Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
2012-10-27 10:08:11
Pentru a vă crea propria echipă trebuie să mergeţi la meniul Înregistrare din pagina principală a Sokker. După trimiterea datelor personale şi a adresei curente de e-mail, trebuie să astepţi până o să vă fie atribuită echipa. Vă rugăm folosiţi adresa corectă de mail, deoarece va fi necesar să reveniţi cu un mesaj de confirmare. Procesul de înregistrare poate fi mult simplificat prin existența unui cont de Facebook deoarece majoritatea câmpurilor sunt completate automat, introduceți doar numele echipei și jucați.

Vă veți putea conecta în momentul în care înregistrarea dvs. este confirmată (cu excepția cazului în care nu există echipe libere în țară). Veți avea echipa creată, veți putea seta formația de joc, antrenamentul, veți putea urmări meciurile echipei dvs. și vă veți putea familiariza cu Sokker. Cu toate acestea, veți avea drepturi limitate până când un administrator accepta cererea dvs. de înregistrare și nu veți fi capabil să faceți următoarele:

- Să scrieți pe forum sau să votați în sondaje pe forum
- Să scrieți e-mailuri.
- Să cumparați Plus
- Să vindeți, să cumparați sau să faceți publicitate la jucători
- Să licitaţi pe antrenori
- Să votați la alegeri sau să candidați pentru echipele naționale
- Să pariați pe meciuri la studioul TV sau să scrieți comentariu
- Să vă alăturați ca prieten la alți utilizatori

Există și ocazia rară ca liga din ţara dumneavoastră să fie plină. Asta va conduce la prelungirea așteptării. Totuşi, vă rugăm să fiţi înţelegători şi să asteptaţi deoarece ligile sunt sub o continuă monitorizare şi vor fi mărite acolo unde este cazul. Aceste măriri ale ligilor au loc in general in intersezon.


Echipa pentru care aplicați trebuie să fie în ţara de provenienţă, excepţie făcând doar dacă ţara Dvs. nu este în lista sokker. Dacă sunteți dintr-o altă ţara, decât cea în care locuiți şi vreți să creeați echipa în ţara de baştină, trebuie să trimiteți un email la admins@sokker.org.

Vă rugăm să respectaţi regulile de fair-play din Secţiunea 2. De exemplu , dacă credeţi că aveţi IP comun cu un alt utilizator, vă rugăm să trimiteţi un mesaj electronic(e-mail) la admins@sokker.org

Plus pentru începători

Utilizatorii noi înregistrați vor primi două zile de Plus imediat ce au primit echipa și încă două peste o lună. Aceștia nu vor putea să creeze asociații sau ligi amicale și nici nu vor putea să adauge articole sau să scrie în cartea de oaspeți.
Acest tip de Plus va fi, de asemenea, activat pentru toți utilizatorii, în fiecare an pe 25 Decembrie.


Managementul contului dumneavoastră

Contul dumneavoastră de Sokker poate fi şters în următoarele condiţii:
- Nu v-aţi conectat pe o perioadă mai mare de 50 de zile (când o ţară e aproape plină, acesta poate scădea până la un minim de 15 zile de inactivitate în ligile inferioare ale ţării respective. În aceste cazuri, reprezentanţii Sokker vă vor informa de acest lucru pe forumul ţării dumneavoastră). Vă rugăm să rețineți că, dacă contul dvs. a fost șters pentru inactivitate, dar echipa există în continuare (nu a fost înlocuit cu o echipa nouă), puteți contacta un administrator pentru a întreba dacă se poate recupera echipa.
- Echipa a depăşit limita falimentului pe o perioadă mai mare de 14 zile.
- Contul a fost blocat ca urmare a nerespectării regulilor de fair-play sau pe cele ale forumului după cum urmează in paragraful 2.
- Contul poate fi șters la cererea utilizatorului.

În oricare dintre cazurile de mai sus, dacă doriti să vă reînregistraţi la Sokker, veti avea dreptul sa faceţi asta înca o singura dată. Însă trebuie sa aşteptaţi minim 50 de zile de la ultima dumneavoastră conectare. Administratorii vor putea anula această perioadă de așteptare în cazul utilizatorilor mai vechi de 18 luni și care au avut un comportament adecvat.

Invitaţii utilizatori

Dacă inviți un prieten pe Sokker şi-l încurajezi să pună utilizatorul tău, în timpul procesului de înregistrare, în felul următor :

http://www.sokker.org/?buddy=your_login

Vei primi cadou 30 zile plus, atunci când prietenul tău işi va cumpăra plus pentru prima dată. Dacă eşti deja abonat plus, atunci vei avea încă 30 zile adăugate la abonamentul actual.
2011-09-10 11:34:25
Ca jucător de Sokker, trebuie să vă supuneţi câtorva reguli generale:

- Nu aveți voie să deţineţi sau să controlaţi decât o singură echipă.
- Nu este permis să vă vindeţi sau cedaţi echipa unui alt utilizator sau să preluaţi o altă echipă de la un utilizator.
- Nu este permis să aveţi o echipă într-o altă ţară decât ţara natală sau rezidentă. În cazul în care vă înregistraţi într-o ţară diferită sau ţara din care proveniţi nu se află în Sokker, vă rugăm să explicaţi acest lucru printr-un e-mail la admins@sokker.org.
- Toate transferurile între echipe ale căror utilizatori au acelaşi IP sau folosesc acelaşi calculator sunt interzise.
- Este interzis să ajutaţi alte echipe, licitând în mod intenţionat pe jucătorii acestora peste preţul pieţei.
- Este interzisă transferarea jucătorilor pentru sume exorbitante sub orice circumstanţe.
- Este interzis să preluaţi controlul asupra conturilor altor utilizatori (prin hacking) sau să încercaţi să obţineţi parola altui utilizator.
- Nu este permis să folosiţi programe care pot fi periculoase pentru Sokker.
- Nu este permis să prezentaţi materiale care sunt ilegale (materiale rasiste, fasciste sau pornografice, prezentând programe ilegale sau care încalcă drepturile de autor) şi care ar putea reprezenta un pericol pentru calculator (conţinând viruşi, comportament dăunător, etc).
- Nu este permis să folosiţi erorile apărute sau greşelile în interes personal (fiecare bug trebuie raportat administratorilor).
- Comportarea în forumuri, sau în scrierea de mailuri ori in cărtile invitaţilor (guest book) trebuie sa aibe un nivel acceptabil de decenţă, precum este scris in statutul forumului.
- Orice conversaţie cu oficialii Sokker este strict confidenţială şi nu poate fi publicată sau trimisă unei terţe persoane.
- Este interzis să încălcaţi regulile Sokker sau regulile de postare pe forum menţionate în altă parte.
- Utilizatorii interzişi (pe forum şi în joc) nu au voie să apeleze la alţi utilizatori pentru a contesta sau discuta despre sancţiune. În acest caz, sancţiunea le poate fi prelungită, iar utilizatorii care îi ajută pot fi de asemenea pedepsiţi.

UTILIZATORII CU ACEEAŞI IP-ADRESĂ SAU CARE FOLOSESC ACELAŞI CALCULATOR.

Este absolut interzis unui utilizator sa dețină mai mult de o echipă. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli in Sokker.
Odată cu inregistrarea / permisiunea, administratorii pot să accepte mai multi utilizatori care şi-au înregistrat echipele de la aceeaşi adresă IP sau calculator (de exemplu, fraţii care locuiesc în aceeaşi locuinţă sau prieteni de cameră).
Pentru a vă înregistra echipa şi să primiţi permisiunea de a folosi aceeaşi adresă IP sau calculator, este necesar să trimiteţi un mesaj la admins@sokker.org, cu descrierea exactă a situaţiei care să justifice cererea respectivă şi să specificaţi TOATE denumirile echipelor şi numele utilizatorilor care vor folosi aceeaşi adresă de IP sau calculator. Acest mesaj trebuie trimis ÎNAINTE de înregistrare.

ÎN TOATE CAZURILE, chiar cu faptul înregistrării şi cu permisiunea de a folosi aceeaşi adresă IP sau calculator, ORICE TRANSFER DE JUCĂTORI între utilizatorii care au folosit VREODATĂ aceeaşi adresă IP sau calculator este ilegală .

Violarea regulilor Sokker, inclusiv regulile imperative de mai sus (precum încercarea de a înregistra mai multe echipe), va fi penalizată până la excluderea utilizatorului culpabil din joc.

CONECTAREA PE CONTUL UNUI ALT UTILIZATOR / UTILIZAREA ALTOR ECHIPE

Echipele în Sokker trebuie deţinute de către un singur utlilizator, nefiind permisă folosirea echipelor aparţinând altor utilizatori sau conectarea pe contul altui utilizator.
- În situaţii extreme, când un proprietar nu este în măsură să se conecteze la echipa sa pentru o perioadă de timp mai lungă şi există necesitatea imperativă de întreţinere a echipei (de exemplu în cazul serviciului militar sau spitalizare), administratorii pot fi contactaţi (admins@sokker.org) în vederea acordării de excepţii de la regulă pentru o perioadă de timp determinată.
- În cazul în care această derogare de la regulă este acordată, persoana „înlocuitoare” poate DOAR să stabilească ordinele de meci (în baza tacticilor create anterior de către proprietarul echipei) şi să extragă sau să refuze juniori.
- Acest înlocuitor nu are dreptul să liciteze sau să vândă jucători (cu excepţia juniorilor extrasi), să posteze sau să scrie mesaje, sau să întreprindă orice acţiune care să dăuneze sau să aducă profit oricărei echipe.
- În cazul în care utilizatorul în cauză este şi antrenor de naţională, permisiunea dată trebuie să fie făcută publică şi poate conţine doar acţiunile necesare pentru permiterea EN respective să joace meciurile. În paralel, administratorii pot iniţia procedura de realegere a antrenorului absent, dacă este necesar.
- În niciun caz nu va fi posibilă conectarea pe contul unui alt utilizator, dacă persoana care înlocuieşte este coleg de serie cu utilizatorul înlocuit.
- Proprietarul va fi obligat să schimbe parola după ce preia din nou controlul asupra echipei.

Stafful Sokker şi pedepse

Pentru a supraveghea jocul, creatorii jocului i-au numit pe Adrministratorii jocului.Scopul lor este de a-i susţine pe utilizatori, de a aplica regulile şi principiile jocului şi de a asigura buna înregistrare a conturilor de utilizatori. Administratorii au puterea de a lua măsuri şi de a pedepsi utilizatorii care au încălcat regulile. Administratorii pot:
- amenda o echipă;
- acorda utilizatorului o ultimă şansă de a juca corect;
- bloca contul utilizatorului(inclusiv refuzarea întoarcerii la joc a utilizatorului);
- acorda alte pedepse, care nu au fost specificate.

