn.

Trænerens opgaver

Når du har ansat en træner, bliver han tilføjet til dit træningspersonale og kan findes under sektionen; ’Ingen opgaver’. Dette betyder, at din træner er ansat men at han ikke har fået tildelt en rolle. Rollen som cheftræner, assistenttræner eller træner for fodboldskolen, kan blive tildelt hvilken som helst af dine trænere. Du skal derfor vælge hvilke trænere du vil have til at udfylde de forskellige roller. Du kan hele tiden skifte roller uden beregning (f.eks. opgradere assistenttræneren til cheftræner etc.) Alle trænere der er på kontrakt i din klub modtager løn, også selvom de ikke er blevet tildelt en rolle!

Træner Transfermarked

De trænere der ikke er ansat af en klub er på denne liste. Du kan byde på trænerne sammen med andre managers, ved at tilbyde træneren et enkeltbeløb. Hvis din klub tilbyder træneren det største beløb når auktionen slutter, skriver træneren kontrakt med din klub
2012-02-06 22:06:23
For at fremme udviklingen af dit hold, skal dine spillere trænes ordentligt. Hver uge kan du vælge en færdighed der skal trænes under den individuelle træning. For de fleste træningstyper kræves det, at den enkelte spiller i løbet af ugen har spillet en bestemt position i en venskabs/cupkamp og/eller i en ligakamp.

En spiller, der har spillet den samme position (f.eks. som forsvarsspiller) to gange i løbet af ugen, trænes bedre end en spiller der kun har spillet i én kamp. Ligeså vil en spiller, der spillede en officiel kamp, modtage bedre træning end en spiller der kun spillede i en venskabskamp. Denne forskel på effektiviteten af træningen er lille. En spiller der kun spiller en venskabskamp, modtager kun en smule mindre træning end en spiller fra førsteholdet. Forskellen er endnu mindre for en spiller der spiller 2 kampe i stedet for bare en kamp.
BEMÆRK - Hvis en spiller har spillet to forskellige positioner i løbet af ugen, er det den sidste kamp han får træning for.

Hver spiller er i besiddelse af et talent. Dette talent er skjult for hans manager og trænere. En spiller med et stort talent får mere ud af træningen end spillere med mindre talent. En meget talentfuld spiller kan dermed forbedre sine færdigheder hurtigere end andre spillere. Med alderen falder muligheden for at forbedre en spiller, jo ældre en spiller bliver des længere skal han trænes før hans færdigheder forbedres. I tillæg til den individuelle træning, finder der også en generel træning sted. Alle spillere der har været i kamp i løbet af ugen, modtager generel træning. Effektiviteten af den generelle træning er meget mindre end den individuelle træning.

Kvaliteten af både individuel og generel træning afhænger mest af alt af cheftræneren. Det der har størst betydning for træningen er cheftrænerens individuelle færdigheder. Cheftrænerens generelle niveau har ikke indflydelse på træningen. Vælg derfor en træner, der har gode evner indenfor den færdighed du har valgt at træne dine spillere i. Bedøm selv, hvor vigtige cheftrænerens andre evner er for dig, og om din økonomi kan klare en dyrere og bedre cheftræner.

Assistenttrænere kan hjælpe cheftræneren med at forbedre hans træningseffektivitet. Det er assistenttrænerens generelle niveau, der er afgørende for hvor meget indflydelse han får på træningen. Pas på med at hyre for mange assistenter. Hvis du hyrer mere end 3, så vil der opstå problemer med diskussioner og andet bøvl, der gør at din træning bliver dårligere eller går helt tabt.

Træning af kondition

Denne færdighed er den hurtigeste til at blive forbedret. Hvis du vælger at træne kondition, bliver alle spillere på holdet trænet i dette, også selvom de ikke har spillet en kamp i løbet af ugen. Spillerene træner med den samme effektivitet selvom deres skjulte talent og deres alder er forskellige. Hvis konditionen ikke bliver holdt ved lige, kan den falde – selv for unge spillere. Det højeste niveau konditionen kan nå er formidabel.

Træning af hurtighed

Hurtighed trænes af alle spillere der i ugens løb har været i kamp, uanset hvilken position de har spillet på. Selvom dette ligner konditionstræningen, har både talent og alder indflydelse på hvor effektivt en spiller modtager hurtighedstræning.

Træning af afslutninger

Angribere(ATT) træner afslutninger mest effektivt, midtbanespillere(MID) træner det lidt langsommere. Forsvarsspillere(DEF) og målmanden(GK) modtager kun en smule af denne træning.

Træning af pasninger

Pasninger trænes mest effektivt af midtbanespillere(MID), de andre positioner trænes langsommere. Hvis du vil øge træningen af pasninger for andre positioner, kan du gøre dette, men det vil resultere i at midtbanespillerne modtager mindre træning.

Træning af spilfordeling

Træningen af spilfordeling foregår på samme måde som hvis der trænes pasninger. Den position der får mest ud af træningen er midtbanespillere(MID). Du kan øge træningen for andre positioner, men det vil resultere i at midtbanespillerene modtager mindre træning.

Træning af tacklinger

Du kan vælge hvilken kæde der skal trænes mest effektivt i at tackle bolden. Du kan vælge mellem ATT, MID og DEF. De andre kæder trænes langsommere.

Træning af teknik

Ligesom med træning af tacklinger, bliver teknik trænet mest intensivt af den kæde og de positioner som du vælger at træne.

