Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
2011-12-05 23:59:35
For å få et lag i Sokker, må du gå til menyen Registrering på hovedsiden. Du må oppgi noen personlige data og e-mail adressen din. (Sjekk at e-mail adressen er riktig for du må sende en bekreftelse fra denne e-mail adressen).
Dette kan gjøres enklere hvis du har en Facebook konto for da vil de fleste feltene bli utfylt automatisk, bare fyll inn navn på laget og start spillet.

Du vil kunne logge inn så snart registreringen er bekreftet (med forbehold om at ditt lands seriesystem ikke er fullt(dette er ikke noe problem i Norge foreløpig).
Når du logger inn vil du sette opp laget, starte trening, se kamper og bli kjent med Sokker.
Du vil ha begrensede rettigheter frem til en administrator har fullt ut akseptert søknaden din,du vil ikke kunne:

- skrive på forum eller stemme ved avstemmminger på forum.
- srive e-mailer.
- kjøpe plus.
- selge, kjøpe eller annonsere spillere.
- stemme ved valg av trener for landslag eller U-21.
- tippe på kamper i TV Studio eller skrive kommentarer.
- lage vennskapspakter med andre brukere.

Laget du søker for må registreres i det landet du bor i såfremt dette landet er tilgjengelig i Sokker.
Hvis du er fra ett annet land en det du bor i og ønsker å ha lag i ditt hjemland, må du kontakte administrator (admin).

vennligst følg fair play reglene i 2 avsnitt, for eksempel, hvis du deler eller tror du kan dele IP adresse med en annen spiller kontakt en admin på:


Vennligst følg fair play reglene i 2 avsnitt, for eksempel, hvis du deler eller tror du kan dele IP adresse med en annen spiller kontakt en admin på: admins@sokker.org

Prøv plus

Nye brukere vil få plus i 2 dager umiddelbart etter at laget er registrert og 2 nye dager etter en måned.
Disse vil ikke kunne lage medlemsgrupper eller vennskapsligaer eller publisere artikler eller bruke gjesteboken.

Prøv plus vil også være aktiv for ALLE brukere den 25 desember hvert år.

Administrering av konto

Din Sokker-konto kan slettes av flere grunner:

- Laget ditt har vært over konkursgrensen i 14 dager
- Kontoen din er blokkert som en følge av brudd på fair-play eller forumregler som nevnt i seksjon 2.
- Du har ikke logget inn på 50 dager

Vær klar over at du kan kontakte admin for å prøve å få tilbake laget hvis kontoen ble slettet på grunn av inaktivitet og laget ditt fortsatt eksisterer (dvs: at laget ikke er overtatt av en ny spiller)

I alle tilfeller kan du registrere på nytt. Du må da vente minst 50 dager fra din siste innlogging før du registrerer på nytt.


Inviter nye brukere

Når du inviterer en venn til Sokker kan du be vedkommende fylle ut din innloggings ID når han registrerer seg eller sende denne linken:

www.sokker.org/?buddy=your_login

Du vil få 30 dager gratis plus hver gang en bruker du har invitert kjøper plus for første gang.
Hvis du har plus vil perioden bli forlenget med 30 dager.
2007-08-05 12:43:10
Som spiller skal du følge noen enkle regler:

- Det er bare lov til å ha ett lag. Oppdages det at en spiller har mer enn ett lag, vil alle lagene bli tatt fra vedkommende. Hvis du har samme IP-adresse som en annen bruker, vær vennlig og si ifra om dette på e-mail til admins@sokker.org .
- Det er forbudt å bytte lag, eller gi bort laget ditt til noen.
- Det er forbudt å betale overpris for spillere. Det er ikke lov å hjelpe en venn økonomisk ved å kjøpe en ubrukelig spiller for en unaturlig høy pris. Overtredelser vil føre til utvisning fra spillet.
- Overganger mellom lag med managere som bruker samme IP-adresse er ulovlig.
- Din oppførsel i forumene, i gjestebøker og i meldinger til andre brukere skal alltid være akseptable i forhold til Forumreglene.

Administratorenes rettigheter:

- Admins kan blokkere brukere som bryter fair-play-reglene eller andre regler.
- Admins kan blokkere eller bøtelegge brukere som bryter reglene på forumet.
- Admins kan blokkere eller bøtelegge brukere som plager andre via SK-mail.
- Admins kan trekke spillere tilbake fra overgangsmarkedet om prisen er urimelig og bryter reglene for fri handel. (Om prisen er mistenkelig høy).
- Admins kan bøtelegge lag som bryter reglene vedrørende fri handel.
- Admins kan ikke trekke spillere tilbake fra markedet etter ønske fra kjøper eller selger.
- Admins har ikke lov til å gi informasjon om spillerene dine til andre.
2006-09-22 16:38:46
Klubben din har, som virkelighetens fotballklubber, sin egen stadion, spillere, trenere og assistenter, samt en rekruttskole. Du må regne med å ha noen utgifter i form av lønninger, overganger, vedlikehold av stadion o.l. For å unngå å gå konkurs må klubbens økonomi være likvid. Flere detaljer om håndtering av klubben finner du lenger nede.

Konkurs

Lag som ligger under konkursgrensa vil kunne logge på i 24 ytterligere timer etter sin forrige innlogging.

Dette for å gi de en sjanse til å få orden i økonomien - selge spillere, sparke trenere eller lignende. Etter 24 timer kan de ikke lenger logge inn, før økonomien eventuelt er forbedret.
2006-10-21 12:55:43
Hver spiller har 8 grunnferdigheter. 7 av disse (Hurtighet, Pasning, Ballfordeling, Forsvar, Skyting, Teknikk og Keeper) er på et nivå mellom tragisk og guddommelig. Kondisjon er på et nivå mellom tragisk og formidabel. Jo høyere en ferdighet er, dess bedre er spilleren på dette området.

Grunnleggende ferdigheter

Hurtighet

Denne ferdigheten bestemmer hvor rask en spiller er. Dette gjelder både med og uten ball. Raske spillere har større sjanse til å løpe fra motstanderen, så vel som å ta han igjen. I tillegg vil målvakter med høy hurtighetsferdighet ha større mulighet til å snappe opp ballen fra motstanderens spisser.