Administratorii au dreptul de a folosi sau de a combina aceste mijloace pentru a asigura bunul mers al jocului.Drepturile Administratorilor
- Administratorul are dreptul de a nu dezvălui utilizatorilor detalii cu privire la munca lui.
- Administratorul poate asigura secretul si limita accesul la informaţii care pot afecta utilizatorul al cărui caz este analizat.
- Administratorul poate ajusta preţul de transfer al oricărui jucător dacă acesta încalcă regulile pieţei libere (prea mare sau suspect), prin acordarea unei amende conforme cu excesul.
- Administratorul poate bloca contul oricărui utilizator care încalcă legile fair-play.
- Administratorul poate bloca contul sau da amendă oricărui utilizator care încalcă cu nonşalanţă (şi regularitate) regulile forumului.
- Administratorul poate bloca contul sau amenda orice utilizator care face spam sau foloseşte un limbaj ofensator.
- Administratorul are dreptul de a ignora apelurile pentru informaţiile pierdute (jucători, stadion, antrenori, juniori), dacă utilizatorul nu şi-a asigurat contul sau a efectuat greşeli. În caz de hacking, informaţiile pot fi readuse înapoi (unde e cazul).
- Administratorul are dreptul de a cere utilizatorului identitatea din viaţa reală, în probleme de securitate sau privind corectitudinea jocului.
- Administratorul poate retrage orice jucător de pe lista de transferuri dacă preţul nu este conform cu regulile pieţei libere (prea mare sau suspect)
- Administratorului nu îi este permis să retragă jucători de pe lista de transferuri la cererea proprietarului sau cumpărătorului.
- Administratorul nu va anula licitaţia oricărui (sau aproape oricărui) jucător de pe lista de transferuri, chiar dacă un utilizator va cere ca transferul să fie anulat.
- Administratorul nu va furniza nimănui informaţii despre nici un jucător (abilităţi, valoare etc.)

Administratorul nu va acţiona în următoarele cazuri, dar îşi rezervă acest drept în cazuri extreme:
- de a se implica în situaţiile în care nu se licitează suma stabilită - acestea îi privesc pe vânzător şi cumpărător şi nu sunt supravegheate de Stafful Sokker.
- de a scoate un jucător de pe lista de transferuri la cererea utilizatorului.
- de a scoate un jucător de pe lista de transferuri pentru că a fost listat dintr-o acţiune emoţională a utilizatorului.
- de a se conecta pe contul unui utilizator fără acordul acestuia (de exemplu, pentru a scoate un articol rasist din ziarul clubului unui utilizator blocat).

Fiecare caz va fi analizat separat, ţinând cont de practicile generale pentru a asigura corectitudinea. Astfel, pot fi mărite sau micşorate penalităţile pentru contravenţii clare.

Nu contactaţi Administratorii de pe contul altui utlizator. Dacă aţi fost închis, singura cale de a intra în contact cu Stafful Sokker este prin e-mail, admins@sokker.org. În orice alt caz, dacă trebuie să contactaţi un Administrator, vă rugăm să nu apelaţi la mai mulţi. Verificaţi cine este conectat, trimiteţi un sk-mail şi aşteptaţi citirea acestuia.

Fiecare caz care nu a fost descris în reguli va fi preluat de Administratorii jocului.Administratorii sunt susţinuţi de Moderatori. Moderatorii verifică discuţiile de pe forum, articolele de presă, postarile din guestbook, siglele echipelor şi numele acestora, şi toate activităţile publice ale utilizatorilor pentru a păstra toate discuţiile la un nivel cultural şi prietenos. Dacă un moderator observă că un utilizator încalcă regulile, atunci el are dreptul:
- să dea avertisment.
- să blocheze accesul la forum al utilizatorului.
- să ceară unui administrator să pedepsească mai sever un utilizator (amenzi şi/sau blocarea contului)

Regulile forumului sunt disponibile pe statutul forumului, accesând linkul existent sus, pe pagina principală a forumului.
2009-06-16 16:42:49
Clubul tău, ca orice club real de fotbal, are un stadion, jucători, antrenori principali şi antrenori secunzi, precum şi o şcoală de juniori. Managementul echipei implică şi costuri precum cele cu salariile, transferurile, modificarea stadionului etc. Clubul trebuie să aibe mereu lichidităţi altfel va intra în faliment. Veţi găsi mai multe detalii despre managementul echipei în cele ce urmează.

Falimentul

Echipele care sunt aproape de a fi declarate falimentare (balanţa conturilor sa fie mai mică de -2.000.000) vor mai putea să se conecteze pentru 72 de ore de la ultima conectare de când a înregistrat excedentul amintit.

Aceasta este pentru a permite utilizatorilor să îşi corecteze balanţa - prin vânzare de jucători, concediere de antrenori etc. După 72 de ore nu se vor mai putea conecta până la redresarea balanţei. În momentul în care datoria se va micşora sub limita admisă, utilizatorul falimentat se va putea conecta iarăşi. Oricum, în cazul în care balanţa nu coboară sub limita negativă admisă pentru o perioadă mai mare de 14 zile, echipa va fi declarată falimentară după cum scrie şi în secţiunea 1 de mai sus.
2017-10-09 19:39:22
Fiecare jucător are 8 atribute de bază. 7 dintre acestea (viteză, pase, construcţie, apărare, atac, tehnică şi portar) se situează între tragic şi divin+. Rezistenţa se situează între tragic şi formidabil. Cu cât nivelul atributului este mai mare, cu atât jucătorul va juca mai bine.

Atributele de bază

Viteza

Determină cât de rapid este jucătorul. Acest lucru reprezintă atât viteza cu care jucătorul aleargă dupa o minge cât şi viteza jucătorului cu mingea la picior. Jucătorii rapizi au o şansă mai mare de a scăpa de un urmăritor cum la fel de bine au o şansă mai mare de a prinde o persoană urmarită. Portarii cu viteză mare au şanse mai mari de a bloca atacanţii.

Pase

Acest atribut determină claritatea paselor (atât cu piciorul cât şi cu capul). Claritate se referă atât la direcţia cât şi la forţa pasei, astfel încât coechipierul să poată primi mingea cât mai bine cu putinţă.

Construcţie

Jucătorii cu nivel mare al atributului iau decizii mai repede şi aleg jucătorii mai liberi cărora să le paseze. Dacă nivelul atributului este mic, jucătorul va pierde timp gândindu-se cui să paseze, va pierde din viteză şi astfel va fi mai usor de deposedat. De asemenea un calificativ de construcţie mai mare creşte abilitatea jucătorului de a da pase în adâncime.

Apărare

Cu cât nivelul este mai mare, cu atat şansele de a deposeda un jucător advers sunt mai mari si chiar de la o distanţă mai mare faţă de jucatorul advers căruia i se va aplica deposedarea. Acest atribut este principalul atribut al fundaşilor. Dar, la fel de bine, mijlocaşii şi atacanţii cu nivel mare de apărare, pot intercepta mingii in jumătatea adversă. Deposedarea ţine cont şi de tehnica jucătorului. Cu cât adversarul are o tehnică mai mare cu atât are şanse mai multe să nu fie deposedat.

Atac

Determină acurateţea şi forţa şuturilor. Jucătorii cu nivel ridicat al atacului, ratează mult mai puţin (trimiţând mingea peste sau pe langă poarta) iar şuturile lor sunt mai greu de apărat. Atributul este important pentru toţi jucătorii care se află în poziţie de finalizare, nu numai atacanţilor.

Tehnică

Multe dintre aspectele jocului se bazează pe tehnică:

- felul in care este trimisă o pasă. Un jucător cu tehnică slabă poate greşi până şi cea mai simplă pasă
- viteza in timpul driblingului. Cu cât tehnica este mai slabă cu atât jucătorul pierde din viteză atunci când driblează
- şansa de a trece de un jucător prin dribling şi controlul balonului in timpul driblingului
- şansa de a lufta în încercarea de a pasa din prima (dintr-o bucată)

Portar

Atributul este necesar numai portarilor. Determină cât de eficiente sunt paradele şi calitatea lor. Cu cât este mai mare atributul cu atât şansa de a prinde mingea sau respingerea ei inteligent, este mai mare (cât mai departe de atacanţii adverşi)

Rezistentă

În timpul meciului, jucătorii obosesc. Atunci când se întamplă asta, jucătorii încep să-şi piardă din nivelul atributelor fiind din ce în ce mai neatenţi. Numai contrucţia rămâne neschimbată pe tot parcursul meciului. Nivelul oboselii nu se referă numai la timpul efectiv jucat ci la cât de activ a fost jucătorul. Cu cât aleargă şi participă la joc mai mult, cu atât oboseşte mai repede. Jucătorii cu nivel mai mare de rezistenţa vor obosi mai greu. De asemenea aveţi mare grijă deoarece o perioadă îndelungată de neantrenare a rezistenţei duce la scăderea nivelului acesteia.

Parametrii adiţionali ai jucătorilor

Forma

Determină dacă jucătorul poate folosi nivelul atributelor sale la maximum. Jucătorii care nu sunt în formă, vor juca mai slab decât dacă ar avea un nivel mai ridicat al acesteia.

Disciplina tactică

Determină cât de precis va urma jucatorul indicaţiile tactice in timpul meciului. Disciplina tactica reprezintă media dintre experienţa si munca de echipă a jucatorului.

Experienţa:
- Creşte cu numarul meciurilor jucate
- Depinde de tipul de meci jucat (amical, oficial, pentru echipa naţională)
- Creşte mai uşor la nivelele mai mici
- În funcţie de experienţa dobândită jucătorii vor putea bloca sau încetini adversarii lor în drum spre balon. În timpul duelurilor aeriene aceştia nu vor putea bloca adversarii.

Munca de echipă:
- Reprezintă nivelul tactic pe care îl poate preda un antrenor şi cât de mult a învaţat un jucator la clubul respectiv
- Se modifică in decursul fiecărei săptămâni ca şi celelalte skilluri, independent de tipul de antrenament setat. Creşterea depinde în primul rând de evaluarea generala a antrenorului principal. Aceasta înseamnă că poate scădea dacă schimbaţi antrenorul cu unul cu evaluare generală mai scăzută
- Depinde de timpul jucat in meciuri din săptămâna curentă ca şi celelalte calităţi
- Asistenţii ajută la creşterea muncii de echipă, dar influenţa lor este mai scăzută decât in cazul altor calităţi
- Munca de echipă a jucătorilor mai în vârstă se modifică mai greu
- După fiecare transfer, munca de echipă a jucatorului transferat scade la valoarea cea mai scăzută.

Talent

Este un atribut ascuns al jucătorului şi determină viteza cu care acesta işi înbunătăţeste nivelul atributelor. Se ţine cont de talent atât la jucătorii primei echipe cât şi la cei ai echipei de tineret (juniorilor).

Vârsta

După fiecare sezon, jucătorii vor îmbătrâni cu un an. Jucătorii mai tineri, işi măresc nivelul atributelor mai repede. În jurul vârstei de 30 de ani, nivelul atributelor jucătorului va începe să scadă. Cu cât este mai bătrân cu atât va scădea mai repede.

Sănătatea

Determină dacă jucătorul este sănătos sau accidentat, dacă poate juca un meci sau nu. În timpul meciurilor, jucătorii se pot accidenta. Dacă durata accidentăriii este exprimată în "zile rămase de accidentare", jucătorul nu poate primi antrenament şi nici nu poate juca. Dacă jucătorul este "accidentat uşor" el va putea juca (dar la o capacitate redusă) şi totodată va primi şi antrenament.

Valoarea

Valoarea aproximativă a jucătorului depinzând de nivelul atributelor. Aceasta nu este valoarea jucătorului pe piaţa transferurilor.