Træning af målmænd

Kun målmænd(GK) der har spillet i løbet af ugen modtager målmandstræning.

Generelt
- træning afhænger af sammenlagt spilletid på banen i løbet af ugen
- Officielle kampe (ligacup) giver en smule mere træning end venskabskampe
- En spiller vil få fuld træning hvis han spiller en hel kamp (90 min) i ugen
- Deltagelse i landskampe, hvor en spiller ikke deltager i andre kampe i en træningsuge giver 33% af en optimal træning.
- Spillere får ikke ekstra træning i overtid (de er for trætte)
2006-11-24 12:46:04
Din klub har en fodboldskole. Dette er stedet hvor meget unge spillere bliver trænet. Disse juniorer har ikke erfaring nok, eller tilstrækkelige evner til at spille officielle kampe med din førsteholds trup.

Du skal ansætte en træner til fodboldskolen, for at sikre at dine juniorer modtager træning. Denne træners generelle niveau har indflydelse på, hvor hurtigt juniorene forbedrer deres færdigheder. Træneren afgør også hvornår den pågældene junior er klar til at blive indlemmet i truppen.

Du kan bestemme størrelsen af din fodboldskole ved at vælge en vist antal pladser. Du kan ikke have flere juniorer end der er pladser i skolen.Maks antal pladser er 30. Hver uge kan der komme nye juniorer til skolen, hvis der er ledige pladser. Maks 6 nye per uge. Hvis der er flere ansøgere end der er ledige pladser, så vil nogle af ansøgerne blive afvist. Du vil aldrig finde ud af hvem der er blevet afvist... Det kan have været en ubrugelig spiller eller måske en potentiel stjernespiller.

Juniorene kommer til din fodboldskole med forskellige færdigheder, men det er deres talent og trænerens generelle niveau der afgør hvor hurtigt de forbedrer deres færdigheder mens de er i skolen. Når en junior er klar til at forlade skolen, så kan du indlemme ham i din trup og derefter kan du se hvilke færdigheder han besidder.
2012-02-17 13:08:04
En af de gængse måder at anskaffe sig nye spillere på i Sokker Manager, er ved at købe dem fra andre klubber. Transfermarkedet fungerer som en auktion. Bemærk venligst, at det ikke er muligt at sætte en spiller til salg for 0 kr. – spilleren skal prissættes til minimum 2 kr. for at komme på transferlisten.

Hvis du sætter en spiller til salg betaler du 2,5% i gebyr, af den pris du sætter ham til salg for. Sælgeren skal også betale en skat på 5% af salgsprisen. Hvis spilleren ikke oprindeligt er fra dit hold og han samtidig er 23 år eller yngre, skal du betale yderligere 5% gebyr af salgsprisen til moderklubben.

Efter at være blevet sat til salg, er spilleren på transferlisten i 2 dage, med mindre han bliver trukket tilbage af sin arbejdsgiver. Spillere kan kun trækkes tilbage, hvis der ikke er budt på dem. Når auktionen slutter, vil spilleren blive solgt til den klub der har budt flest penge for ham. Først når handlen er accepteret af enten sælger eller køber, er transaktionen afsluttet.

Hvis køberen ikke henter en solgt spiller, eller sælgeren ikke sender en solgt spiller afted, er det muligt at annullere handlen. For at gøre dette, skal begge parter i en handel vente i en uge efter at budrunden er afsluttet. Handlen vil herefter automatisk blive annulleret, og begge parter vil skulle betale 10% af salgsprisen for at kunne gøre dette.

Daytrading

Der er i Sokker implementeret nogen regler for at mindske muligheden for at lave daytrades med spillere. Hver enkelt spiller kan nemlig nægte at blive sat til salg af dennes klub.
Muligheden for at en spiller nægter at blive solgt afhænger af følgende forhold:
- Antallet af spillede kampe for et hold – jo færre kampe spilleren har spillet for sit hold, jo større er muligheden for at han nægter et salg
- Antallet af spillere, der er sat til salg af den pågældende klub inden for ds sidste 2 uger
- Spillerens form – jo lavere formen er, jo mindre er chancen for at spilleren lader sig sætte til salg for en højere pris (mindre effekt)
- Supporternes humør – jo lavere humør, supporterne er i, jo mere sandsynligt er det, at spilleren går med til et klubskifte (mindre effekt)

Reglerne for daytrading gælder IKKE for spillere, der oprindeligt var i klubben samt spillere fra klubbens ungdomsafdeling.

Med hensyn til transfermarkedet, skal du huske på Fair Play reglerne som blev beskrevet i starten.
2013-04-17 19:25:52
Hvert hold har et stadion til der bruges når holdet spiller hjemmekampe. Da billet indtægter er en af holdets væsentligste indtjeningskilder, er det meget vigtigt at optimere størrelsen af stadion, sætte fornuftige billetpriser, samt have en god fordeling af de forskellige typer af tribuner.

Tribunerne

Der er 4 slags tribuner.

- Græs (ståplads) Der er ikke bygget nogen tribune. I en sektor med græs, kan der maksimum stå 100 tilskuere.
- Ståtribune - ståpladser lavet af beton. Den næst billigste tribune, men der er nogle regler hos fodboldforbundet, der afgør hvor stor en tribune med ståpladser må være. Yderligere kan dit stadion ikke udelukkende bestå af ståpladser.
- Bænke – den billigste siddeplads.
- Sæder – en dyrere og mere luksuriøs tribune. Sæder er dyrere at bygge i forhold til bænke, men de kan samtidig lokke flere mennesker til stadion, da en del tilskuere forventer et ordentligt sæde, hvis de skal købe en billet.