Pasning

Denne ferdigheten bestemmer nøyaktigheten på spillerens pasninger. Dette gjelder både headinger og pasninger med fot. Nøyaktigheten vil si både om ballen går i riktig retning og om pasningen har den nødvendige kraften, slik at medspilleren skal kunne ta med seg ballen videre med minst mulig problemer.

Ballfordeling

Spillere med høy playmaking-ferdighet bestemmer seg fortere for hva de skal gjøre med ballen, og velger oftere den beste løsningen. Hvis spillerens playmaking-ferdighet er dårlig, kan det hende han stopper opp for å se seg om, og det vil bli lett å ta fra han ballen.

Forsvar

Denne ferdigheten er viktig for forsvarspillere, men både midtbanespillere og spisser kan ved hjelp av en høy forsvarsferdighet snappe opp ballen fra en motspiller og dermed skape en sjanse. Et høyere ferdighetsnivå her betyr at spillerene lettere vil takle motstanderene. Sjansen for å takle en spiller kommer også an på motstanderens teknikkferdighet. Med høy teknikkferdighet dribler man seg lettere forbi forsvaret.

Skyting

Bestemmer nøyaktigheten og kraften på skuddene. Med høyere skyteferdigheter bommer spillerene sjeldnere på mål i tillegg til at skuddene blir vanskeligere å redde for målvaktene. Ferdigheten er viktig for alle som kan få en skuddmulighet, og ikke kun for spisser.

Teknikk

Mange av spillets aspekter baserer seg på teknikk.
- Motta en pasning - Med dårlig teknikk kan spillerene gjøre de underligste ting med pasningene de får.
- Dribleferdigheter - Driblinger går sakte og utføres dårlig om spilleren har dårlig teknikk
- En spiller med god teknikk kommer lettere seirende ut av "en-mot en"-situasjoner.
- Redusere muligheten for å bomme med en ett-touch pasning.

Keeper

Ferdighet som bare er nødvendig for målvakter. Den bestemmer hvor god målvakten er. Er denne ferdigheten høy vil målvakten oftere snappe opp ballen, eller bokse den ufarlig unna.

Utholdenhet

I løpet av en kamp blir spillerene utslitte. Dette kan føre til dårligere nøyaktighet - de vil rett og slett bli dårligere. Bare playmaking forblir uforandret gjennom hele kampen. Hvor sliten en spiller blir, bestemmes ikke nødvendigvis av hvor lenge han spiller, men hvor aktiv han er på banen. En spiller som løper mye vil fort kunne bli sliten. Utholdenheten vil gå ned etter en stund, hvis den ikke blir trent opp.

Andre faktorer på spillere

Form

Bestemmer om en spiller orker å gjøre sitt beste. Spillere som er ute av form vil spille dårligere enn det ferdighetene deres tilsier.

Talent

Skjult ferdighet som bestemmer hvor fort spilleren lærer. En spiller med mye talent vil kunne stige raskere i grunnferdighetene. Dette gjelder både spillere fra A-stallen og juniorene.

Alder

Etter endt sesong blir spillerene dine et år eldre. Unge spillere vil fortere gjøre fremskritt enn de eldre. En spiller som har blitt 30 år, kan sakte men sikkert blir dårligere. Jo eldre spilleren er, jo fortere vil hans ferdigheter bli dårligere.

Verdi

Antatt verdi av spilleren, basert på spillerens ferdigheter. Denne verdien kan være forskjellig fra hva du får for han på markedet.

Lønn

Bestemt i spillerens kontrakt. Lønnen bestemmes av spillerens ferdigheter. I hver sesongpause blir spillerenes kontrakter reforhandlet.

Sparke spillere

Har du en spiller som du synes er helt ubrukelig, og ingen vits å legge ut på overgangsmarkedet, kan du sparke han. Når det er gjort, vil han naturlig nok forsvinne fra laget og aldri kunne spille for deg, eller noe annet lag, igjen.

Landslagsspillere med én eller flere kamper kan ikke sparkes. Landslagsspillere fra datastyrte lag vil bli lagt ut for salg så fort laget får en ny eier - han vil da ikke stå oppført med noen tidligere klubber, for at ikke den nye eieren av hans gamle lag skal ha noen fordeler av han.

Spillere som ikke er på landslaget kan bli sparket, selv hvis de er av landslagskaliber.
2006-09-22 16:46:26
Hovedtreneren din hjelper spillerene til å bli bedre ved hjelp av trening. I tillegg kan man ha assistenter for å hjelpe til ytterligere, og en trener for rekruttlaget.

Treningsferdigheter

Hver trener har en markert verdi for hvor flink han er til å trene de forskjellige grunnferdighetene. Hovedtrenere drar nytte av dette. For assistentene og rekruttlagstreneren er det gjennomsnittsverdien som gjelder. Hovedtreneren din burde være flinkest i den ferdigheten du trener.

Generellt nivå

Det generelle nivået til en trener kommer an på summen av alle de individuelle treningsferdighetene. Det generelle nivået er viktig for assistenter - det høyere nivå, det mer effektive er de i å hjelpe hovedtreneren. I tillegg er det viktig for en juniortrener med høyest mulig generellt nivå. Det høyere nivå, det fortere vil juniorene forbedre seg.

Lønn

Jo bedre treneren er, jo høyere lønn får han. Til å begynne med har du neppe råd til den beste treneren du kan finne, med mindre du vil gå konkurs. Lønnen til treneren kan ikke diskuteres - den holder seg som den er.

Alder

Treneren din er et menneske. En gang vil han kanskje avslutte sin karriere. Ikke bli Overrasket om den gamle treneren din velger å forlate deg til fordel for en pensjonisttilværelse i varmere strøk.

Å lete etter en trener

Samtidig som du får et lag, får du med deg en gjeng trenere. Disse lever kanskje ikke opp til dine mål, men de tar ut lite lønn. Om du likevel ikke vil ha dem, kan du sparke dem og lete etter nye og bedre trenere.