Remuneraţia

Este specificată în contract sub forma salariului săptămânal, ce depinde de nivelul atributelor jucătorului. La începutul fiecărui sezon, contractele sunt renegociate şi un nou salariu este atribuit.

Înălţimea

Jucătorii mai înalţi au șanse mai mari de a câștiga duelurile aeriene. Pe de altă parte jucătorii mai scunzi au o mai bună acceleraţie (dar viteza maximă nu depinde de înălţimea jucătorului, ci doar de nivelul abilităţii de viteză).

Greutatea jucătorilor

Dacă un jucător este prea slab, va accelera mai lent, deoarece are o masă musculară mai mică. În plus, un jucător cu o greutate mare, va accelera lent din cauza masei corporale prea mari. Jucătorii cu greutate mare vor obosi mai repede, comparativ cu jucătorii mai slabi. Greutatea jucătorilor se va schimba în funcție de antrenament, meciuri jucate și accidentări, deși acest lucru nu a fost pus in aplicare încă.

Greutatea se calculează folosind indicele de masa corporala (IMC) care ia în considerare înălțimea și greutatea, unde IMC = greutatea/(înălțime*înălțime). IMC ideal pentru un jucător Sokker este setat la 23.75.

Concedierea jucătorilor

Dacă nu aveţi nevoie de un jucător şi credeţi că nu merită listat, îl puteţi concedia. Dacă îl concediaţi atunci el nu va mai putea juca pentru echipa voastră sau pentru oricare alta. Acest jucător va părăsi efectiv lumea Sokker!

Jucătorii care sunt membri ai unei echipe naţionale, cu cel puțin un meci jucat, nu pot fi concediaţi. Jucătorii care nu sunt intr-o echipă naţională pot fi concediaţi, chiar daca sunt de calibrul unei echipe naţionale.

Jucătorii Naţionalelor ce aparţin unor echipe bot sunt listaţi (dacă sunt componenţi ai Naţionalei şi au jucat cel puţin un meci pentru aceasta) chiar înainte ca un utilizator nou să preia controlul echipei cu un set nou de jucători.
2011-06-20 16:13:12
Ce s-ar face o echipă făra antrenor? Nu ar avea nici un progres. Antrenorii dumneavoastră măresc nivelul atributelor jucătorilor din echipa mare cât şi din echipa de juniori.


Atributele de antrenament

Fiecare jucător este notat pentru fiecare din cele 8 atribute principale ale jucătorilor. Aceste note sunt importante numai pentru antrenorul principal, la ceilalţi antrenori contând numai atributul general. Ar trebui să aveţi un antrenor cu nota cea mai mare posibilă pe atributul pe care vreţi să-l antrenaţi.

Evaluarea generală

Evaluarea generală a antrenorilor este calculată în funcţie de suma atributelor individuale. Este foarte important pentru antrenorii secunzi – cu cât este mai mare cu atât sunt mai eficienţi în a-l ajuta pe antrenorul principal. De asemenea, pentru şcoala de juniori, trebuie să alegeţi un antrenor cu evaluarea generală cât mai mare. Cu cât este mai mare, cu atât juniorii vor creşte mai repede.

Remuneraţia

În general, cu cât antrenorul este mai bun, cu atât salariul va fi mai mare. La început nu vă veţi permite un antrenor excepţional decât daca vreţi să ajungeţi în faliment. Salariul antrenorului nu este renegociabil – va rămane la fel pe toată perioada şederii lui la club.

Vârsta

Antrenorul dumneavoastră este om şi va dori sa-şi încheie activitatea la un moment dat. Să nu fiţi surprins dacă într-o zi el vă va înmâna demisia şi va pleca într-o vacanţa bine meritată pe Coasta de Fildeş.

Căutarea antrenorilor

Când începeţi să jucaţi Sokker, veţi avea în echipa caţiva antrenori. Acestia nu vor fi cei mai buni antrenori pe care i-aţi putea avea. Ei au fost pastraţi la club in urma „pilelor” pe care le-au avut la fostul proprietar. Totuşi, ei au un avantaj foarte important: au salarii mici. Puteţi foarte uşor să-i daţi afară şi să căutaţi antrenorii pe care îi doriţi.

Angajare

Puteţi căuta un antrenor folosind pagina de căutare a antrenorilor. Recrutarea unui antrenor nou vă costă bani. Cu cât sunteţi mai specific în atributele lui, cu atât costul este mai mare. Trebuie să plătiţi această taxă chiar dacă respectiva căutare nu v-a găsit antrenorul de care aveaţi nevoie.
Antrenorul va veni cu atributele aproximativ asemănătoare cu cele cautate de dumneavoastră. Dacă este ceea ce căutaţi, îl puteţi angaja. Semnatul unui contract nu presupune nici un cost suplimentar, în schimb demiterea unui antrenor vă va costa salariul acestuia pe întreaga săptămâna. Totuşi, dacă antrenorul venit nu este ceea ce căutaţi, puteţi să nu semnaţi nici un contract cu acesta, il puteţi da afară şi să continuaţi căutarea. Demiterea unui antrenor fără contract, nu vă va costa nimic.
Sfat: setati toate atributele căutarii la nivelul evaluării generale căutate. (ex: toate briliante pt un antrenor briliant)

Demiterea antrenorilor

După cum am spus şi mai sus, demiterea unui antrenor fără rol în cadrul clubului este gratuită. În schimb, dacă antrenorul are semnat un contract, atunci ca să îl daţi afară va trebui să-i platiţi salariul pe toată săptămâna. După demitere, acesta va fi adăugat pe lista de contracte.

Desemnarea antrenorilor

Odată acceptat, antrenorul se va găsi pe lista membrilor clubului şi poate fi găsit în pagina de antrenament la secţiunea Fără Funcţie. Acest lucru inseamnă că antrenorul a fost angajat dar nu are încă o poziţie în cadrul clubului. Posturile de antrenor principal, antrenor secund şi antrenor de juniori pot fi ocupate de oricare dintre antrenori. Astfel ar trebui să-l puneţi să lucreze pe postul pe care l-aţi dorit când l-aţi căutat. Îi puteţi schimba de pe un post pe altul, oricand doriţi, fără nici un fel de taxă suplimentară (ex: avansarea unui antrenor secund in poziţia de antrenor principal). Toţi antrenorii care nu au nici un rol in club, vor fi plătiţi la sfarşitul săptămânii (chiar dacă nu fac nimic!).

Piaţa de transfer a antrenorilor

Antrenorii care nu au contract sunt pe această listă. Puteţi licita mai mult pentru a fi sigur că antrenorul va fi al dumneavoastră. Dacă la sfârşitul licitaţiei clubul dumneavoastră a oferit cea mai bună sumă de semnare a contractului, el va veni la club. Banii vor merge direct către antrenor, clubul anterior al acestuia nu va beneficia de nimic din suma respectivă.

Dacă licitaţia nu se încheie într-o săptămână(câştigătorul licitaţiei nu încheie un contract), licitaţia este anulată şi clubul câştigător va plăti 10% din suma licitată.
2014-02-26 09:44:53
Pentru binele echipei dumneavoastră, jucătorii trebuie antrenați corespunzător. Sesiunea de antrenament are loc în fiecare joi. În fiecare săptămână puteţi alege un atribut care va fi antrenat în timpul antrenamentelor individuale. În pagina de antrenament puteți selecta un tip și o poziție de antrenament. Nu toate tipurile de antrenament sunt afectate de poziția selectată, motiv pentru care vă rugăm să citiți specificul fiecărui tip de antrenament.

Tipul de meci
Fiecare jucător va primi antrenament pentru meciurile oficiale, amicale sau de națională jucate pe parcursul săptămânii anterioare sesiunii de antrenament. Meciurile oficiale (de campionat, cupă sau liga campionilor) oferă ceva mai mult antrenament decât amicalele. Meciurile jucate la națională oferă 50% din antrenamentul furnizat de un meci de campionat/cupă. Vă rugăm să rețineți că antrenamentul de rezistență nu depinde de meciurile jucate.

Minutele jucate
Jucătorii vor beneficia de antrenament în funcție de timpul de jucat în timpul săptămânii. Antrenamentul primit este o funcție crescătoare, dar nu liniară de timpul de joc. Cu cât timpul jucat este mai mare cu atât și antrenamentul primit este mai mare, dar plusul de antrenament scade cu creșterea numărului de minute jucate (antrenamentul este o funcție convexă de minutele jucate). Jucătorii folositi doar intr-un meci oficial vor primi antrenament aproape complet. Jucătorii nu beneficiază de antrenament în reprizele de prelungiri, deoarece atunci vor fi prea obosiţi.

Poziţia (ordinele de meci)
În cazul în care un jucator este folosit, de-a lungul săptamânii, în doua sau mai multe meciuri, pentru ca el să beneficieze de antrenament pentru toate meciurile jucate este necesar să fie folosit în aceeaşi poziţie. In caz contrar, vor conta pentru antrenament doar minutele (cumulate) jucate pe poziţia în care a fost folosit in ultimul meci. De exemplu, în cazul în care antrenamentul este de viteză iar un jucator a evoluat 30 de minute în liga campionilor ca atacant, 50 în meciul naţionalei ca fundaş, 45 în meciul de campionat ca mijlocaş şi 10 în amical ca atacant, el va primi antrenament doar pentru minutele jucate în liga campionilor şi amical.

Talentul şi vârsta
Atributul individual ascuns pentru fiecare jucător este talentul. Cu cât jucătorul este mai talentat, cu atât va creşte mai repede. Cu vârsta, abilitatea de a-şi mări atributele se degradează, cu cât este mai bătrân jucătorul cu atât antrenându-se mai greu. Antrenamentul de rezistenţă este singurul care nu este influenţat de talent sau vârstă.

Antrenamentul general
Separat de antrenamentul individual are loc şi o sesiune de antrenament general la care iau parte toţi jucătorii care au evoluat în săptămâna respectivă, indiferent de tipul antrenamentului selectat şi de compartimentul ales pentru antrenament. În plus, toţi jucătorii echipei vor primi antrenament general de rezistenţă, indiferent dacă au jucat sau nu în săptămâna precedentă. Eficienţa antrenamentului general este mult mai mică decât cea a antrenamentului individual.

Antrenorii (vezi Cap. 5)
Calitatea antrenamentelor specifice şi generale, este, în cea mai mare măsura, în sarcina antrenorului principal. Atributul care contează este cel individual, evaluarea generală nu influenţează calitatea antrenamentului. Alegeţi un antrenor principal cu atributul cât mai mare pe tipul individual de antrenament pe care l-aţi selectat. Decideţi cât de importante sunt pentru dumneavoastră celelalte atribute şi dacă vă permiteţi sa plătiţi un salariu mai mare pentru acestea.
Antrenorii secunzi îi sunt de ajutor antrenorului principal, aceştia făcând mai eficient antrenamentul – cu cât este mai bun secundul (evaluarea generală) cu atât îl va ajuta mai mult. Totuşi nu angajaţi prea multi asistenţi! Dacă angajaţi mai mult de 3, se vor certa, rezultând într-un antrenament mai puţin eficient sau chiar pierdut!

