Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: [HELP]Ερωτήσεις

2015-11-19 21:27:49
καλησπερα, εχω ενα τεχνικο θεμα με το osokker. ενω το εχω εγκαταστησει κανονικα κ λειτουργει με το new skin μετα τo update, αλλαζοντας το σε "restore old theme" οπως παιζαμε παλια δεν λειτουργει. μπορει καποιος να δωσει πληροφοριες?
2015-11-19 22:21:44
Υπάρχει διαφορετικό oSokker για το παλιό σκιν και διαφορετικό για το καινούργιο.

Η απλούστερη λύση είναι να βάλεις το SkUnk, το οποίο εμπεριέχει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του oSokker και κάποιες επιπλέον!

SkUnk: http://sokker.org/forum_topic/ID_forum/1259/ID_topic/3014566/pg/1
2015-11-19 22:22:40
σε ευχαριστω για την απαντηση. θα το κοιταξω τωρα!
2015-11-22 17:01:38
1. Ο παίκτης που θα παίξει στην ίδια θέση (π.χ. ως def) δύο φορές μέσα στην εβδομάδα θα προπονηθεί καλύτερα από κάποιον που έπαιξε μία φορά μέσα στην εβδομάδα.

2. Το κέρδος που θα έχει ένας παίκτης που θα παίξει στην ίδια θέση δύο φορές είναι μικρό - θα πάρει σχεδόν ολόκληρη την προπόνηση παίζοντας μόνο έναν αγώνα.

πιο ειναι το πιο καλό για εναν παίχτη το 1 η το 2

το ένα αναιρεί το αλλο δεν καταλαβαίνω;
2015-11-22 17:13:46
καποτε ειχα δει στο international forum οτι ο αγωνας πρωταθληματος δινει 95% και με το φιλικο παει 100%
το κερδος που θα εχει ενας παιχτης παιζοντας 2 αγωνες,θα ειναι στην διαρκεια,δηλαδη αν το κανεις συνεχεια λογικα
και το φιλικο δινει 90% στο περιπου
(edited)
2015-11-22 17:34:19
Το πρώτο πινακάκι εδώ http://sokker.org/forum_topic/ID_forum/8362/ID_topic/3190633/pg/4 σου δείχνει τι προπόνηση παίρνουν.

Όπως γράφει και ο Τόλης "το κερδος που θα εχει ... θα ειναι στην διαρκεια".
Διαφορετική η εξέλιξη (και η τιμή πώλησης) ενός παίχτη που παίρνει 90% προπόνηση και θεαματικά άλλη ενός που παίρνει 100%. (Δες συγκεκριμένο παράδειγμα εκεί που είναι τα πινακάκια στο νούμερο 7).

Για να πάρει 100% προπόνηση αρκούν 90 λεπτά επίσημου και 12 φιλικού ή 25 επίσημου και 90 φιλικού.
Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό (και καταναλώνει χρόνο από άλλους παίχτες που θα μπορούσαν να είχαν προπονηθεί)

Τέλος, σχετικά με τους αριθμούς που λέει ο Τόλης ότι διάβασε στο φόρουμ, τους έχω διαβάσει κι εγώ (όπως έχω διαβάσει και ένα σωρό άλλες "δεισιδαιμονίες"). Οι αριθμοί που παραθέτω είναι πολλάκις επιβεβαιωμένοι
2015-11-22 18:43:54
μια διορθωση γιατι δεν θυμομουν σωστα,εχει περασει και καιρος απο τοτε
αγωνας πρωταθληματος : 95%
φιλικο: 90%
πρωταθλημα + κυπελο =100%
πρωταθλημα + φιλικο = 98%
πρωταθλημα + αγ.εθνικης = 100%
δεν θυμαμαι για φιλικο + εθνικη = ?
(edited)
2015-11-22 19:09:21
Πρωτάθλημα και φιλικό είναι 100%!
Γενικά 2 αγώνες είναι φουλ προπόνηση ό,τι αγώνες και να είναι...