Rekruttering

Du kan søke etter en trener ved å bruke skjemaet. Dette koster penger, siden du søker spesialister. Prisen på søket blir høyere om du definerer mer presist. Treneren som kommer opp blant arbeiderene dine har ferdigheter som skal passe ganske bra til beskrivelsen du ga i skjemaet. Hvis han ikke tilfredsstiller dine krav, er du ikke nødt til å gi han en kontrakt, men kan søke på nytt. Men du må likevel betale gebyret for at du søkte etter ham (Dette betales før du vet hvordan søket går). Å sparke en trener som ikke har signert en kontrakt koster ingenting.
Tips: Sett alle ferdighetene til den gjennomsnittsverdien du ønsker hvis du søker etter en assistent eller juniortrener (solid for en solid assistent/juniortrener).

Å sparke trenere

Som sagt, å sparke en trener som du ikke har tildelt en rolle til er gratis. Hvis du har godtatt en trener vil det koste deg en ukelønn å sparke den treneren. Hvis han sparkes vil han bli ført opp på trenermarkedet (eksisterer ikke ennå).

Trenerroller

Når du har godtatt en trener blir han en del av støtteapparatet og kan finnes på trenersiden, under "ingen arbeidsoppgaver". Dette betyr at treneren har blitt ansatt, men at han ikke har fått en rolle i klubben. Rollene som hovedtrener, assistenttrener og juniortrener kan tas av hvilken som helst av dine trenere. Du bør derfor sette treneren til den rollen du ansatte han til å fylle. Du kan bytte plass på trenere når du vil (f.eks. gjøre assistenttreneren til hovedtrener) uten å betale for det. Alle trenere som ikke har noen tildelt rolle vil fortsette å motta lønn helt til du sparker dem (selv om de ikke gjør noe som helst)!

Trenermarkedet

Trenere som har fått fyken hos sin gamle arbeidsgiver vil dukke opp på dette markedet. Rekruttering av disse foregår mye på samme måte som spilleroverganger, nemlig auksjonsmetoden. Pengene du eventuelt betaler vil gå rett i lommene på treneren, og aldri bli sett igjen.

Hvis overgangen ikke bekreftes innen én uke, blir overgangen annulert og den med det høyeste budet må betale 10% av overgangssummen.
2006-09-22 15:37:01
For å utvikle og forbedre laget ditt, må spillerene dine trenes. Hver torsdag er det trening hvor du velger hvilken ferdighet du vil trene. De fleste treningstypene krever at spilleren har spillt i den posisjonen i løpet av uken; enten i vennskapskamper cupkamper og eller ligakamper.
En spiller som spiller i samme posisjon (feks. forsvar) to ganger i løpet av uken vil få bedre trening enn en som bare har spillt én kamp. På samme måte vil spillere som spiller offisielle kamper (serie-, cup- og landslagskamper), få litt mere utbytte av treningen enn en som spiller en treningskamp. Hvis en spiller har spillt i forskjellige posisjoner i løpet av uken vil den siste være den tellende.
Det er relativt små forskjeller i treningseffektivitet i forhold til antall spillte kamper mer enn én. En spiller som kun spiller treningskamp, vil kun få marginalt mindre trening enn en som spiller ligakamper. Enda mindre forskjell er det på å spille to kamper istedenfor en kamp.

Hver spiller har en skjult ferdighet, som vi kaller talent. Jo mer talentfull en spiller er, jo raskere øker han i skill. Etterhvert som spilleren blir eldre tar det også lengre tid før han stiger i skillevne. I tillegg til induviduell trening, er det også en generell trening, der alle spillere som har spillt kamp den aktuelle uken deltar. Effekten av denne treningen er mye mindre enn den induviduelle treningen.

Kvaliteten på både den individuelle og generelle treningen avhenger hovedsakelig av hovedtreneren. Det som betyr mest er trenerens induviduelle skillevne; trenerens generelle evne betyr ingenting for effekten av treningen. Velg en trener med høy skill i den skillevne du har valgt å trene. Du må selv bestemme deg for hvor viktige de øvrige ferdighetene er, og om du har råd til en bedre trener.

Assistentene hjelper hovedtreneren med effektiviteten av treningen - jo bedre assistent (her gjelder den generelle evnen); jo mer effektiv blir treningen. Likevel må du ikke ansette for mange; ansetter du mer enn 3, kan de ende opp med å krangle, noe som resulterer i mindre effektiv, eller til og med tapt trening.


Kondisjonstrening

dette er den treningen som går raskest. Alle spillerene får trening om de har spillt kamp eller ikke i løpet av uken, og alle spillere er mer eller mindre avhengige av kondisjon. Treningen er like effektiv uansett alder og talent. Hvis du ikke trener kondisjon, kan den gå ned selv for unge spillere. Formidabel er det høyeste nivå for kondisjon.

Hurtighetstrening

Hurtighet blir trent av alle som har spillt kamp i løpet av uken, uansett posisjon. selv om treningen ligner på kondisjon er effekten avhengig av både alder og talent.

Angrepstrening

Spisser (innstillt på ATT) trenes mest effektivt, noe saktere for midtbanespillere (MID) og i liten grad forsvarere (DEF) og keepere (GK).

Pasningstrening

Midtbanespillere (MID) trenes mest effektivt, de øvrige trenes saktere. Du kan velge en annen innstilling (DEF, ATT eller GK) men dette vil minke effektiviteten av treningen for midtbanespillerene.

Ballfordelingstrening

Ballfordelingstreningen er ganske lik pasningstrening. De som trenes best er ballfordeleremidtbanespillere (MID), og i likhet med pasning kan du også her stille inn andre posisjoner (DEF, ATT eller GK) men dette vil minke effektiviteten av treningen for midtbanespillerene.

Forsvarstrening (taklinger)

Her kan du velge hvilken lagdel du vil trene (ATT, MID og DEF). De lagdelene du ikke velger vil trene saktere.

Teknikk

Det samme som forsvar, best trening for den lagdelen du velger og noe midre for de øvrige.