Pierderea antrenamentului

În următoarele situaţii antrenamentul poate fi pierdut:

- atunci când, într-un meci, jucaţi cu mai mult decât numărul maxim de jucători pe poziţie (vezi Cap. 11 - Selectarea formaţiei) antrenamentul corespunzător acelui meci se va pierde.

- atunci când, într-un meci, aliniaţi la start mai puţin de 10 jucători sau tactica folosită a fost ştearsă antrenamentul corespunzător acelui meci se va pierde. Notă: titularii echipei cu o linie de start validă se vor antrena la fel ca şi când meciul s-ar fi jucat, dar fără ca inlocuirile să aibă loc.

Va rugăm să aveţi in vedere faptul că, atunci când, în circumstanţele de mai sus, antrenamentul se pierde, acest lucru se intamplă doar pentru antrenamentul corespunzător acelui meci. Puteţi schimba antrenamentul pe rezistenţa, astfel antrenându-se intregul lot de jucători sau puteţi dispune orice alt tip de antrenament, dar, în acest caz, antrenamentul va fi primit doar pentru meciurile valide jucate în timpul săptămanii precedente sesiunii de antrenament.

- Jucătorii accidentaţi a căror accidentare, la data desfăşurării sesiunii de antrenament, este exprimată în zile de accidentare, nu vor primi antrenament.

- Jucătorii accidentaţi, dar a căror accidentare, la data desfăşurării sesiunii de antrenament, este una minoră, vor primi antrenament corespunzător minutelor jucate sau - în cazul în care atributul antrenat este cel de rezistenţă - antrenament integral.

- În cazul în care angajaţi 4 sau mai mulţi antrenori secunzi antrenamentul se poate pierde.

Tipurile de antrenament

Antrenamentul de rezistenţă

Acest atribut se antrenează cel mai rapid. Toţi jucătorii primesc antrenament indiferent dacă au jucat sau nu în săptămâna respectivă. Ei se antrenează la fel indiferent de vârstă sau de talent. Totuşi neantrenând rezistenţa, nivelul acesteia va scădea chiar şi la jucătorii tineri. Nivelul maxim care poate fi atins este Formidabil.

Antrenamentul de viteză

Acest antrenament este primit de toţi jucătorii care au evoluat într-o săptămână, indiferent de poziţie şi indiferent de compartimentul selectat.

Antrenamentul de atac

Indiferent de compartimentul selectat pentru antrenament, atacanţii (poziţia ATT) se antrenează cel mai eficient, mijlocaşii (poziţia MID) ceva mai puţin şi foarte puţin fundaşii (poziţia DEF) şi portarii (poziţia GK).

Antrenamentul de pase

Cel mai eficient se antrenează mijlocaşii (MID), restul antrenându-se mult mai încet. Puteţi selecta ca alte compartimente să se antreneze, dar eficienţa antrenamentului va fi mai redusă. De exemplu, puteţi opta pentru antrenament de pase la compartimentul DEF, caz în care atat fundaşii cât si mijlocaşii vor primi 50% din antrenament.

Antrenamentul de construcţie

Este similar cu cel de pase. Poziţia care beneficiază cel mai mult de el este cea a mijlocaşilor (MID). Puteţi selecta ca alte compartimente să se antreneze, dar eficienţa antrenamentului va fi mai redusă.

Antrenamentul de apărare (de deposedare)

Puteţi alege oricare dintre poziţii pentru a fi antrenată (ATT, MID, DEF), restul antrenându-se mai încet.

Antrenamentul de tehnică

Similar cu cel de apărare. Se va antrena cel mai eficient poziţia selectată de dumneavoastră.

Antrenamentul de portar

Indiferent de compartimentul selectat pentru antrenament, numai portarii (GK) care au jucat în timpul săptămânii vor beneficia de acesta.

Disciplina tactică

Disciplina tactică creşte/descreşte independent de antrenamentul altor îndemânări. Experienţa se câştigă sau se pierde în funcţie de meciurile jucate, de activitatea din timpul meciurilor, dar şi în funcţie de tipul meciului. La jucătorii cu un nivel mai scăzut al experienţei, îndemânarea creşte mai repede decât la jucătorii cu un nivel mai ridicat. Munca în echipă arată cât de bine un antrenor îşi poate învăţa jucătorii să se adapteze tacticilor şi cât de bine jucătorii s-au integrat în echipă, cel mai mult contând evaluarea generală a antrenorului principal. Munca în echipă depinde şi de timpul alocat echipei in meciurile săptămânale. Munca în echipă a jucătorilor mai în vârstă creşte sau descreşte mai lent (sunt mult mai rezistenţi la schimbări). După fiecare transfer munca în echipă a fiecarui jucător transferat scade la valoarea cea mai mică.
2014-01-07 10:25:52
Clubul dumneavoastră va avea o şcoală de juniori. Aici este locul unde jucătorii tineri sunt antrenaţi. Juniorii sunt jucători cu prea puţină experienţă sau prea mici niveluri ale atributelor pentru a juca în meciurile oficiale.

Alocarea de locuri

Pentru şcoala de juniori, va trebui să alocaţi un număr specific de locuri care să fie ocupate de către juniorii dumneavoastră, iar alte locuri pot rămâne libere pentru a fi ocupate de alţi juniori care vor intra în şcoală. Fiecare loc din şcoală generează cheltuieli săptămânale(vezi cap. 18). Numărul maxim de locuri care poate fi alocat în şcoala de juniori este de 30. În fiecare săptămână noi jucatori se vor alatura şcolii, acest lucru presupunând ca încă mai sunt locuri libere. Numărul maxim de juniori care pot intra în şcoală săptămânal va fi de 6. Dacă sunt mai mulţi doritori decât locuri in şcoală, unii dintre ei vor fi refuzaţi, dar nu veţi ştii niciodată pe cine... Puteau să fie jucători fără valoare sau o potenţială stea pentru echipa dumneavoastră.

Juniorii din şcoală

Juniorii vor sta în şcoală un număr de săptămâni pentru a fi antrenaţi. În şcoala de juniori veţi avea posibilitatea să vedeţi poziţia preferată a unui jucător (jucător de câmp sau portar), vârsta şi media atributelor fiecărui jucător, însă atributele individuale vor ramâne, ca şi până acum, ascunse. În cazul în care doriţi să cunoaşteţi distribuţia aproximativă a atributelor înainte ca juniorul să fie extras, veţi fi nevoiţi să-l folosiţi în diverse meciuri şi să verificaţi aptitudinile sale de fotbalist în diverse poziţii pe teren. Atunci când juniorul este pregătit ca să se alăture echipei de seniori îl veţi putea promova în cadrul acesteia, iar aici veţi putea vedea cu exactitate ce atribute are acesta.

Antrenorul juniorilor

Ca juniorii să se antreneze cum trebuie vor avea nevoie de un antrenor. Atributul general al antrenorului de juniori va decide de acum încolo modul în care totalitatea atributelor fiecărui junior este determinată. De asemenea acesta va decide când un jucător este gata pentru a fi testat la echipa mare. Cu cât atributul general al antrenorului de juniori este mai ridicat, cu atât mai exact nivelul juniorilor va fi determinat. De asemenea, cu cât mai multe meciuri vor juca juniorii voştri, cu atât mai bine va cunoaşte antrenorul media skill-urilor jucătorilor săi şi vi le va arăta ca atare.

Antrenamentul

Distribuţia atributelor individuale este setată pentru fiecare junior în momentul când acesta intră în şcoală; fiecare atribut în parte creşte odată cu media generală a skill-urilor după fiecare antrenament săptămânal. Talentul lor şi randamentul general al antrenorului va determina cât de repede vor creşte aceştia şi dacă aceştia vor fi jucători de valoare după părăsirea şcolii de juniori. Atunci când un junior nu joaca un meci, acest lucru nu va afecta antrenamentul acestuia - va primi antrenament întreg.

Meciurile echipei de juniori

Meciurile de la juniori se vor fi asemănătoare cu cele de la seniori având aceleaşi reguli de disputare. Jucătorii vor evolua cu atributele ascunse, dar vor avea un ritm mai alert astfel încât meciurile să fie mai interactive. De asemenea forma la care vor juca va fi divin+. Juniorii chiar dacă se accidentează în timpul meciului după meci revin la starea lor iniţială. Cartonaşele galbene şi cele roşii nu vor fi contabilizate, cum de altfel nu vor fi contabilizate nici golurile înscrise.

Sistemul ligilor de juniori

O echipă nouă de juniori se va alătura diviziei inferioare din care face parte şi echipa de seniori. Numărul nivelelor ligilor de juniori este exact acelaşi cu numărul ligilor de seniori. Diviziile juniorilor nu sunt împărţite în ligi a câte 8 echipe – toate echipele din fiecare divizie de juniori participă în aceeaşi ligă (acelaşi clasament al ligii). În fiecare săptămână etapele sunt generate la întâmplare. Clasamentul ligii este împărţit în două jumătăţi, astfel echipele din prima jumătate jucând între ele şi cele din a doua jumătate între ele. Echipa care va juca pe teren propriu va fi aleasă aleatoriu iar suma câştigată de pe urma biletelor se va aloca în totalitate gazdei. Este posibil ca în ligile inferioare să existe un număr impar de echipe, deci implicit exista posibilitatea ca o echipă să nu joace în fiecare săptămână. Astfel, dacă se întâmplă ca într-o săptămână să nu aveţi meci la echipa de juniori, cu siguranţă veţi juca săptămâna care urmează. Meciurile din liga juniorilor nu va afecta clasamentul general (ranking) al echipei de seniori, cu toate acestea va afecta starea suporterilor, însă efectul va fi de câteva ori mai mic decât după un meci amical al echipei de seniori. De asemenea, să vă aşteptaţi la mult mai puţini suporteri la meciuri în comparaţie cu meciurile echipei de seniori.

Promovare şi retrogradare

Fiecare sezon la ligile de juniori va dura 14 săptămâni, exact ca şi la echipa de seniori. După ce vor fi jucate toate etapele, primele echipe clasate se vor califica automat în liga superioară. Numărul echipelor calificate depinde de numărul total de locuri din fiecare divizie (care de altfel este acelaşi ca şi în diviziile echipelor de seniori) şi numărul echipelor retrogradate din divizia superioară: numărul echipelor retrogradate reprezintă întotdeauna 50 % din numărul maxim de locuri din fiecare divizie.
De exemplu, în cazul în care sunt 32 de echipe în liga II, 16 echipe vor retrograda şi 16 pot promova din diviziile inferioare. Dacă în liga II sunt 20 echipe, atunci 4 vor retrograda şi 16 vor promova din liga III (4 echipe în locul celor retrogradate şi 12 echipe vor urca pe locurile libere existente în liga superioară).
Echipele de juniori care vor pierde de două ori la rând prin neprezentare vor fi eliminate din liga de juniori.
2013-01-07 09:12:06
Un mod de bază pentru a-ţi aduce jucatori la echipă este prin a îi cumpăra de la alte cluburi. Lista de transferuri funcţionează ca o licitaţie. De luat în calcul că un jucător nu poate fi pus pe lista de transferuri pentru 0 $, va trebui listat pentru minim 1 leu ca listarea sa să fie realizabilă.