Antal tilskuere

Afhænger af:
- Størrelse af fanklubben hos begge hold
- Humøret hos begge holds fans
- Kamp type (Flere tilskuere i liga- kvalifikation- og pokal kampe i forhold til venskabskampe)
- Vejret (tag på stadion mindsker risikoen for færre tilskuere i dårligt vejr)
- Billetpriser
- Stadionets størrelse og tribune type.
- Fan præferencer

Fan præferencer
Ikke alle fans foretrækker den samme type tribune. Nogle foretrækker sæder, andre bænke og nogle synes bedst om ståtribuner eller bare at stå på græsset. Hvis deres favorit tribune er udsolgt, er det sandsynligt at de vil prøve at købe en billet til en bedre tribune, men de vil aldrig købe billet til en dårligere tribune. Hvis vejret er dårligt vil nogle fans kun købe billet såfremt der er tag på deres favorit tribune.

Billetpriser

Du kan influere på tilskuerantallet ved at ændre på dine billetpriser. Bemærk at hvis du sætter priserne alt for højt vil der komme færre tilskuere, og således også lavere indtægt. Det samme kan ske hvis du sætter priserne for lavt.
Du vil tjene flest penge hvis du sætter den rigtige pris i forhold til alle de punkter der har indflydelse på tilskuertallet som gennemgået ovenfor

Der kan selvfølgelig opstå en situation hvor du forventer flere tilskuere end dit stadion har plads til. I dette tilfælde kan det godt betale sig at sætte billetprisen højt.
På lang sigt kan det dog bedre betale sig at udbygge stadion, frem for at have meget høje billetpriser

Hvis du vil ændre prisen, gå til Stadion og klik på "Ændre billetpris" for hver enkelt tribune. Billetprisen skal være i forholdet 1 $ til 125 $. Standard priserne er vist her:


Ombygning af stadion
Overvej det grundigt inden du begynder at ombygge dit stadion. Vær opmærksom på at en sådan investering er langsigtet, og det kan tage lang før den er tjent ind igen.

Dit stadion har otte sektioner. Hvis du vil ombygge en sektion skal du klikke på "ombygning" i den valgte sektion på Stadion siden.
Derefter kan du vælge antallet af pladser, tribune type, samt om der skal tag på eller ej. Det antal pladser du vælger, vil være det der er tilgængeligt i den sektion efter at ombygningen er foretaget.

Efter at du har foretaget dine valg skal du trykke på "Beregn", hvorefter du får en detaljeret oversigt over omkostningerne ved ombygningen. Du får også at vide hvor lang tid det forventes at tage før ombygningen er færdig. Bemærk at denne forventning ikke er helt præcis og kan svinge med et par dage, så hvis du vil have ombygningen færdig til en bestemt kamp, bør du igangsætte den, så der er et par dage ekstra til færdiggørelsen.

Vær opmærksom på at prisen for ombygning stiger jo flere pladser der er på den enkelte tribune. Det er derfor muligt at det er billigere at bygge to mindre tribuner frem for én stor. På den anden side så er der et igangsættelsesgebyr på 25 000 $ så ombygninger der er for små kan ikke betale sig!

Mens byggeriet af en sektion foregår er denne sektion lukket, og der er kun plads til nogle få tilskuere.

Plænen

Type af græs og plænens tilstand
Banens tilstand kan have effekt på boldens opspring, samt risikoen for skader blandt spillerne. På et område af banen som er i dårlig stand, vil man måske opleve at bolden skifter retning på grund af ujævnheder, og bolden kan springe fra spilleren i en dribling. Risikoen for skader vil være højere på en bane hvor græsset er i dårlig stand i modsætning til en bane hvor græsset er i god stand (god stand = højere end 50%).
For at kontrollere plænens tilstand skal du vælge hvilken type af græs du ønsker på dit stadion. Der er forskellige typer af græs, som hver især har forskellige optimale tilstande, alt efter kvaliteten af græsset. F.eks., ”have græs” vil aldrig nå meget over 50%, så det vil ikke være rigtig godt. Plænens tilstand vil gradvist blive dårligere efter hver kamp og har brug for tid til at regenere. Græssets regenereringsrate er afhængig af vejret; Det vokser bedst hvis det ikke er for varmt og ikke for vådt.

Plænens vedligeholdelse

Du kan øge hastigheden hvormed plænens kvalitet regenerer ved at bruge penge på banens vedligeholdelse. Med et højt vedligeholdelses niveau vil dit græs regenerer hurtigere. Du har to muligheder for at højne dit vedligeholdelsesniveau. Køb af en lille pakke vil forbedre niveauet med 50%, mens en stor pakke vil sætte vedligeholdelsen til 100%. Vedligeholdelsesniveauet vil falde lidt hver dag. Du skal kun købe vedligeholdelse såfremt du ønsker at forbedre banens beskaffenhed hurtigt.
Fuldstændig liste af græs typer og nuværende omkostninger:

Name: anlæggelsesomkostning / Fuld vedligeholdelse / halv vedligeholdelse
Have græs til private hjem: 40 000 kr. / 10 000 kr. / 5 000 kr.
Amatør sport og park græs: 80 000 kr. / 20 000 kr. / 10 000 kr.
Semi-professionelt bøffel græs: 200 000 kr. / 50 000 kr. / 25 000 kr.
Professionelt blå græs: 400 000 kr. / 100 000 kr. / 50 000 kr.
Fineste professionel Bermuda græs: 800 000 kr. / 200 000 kr. / 100 000 kr.
Engel græs: 1 000 000 kr. / 250 000 kr. / 125 000 kr.