Keeper

Bare spillere som har stått i mål i løpet av uken vil få trening.
2006-09-22 15:54:45
Klubben din har en ungdommsavdeling. Juniorene er unge spillere med for lite erfaring eller ferdigheter til å spille ordinære kamper, og trenger derfor trening før de tar steget opp til A-laget.

Du må ansette en juniortrener for å sørge for at de får trening. Her er det trenerens generelle skill som avgjør hvor fort en spiller øker i skill. Treneren avgjør også når en spiller er klar for å signere for A - laget.

Du må selv velge antall plasser som er tilgjengelige for trening, dette er det maksimale antall juniorer som kan ta del i ungdomssatsingen din. Hver uke kommer det nye spillere som vil prøve seg på skolen, og hvis det er ledige plasser kommer de inn. Hvis det er flere spillere som vil inn i forhold til ledige plasser vil disse bli nektet adgang. Maksimum antall nye juniorer som vil inn på juniorlaget ditt per uke er 6, og maksimum antall juniorer er 30. Du vil aldri få vite om det var en totalt ubrukelig benkesliter eller den neste landslagsstjernen du ikke slapp inn.

Juniorene kommer til skolen med forskjellige evner, men det er deres talent og trenerens dyktighet som avgjør hvor raskt de utvikler seg og om de vil bli verdifulle spillere når de er ferdig i skolen. Det er ikke mulig å se hvilke ferdigheter spilleren har, før spilleren er ferdig på skolen og signerer for klubben.
2007-03-11 12:19:29
En grunnleggende måte å skaffe seg nye spillere er å kjøpe dem fra andre klubber, og her kommer overgangsmarkedet inn. Det hele fungerer som en auksjon. Husk at det ikke går an å liste spillere for 0 - Du må legge de ut med en minstepris. 1 kr er nok i Norge, noen steder er minste mulige pris 4.

Å legge en spiller ut for salg innvolverer et overgangsgebyr i form av en brøkdel av utropsprisen. Etter et salg må selgeren dessuten betale skatt på salgsbeløpet. Skatten er på 4% av overgangssummen. Hvis spilleren ikke opprinnelig kommer fra klubben din og er under 23 år, går 5% av summen til første eier.

Spilleren står på overgangslisten i to døgn (48 timer) etter å ha blitt lagt ut for salg, hvis han ikke blir trukket tilbake av eieren. Hvis det er kommet bud på spilleren kan han ikke trekkes tilbake. Etter at budrunden er over blir spilleren værende i klubben til han enten blir hentet av sin nye arbeidsgiver, eller sendt til sin nye arbeidsgiver av selgeren, først da er handelen fullført.

Dersom en kjøper ikke tar inn spilleren, og en selger ikke sender spilleren avgårde, vil det være mulig å avbryte handelen. For å gjøre dette må begge parter vente ei uke etter at budrunden er avsluttet, og overgangen vil automatisk bil annullert. Begge parter vil måtte betale 10% av den endelige budprisen dersom dette skjer.

Daytrading

Reglene i Sokker er utarbeidet for å begrense daytrading av spillere. Hver spiller har anledning til å avslå å bli bortauksjonert av sitt lag.

Sannsynligheten for at en spiller nekter å la seg selge, vil avhenge av:
- Antallet kamper han har spilt for klubben. Jo færre kamper spilt, jo større er sjansen for at han nekter.
- Antallet spillere lagt ut for salg av det samme laget i løpet av de to foregående ukene.
- Spillerens form. Jo lavere form, jo større er sjansen for at spilleren nekter.
- Supporternes humør. Jo verre, jo mer sannsynlig er det at spilleren vil godta en overgang.

Daytradingreguleringene omfatter ikke spillere fra opprinnelig stall eller junioravdeling.

Husk forøvrig Fair-play-reglene under punkt 2.
2012-01-22 12:38:18
Alle lag har en hjemme bane og inntektene fra hjemmekampene er en av hovedinntekts kildene til laget ditt
Det å finne den rette balansen mellom stadion størrelse, tribunetyper og billettpriser er derfor veldig viktig for å ha enn sunn økonomi i klubben.

Tribunetypene
- Ståplasser: Ingen tribune. Kun 100 tilskuere tillatt per sektor.
- Ståtribune: Ståplasser av betong, og den nest billigste tribunetypen. Det foreligger regler fra Forbundet som begrenser størrelsen på terrasseseksjoner. En stadion får ikke bestå av kun terrasser.
- Benker: den billigste typen sittetribune.
- Seter: En dyrere og mer komfortabel tribune. Seter er dyrere enn benker, men du kan forvente at flere av tilskuerne som ønsker seter å sitte i dukker opp på kampene.

Tilskuerantall

Påvirkes av :
-Størrelsen på begge klubbers supporterklubber
-Supporterhumøret i begge klubber
-Type kamp
-Været (tak vil hjelpe til å holde tilskuerantallet på regnfulle dager)
-Billettpriser
-Stadionstørrelse og tribunetyper
-Fansens foretrukkne tribunetyper

Supporterenes valg av tribuner

Det finnes fire typer tribune. De forskjellige typene har forskjellige billettpriser og de påvirker antall tilskuere på kampene. Noen av supporterne dine kommer kanskje ikke på kamper med mindre du sørger for at de har et skikkelig sted å se kampen fra – en skikkelig tribune. Supportere velger de billigste plassene blant de som passer dem. Imidlertid er det sannsynlig at en tilskuer kjøper en dyrere billett dersom den foretrukne plassen er utsolgt. Hver seksjon kan bygges med tak for å gjøre tilskuertallet uavhengig av værforholdene. Tilskuere tillates ikke å se kampen fra en tribunesektor som er under utbygging.

Billettpriser

Du kan påvirke tilskuerantallet ved å endre billettprisene.
Vær klar over at hvis du setter for høye priser vil det komme færre tilskuere, som gjør at du vil få lavere billettinntekter.
Hvis du setter prisene for lavt vil, vil det komme flere tilskuere, men ikke nok til å kompensere for dette.
Du må ta med alle faktorer som påvirker tilskuerantallet for å få høyest mulig inntekt.