Punerea unui jucător pe lista de transferuri necesită plata unei taxe în valoare de 2.5 % din preţul de start. La sfârşitul licitaţiei, vânzătorul va trebui să plătească încă o taxă de 5% din suma primită. În caz că jucătorul vândut nu a fost de la începutul carierei la echipa voastră şi are vârsta de 23 de ani sau mai puţin, încă 5% din suma primită pentru transferul lui se va duce la echipa unde şi-a început cariera.

După ce un jucător este trimis pe lista de transferuri, el va rămâne acolo timp de două zile, dacă nu va fi retras de manager. Jucătorii pot fi retraşi numai dacă nu există nici o sumă licitată pe ei. La sfarşitul licitaţiei, jucătorul pleacă la clubul care a oferit cel mai mult. Dupa licitaţie, jucătorul rămâne la club până ce va fi fie chemat de noul club, fie trimis de catre dumneavoastră. În acel moment, tranzacţia a luat sfârşit.

Dacă vânzătorul nu trimite jucătorul şi cumpărătorul nu-l cheamă, este posibil ca transferul să fie anulat, dacă amândoua părţile aşteaptă o săptămână după ce licitaţia s-a încheiat, plătind în acest fel câte 10% din suma de transfer.

Daytrading

Sokker include reguli menite pentru a limita comerţul cu jucători la intervale mici de timp (daytrading). Orice jucător ar putea refuza propunerea de trecere pe lista de transferuri.

Şansa ca un jucător să refuze trecerea pe lista de transferuri depinde de:
- numărul de meciuri jucate de acesta pentru club - cu cât a jucat mai puţine, cu atât sunt şanse mai mari să refuze
- numărul de jucători listaţi de echipa respectivă în ultimele 2 săptămâni
- forma jucătorului - cu cât este mai scăzută forma, şansele de a refuza cresc (un efect mai scăzut)
- starea suporterilor - stare mai scăzută, mai probabil ca jucătorul să accepte să plece (un efect mai scăzut)

Regulile de comerţ de jucători exclud jucătorii din lotul iniţial de jucători cât şi jucătorii de la tineret.

Anunţuri pentru transferuri

Există mai multe feluri în care se pot face anunţuri de transfer pentru jucători.

- Se pot crea până la trei anunţuri de transfer pentru jucători pentru a afla ce fel de interes există pentru aceştia pe piaţă doar apăsând butonul "vinde" de pe pagina jucătorului şi apoi apăsând butonul Crează Anunţ. Astfel apare posibilitatea ca şi alţi jucători să vadă ce fel de aptitudini are jucătorul şi să porniţi negocieri legate de el chiar pe pagina jucătorului. Aceast anunţ va putea fi vizibil de toţi utilizatorii jocului. În plus, îndemânările jucătorilor cu anunţ vor putea fi vizibile de către alţi utilizatori chiar dacă aceştia nu sunt puşi pe lista de transfer. Pe pagina de căutare a Transferurilor, jucătorii care au anunţ de transfer pot fi căutaţi după tipul listei(selectează anunţuri transfer).

- Pentru jucătorii care întrunesc anumite cerinţe minime, aceştia se pot afişa pe forum la paginile Transfer (en), Transfer Star (en) and Transfer Junior (en). Aceste forumuri pot fi adăugate în lista voastră doar apăsând - Arătaţi alte forumuri. Aveţi grijă să respectaţi regulile forumurilor în legătură cu jucătorii cărora le faceţi reclamă.

- Puteţi să faceţi publicitate jucătorilor şi în propria ţară, pe forumul ţarii dumneavoastră sau pentru jucătorii străini pe forumul ţărilor din care sunt aceştia. De exemplu, dacă sunteţi din Marea Britanie şi vindeţi un jucător din Franţa, puteţi să îi faceţi reclamă pe forumul de transferuri dedicat acestora atât din Marea Britanie cât şi din Franţa, însă nu şi pe alte forumuri de transfer.

Ar trebui să luaţi în considerare regulile de fair-play prezentate mai sus cu privire la transferurile jucătorilor.
2012-12-15 15:16:53
Fiecare echipă are un stadion pentru a găzdui jocurile de acasă. Optimizarea dimensiunilor stadionului, tipurilor de tribune, prețurilor biletelor, este foarte importantă pentru menținerea sănătății financiare al echipei, deoarece veniturile realizate din vânzarea biletelor reprezintă una dintre principalele surse de finanțare al fiecărui club.

Tipurile de tribune

Tipurile de tribune sunt după cum urmează:

- Iarba (în picioare): nu este construită nici o tribună. În sectoarele cu iarbă, numărul maxim de spectatori este de 100.
- Terase: locuri de stat în picioare făcute din beton. Cel de-al doilea tip de tribună în funcție de preţuri. Totuşi există anumite reguli impuse de Asociaţia Fotbalistică, astfel stadionul nu poate fi compus numai din terase.
- Bănci: cele mai ieftine locuri de stat jos.
- Scaune: o tribună mai scumpă şi mai luxoasă. Scaunele sunt mai scumpe decât băncile dar vă puteţi aştepta ca ele să fie preferate de cei care vor un loc de stat jos.

Prezența la meci

Depinde de:

- numărul de suporteri ale ambelor echipe
- starea de spirit al fanilor celor doua echipe
- tipul meciului
- vremea (acoperișul poate ajuta la menținerea numărului spectatorilor pe timp de ploaie)
- prețul biletelor
- mărimea stadionului și tipul tribunelor
- preferințele fanilor pentru anumite tipuri de tribune

Preferințele fanilor

Nu fiecărui suporter îi place același tip de tribune. Unii fani preferă scaunele, alții băncile, unii terasele, iar alții preferă sa stea in iarbă. Daca locul lor preferat este vândut, este foarte probabil ca ei să cumpere un bilet mai scump, de la o tribună calitativ superioară, dar în mod sigur vor refuza să mearga la o tribună inferioară. În funcție de vreme, unii suporteri vor cumpăra bilet, doar daca locul lor preferat este dotat cu acoperiș.


Prețurile biletelor


Puteți influența prezența la stadion prin setarea prețurilor biletelor. Dacă ridicați prețurile prea mult, vor veni mai puțini spectatori și vă puteți aștepta la venituri mai mici. La fel, dacă prețurile sunt prea mici, vor veni mulți spectatori, dar aceștia nu vor compensa pierderile datorate prețului mic. Veți obține cel mai mare venit daca setați prețurile luând in considerare factorii care influențează prezența la meci.

Desigur, daca stadionul este mic și vă așteptați la mulți spectatori, mai mulți decât capacitatea stadionului, puteți mări prețul biletelor pentru realiza un venit mai mare.

Pentru a seta prețul biletelor, mergeți la stadion și faceți click pe "Schimbă prețul" pentru fiecare dintre tribune. Prețul trebuie sa fie în limita 1 $ to 250 $. Prețurile standard sunt aici:

Construcția


Fiți foarte atenți când modificați stadionul. Țineți cont că investițiile in stadion se amortizează încet, astfel poate fi o investiție bună pe termen mediu/lung, dar dificil de susținut pentru o perioadă scurtă. Un stadion mic poate însemna pierderi de venituri din incasări, dar un stadion prea mare poate reprezenta costuri fixe săptămânale destul de mari.


Fiecare stadion are opt sectoare. Pentru a modifica un sector anume, trebuie să faceți click pe "construcție" la stadion. Acolo aveți posibilitatea să selectați dimensiunea, tipul de tribune și aveți opțiunea de a acoperi sau nu tribunele. Dimensiunea selectată la sector reprezintă exact numarul de locuri care vor fi disponibile după efectuarea modificărilor.

După ce faceți selecțiile, apăsați pe "Estimează" pentru a obține o listă detaliată a costurilor pentru modificările aduse și o estimare a numărului de zile necesare pentru lucrări. Durata construcției reprezintă o estimare a constructorului și poate varia ușor. Dacă doriți ca lucrările sa fie gata pentru o anumită dată, luați în considerare câteva zile de marjă pentru a acoperi anumite întârzieri neașteptate.

Fiți conștienți, prețul locurilor crește direct proporțional cu dimensiunea tribunelor. Este mai ieftin să construiți două tribune mai mici decât unul singur mai mare. Pe de altă parte există costuri fixe pentru fiecare construcție, așadar construcțiile prea mici nu sunt fiabile.

În timpul activității de construcție, sectorul este inchis și doar un număr mic de spectatori pot fi prezenți în zonă.

Terenul de joc

Tipuri de iarbă și starea gazonului

Starea gazonului poate afecta comportamentul mingii și are, de asemenea, influență în probabilitatea de accidentare a jucătorilor. Pe teren, într-o zonă cu un gazon slab, mingea poate sări într-o direcție imprevizibilă din cauza denivelărilor de iarbă și de asemenea, poate sări intr-o direcție nedorită atunci când jucătorul driblează. Probabilitatea de accidentare va fi mai mare pe un gazon cu o stare proastă și mai mici pe un teren cu o stare mai bună ( starea gazonului mai mare de 50%).

Pentru a controla starea gazonului ar trebui să alegeți ce tip de iarbă doriți să aibă terenul de joc. Există diferite tipuri de iarbă, fiecare va avea o altă condiție optimă, în funcție de calitatea ierbii. De exemplu, gazonul de gradină nu va ajunge la mai mult de 50%, așa că nu va fi foarte performant. Starea gazonului se va înrăutăți treptat după fiecare meci și va avea nevoie de timp pentru a se recupera. Rata de recuperare va depinde de condițiile meteo; ea va crește cel mai bine atunci când nu este prea cald și nici prea umed.

Întreținerea gazonului

Puteți accelera recuperarea gazonului prin cheltuieli de întreținere. Cu un nivel ridicat de întreținere gazonul se va recupera mai repede. Aveți două opțiuni pentru a crește nivelul de întreținere: pachet de cheltuieli de întreținere de nivel redus va crește nivelul de întreținere cu 50%, în timp ce pachetul de cheltuieli de întreținere de nivel ridicat va stabili nivelul la 100%. Nivelul de întreținere va scădea puțin în fiecare zi. Ar fi de preferat să aplicați la cheltuieli de întreținere doar atunci când doriți îmbunătățirea rapidă a gazonului.

Tabelul cu tipurile de iarba și costurile de întreținere:

Nume: Costul de montaj / Costul de întreținere ridicat(100%) /Costul de întreținere scăzut (50%)
Gazon de gradină: 20.000 lei / 5.000 lei / 2.500 lei
Gazon de parc: 40.000 lei / 10.000lei / 5.000 lei
Gazon semi-profesional: 100.000 lei / 25.000 lei / 12.500 lei
Gazon profesional Pro: 400.000 lei / 100.000 lei / 50.000lei
Gazon profesional Divine: 500.000 lei / 125.000 lei / 62.500lei

Modelul gazonului și logo-ul

Puteți particulariza aspectul terenului de joc. Puteți alege modele diferite, cum ar fi dungi verticale, striații, cercuri și multe altele.

Utilizatorii Plus au de asemenea, posibilitatea de a plasa logo-urile lor cu poziția și dimensiunea selectată. Se recomandă să utilizați un logo in format PNG pentru o mai bună gestionare.