Græs design og logo

Du kan designe, hvordan du ønsker din bane skal se ud. Du kan vælge forskellige mønstre, såsom vertikale striper, ternet eller bare blankt mv.

Plus brugere kan også placere deres team logo forskellige steder og i forskellige størrelser. Det anbefales at bruge et loge i PGN format for bedre at kunne styre gennemsigtigheden.

Bane størrelse

Du kan ændre størrelse på din bane, så stor eller lille som du ønsker, (indenfor de tilladte grænser). Denne feature kan måske være en fordel i forhold til din taktik. Ændring af banen vil medfører en omkostning afhængig af hvilken græs type du har valgt. Du kan vælge banens størrelse indenfor de følgende grænser:

Bredde: mellem 64 og 78 m. Normalt: 72 m.
Højde: mellem 95 og 110 m. Normalt: 102 m.

Alle kombinationer er mulige.
2006-07-13 09:30:51
Hver klub har en vis mængde af trofaste fans der er klar til at støtte deres favorithold. De mest fanatiske fans melder sig ind i din fanklub. Disse fans støtter holdet i tykt og tyndt. Udover disse fans, findes der også mere afslappede fans der dukker op på stadion afhængig af vejret, størrelsen og humøret i din fanklub. Modstanderholdet medbringer også tilskuere, her har deres fanklub indflydelse på hvor mange der kommer. Du kan se dine fans’ humør i menuen kontoret.
Husk på at der også er nogle fans der ikke kommer, hvis de rette faciliteter ikke er til rådighed på dit stadion.
2009-03-12 19:08:21
Kampene bliver spillet efter reglerne fra den virkelige fodboldverden

Valg til startopstillingen

Til hver kamp skal du vælge 11 spillere, og op til 5 spillere til reservebænken.
Spillere med skader der varer længere end 7 dage, kan ikke deltage i kampene, og spillere med skader der varer mindre end 7 dage kan deltage i kampene, men bemærk at de ikke kan spille op til deres fulde egenskaber. Spillere med 3 gule kort eller flere, og spillere med rødt kort har karantæne, og skal skal sidde over i en officiel kamp ( du vil se et rødt kort ved siden af hans navn). De spillere der er skadet (over 7 dage) og spillere med karantæne vil ikke deltage i kampene også selv om du sætter dem i startopstillingen.

For hver spiller du vælger skal du vælge deres position ud fra følgende:

GK - Målmand

DEF - Forsvar

MID - Midtbane

ATT - Angriber

Positionstildelingen afgør hvordan en spiller, spiller på banen (eks. en forsvarsspiller skal tackle en modstander, istedet for at prøve at drible forbi en modstander, som kan give problemer for holdet hvis han taber bolden).
Der er et maximum af spillere der kan spille i hver kæde på banen og det er: Forsvar 5, Midtbane 5, Angreb 3.
Hvis du bruger flere spillere i kæderne mister du din træning, med mindre du skifter træningen til kondition.

Læs kapitlet "Træning" for at finde ud af hvad en given position træner.

Hvis et af holdene i en kamp har mindre end 10 spillere i startopstillingen, eller sletter taktikken til kampen, vil modstanderen automatisk vinde kampen, dog vil det vindende hold modtage træning, som i en almindelig kamp.

Udskiftninger

Under en kamp kan det være nødvendig at skifte en spiller ind pga. skade, så vil den spiller der står først på den given position på udskiftningsbænken blive skiftet ind.

Udover startopstillingen er det muligt at lave andre ordrer til kampen. For at lave en udskiftning, skal du fastsætte et minuttal for at det kan finde sted, og de nærmere omstændigheder omkring udskiftningen.Det er også muligt at indstille, hvilken spiller der skal sparke straffespark og frispark (kun på modstanderens banehalvdel). Det er ikke muligt at indstille en fast skytte til hjørnespark.

Bemærk: Hvis du ikke indsætter en spiller til at tage frispark, vil frisparket eller hjørnesparket blive taget af den spiller, der er tættest på bolden.

Walkover

Et hold kan vinde på walkover i tilfælde af at:
- Modstanderen stiller op med mindre end 10 spillere til kampen (5-0)
- Taktikken bliver slettet af modstanderen inden kampen og der ikke bliver valgt en anden taktik (5-0)
- Hvis begge holds startopstilling eller taktik medfører en walkover for hvert hold, vil følgende ske:
*0-0 – hvis det er en ligakamp
*1-0 – hvis det er en cupkamp

Tv dækning af kampen

For hver kamp du spiller, kan du se tv dækning af kampen, og se hvordan dine spillere klarer sig, og om din taktik virker.
For at navigere under kampene skal du bruge følgende taster:

-[Home]. Spillernavn= On/Off

-[Space]. Panel med taster= On/Off

-[Venstre][Højre] Piletaster = får tiden til at gå hurtigere/langsommere, (gælder dog ikke livekampe)

-[Ned], Piletast = Pause (gælder dog ikke livekampe)

-[Alt]+[F4] = Afslutter tv dækningen

Statistik efter kampen:

Efter kampen er statistikken for begge hold tilgængelige og det er:

- Boldbesiddelse: Gælder fra spilleren modtager bolden, og til han mister den,( gælder ikke dødbolde).