Hvis stadionen din er liten og du forventer mer tilskuere enn kapasiteten på din stadion, kan du sette en høyere billettpriser for å øke inntektene.
Det vil allikevel ikke gi deg høyere inntekt enn du ville fått med en større stadion.

For å sette billettpriser, gå til:
stadion siden

trykk på "Endre priser" for hver seksjon. Billettprisene må være mellom 1 $ to 250 $. Forhåndsoppsatte priser finner du her:

utbygging

Vær forsiktig når du skal bygge ut stadionen din. Husk at det tar lang tid å tjene inn de pengene du legger ut for å utvide stadionen din, så selv om det er en god investering på mellom og lang sikt, er det ikke sikkert det er lønnsomt på kort sikt.
En for liten stadion betyr at du kan tape inntekter, mens en for stor stadion betyr større utgifter.

Hvert lags stadion er delt inn i åtte sektorer det kan bygges på. Tribuner kan bygges, utvides eller rives, avhengig av budsjett. For å få et overslag over bygningskostnader, gå til stadionmenyen (stadion siden) og skriv inn antall og type plasser du ønsker. Husk at antallet du skriver i ruta vil være totalt antall plasser etter utbyggingen, og ikke antall flere plasser etter utbyggingen. Vær også klar over at prisen per sete øker proporsjonalt med størrelsen på den gitte tribunesektoren. Det kan være billigere å bygge to mindre tribuner enn én stor.
Husk at når du bygger ut vil den/de seksjonene være stengt for publikum
2007-03-11 14:27:35
Hver klubb har et antall trofaste fans som er klare for å støtte favorittlaget deres. De mest fanatiske er medlemmer i supporterklubben (antallet finner du i Office-menyen til høyre)I tillegg til supporterklubben kommer det alltid andre tilskuere, avhengig av vær, størrelsen på supporterklubben og stemningen blant bortelagets supportere.

Den nåværende stemningen, humøret, blant dine supportere finner du også i Office-menyen.
Det finnes grupper av supportere, og noen av disse kommer ikke på kampene med mindre du sørger for at forholdene på stadion er de best mulige. For eksempel, mange av dem vil kanskje ikke komme dersom det ikke finnes overbygde seter de kan se kampen fra.

Hver uke oppdateres supporterklubbens størrelse. Antallet supportere som melder seg inn vil avhenge av:

- Hvilken divisjon laget spiller i.
- Resultater i ligaen.
- Motstandernes rangering.

Kvalikkamper har større innvirkning på supporternes humør enn ligakamper.
2007-10-02 20:43:51
Kampene blir spillt etter de samme regler som virkelige kamper.

Lagoppstilling

Foran hver kamp bør du sette opp laget:

11 spillere og opptil 5 innbyttere.


Spillere med skade på over 7 dager kan ikke spille kamp.
Lett skadede spillere (mindre enn 7 dager skade) kan spille, men yter mindre enn de normalt gjør.

En spiller med 3 gule eller ett rødt kort må stå over en offisiell kamp (det vil vises et rødt kort ved spillerens navn).
Skadde eller utviste spillere vil ikke spille selv om du setter dem opp i lagoppstillingen.

Du velger spillerenes posisjon på banen etter følgende oppsett:

GK - keeperen
DEF - forsvarer
MID - midtbane
ATT - spiss

Dette uttaket bestemmer hvordan spilleren vil spille (feks.: forsvarere vil heller takle enn å prøve å drible motstanderen og dermed sette laget i fare hvis han skulle miste ballen).

Du kan ikke ha mer enn:

1 målvakt (GK)
5 forsvarere (DEF)
5 midtbanespillere (MID)
3 spisser (ATT)
Hvis du bruker mer enn dette (feks:. 6 forsvarere (DEF) vil du miste trening, med mindre du ikke trener kondisjon.

Les kapittelet om Trening for å se hvordan spillerene får trening i de forskjellige posisjonene.

Hvis et lag setter opp mindre enn 10 spillere eller fjerner lagoppsettet før kampen, vil motstanderen automatisk vinne kampen. De oppsatte spillerene vil få samme trening som om kampen var spillt.


Innbytter

Hvis en spiller blir skadet i løpet kampen kan du sette inn en innbytter fra benken.
Da kommer innbytteren som står øverst i gitte posisjon inn (feks.: hvis du får en forsvarer skadet, vil den innbytteren du har satt øverst med DEF innstilling komme inn som innbytter)

I tillegg til lagoppstillingen kan du også sette opp kampordre for kampen.
For å gjøre dette må du sette inn når innbyttet skal skje (minutt) og hvilke forhold det skal skje under.

Det er også mulig å velge hvilken spiller som skal ta straffe og frispark (på motstanderens banehalvdel).
Du kan ikke velge hvilken spiller som skal ta corner.

PS:
Hvis du ikke velger en spiller til å ta frispark vil spilleren som står nærmest ta det, dette gjelder også hjørnespark


Walkover

Det er walkover hvis:

- Motstanderen stiller med mindre enn 10 spillere (5-0)
- Du fjerner en taktikk og ikke velger en ny før kampen (5-0)

Hvis begge olagene gir walkover:
- 0-0 - hvis det er en seriekamp
- 1-0 - hvis det er en cupkamp

Se kampen

Du kan se en tv overføring av kampene, som viser hvordan spillerene
spillte i kampen og hvordan taktikken din fungerte.

For navigasjon, bruk følgende knapper:
- [Home], vise spillerens navn på av
- [Space], avspillingspanel på av
- [left], [right] piler, senke øke hastigheten på overføringen (ikke under live overføringen)
- [down] pil, pause
- [alt] + [F4], avslutte overføringen

Statistikk

Etter kampen vil statestikken for begge lag være tilgjengelig:
- Ballkontroll, målt fra du tar ballen til du mister den. straffespark teller ikke.
- Banehalvdel, tiden ballen befant seg på hver spillers banehalvdel. Hvis ratingen overstiger 50, betyr det at spillerene hovedsaklig forsvarte seg istedet for å angripe.
- Skudd på mål
- Frispark
- Gule/røde kort
- Effektiviteten av skyte, passning og forsvarsskill, kakulert som en gjennomsnittlig dyktighet av den individuelle dyktigheten til alle spillerene (feks.: hvis en forsvarer takler ballen fra en motstander eller bare prøver å gjøre det, vil spillerens dyktighet i forsvar bli tatt med i lagets totale dyktighetsvurdering).
Hvor mye spilleren bidrar bestemmes av spillerens forsvarskill, form og om spilleren lykkes.
Selv de beste spillerene bommer iblant.