Και δεν είναι το φιλικό μόνο 90%. Εξάλλου όλα αυτά είναι στο περίπου, κανείς δεν ξέρει ακριβώς...
2015-11-22 19:12:01
ναι στο περιπου ειναι
2015-11-22 21:13:20
Παιδιά, όλα στο περίπου είναι, μιας και ο greg (ο ιδιοκτήτης του παιχνιδιού) επισήμως δεν έδωσε ποτέ αριθμούς.

Έχουν γίνει όμως μετρήσεις (γερμανικό πρότζεκτ, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 40 χρήστες, και οι δικές μου με πάνω από 40 παίχτες για πάνω από 50 εβδομάδες) και όλες δείχνουν να επιβεβαιώνουν το:

Επίσημο (πρωτ., κύπ.) 90 λεπτά αγώνα = 90 Λεπτά Προπόνησης = 90%
Φιλικό 90 λεπτά αγώνα = 75 Λεπτά Προπόνησης = 75%
2 ολόκληροι αγώνες, ότι και να 'ναι = 100 Λεπτά Προπόνησης = 100%, μιας και το 100 είναι ταβάνι.

2 ολόκληροι αγώνες είναι ασύμφορο για την ομάδα, αρκούν
90 λεπτά επίσημου και 12 φιλικού (90 ΛΠ + 10 ΛΠ = 100 ΛΠ = 100%)
ή 25 επίσημου και 90 φιλικού (25 ΛΠ + 75 ΛΠ = 100 ΛΠ = 100%).

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα, ας διαβάσει εδώ:
http://sokker.org/forum_topic/ID_forum/1259/ID_topic/1499359/pg/15
ή εδώ: http://sokker.org/forum_topic/ID_forum/1259/ID_topic/2325596/pg/7
ή εδώ: http://sokker.org/forum_topic/ID_forum/35578/ID_topic/3093457
ή να κάνει τις δικές του μετρήσεις για να επιβεβαιώσει.
2015-11-22 21:49:09
ειμαστε σιγουροι γιαυτο με το 75% σε φιλικά;
δηλαδη οποιος παιζει μονο φιλικα χανει και μια φουλ 100% προπονηση στις 4 εβδομαδες
και οποιος παιζει μονο επισημα χανει 1 φουλ 100% προπονηση σε 10 εβδομαδες;
καλα το παω ;
αν ναι σαν να μου φαινεται μεγαλη η διαφορα , προσωπικα δεν εχω αντιληφθει ολο αυτο τον καιρο να υπαρχει φανερή απόκλιση
2015-11-22 22:04:01
Το έχω επιβεβαιώσει σε παίχτες μου. Πλέον, μέτα από 10-16 εβδομάδες μπορώ να υπολογίζω και τα "τυχαία" ποπάπ, βασιζόμενος σε αυτούς τους αριθμούς.

Το βλέπω και σε παίχτες από την φιλιππινέζικη Κ21. Σε διάσττημα 2 περιόδων, η διαφορά αυτών που παίζουν μόνο φιλικά με τους άλλους είναι εμφανής.

Αν υπάρχει απόκλιση, τότε το πιο πιθανό είναι το 75 να είναι κοντά στο 70.
2015-11-22 22:17:40
Πιο συγκεκριμένα, έχω 2-3 παραδείγματα κατά νου από παίχτες μου που έπαιξαν λόγω κόκκινης ή αλλαγής μόνο 20 ή 30 λεπτά σε επίσημο ή σε φιλικό. Υπολογίζοντας ήξερα ότι ο χρόνος επαρκούσε, για να ποπάρουν την Πέμπτη - όπως και έγινε.
Σε άλλες 2-3 περιπτώσεις υπολόγισα ότι δεν επαρκούσε και δεν πόπαραν.