- Spilfordelingen: Den tid bolden er på ens egen halvdel af banen. Hvis den overstiger 50% skal du ikke fejre det, det betyder blot at du har forsvaret dig, mere end du har angrebet.
- Skud på mål

- Kort (røde og gule)

- Effektiviteten af skud, pasninger og forsvar, bliver beregnet som et gennemsnits karaktere for de individuelle spilleres bevægelse (eks. en forsvarer tackler, eller forsøger at tackle en modstander, så vil hans forsvarsskills ved tacklingen blive lagt til holdets samlede forsvarskarakter). Hvad han bidrager med afhænger af hans forsvarsskills, nuværende form, og om han har succes med det han gør, for selv de bedste spillere fejler nogle gange.
Husk på at karakteren der vedrører dine spilleres individuelle præstation, ikke afhænger af hvordan dit hold spiller som en enhed, men mere hvordan du sætter din taktik.

Individuelle spillerkarakterer

Hvis du klikker på individuelle spillerkaraktere, kan du se en side med karaktere og statestik for alle spillere der har spillet i kampen, der er følgende:

- Karakter: generelle karaktere for spilleren, afhængig af hans præstation, jo flere chancer spilleren har for at udnytted evner han har, jo højere karaktere får han, karakteren afhænger af positionen, og forskellige faktorer bliver også taget i betragtning, feks.for en angriber er det kvaliteten af hans afslutninger, hvis han har nogle, spillerens form, der afgør hans evner til at udnytte hans skills betyder også noget for hans karakter
- Spillede minutter
- Skud på mål
- Fejl begået
- Off: Den tid i kampen, hvor spilleren har spillet forbi eller driblet forbi en modstander.
- Def: Den tid i kampen, hvor spilleren har tacklet, eller jagtet en modstander med bolden. Noter dig dog at de ikke nødvendigvis behøver at være høje, det kan også betyde at de ikke har haft noget at lave.

Kommentarer

Opsummering af de mest interressante aktioner:

- Mål
- Skud hvor bolden rammer stolpen, eller er tæt på målet
- Skud hvor målmanden har problemer med at rede bolden
- Gule og røde kort
- Udskiftninger
- Straffespark
2009-03-24 13:53:56
Ligasystemet

Ligasystemet i alle landene er delt op i divisioner, antallet af hold i divisionerne afhænger af hvilken division man spiller i, men den mest prestigefyldte liga er selvfølgelig Superligaen, hver liga under indeholder 4x så mange hold (med undtagelse af div.3)

Superligaen : 1 Liga
1. division : 4 Ligaer
2. division : 16 Ligaer
Danmarksserien : 64 Ligaer
Kvalifikationsrækken : 128 Ligaer

Hver liga indeholder 8 hold, der spiller mod hinanden 2 gange, og det giver 14 kampe på en sæson. Pointsystemet er som i virkeligheden 3 point til vinderen, 1 point for en uafgjort, og 0 til taberen.
Ved pointlighed er der flere ting der spiller ind, men her er de mest vigtige:
- Point
- Målforskel
- Mål scoret
- Antallet af sejre
- Placering sidste sæson

Ved slutningen af hver sæson bliver vinderen af superligaen Danmarksmester.

Op- og nedrykning

De bedste 25% af ligavinderne fra de lavere divisioner rykker direkte op uden kvalifikationskamp. På samme måde vil de værste 25% (rangeret efter points, målscore, antal mål scoret og slut-ligaplacering i sidste sæson i den rækkefølge som beskrevet ovenfor) af dem, der ender på 5. - 8. pladsen, rykke direkte ned. Det betyder, at det ikke altid kun er 8. pladser, der rykker direkte ned. Vinderne af de resterende ligaer spiller kvalifikationskampe mod de resterende 5. - 8. pladser.

Parringen i kvalifikationskampene er baseret points og målscore, hvor det svageste hold fra en højere liga spiller mod den stærkeste potentielle oprykker. I tilfælde af uafgjort går kampen i overtid og eventuelt straffekonkurrence. Kampen spilles på holdet fra den højere ligas hjemmebane.

Cuppen

Den nationale cup starter før den første runde i ligaen. Antallet af hold der kvalificere sig til cuppen, skalkunne ende med 2 hold i finalen, dvs. et land med 3 divisioner ( som er 168 hold) vil der deltage 128 hold, som vil betyde at alle hold i de 2 første divisioner er kvalificeret, og fra 1-5 i den 3 division og de bedste 6'ere er også med. Det er slutplaceringen i den forgående sæson, der afgør placeringen.Det højest placeret hold spiller altid mod det dårligst placeret hold der er tilbage. Holdene spiller kun en kamp mod hinanden, på det dårligste holds bane, og der skal findes en vinder, dvs. forlænget spilletid og straffesparkskonkurence hvis det er nødvendig.

Venskabskampe

De hold der ikke er kvalificeret til cuppen, eller er røget ud af cuppen, kan spille i venskabsligaer ( hvis der er nogle) eller spille alm. venskabskamp. Venskabskampe kan spilles som almindelig ligakamp eller som cupkamp (der skal findes en afgørelse). Hvis du vil invitere et hold til at spille venskabskamp, skal du gå ind i deres kalender, hvis de er ledige vil der være et link (hvis du ikke allerede har booked en kamp).