Husk at dette er den gjennomsnittlige individuelle dyktigheten til spillerene, og sier ingenting om hvordan laget presterte.
Det er opp til deg og spesielt hvilken taktikk du bruker.

Individuell vurdering av spillerene etter kampen

Hvis du går inn på rapport etter kampen, og deretter trykker hjemmelag/bortelag vil du finne en statistikkside for denne kampen.
Kolonnene indikerer følgende:

- Rating: spillerens prestasjon, avhengig av spillerens total prestasjon.
Jo flere sjanser spilleren har til å utnytte sine egenskaper, dess høyere rating får han.
Ratingen er avhengig av posisjon
andre faktorer spiller også inn, f.eks.: det viktigste for spisser er skyting (om han har hatt noen muligheter).
Spillerens form bestemmer hvor godt han utfører evnene sine og er dermed også med å bestemmer spillerens rating.

- Spilletid (minutt inn på banen/ ut av banen)
- Antall skudd på mål
- Frispark.
- Off. -prosentdel av offensiv handling- tid spilleren førte ball, slo pasninger eller driblet seg forbi motstanderen.
- Def. - prosentdel av defensiv handling, tiden spilleren brukte på å takle, motstanderen eller forfulgte motspiller med ball. Vær klar over at denne faktoren ikke nødvendigvis er høyest for forsvarsspillere - hvis et lag kontinuerlig angriper, kan det være midtbanespillere eller til og med angriperene som er de mest aktive.

Oppsummering

Oppsummering av de viktigste hendelsene, som er:

- Mål.
- Skudd som treffer tverrligger, stolpe eller skudd rett utenfor.
- skudd som keeper har problemer med å redde.
- Gule og røde kort.
- Innbyttere.
- Straffer.
2008-12-20 21:50:50
Ligasystemet

Ligasystemet i hvert enkelt land er delt inn i divisjoner med forskjellig antall avdelinger avhengig av nivå. På øverste nivå er det alltid en avdeling - den viktigste og mest prestisjefylte i det gitte land. Hvor hver divisjon man går ned så er det 4 ganger så mange avdelinger.
Divisjon 1: 1 avdeling
Divisjon 2: 4 avdelinger
Divisjon 3: 16 avdelinger
Divisjon 4: 64 avdelinger
etc.

Hver avdeling består av 8 lag som møter hverandre to ganger, noe som gir hvert lag 14 kamper i løpet av en sesong. Poengfordelingen er som ligaer i virkeligheten med 3 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort. Plasseringen på tabellen avgjøres etter følgende kriterier (viktigste er øverst):
- poeng
- målforskjell
- antall mål skåret
- plassering i ligaen forrige sesong.

Etter at sesongen er ferdigspilt så er det vinneren av den øverste divisjonen som blir kronet til landets beste lag.

Opprykk & Nedrykk

de 25% beste av ligavinnerene fra lavere divisjoner vil rykke direkte opp uten å måtte spille kvalifiseringskamper. This also means that the worst 25% of teams (ranked by points, goal difference, number of goals, and position in the league at the end of last season as described above) will be relegated automatically. This means that the 8th place team is not always the one to be automatically relegated. The winners of the remaining leagues play in play-offs with the remaining teams placed 5th to 8th.

Play-off pairs are determined on the point and goal difference basis with the weakest teams from the higher leagues playing against the strongest contender. In the event of a draw, the teams play extra time or eventually penalties. The match is played on the stadium of the team from the higher league.

The cup

National cups start before the first round of a new season. The number of teams that qualify for the cup is the highest possible exponential of 2. And so in a country with 3 divisions (21 leagues, 168 teams) the number of teams participating in the cup is 128, which means the following teams qualify: all teams playing in Divisions 1 and 2, all teams ranked 1-5 in Division 3 and the best teams ranked 6. The qualification is determined by the position in the league table at the end of the last season. This classification is also important as far as seeding is concerned. The highest seed always plays with the weakest team remaining in the competition.
The teams play one match only, at the stadium of the weaker team. Matches are played in the cup system, with extra time and penalties if necessary.

Friendlies

The teams that did not qualify for the cup or have been already eliminated have additional time in mid-week. They can join one of the friendly leagues (if such exist) or agree with another team to play a one-off friendly. The match can be played using the league system (without extra time and penalties) or using the cup system. If you want to invite a team for a friendly, go to their match calendar. If they are available for a friendly you will find a link, if you have not booked a match already.

Friendly leagues

Only Plus subscribers can start their own friendly leagues; however, every manager can join one of the existing leagues.
The founder is allowed to set up only one friendly league. The application for setting up a league can be found in a “Friendlies” file in the Reception.
The founder determines the following:
- when the league begins
- which of the submitted teams would take part whether the second leg round would be played

The founder is not allowed to give up playing in his own league, he may not activate it or simply delete it.

The moment the league is set up, the teams can be submitted to it. The founder invites the teams he selects for his league. Once he’s decided that the list of the teams is complete and is willing to start the league in the first possible term, he approves the league.
The league can be approved under the following conditions:
- The number of teams is not odd, not less than 4 and not greater than the given Max. number of teams, dependant on the number of weeks left until the end of the season.
- All teams selected for the league do not already have a friendly or cup match booked.

A League approved between Thursday and Sunday, will kick off the following Wednesday, the calendar would be drawn on Monday. Between Monday and Wednesday, you can create a new league or join one of the inactive leagues; however, you can not approve/activate your league.

The status of a league that has not been approved remains unchanged. It can be activated in the following weeks or can remain inactive forever.