Dimensiunea terenului de joc

Aveți posibilitatea să modificați dimensiunea terenului de joc. Această caracteristică poate beneficia de modul în care utilizați tactica. Modificarea dimensiunii terenului va costa în funcție de tipul și modelul de gazon care îl aveți. Puteți selecta orice dimensiune, în următoarele limite:

Lățime: între 64 și 78m. Normal: 72m
Lungime: între 95 și 110m. Normal: 102m
Orice combinație este posibilă.
2005-12-30 01:18:39
Fiecare club are un număr de fani loiali care vor încuraja echipa. Cei mai fanatici dintre ei (ultraşii) se vor alatura clubului suporterilor (numărul total este afişat în meniul Birou). Indiferent de numărul clubului suporterilor, la meciuri vor veni întotdeauna şi alte persoane în funcţie de vreme, de numărul clubului suporterilor şi de cât de fericiţi sunt aceştia.

Starea curentă a suporterilor se află la meniul Birou.
Există şi persoane care nu vor veni la meci decât dacă au cele mai bune condiţii posibile de urmărire a partidei. De exemplu unele persoane nu vor veni dacă nu există locuri cu acoperiş sub care să poată viziona meciul.
Numărul fan-clubului este actualizat în fiecare săptămână şi depinde de:
- Divizia clubului,
- Prestigiul ligii,
- Locul din clasament al adversarului.
Jocurile de baraj influenţeaza mai mult starea suporterilor decât meciurile de ligă.
2014-02-20 09:26:04
Meciul se joacă după regulile reale ale fotbalului mondial.

Selectarea formaţiei

Pentru fiecare meci trebuie să alegi 11 jucători titulari şi până la 5 rezerve. Jucătorii cu o accidentare
mai lungă de 7 zile nu pot juca în meci. Jucătorii care nu sunt perfect refacuţi (mai puţin de 7 zile de
recuperare, marcaţi ca având accidentare uşoară ) pot juca în meci dar nu vor juca la capacitate maximă .Un jucător cu 3 cartonaşe galbene sau cu cartonaş roşu lipseşte un meci oficial (vei găsi un cartonaş roşu lângă numele lui).Jucătorii nerefăcuţi sau suspendaţi nu vor participa chiar daca tu îi selectezi în primul unsprezece.

Pentru fiecare jucător trebuie să alegi poziţia lui dintre:
GK – portar
DEF – fundaş
MID – mijlocaş
ATT -atacant

Aceste poziţii determină modul în care îi este spus jucătorului să joace (ex. fundaşii trebuie să deposedeze mai mult decât să încerce să dribleze un adversar şi să-şi pună echipa în pericol dacă pierde mingea).Fiecare poziţie are un număr maxim de jucători care pot fi puşi. Acestea sunt: 1 pentru GK, 5 pentru DEF, 5 pentru MID si 3 pentru ATT. Dacă, într-un meci, joci cu mai mult decât numărul maxim de jucători pe poziţie (de exemplu 6 DEF ), sau aliniezi mai puţin de 10 jucători, sau ştergi tactica setată pentru meci vei pierde antrenamentul corespunzător acelui meci.

Citeşte capitolul "Antrenamentul" ca să găseşti cum se antrenează fiecare poziţie.

Dacă oricare echipă aliniază mai puţin de 10 jucători sau şterge tactica setată pentru meci, echipa
adversă va caştiga automat meciul. Titularii echipei cu o linie de start validă se vor antrena la fel ca şi când meciul
s-ar fi jucat.

Înlocuirile (schimbările)

În timpul meciului poate fi necesară înlocuirea unui jucător de pe teren cu unul de pe banca de rezervă datorită unei accidentări. În acel moment jucătorul din fruntea listei de schimbare în funcţie de poziţie
va intra pe teren. Numărul maxim de schimbări posibile este 3.

Puteţi face schimbările înaintea meciului, de asemenea. Va trebui să stabileşti minutul şi condiţia necesară schimbării. Înaintea meciului poţi stabili şi executantul penalty-ului sau al loviturii libere (doar în jumătatea adversă). Nu poţi stabili executantul cornerelor.

Pentru ordinele condiţionate listate mai jos, minutul setat va reprezenta minutul din care se va începe verificarea condiţiei, nu minutul în care condiţia este verificată (dacă setaţi o condiţie în primul minut, ea s-ar putea întâmpla în minutul 89 de exemplu deoarece evenimentul va fi verificat pe tot parcursul meciului)

* jucătorul a primit cartonaş galben
* cartonaş roşu sau fără jucător
* jucătorul este accidentat uşor


Atenţionare:
Dacă nu ai selectat un executant pentru aceste lovituri libere, va fi ales cel care se află cel mai aproape de minge.

Neprezentare

Echipa va câştiga un meci prin neprezentare când:

-Adversarul trimite pe teren mai puţin de 10 jucători (5:0),
-Tactica va fi stearsă din editorul de tactici înaintea jocului (5:0),
-Dacă cele două echipe fac aceleaşi greşeli jocul se va termina cu:
* 0:0 - dacă este meci de ligă,
* 1:0 - dacă este meci de cupă.

Relatarea video a meciului

La fiecare meci poţi vedea relatarea TV să vezi cum se descurcă jucătorii tăi în timpul meciului, să vezi acţiunile lor interesante csă afli dacă tactica ta a funcţionat.
Pentru navigare foloseşte următoarele taste:
- [Home], afişarea numelor jucătorilor pornit / oprit
- [Space], panoul cu comenzi pornit / oprit
- [stânga][dreapta] săgeţi , încetineşte / accelerează relatarea , relatarea în direct nu poate fi modificată.
- [jos] săgeata, pauză
- [alt] + [F4], închide relatarea

Statisticile de după meci

După desfăşurarea meciului, statisticile ambelor echipe sunt disponibile:
- Posesia mingii, timpul măsurat din momentul în care se interceptează mingea pcnă în momentul în care se pierde. (Aşezarea nu contează).
- Zona de joc, timpul în care mingea se joacă într-o anumită jumătate.Dacă echipa ta depăşeşte procentajul de 50 %, să nu sărbătoreşti – înseamnă că jucătorii tăi mai mult s-au apărat decât au atacat! Fazele fixe nu fac diferenţa, nu contează.
- Şuturi la poartă
- Faulturi
- Cartonaşe
- Offside-uri
- Eficienţa şuturilor, pasele şi apărarea, sunt calculate ca media notelor pentru fiecare mişcare a jucătorilor (ex. fundaşul a deposedat mingea de la adversar sau doar a încercat să o deposedeze, aşa că skill-ul arătat în timpul acestei mişcări este pus la nota echipei). Cu ceea ce contribuie el depinde de skill-ul de apărare, forma curentă şi modul în care s-a descurcat cu succes. Chiar şi cei mai buni jucători pot să dezamagească uneori.
Ţine minte că notele reprezintă media performanţelor individuale ale jucătorilor tăi, să nu confunzi cu modul în care au jucat ei ca echipă. Asta depinde numai de tine, în special de tactica pe care o abordezi.


Notele individale de dupa meci

După ce dai click pe „notele individuale” poţi vedea un tabel cu notele si statisticile pentru jucătorii care au participat în acel joc. Coloanele indică urmatoarele:
- Nota: nota generală pentru jucător, depinde de performanţa individuală. Cu cât are mai multe şanse să ia avantajele skilurilor pe care le are cu atât ia o notă mai mare. Nota depinde de poziţie; şi de alţi factori diferiţi, ex. Pentru atacanţi cel mai important lucru este calitatea lor la atac (dacă are oportunitaţi). Forma jucătorilor determină utilizarea skilurilor pe care le au şi de asemenea influenţeaza şi nota.
- Timpul de joc minutul intrării / ieşirii de pe teren
- Numărul şuturilor spre poartă.
- Faulturi
- Off. – procentajul acţiunilor ofensive – timpul de joc când jucătorul se mişcă cu mingea, pasează , driblează adversarii.
- Def. – procentajul acţiunilor defensive – timpul când un jucător deposedează adversarul sau timpul când urmăreşte un adversar ce are mingea. Ţine minte că acest procentaj nu trebuie să fie mai mare pentru fundaşi – pentru echipe care atacă mult ; cei mai activi jucători sunt mijlocaşii sau chiar atacanţii.

Comentariul

Sumarul celor mai importante acţiuni :
- Goluri.
- Şuturi când mingea loveşte bara, sau ratări milimetrice.
- Şuturi când portarul are probleme în a reţine mingea.
- Cartonaşe galbene şi roşii.
- Schimbări.
- Penaltiuri.
2017-09-04 07:14:29
Campionatul

Sistemul de serii din fiecare ţară este împărţit în divizii, cuprinde un număr de echipe depinzând de nivelul diviziei. În primul nivel este intotdeauna o ligă – cea mai importantă şi mai prestigioasă pentru fiecare ţară. Fiecare divizie inferioară cuprinde de 4 ori mai multe serii decât divizia imediat superioară:

Divizia 1: 1 serie,
Divizia 2: 4 serii.
Divizia 3: 16 serii,
Divizia 4: 64 serii,
ş.a.m.d.

Fiecare serie are 8 echipe care joacă tur/retur, în cele 14 meciuri de-a lungul sezonului. Punctele sunt impărţite ca în realitate ; pentru victorie, echipa primeşte 3 puncte iar pentru egal, echipa primeşte 1 punct. Ordinea în clasament este determinată de urmatoarele (de la cele mai importante în jos):

-punctele
-golaverajul
-numărul de goluri marcate
-numărul de victorii
-poziţia la sfârşitul sezonului precedent

La sfârşitul sezonului, câştigătorul seriei din cea mai înaltă divizie devine campion naţional.

Promovări şi retrogradări

Cei mai buni 25% din câştigătorii ligilor inferioare vor putea promova fără a trebui să joace meci de baraj. Asta înseamnă şi că cele mai slabe 25% echipe de pe poziţiile 5-8 vor retrograda automat. Câştigătorii nepromovaţi direct vor juca meciuri de baraj cu echipele rămase de pe locurile 5-8.

Asta înseamna ca nu întotdeauna echipele de pe locul 8 vor retrograda. Sistemul de calificări nu s-a schimbat deloc – echipele retrogradate sunt clasate după puncte, goluri etc. Motivul acestei metode este pentru a fi corecţi cu cei buni. O echipă poate fi pe locul 7 si aproape fără puncte, ceea ce ar fi mult mai grav decât o echipă care a luptat din răsputeri într-o ligă competitivă, a terminat pe locul 8, dar totuşi a câştigat câteva meciuri. În plus, mai multe echipe bot vor retrograda în acest mod.

Perechile de meciuri de baraj sunt determinate pe baza diferenţei de puncte şi goluri dintre cea mai slabă echipă şi cea mai puternică. În eventualitatea unui meci egal se joacă prelungiri şi chiar penalty-uri. Meciul se joacă pe stadionul echipei din liga superioară.

Cupa

Cupa naţională începe înainte de prima etapă din noul sezon. Numărul echipelor care sunt calificate pentru cupă este cea mai mare putere posibilă a lui 2. Aşa că dacă într-o ţară cu 3 divizii (21 serii, 168 echipe) numărul echipelor ce participă în cupă este 128. Cupa naţională se bazează pe numărul de puncte al rangului echipei care sunt utilizate pentru a determina dacă o formaţie se califică pentru cupă. Acesta oferă o mai mare importanţă meciurilor amicale, mai ales pentru echipele din ligile inferioare, numărul punctelor din rang edificând problema echipelor calificate pentru cupă. Pe pagina naţională cu rangul tuturor echipelor veţi afla care sunt formaţiile care se vor califica pentru cupă în sezonul viitor, cele necalificate vor fi evidenţiate cu o culoare gri.