Venskabsligaer

Kun PLUS kunder kan starte deres egen venskabsligaer, men alle kan deltage i de eksisterende venskabsligaer. Man kan kun oprette en venskabsliga ad gangen, man finder den på "Kontor" under "Venskabskampe". Opretteren af venskabsligaen beslutter følgende:
- Hvornår ligaen starter
- Hvem der deltager
- Om der er returopgør
Opretteren af venskabsligaen må ikke opgive at deltage i sin egen liga, lade være med at aktivere den eller slette den.
I det øjeblik venskabsligaen er sat op, kan holdene begynde at tilmelde sig. Opretteren invitere de hold han vil have med. Når han beslutter at han har de hold han skal bruge, og er klar til at starte venskabsligaen ved først given lejlighed, aktivere han venskabsligaen. Ligaen kan aktiveres hvis følgende forudsætninger er iorden:
- Antallet af hold skal være et lige antal
- Ikke mindre end 4 hold
- Ikke over et given maximum ( afhænger af hvor lang tid der er tilbage af sæsonen)
- At de valgte hold ikke har aftalt en venskabskamp
- Ikke spiller i Cuppen

En venskabsliga der er aktiveret mellem Torsdag-Søndag starter den efterfølgende onsdag, og kampprogrammet vil kunne ses fra om mandagen. Mellem mandag og onsdag kan du melde dig ind i en af de inaktive venskabsligaer, men du kan ikke aktivere din egen venskabsliga.

Status for den venskabsliga der ikke er aktiv forbliver uændret, den kan også aktiveres i de efterfølgende uger, eller forblive inaktiv for evigt.

En venskabsliga der afslutter, bliver inaktiv igen, så du kan starte en ny runde eller invitere nye hold.
2009-12-07 18:07:51
Afhængig af hvilken dag på ugen det er, er der forskellige aktiviteter.

Hver Dag:

- Daglige helbredsopdateringer

- Stadionbyggerier opdateres

- Spillernes værdi opdateres

- Vejrudsigten for den pågældende dag offenliggøres

Lørdag:

- Udbetaling af løn til spillere og trænere

- Ungdomstrækninger til juniorskolen

- Udbetaling af sponsorpenge

- Afvikling af A-landskampe

Søndag:

- Skillsopdateringer for gamle spillere

- Afvikling af ligakampe

Mandag:

- Trækning af spillerrunderne til venskabsligaer

- Supportere opdateres

- Spillernes form opdateres

- Ligatabellerne opdateres

Tirsdag:

- Kampe i juniorligaerne

Onsdag:

- Afvikling af cup- og venskabskampe, samt kampe i venskabsligaer

- Informationer om forslåede venskabskampe slettes, venskabskampe kan arrangeres ind til onsdag

Torsdag:

- Trækning til næste cuprunde ( forudsat af at den ikke er afsluttet endnu)

- Tabeller og venskabsligastatus opdateres

- Træning af juniorer

- Træning af spillere og formopdateringer.

- Kampe i Champions Club Cup.

Fredag:

- Afvikling af U21-landskampe
2008-11-30 15:45:48
Hvert land i sokker har sit eget landshold. Et landshold fra nation X må selvfølgelig kun have spillere af X nationalitet. Spillere udtages af landstræneren. Kampene er tilgængelige for alle.

Valg af landstræner

Enhver bruger kan blive landstræner for hvilket som helst land, uanset hvor man kommer fra. Landtrænere vælges gennem et demokratisk valg, for en sæson ad gangen.
Landstræneren kan ikke se andre spilleres evner udover dem fra hans eget hold.

Spillere

Der kan maksimalt være 40 spillere i landsholdstruppen.
En landsholdsspiller er beskyttet, hvis det hold, der ejer ham, bliver til en 'bot'. Hvis han er på landsholdet, vil han blive sat på transferlisten, når botholdet bliver erstattet.

Kampe

Venskabskampe:

Hver uge, undtaget uger med VM-kampe, kan landtrænerne fra de forskellige lande arrangere deres venskabskampe – fuldstændigt som normale venskabskampe mellem brugere. Hver landstræner må udtage enhver spiller som matcher hans egne kriterier, og placere dem som han ønsker. Han er kun begrænset af spillernes nationalitet.

VM kvalifikationskampe:

Alle landshold deltager i denne fase. Afhængig af placeringen på ranglisten, bliver holdene delt op i puljer. Hold med rangliste placeringen 1-7 går i pulje A. Hold 8-14 går i pulje B og så videre… Hold fra pulje A, vil blive udtrukket til hver gruppe, som det første hold. Fra pulje B, som det andet, etc.

Der er ikke kvalifikationskampe hver uge, så venskabskampe kan stadig arrangeres.

VM:

Kun de 32 bedste hold kvalificerer sig til slutspillet, efter følgende beregning:
1. Slutplaceringen i kvalifikationsgruppen.
2. Point i kvalifikationsgruppen
3. Antal scorede mål
4. Antal mål gået ind
5. Antal sejre
6. Positionen på ranglisten før kvalifikationsrundens start.

I slutspillet vil alle hold blive delt op i 8 grupper af 4 hold i hver, afhængig af resultatet fra kvalifikationsrunden – de bedste 8 hold i kvalifikationsrunden vil placeres i hver gruppe som det første hold i hver gruppe, de næste 8 hold som det andet, de næste 8 som det tredje, og de sidste 8 som det fjerde.
2009-12-08 16:12:56
I dette kapitel får du en kort oversigt, over de menuer der er på startsiden.