A friendly league that has finished the tournament becomes inactive again, so you can start a new round, invite new teams etc.
2008-02-24 23:34:04
Avhengig av ukedag, forskjellige oppdateringer finner sted:

Hver dag

- Helseoppdatering på skadede spillere.
- Revisjon av bygningsarbeider på stadion.
- Oppdatering av spillernes verdi.
- Værmeldingen for den aktuelle dag.

Lørdag

- Spillernes lønn, og stadionkostnader blir betalt.
- Trekning av juniorer til junioravdelingen.
- Sponsorene betaler den ukentlige summen til klubbens konto.

Søndag

- Skilloppdatering for eldre spillere.
- Ligakamper spilles.

Mandag

- Trekning av runder for godkjente vennskapsligaer.
- Oppdatering av antall supportere i supporterklubben.
- Oppdatering av spillernes form.
- Oppdatering av serietabellen.

Tirsdag

Ingenting spesielt skjer på tirsdager..

Onsdag

-Informasjon om foreslåtte vennskapskamper slettes, vennskapskamper kan arrangeres frem til onsdag.
- Vennskaps- og cupkamper spilles..

Torsdag

- Trekning av neste cuprunde (såfremt cupen ikke er ferdig).
- Statusoppdatering av vennskapsligaer og dets tabeller.
- Treningsoppdatering for juniorene.
- Oppdatering av spillernes trening, og form.

Fredag

På fredager skjer ingenting som trenger din oppmerksomhet.
2008-03-05 13:03:52
Hvert land i Sokker har sitt eget landslag, etter å ha vært i spillet en full sesong. Hvert land kan kun ha spillere fra eget land, og de blir tatt opp av den som til enhver tid er valgt av brukerne i sitt land. Alle kan se landskamper, uavhengig om man har Plus eller ikke.

Valg av landslagssjef

Alle kan stille til valg som landslagssjef, uansett nasjonalitet. Man kan altså stille til valg i f.eks Sverige, selv om man spiller I Norge. Landslagssjefer velges demokratisk på slutten av hver sesong. Landslagssjefen har ikke tilgang til spillernes kvaliteter, eneste unntaket er spillere han selv har på laget, eller de som er til salgs.

Landskamper

Vennskapskamper

Vennskapskamper spilles hver uke, med mindre det spilles kvalifiserings- eller VM-kamper. Det er opp til landslagssjefen å arrangere vennskapskamper, på lik linje med hvordan slike kamper arrangeres mellom vanlige klubber. Landslagssjefen kan ta opp hvilke spillere han vil, så lenge de har samme nasjonalitet, og bruke de han synes er best.

VM-kvalifisering

Alle land er med. Lagene deles i grupper etter landenes rangering. Lag fra 1-7 danner pot A, lag fra 8-14 i pot B osv. Lag fra pot A blir trekt til hver sin gruppe som første laget, lagene fra pot B utgjør det neste laget i alle gruppene osv.

Kvalifiseringskamper spilles ikke hver uke, så vennskapskamper kan fortsatt spilles innimellom.

VM

Bare de 32 beste lagene kvalifiseres til finalene, basert på disse kriteriene:
1. Plassering på tabellen i sin gruppe
2. Antall poeng
3. Antall scorte mål
4. Antall baklengsmål
5. Antall seire
6. Rangeringspoeng da trekningen fant sted


I kvartfinalene blir lagene trukket til 8 grupper bestående av 4 lag i hver gruppe, ut fra resultatene i kvalifiseringen – De 8 beste lagene blir trukket i hver sin gruppe, de 8 nest beste foredeles til hver sin gruppe, og de 3. og 4. beste likeså.
2011-12-08 23:07:02
I dette kapitelet vil du finne en kort oversikt over emner beskrevet i reglene.

Bruker meny - på høyre side

På høyre side er det en kolonne med 9 forskjellige bilder, dette er linker forskjellige viktige steder for deg og klubben din:

- Nyheter (snakkeboblen med ?)
- link til hjemmesiden din, hvor spillnyheter om spillet vises

- Klubbsiden (boble med skjold inni)
- Dette er hovedsiden til klubben din, her finner du tabellen til avdelingen din og tilgang til din profil hvor du kan endre inloggingsnavn, passord, e-mail etc.

- Spillerene (boble med spiller og fotball)
- Her finner du spillerene dine og kan gå inn på hver enkelt for å finne informasjon om dem og eventuelt selge dem, sparke dem eller bruke dem på laget ditt


- Kampene (boble med fotballbane)
- er finner du en liste over spillte kamper og dine kommende kamper.

- Trening (boble med spiller og kjegle)
- her finner og styrer du hovedtreneren, assistentene og ungdomstreneren, rekruterer nye trenere og gir jobb til trenere med gyldig kontrakt.
Du kan også gå inn på treneren for å sjekke hans evner, gi han en kontrakt eller sparke ham.
På treningsiden velger du også hva du skal trene og trenings posisjon. (sjekk trening kapitel 6)


- Finanser (boble med dollartegn)
- Her finner du dine inntekter og utgifter i inneværende og forrige uke og kan følge utviklingen på økonomien din.


- Stadion (boble med stadion)
- her finner du stadionen din og her kan du finne kostnader for utbygging av stadionen og bygge ut stadion.
Du kan også bestemme prisen på inngangsbilletten til kampene.


- Office - in the Office you will find additional information on what is going on at your club, read the reports, and find out about the supporters’ club’s condition and the mood of the subscribers. You can also monitor the current transfers. Additionally you will find useful links to other important pages.
+ Juniors - check your sub junior school, determine the max number of participants, and promote the ones ready to join the line-up.
+ Friendlies - various data on friendly matches and leagues
+ Media - determine the club’ match kits, the club’s emblem, publish press articles etc (option available to Plus subscribers only).
+ Briefcase - here you can find the list of observed players and teams option (available to Plus subscribers only))
+ Mail - send internal Sokker mails to other Sokker managers.