În fiecare rundă echipele sunt distribuite în două urne valorice corespunzătoare poziţiei din sezonul precedent, cu prima urnă conţinând cele mai bine clasate 50% iar a doua urna cele mai slab clasate 50% dintre echipe conform clasamentului sezonului anterior. Extragerea se va realiza apoi în mod aleator - o echipă din prima urnă poate juca împotriva oricarei echipa din urna a doua.

Echipele vor juca un singur meci, pe stadionul echipei extrase din urna a doua. Meciurile se joacă tip cupă, cu prelungiri si penalty-uri dacă este cazul.

Premiile pentru fazele superioare ale cupei sunt în felul următor:
- câştigător: 1 000 000 lei;
- finalist: 500 000 lei;
- semifinalist: 300 000 lei;
- sfertfinalist: 150 000 lei.

Cupa Campionilor

Echipele din fruntea fiecărei ţări din Sokker vor participa la Cupa Campionilor echipelor de club din Sokker(Sokker Club Champions Cup). Numărul echipelor participante este de 128.

Toate câştigătoarele de campionat din fiecare ţară(care au deja o echipă naţională) vor participa în această cupă. Numărul total al participanţilor va fi completat de câştigătoarele de Cupă Naţională din ţările care au cel mai mare coeficient naţional. Dacă se întâmplă ca o echipă să fie şi câştigătoarea campionatului şi a cupei, atunci locul de Cupa Campionilor va fi oferit caştigătoarei cupei din următoarea ţară în clasamentul coeficienţilor.

Această competiţie se bazează pe un sistem eliminatoriu, la fel cum se ântâmplă şi la meciurile de cupă naţională. Tragerea la sorţi va fi influenţată de punctajul curent al echipei voastre. Meciurile se vor disputa joia.

Amicalele

Echipele care nu sunt calificate in cupă sau au fost eliminate din cupă au timp suplimentar in mijlocul saptămânii. Ei se pot alătura într-una din cupele amicale (dacă există) sau să accepte un amical. Meciul poate fi jucat folosind sistemul seriilor (fără prelungiri şi penaltiuri) sau folosind sistemul cupă. Pentru a provoca un jucător anume, din pagina clubului acestuia apăsaţi butonul "Provocare". Se va deschide o fereastră care va conţine datele disponibile la care puteţi juca, ora de disputare a meciului (setabilă in cazul meciurilor de tip "Arcade", stadionul pe care se va disputa meciul (setabil acasă/deplasare) şi sistemul de disputare a meciului (ligă/cupă). După ce aţi făcut setările dorite, bifaţi câmpul corespunzator datei de disputare şi apăsaţi butonul "Publică"

Seriile amicale

Doar cei ce au cumpărat “Plus” pot porni propria serie amicală; totuşi, orice manager se poate alătura în seriile existente. Fondatorului îi este permis să facă o singură serie amicală. Aplicaţia pentru serie amicală poate fi găsită în “Amicale” de la Recepţie.
Fondatorul determină urmatoarele:
- când începe seria
- care din echipele înscrise vor lua parte în serie înainte ca a doua etapă să se fi jucat

Fondatorul nu poate ieşi din propria sa ligă amicală. În schimb, se poate să nu o activeze sau să o şteargă.

Din momentul în care seria amicală este setată, echipele se pot înscrie la ea. Fondatorul invită echipele care vor juca în serie. După ce se decide asupra listei echipelor ce vor evolua, va porni seria în prima dată posibilă, el aprobă seria.

Seria amicală poate fi aprobată numai dacă:
- Numărul echipelor nu este impar, nu sunt mai puţin de 4 echipe sau mai mult de maximul numărului de echipe, depinzând de numărul de săptămâni până la sfârşitul sezonului.
- Toate echipele selectate pentru a juca în serie nu au programat vreun meci amical sau mai este încă în cupă.

Situaţia seriei care nu a fost aprobată rămâne neschimbată. Poate fi activată în săptămânile următoare sau poate rămane inactivă pentru totdeauna.

O serie amicală ce se termină devine inactivă din nou, aşa că poţi invita o noua serie, invite alte echipe e.t.c.

Meciurile Arcade

Pe langă amicalele normale (de antrenament), detinăţorii de Plus au la dispoziţie posibilitatea disputării meciurilor arcade. Aceste meciuri se pot disputa doar în zilele în care nu sunt programate alte tipuri de meciuri (campionat, cupă, ligă de juniori, amicale clasice), adică luni, joi, vineri şi sâmbată. Meciurile de tip „Arcade” sunt doar pentru distracție și nu au nici un efect asupra echipei (antrenament, accidentări, cartonaşe, stare a suporterilor, stare a terenului - toate acestea rămân neschimbate). Totuşi, rank-ul clubului este influențat de rezultatul acestor meciuri.
2013-10-09 11:12:22
Fiecare sezon are 16 săptămâni numerotate de la 0 la 15. În funcţie de ziua săptămânii, au loc diverse evenimente. Unele evenimente au loc doar în anumite săptămâni. Aceasta este o listă cu principalele evenimente:

În fiecare zi:

- Verificarea medicală a jucătorilor accidentaţi.
- Reevaluarea măririi/micşorării stadionului.
- Are loc actualizarea valorii jucătorilor.
- Starea vremii este publicată.

Sâmbătă

- Plata salariilor şi a costurilor cu stadionul.
- Recrutarea juniorilor pentru şcoala de tineret.
- Transferul săptămânal de la sponsori intră în contul clubului.
- Se desfăşoară meciurile echipei naţionale de seniori.
- (Săptămâna 0) Tragerea la sorţi a etapelor de calificare la Cupa Mondială.
- (Săptămâna 1) Tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială.

Duminică

- Actualizarea skill-ului (priceperii, indemânării) pentru jucătorii bătrâni.
- (Săptămâna 1) Se încheie alegerile pentru echipa naţională.
- (Săptămana 1 până la săptămâna 14) Au loc meciurile de ligă.
- (Săptămâna 15) Se dispută meciuri de calificare (Vezi Capitolul 12. Sistem ligă).
- Notă: În săptămâna 0 nu se dispută meciuri duminica.

Luni

- Extragerea rundelor pentru ligile amicale aprobate.
- Cluburile suporterilor îşi actualizează numărul celor înscrişi.
- Actualizarea formei jucătorilor.
- Actualizarea clasamentului (şi anunţul de pe prima pagina).
- (Săptămâna 0) după plăţile pentru sezon (reînnoirea abonamentelor şi bonusul de la sponsori).
- (Săptămâna 15) Încep alegerile pentru echipa naţională.

Marţi

- (Săptămâna 1-14) Au loc meciurile echipelor de juniori.

Miercuri

- Extragerea meciurilor următoare din liga de juniori.
- Informaţiile despre meciurile amicale sunt şterse.
- Notă: Amicalele pot fi stabilite doar până marţi, ora sokker 23:59:59.
- Au loc meciurile de cupă/amicale. Cupa începe în Săptămâna 0.

Joi

- Au loc meciurile competiţiei Sokker Champions Cup. Cupa Sokker Champions începe în săptămâna 15.
- Extragerea meciurilor următoare de cupă (cu condiţia ca meciurile de cupă să se fi încheiat)
- Clasamentul şi starea ligilor amicale se actualizează.
- Progresul antrenamentului juniorilor se actualizează.
- Actualizarea antrenamentului jucătorilor şi a formei.

Vineri

- Extragerea meciurilor pentru competiţia Champions Sokker Cup (dacă această competiţie încă nu s-a terminat).
- Au loc meciurile echipei naţionale U21.
- (Săptămâna 15) Jucătorii îmbătrânesc şi salariile lor sunt actualizate.
Fiecare tară din SK are propria echipă naţională odata ce a jucat măcar un sezon competiţional. Fiecare ţară poate avea selectaţi doar jucători de naţionalitate proprie şi pot fi convocaţi de persoana desemnată să fie managerul respectivei ţări. Oricine poate urmări meciurile internaţionale chiar dacă deţine sau nu pachetul Plus.

Jucătorii echipei naţionale

Numărul maxim de jucatori ce pot face parte din echipa naţională este de 40.
Jucătorii ce fac parte din echipa naţională, cu cel puțin un meci jucat, nu pot fi concediaţi.
Jucătorii de natională din echipele bot care au jucat măcar o data pentru prima reprezentativă şi se află în continuare în echipă vor fi puşi pe lista de transferuri de indată ce echipa de club este preluată de un alt utilizator. Procentele pentru clubul mamă nu se vor aplica,în acest caz.

Alegerea antrenorului

Oricine poate aplica pentru orice naţională, indiferent de ţara din care provine. Antrenorii naţionalelor sunt aleşi prin vot democratic la sfârşitul fiecărui sezon. Antrenorul naţionalei nu va putea vedea abilităţile jucătorului. Singurele excepţii sunt dacă antrenorul deţine jucători la naţională sau dacă jucatorii sunt pe lista de transferuri.

Meciuri

Amicale

Meciurile amicale au loc in fiecare săptămână, exceptându-le pe acelea în care se joacă meciuri de Cupă Mondială. Depinde de antrenorul naţionalei să aranjeze amicale – exact ca şi amicalele intre utilizatorii normali. Managerul naţionalei poate convoca orice jucător la naţionala pe care o administrează şi îi poate folosi în orice mod posibil.

Preliminariile Cupei Mondiale

Toate echipele participă în această fază. Echipele sunt împărţite în diferite urne conform clasamentului echipelor naţionale. Echipele de pe locurile 1-7 în urna A, echipele de pe locurile 8-14 în urna B şi aşa mai departe. Echipele din Urna A vor fi extrase pe poziţia întâi in fiecare grupă, cele din urna B pe poziţia secundă etc.

Meciurile de calificare nu sunt in fiecare săptămână, aşa că pot fi programate şi amicale.

Cupa Mondială

Doar cele mai bune 32 de echipe se califică în faza finală, conform următoarelor:
1. Clasamentul final din grupele preliminare
2. Puncte in grupele preliminare
3. Goluri înscrise
4. Goluri primite
5. Numărul de victorii
6. Locul din clasament de la data extragerii grupelor.


La turneul final, toate echipele vor fi repartizate in opt grupe a câte patru echipe, conform rezultatelor din calificări – primele opt echipe vor intra in prima urnă, următoarele opt în a doua, următoarele opt în a treia si ultimele opt în cea de-a patra.
2005-11-13 14:55:10
În acest capitol, vei găsi un scurt manual al meniului privind capitolele principale descrise în reguli.