Brugermenuen - Højre side

Til højre er der en stolpe med 9 ikoner, til de mest vigtige ting i spillet, og de er:

- Nyheder - En link til forsiden, hvor nyheder der vedrører spillet, vil blive vist.

- Klubsiden - Her kommer du ind i klubbens hoveside, du får adgang til ligatabeller, ligesom du også har adgang til din egen profil, og hvor du kan redigere data så som login, password, email osv.

- Spillere - En liste over de spillere der nu er på kontrakt i klubben, her kan du også få alle informationer om din holdopstilling, du kan også gå ind på hver enkelt spiller, og se mere om dem ( placere på transferlisten, offentliggøre som salgsemne eller fyre dem).

- Kampene - En liste over de sidste kampe du har spillet, og de næste du skal spille.

- Træning - Her kan du bestemme hvad dit hold skal træne, rekrutere nye trænere, give trænerne opgaver, du kan også se trænerens individuelle egenskaber, skrive kontrakt med træneren, eller fyre ham osv.
På træningssiden kan du også vælge den træning dine spillere skal have, og hvilken kæde der skal trænes.

- Økonomi - Her kan du se dine indtægter og dine udgifter, fra denne uge og den forgangne uge, og holde øje med ballancen på din konto.

- Stadion - Her kan du se dit stadion, og et overslag på hvad det koster at udvide dit stadion, og evt. starte en udvidelse af stadion.

- Kontoret - Der er foskellige informationer om hvad der sker i din klub, læse rapporter, du kan også se hvordan det går i din fanklub, hvormange fans du har, og det humør dine fans er i. Du kan også følge nuværende transferhandler ( salg, bud og køb), der ud over, er der flere vigtige links til andre sider.

+ Juniorer - Tjekke dine juniorer, beslutte det maximale antal juniorspillere din klub skal kunne have( koster 8000 kr pr. plads). og forfremme dem når de er klar.

+ Venskabskampe - Forskellige data om venskabskampe og ligaer.

+ Medie - Bestemme dine spillerdragters udseende, klubbens logo, offenliggøre pressemeddelelser osv. ( Gælder kun PLUS kunder).

+ Brevmappen - Her kan du finde en liste over de spillere, du har under observation, og andre holdmuligheder ( gælder kun PLUS kunder).

- Beskeder - Sende og modtage beskeder fra andre managere

Hovedmenuer - Venstre side:

I denne side er der forskellige links til generelle sider om danmark og resten af sokkerverdenen.

- Danmark - Det er dit land, med alle basisinformationer, bowser med officielle ligaer og venskabsligaer.

- Regioner - En liste over regionerne i landet.

- Statestik - Kun for PLUS kunder

- Begivenheder - En liste over dagens begivenheder i det pågældene land.

- Søgeside - Til at søge efter brugere, spillere, hold osv.

- Transfer- Her kan du købe spillere og trænere.

- Forum - Her har du adgang til forum, hvor du kan snakke mad andre managere, hvis der er nogle nummere, ved siden af forumsnavnet, betyder det første tal hvor mange nye kommentarer der er, det sidste tal er antallet af tråde de nye kommentarer er i. Husk at læse reglerne for forum.

- Regler - Et link til hele regelsættet

- Plus - Her kan du se alle fordelene ved at være plus kunde, og bestille den.

Redigere i startopstillingen:

Ved at gå ind i oversigten over dine kampe, kan du finde linket "Startopstilling", ved de kampe du endnu ikke har spillet. Der kan du vælge spillerne til din startopstilling, vælge taktik og hvilke ordrer der skal være i kampen.
Udseendet på taktikker viser den gennemsnitlige position på en spiller, og kan se anderledes ud i forhold til "redigere taktik". Sæt dine spillere på de udvalgte positioner, vælge taktik og klik på "Gem". Du vil igen se siden med de udvalgte spillere. For at være sikker, skal du gå ud af startopstillingen og derefter gå ind i den igen, og se om den passer. Nogle browsere kan fejle.

Redigere i kampordrer:

Når du går ind i dine kampe, kan du finde et link "Kampordre" ved kampen der endnu ikke er spillet, det fører dig til en side, der tillader dig at vælge en spiller på en given plads, beslutte deres ordre, og vælge den rigtige taktik, udseendet på taktikker viser den gennemsnitlige position på en spiller, og kan se anderledes ud i forhold til hvad du ser i "Rediger taktik". Vælg dine 16 spillere ( 11 til startopstillingen og op til 5 på reservebænken), så de passer på positionerne fra 1-16, vær sikker på at du ikke overskrider det maximale antal i hver kæde ( 1 målmand, 5 forsvarer, 5 midtbaner, 3 Angribere). Vælg din taktik og klik på "Gem", så vil du se siden med din valgte startopstilling igen. Gå ud af den igen, og tjek om den passer. Nogle browsere kan fejle.

Redigering af taktikker:

Redigering af taktikker kan findes på din træningsside, eller på din side med startopstillingen. Du kan kun redigere i dine egne taktikker, hvis du ikke har nogle, er du nød til at copiere en af de eksisterende taktikker, for at gøre det, brug lav ny taktik i rullemenuen, og brug den der er tættest på den taktik du vil bruge. Nu skal du vælge et navn til den, så du let kan finde den igen, klik på "Udfør", nu vil taktikken kunne ses under de normale taktikker, og i rediger taktik vil navnet nu kunne ses.