Main menu - left frame

In this menu the links to the general pages about your country and Sokker are found:
- Country - the main page of your country, all basic information, browser of official and friendly leagues. In files, additional pages are available:
+ Regions - the list of regions for the given country
+ Statistics (available to Plus subscribers only)
+ Events - the list of today’s events in the country
- Search - the browser of users, players and teams
- Transfers - the browser of players placed on the transfer list
- Forum - here you get access to the forums, where you can have discussions with other managers. If there are numbers in the form of (+x / +y) next to a forum’s name it means that there are x comments in y threads that remain unread by you. Remember to observe the rules of the forum.
- Rules - a link to the rules you are reading right now :).
- Plus - here you can find out about the advantages of subscribing to Plus and subscribe to it if you wish to do so.

Endre lagoppsett

On entering the list of your matches, you can find a link Line-up next to the matches not yet played. It leads to the page allowing you to select players fro the given match, determine their orders and choose the right tactics. The view of the tactics shows the average position of the players and may appear slightly different to what you see in the tactics editor. Put your players on the selected positions, choose the tactics and click on Save. You will see the page with the selected line-up again. To be sure leave to line-up editor and check it again. Some browsers may generate errors.

Editing the match orders

On entering the list of your matches, you can find a link Match Orders next to the matches not yet played. It leads to the page allowing you to select players for a given match determine their orders and choose the right tactics. The view of the tactics shows the average position of the players and may appear slightly different to what you see in the tactics editor. Select your 16 players (first 11 plus 5 substitutes) by selecting their names against positions 1 to 16. make sure that you do not have more than 1 GK, 5 DEF, 5 MID and 3 STR. Then choose the tactics and click on Save. You will see the page with the selected line-up again. Remember to check that the line-up has been saved, by leaving the line-up editor and then checking it again. Some browsers may generate errors.

Endre taktikk

The tactics editor can be found in the Training file, or on the Line-up editing page. You can only edit your own tactics, if you do not have any you will need to copy one of the existing tactics. To do this, use the Create new tactics based on: dropdown and choose a tactic that will be a basis to the new line-up from the list. Then you should choose a name, so it is easy for you to find. Upon clicking on Create, the user tactics will be displayed under the standard ones. Above the tactics editor, the tactic name is displayed.

Select the tactic that you want to edit. It will then appear in the football pitch to the right. To alter the tactics, “drag” the ball in the centre of the field with your mouse pointer by pressing the left mouse button. You will see how the players move around the pitch. They will do the same on the pitch provided their pace and stamina will allow them to. The current position of the ball indicates how the players should be lined up at the moment. If you want to change the line-up, simply “drop” the ball in the chosen place and place the players in the desired positions. Pay attention to whether your players change their positions smoothly with the moving ball. Improper line-up may cause that your players would not be able to reach their positions on time, making your tactics useless.
You decide yourself on the style of play that your team delivers, e.g. decide how far defenders can go during offensive actions, placing the players wide or closer to the centre of the pitch, thereby strengthening or weakening selected parts of the field etc. There are millions of potential combinations for you to use!

On pages with players’ line-up for the match and with the individual marks, the view of the applied tactics is generated. Do not be surprised if this view differs significantly from that you can see after opening you tactics in the editor as this highlights the average position of each player.
Programs or scripts, both standalone or browser add-ons, that

- Process or rearrange the data provided by Sokker
- Modify the interface or usage of the Sokker site
- Provide new functionality or alter existing functionality of the Sokker site

are normally welcomed by Sokker as they usually enhance the experience of our users.

Nonetheless, if aspects of one of these program or scripts is determined to be detrimental to the game (i.e. by spamming, decreasing game ad revenue, creating heavy traffic or load on Sokker), the Sokker developers and admins could:

- Prohibit any disclosure or discussion of the program or script in the Sokker forums.
- Forbid the use of such programs, and sanction its users.
- Prosecute the corresponding legal action against the author if applicable.

Additionally please note that the only approved and provided method to get data from Sokker is via the XML located at http://online.sokker.org/xmlinfo.php. This is a robust set of data that has been provided and is being allowed for tools to increase your enjoyment of Sokker.

It is allowed to use third party browser plug-ins to manipulate screen content while browsing Sokker, if they meet the above guidelines and are not deemed to be detrimental to the game. Sokker does not review the development of such plug-ins, so be careful when using them as they may have bugs that can cause random failures. When experiencing these or similar problems always first try to disable your browser plug-ins before sending us a Bug Report. In the case of an issue with one of the plug-ins, directly inform the creator or use the appropriate plug-in forum thread to discuss.

Nivårekkefølge

0. tragic
1. hopeless
2. unsatisfactory
3. poor
4. weak
5. average
6. adequate
7. good
8. solid
9. very good
10. excellent
11. formidable
12. outstanding
13. incredible
14. brilliant
15. magical
16. unearthly
17. divine
17+. superdivine (spillerens skill har nådd maximum)

Supporterhumør

1. are furious
2. are losing hope
3. are depressed
4. believe in their club
5. are satisfied
6. are delighted with their club`s performance
7. are madly in love with their club

Supporterenes forventninger

1. Totally outclassed here. Even your stars will be happy to get an opponent players autograph.
2. Your supporters hope the team won`t bring them too much shame in this match.
3. Supporters think the opponent is better, but with a little luck you could spring a surprise.
4. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to opponent team.
5. This match is expected to be a tough and even game by your supporters.
6. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to your team.
7. Rival is respectable by your supporters, but they expect a win.
8. Your supporters are sure of an easy win in this match.
9. Supporters come to eat popcorn, relax and watch a festival of goals from your team.

Ukentlig vedlikehold på stadion (1 plass):0.75 $
Ukentlig utgift pr. plass i juniorskolen:1 000.00 $
Renteutgift i tilfelle gjeld:4.5%
Maks. gjeld:-250 000 $
Konkursgrense:-500 000 $
Sesongkort pr. supporter pr. år:125.00 $

Billettpriser

tribune langside kortside
Ståplasser 2.00 $ 2.00 $
Ståplasser under tak 2.00 $ 2.00 $
Ståtribune 4.00 $ 4.00 $
Ståtribune under tak 5.00 $ 5.00 $
Benker 6.25 $ 6.25 $
Benker under tak 7.50 $ 6.25 $
Seter 7.50 $ 6.25 $
Seter under tak 8.75 $ 7.50 $