Meniul utilizatorului - partea din dreapta

În dreapta vei găsi un câmp cu 9 iconuri cu legaturi la cele mai importante locuri din clubul tău:

-Ştiri - o legătura către pagina principală unde sunt dispuse ştirile legate de joc
- Pagina clubului - te duce pe pagina principală a clubului tău, vei avea acces la clasamentul ligii cât şi la profil unde poţi edita informaţii precum utilizator, parolă, casută poştală etc.
- Jucătorii - o listă cu jucătorii angajaţi la club, aici poţi obţine toate informaţiile de care ai nevoie referitoare la linia de start. Te poţi duce pe paginile individuale ale jucătorilor să afli mai multe despre ei sau să întreprinzi o acţiune (să îl pui pe lista de transferuri, să îl concediezi etc)
- Meciurile - o listă cu ultimele meciuri şi un desfăşurător al meciurilor nejucate încă.
- Antrenamentul - aici iţi administrezi şi iţi antrenezi echipa, recrutezi antrenori noi, repartizezi funcţii antrenorilor fără contracte valide. Totodată, poţi accesa pagina antrenorilor unde poţi urmări skillurile (indemânările) lor individuale, poţi semna contracte cu ei, îi poţi concedia etc. În pagina antrenamentului, poţi selecta şi antrenamentul individual şi poziţiile de antrenat.
- Finanţe - aici poţi verifica îincasările şi plăţile clubului în săptămâna curentă şi precedentă şi poţi monitoriza balanţa contului tău.
- Stadionul - în această pagină iţi poţi vedea stadionul si obţine un cost estimativ al extinderii standurilor ori poţi începe construirea acestuia.
- Birou - în birou vei găsi informaţii adiţionale despre ceea ce se întâmplă la club, citi rapoartele şi observa starea şi dispoziţia suporterilor înscrişi în club. Totodata aici îţi poţi monitoriza transferurile. În plus, găseşti legături folositoare către alte pagini importante.
+ Juniori - verifică şcoala de juniori, determină numărul de locuri si promovează pe cei pregătiţi să se alăture echipei
+ Amicale - diverse informaţii cu privire la meciurile amicale şi la ligi
+ Media - determină echipamentul de joc al clubului, stema, publică articole de presă etc (opţiuni disponibile doar deţinătorilor pachetului Plus)
+ Agenda - aici puteţi găsi lista jucătorilor sub observare şi opţiunile echipei (disponibile doar deţinătorilor pachetului Plus)
+ Mesaje - trimite mesaje interne altor manageri din Sokker

Meniul principal - partea stangă

În acest meniu se găsesc legăturile către paginile generale despre ţara ta şi despre Sokker:
- Ţara - pagina principală a ţării tale, toate informaţiile de bază, posibilitatea de a naviga prin ligile oficiale sau amicale. În pagini, informaţii adiţionale vor fi disponibile.
+ Regiuni - lista regiunilor din ţara de origine
+ Statistici (disponibile doar deţinătorilor de Plus)
+ Evenimente - lista evenimentelor din ziua în curs pentru ţara de origine
- Căutare - răsfoirea userilor, jucătorilor şi echipelor
- Transferuri - căutarea jucătorilor aflaţi pe lista de transferuri
- Forum - aici obţii accesul la forumuri, unde poţi purta discuţii cu alţi manageri. Dacă se găsesc numere de tipul (+x / +y) lângă numele unui forum, înseamnă că sunt x comentarii in y threaduri care au rămas necitite. Aminteşte-ţi să citeşti înainte regulile forumului.
- Reguli - o legătura către regulile pe care chiar acum le citeşti :).
- Plus - aici poţi găsi informaţii despre avantajele subscrierii la pachetul Plus şi dacă doreşti, îl poţi achiziţiona.


Editarea liniei de joc

Intrând în lista meciurilor, poţi găsi o legătura Linia de joc chiar lângă meciurile nejucate încă. Te duce la o pagină care iţi permite să selectezi jucători pentru meciul în curs, să determini formaţia de joc şi să alegi tactica potrivită. Imaginea asupra tacticilor arată poziţia medie a jucatorilor şi poate apărea o mică diferenţă faţă de ceea ce vezi tu în editorul de tactici. Aşează-ţi jucătorii pe poziţiile selectate, alege tactica şi (dă-i click pe) Salveaza. Vei vedea pagina cu formaţia de joc selectată încă o dată. Pentru a fi sigur lasă editorul formaţiei de joc şi verifică iar. Unele browsere pot genera erori.

Editarea ordinelor de meci

Intrând în lista meciurilor, poţi găsi o legătură Ordine de meci lângă meciurile nejucate încă. Te duce la o pagină care iţi permite să selectezi jucători pentru meciul în curs, să determini formaţia de joc şi să alegi tactica potrivită. Imaginea asupra tacticilor arată poziţia medie a jucătorilor şi poate apărea o mică diferenţa faţă de ceea ce vezi tu în editorul de tactici. Alege cei 16 jucători (primul 11 si încă 5 rezerve) selectând numele în poziţiile de la 1 la 16. Fii sigur că nu ai mai mult de 1 Portar, 5 Fundaşi, 5 Mijlocaşi şi 3 Atacanţi. Apoi alege tactica şi salvează. Vei revedea pagina cu linia de joc aleasă. Aminteşte-ţi să verifici că linia de joc a fost salvată, ieşind din editorul liniei de joc şi verificând înca o dată. Unele browsere pot genera erori.

Editarea tacticilor

Editorul de tactici poate fi găsit în pagina de Antrenament, sau în pagina de editare a liniei de joc. Poţi edita doar propriile tactici, dacă nu ai nici una va trebui să copiezi una din cele existente. Pentru a face asta, foloseşte meniul "Crează o tactică nouă bazată pe:" şi alege din lista tactică ce va sta bază pentru noua ta linie de joc. Apoi va trebui să alegi un nume pentru a fi uşor de găsit pentru tine. După ce ai dat click pe Crează, tacticile utilizatorului vor fi afişate sub cele standard. Deasupra editorului de tactici este afişat numele tacticii.

Selectează tactica pe care vrei să o editezi. Va apărea în terenul de fotbal din dreapta. Pentru a modifica tacticile, trage de mingea din centrul terenului cu pointerul de la mouse apăsând în acelaşi timp butonul de click stânga al mouse-ului. Vei vedea jucătorii cum se mişcă de-a lungul terenului. Vor face la fel în timpul meciului dacă le permite puterea si rezistenţa. Poziţia curentă a balonului arată cum trebuie aliniaţi jucătorii în acel moment. Dacă vrei să schimbi linia de joc, pur şi simplu "scapă" mingea in locul ales şi plasează jucătorii în poziţiile preferate. Fii atent dacă jucătorii işi schimbă fin poziţiile în urma mişcării mingiei. Linia de joc facută nepotrivit poate cauza jucătorilor şi nu vor fi în stare să atingă poziţiile de joc la timp, lăsând tactica fără folos.
Te poţi decide şi asupra stilului de joc abordat de echipa ta, de exemplu poţi decide cât de mult pot urca fundaşii pe poziţii ofensive, poţi plasa jucătorii mai aproape sau departe de centrul terenului, prin aceasta intărind sau slăbind anumite părti ale terenului etc. Există milioane de posibile combinaţii pe care le poţi folosi!

Pe paginile cu linia de start a jucătorilor pentru meci şi cu notele (ordinele) individuale, vizionarea tacticilor aplicate se genereaza. Nu fi surprins dacă vizualizarea diferă semnificativ faţă de aceea pe care o vezi după ce deschizi tacticile în editor deoarece aceasta indică poziţia medie a fiecarui jucător.
Programele sau scripturile, de sine stătătoare sau sub forma unor extensii pentru browsere, care:

- procesează sau reclasează datele provenite din Sokker
- modifică interfaţa sau modul de utilizare a paginilor Sokker
- aduc îmbunătăţiri sau modifică caracteristicile paginiilor Sokker

sunt, in mod normal, binevenite atîta timp cît aduc îmbunătăţiri utilizării Sokker-ului.

Pe de altă parte, în cazul în care anumite aspecte ale acestor programe, nu sunt benefice jocului (ex: spamm, navigare greoaie etc), echipa Sokker îşi rezervă dreptul de a:

- interzice orice articol sau discuţie referitoare la aceste programe/scripturi pe forumurile Sokker
- interzice folosirea acestor programe/scripturi şi sancţionarea celor ce le utilizează
- acţiona in termeni juridici împotriva dezvoltatorilor acestor programe/scripturi.

De asemenea, trebuie avut la cunoştinţă că singura metodă pentru obţinerea datelor Sokker, aprobată şi pusă la dispoziţie, este cea XML, prin intermediul http://online.sokker.org/xmlinfo.php.
Acestea reprezintă un set robust de date ce pot fi accesate pentru a spori satisfacţia utilizatorilor.

Este în acelaşi timp aprobată folosirea pluginurilor neoficiale pentru browsere, care manipulează conţinutul paginilor Sokker, atîta timp cît acestea respectă cele prezentate mai sus. Sokker nu îşi asumă responsabilitatea pentru folosirea lor, aşadar recomandă prudenţă în ceea ce priveşte utlizarea unor astfel de pluginuri, acestea putînd conţine buguri care duc la funcţionarea defectoasă a managerului Sokker.
Dacă se întîmplă să întămpinaţi astfel de probleme, în primul rînd dezactivaţi pluginurile instalate înainte de a raporta o eroare către stafful Sokker.
În cazul unor probleme referitoare la programele/scripturile/pluginurile adiţionale Sokker vă rugăm să contactaţi dezvoltatorii acestora, sau eventual semnalaţi situaţia pe forumul adecvat.

Ordinea abilităţilor

0. tragic
1. hopeless
2. unsatisfactory
3. poor
4. weak
5. average
6. adequate
7. good
8. solid
9. very good
10. excellent
11. formidable
12. outstanding
13. incredible
14. brilliant
15. magical
16. unearthly
17. divine
17+. superdivine (abilitatea jucătorului a atins nivelul maxim)

Starea suporterilor

1. are furious
2. are losing hope
3. are depressed
4. believe in their club
5. are satisfied
6. are delighted with their club`s performance
7. are madly in love with their club

Așteptările suporterilor

1. Totally outclassed here. Even your stars will be happy to get an opponent players autograph.
2. Your supporters hope the team won`t bring them too much shame in this match.
3. Supporters think the opponent is better, but with a little luck you could spring a surprise.
4. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to opponent team.
5. This match is expected to be a tough and even game by your supporters.
6. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to your team.
7. Rival is respectable by your supporters, but they expect a win.
8. Your supporters are sure of an easy win in this match.
9. Supporters come to eat popcorn, relax and watch a festival of goals from your team.

Cheltuieli săptămânale pentru întreţinerea stadionului (1 loc):0.75 $
Cheltuieli săptămânale pentru un singur loc în şcoala de juniori:1 000.00 $
Rata dobânzii în cazul debitului:4.5%
Debitul maxim:-250 000 $
Limita falimentului-500 000 $
Preţul abonamentului suporterilor (per sezon):125.00 $

Preţul biletelor (standard)

Tribuna de-a lungul liniei în spatele porţii
Locuri în picioare 2.00 $ 2.00 $
Locuri în picioare acoperite 2.00 $ 2.00 $
Terase 4.00 $ 4.00 $
Terase acoperite 5.00 $ 5.00 $
Bănci 6.25 $ 6.25 $
Bănci acoperite 7.50 $ 6.25 $
Scaune 7.50 $ 6.25 $
Scaune acoperite 8.75 $ 7.50 $