Vælg den taktik du vil redigere, den vil nu komme frem på fodboldbanen til højre, placer bolden der hvor den gives op, ved at bruge træk/slip med musen, ved at bevæge bolden, kan du nu se hvordan dine spillere bevæger sig. Det er lige nøjagtigt sådan de vil bevæge sig i kampen, (forudsat af at hurtighed og konditionen tillader det).
Den nuværende position af bolden, indikere den nuværende opstilling. Hvis du vil ændre på den, og placere spilleren der hvor du vil have ham. Men vær opmærksom på om spilleren bevæger sig stille og roligt hen på pladsen, når bolden bevæger sig. Forkerte opstillinger kan gører at dine spillere, ikke kan nå hen på den valgte position så hurtigt, og det vil gøre din taktik værdiløs.
Du bestemmer hvilken stil dit hold skal bruge, eks. hvor langt dine forsvarer skal gå frem, når du er i offensiven, eller om de skal stå bredt på banen, eller centreret, derved styrke nogle områder på banen, men samtidig svække andre områder, der er millioner af mulige kombinationer som du kan bruge, og brug dem så er dit hold aldrig forudsigelig.

På siden med startopstillingen til kampen, skal du ikke blive overrasket, hvis det ser anderledes ud, end det gør på "Rediger taktik" siden da den kun viser gennemsnitspositionen for hver enkelt spiller.
Programmer eller scripts, både som eksterne applikationer eller som browser plugins, der:

- Behandler og omarrangerer Sokker data
- Forbedrer udseende eller brug af Sokkers hjemmeside
- Giver ny funktionalitet eller ændrer den eksisterende funktionalitet af Sokker.org

er normalt velkomne af spillets skabere, da disse normalt forbedrer spillets kvalitet og oplevelse for den enkelte manager.

Ikke desto mindre er det sådan, at hvis aspekter eller disse tilføjelsers brug anses for at være skadelige for spillet (fx. ved spam, forringelse af spillets reklameoverskud eller forøger trafikken på sitet), kan spillets udviklere eller admins gøre følgende:

- Forhindre enhver reklame eller diskussion af det pågældende program/add-on på Sokkers fora
- Forbyde brugen af disse programmer og indføre sanktioner mod programmets brugere
- I ekstreme tilfælde retsforfølge programmets skaber


Bemærk i den forbindelse at den eneste anerkendte og mulige måde på at få data fra Sokker er via XML-filer placeret på http://online.sokker.org/xmlinfo.php. Denne lokation inderholder en samling af robuste data, der bliver leveret og er tilladte som brug for at forbedre oplevelsen af spillet hos dets brugere.

Det er tilladt at bruge tredieparts browser plugins og på den måde manipulere med performance og udseende når man er på Sokker.org, når man surfer på sitet, hvis disse kan leve op til de ovennævnte krav, og ikke anses for skadelige for spillet. Sokker-administratorer og -devs undersøger ikke automatisk udviklingen og brugen af den slags plugins, så vær forsigtig når du bruger dem, da disse kan have bugs, der kan være skadelige for dit hard- og software. Oplever du fejl af den eller andre typer så prøv først af afinstallere disse, før du sender en fejlmelding til Sokker-admins via Bugs/Ideas forum. Hvis der er problemer med brugen af plugins eller programmer så kontakt skaberen, eller brug den rigtige forum-tråd og diskuter dit problem der.

Evne niveauer

0. tragic
1. hopeless
2. unsatisfactory
3. poor
4. weak
5. average
6. adequate
7. good
8. solid
9. very good
10. excellent
11. formidable
12. outstanding
13. incredible
14. brilliant
15. magical
16. unearthly
17. divine
17+. superdivine (Evne niveauet har nået maksimum)

Supporternes humør

1. are furious
2. are losing hope
3. are depressed
4. believe in their club
5. are satisfied
6. are delighted with their club`s performance
7. are madly in love with their club

Supporter forventninger

1. Totally outclassed here. Even your stars will be happy to get an opponent players autograph.
2. Your supporters hope the team won`t bring them too much shame in this match.
3. Supporters think the opponent is better, but with a little luck you could spring a surprise.
4. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to opponent team.
5. This match is expected to be a tough and even game by your supporters.
6. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to your team.
7. Rival is respectable by your supporters, but they expect a win.
8. Your supporters are sure of an easy win in this match.
9. Supporters come to eat popcorn, relax and watch a festival of goals from your team.

Ugentlig udgift til vedligeholdelse af stadion (pr. plads):0.75 $
Ugentlig udgift pr. plads i Fodboldskolen:1 000.00 $
Renten ved underskud:4.5%
Max underskud:-250 000 $
Konkursgrænse:-500 000 $
Pris for supporternes fanklub-abonnement:125.00 $

Billetpriser

Tribunetype langs siden bag mål
Ståpladser 2.00 $ 2.00 $
Overdækkede ståpladser 2.00 $ 2.00 $
Ståtribune 4.00 $ 4.00 $
Overdækket Ståtribune 5.00 $ 5.00 $
Bænke 6.25 $ 6.25 $
Overdækkede bænke 7.50 $ 6.25 $
Sæder 7.50 $ 6.25 $
Overdækkede sæder 8.75 $ 7.50 $