Επίσης έχω και 2-3 παραδείγματα από παίχτες τον καιρό που προπονούσα ταχύτητα. Την εβδομάδα που δεν προπονούσα ταχύτητα ήξερα ότι με την γενική προπόνηση θα ποπάρουν στην ταχύτητα - όπως και έγινε.
2015-11-22 22:29:10
ναι αυτο δεν πολυ αφορα την διαφορα μεταξυ του 1ος που παιζει μονο σε επισημο και του ενος που παιζει μονο σε φιλικο
ερωτηση: οι παιχτες μου που παιζουν στα φιλικα εχουν μεση ανοδο πχ 3 -3κατι με αυτη την διαφορα του 15-20% αν παίζανε στα επισημα θα ειχαν μεση αναδο κατω απο 3;
(edited)
2015-11-22 23:05:17
Αυτό ακριβώς πήγα να γράψω και εγώ.

Να ξεκαθαρίσω απο την αρχή ότι δεν αμφισβητώ, ούτε κρίνω την όλη δουλειά και το όλο ψάξιμο επι του θέματος του Tsolias (Κώστα). Εξάλλου έχει σπαταλήσει πολλές ''εργατώρες'' για να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Απλά οι ''διαφωνίες μου'' είναι οι εξής:

1) Αυτό που γράφει και o Cranber παραπάνω. Έχω παίχτη που ανεβάζει ικανότητα, σε 3 εβδομάδες παίζοντας μόνο σε φιλικά, με τη μόνη αλλαγή τις γενικές. Δηλ. απο καλός--> αρκετά καλός = 3 εβδομάδες και 3 γενικές και απο αρκετά καλός--> πολύ καλός = 3 εβδομάδες και 6 γενικές. Αν έπαιζε σε επίσημα ή σε επίσημα και φιλικά μαζί θα ανέβαζε στην 1,5-2 εβδομάδες; (Δεν γίνεται αυτό γιατί αναιρείται το δεδομένο ότι δεν υπάρχει ταλέντο κάτω απο 3).


2) Έχω παίχτη που ανεβάζει ικανότητες παίζοντας σε επίσημα ανα 3 εβδομάδες.
Ικανότητες πχ απο καλός --> αρκετά καλός και απο αρκετά καλός --> πολύ καλός.

Το ταλέντο αυτού του παίχτη είναι 2,7; Δηλ. 3 εβδομάδες * 90 λεπτά προπόνησης του επίσημου παιχνιδιού = 270 λεπτά άρα 2,7.


Πιστεύω πάντως ότι όλα αυτά που λέει ο Tsolias (Κώστας), έχουν μία πάρα πολύ σημαντική βάση και αγγίζουν πάρα πολύ την πραγματικότητα.
Εγώ θα διαφωνήσω με τα 90 λεπτά, 75 λεπτά κτλ. Σίγουρα είναι λίγότερο το φιλικό, αλλά όχι τόσο πολύ, πιστεύω εγώ.

Επίσης θα συμφωνήσω με κάποια πράγματα που έχει ξαναποστάρει ο Κώστας, ότι απο το 1 skill στο επόμενο θες ένα ποσοστό παραπάνω πχ 12% (που σίγουρα εδώ δεν είναι παντού το ίδιο γιατί παίζει ρόλο και το ταλέντο) και σίγουρα θες ένα ποσοστό ακόμα παραπάνω, όσο μεγαλώνει ο παίχτης (που και εδώ παίζει ρόλο το ταλέντο).

Δηλ. συμφωνώ σε αυτά που λέει ο Κώστας ως γενική ιδέα και γενική εικόνα, αλλά δεν θα το έκανα ''απόλυτους αριθμούς'' γιατί πιστεύω ότι ''κλωτσάνε'' αρκετά.


Εγώ λόγω Plus που βλέπω τις προπονήσεις, τις μπλε κουκίδες (εβδομάδα προπόνησης), τις γκρι κουκίδες (γενικές), και απο αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, χωρίς να έχω κάτσει να φτιάξω πίνακες κτλ. είναι ότι για μερικά skills δεν θέλει παραπάνω προπόνηση καθόλου, ότι οι γενικές μετράνες περίπου ένα 10%, ότι όταν ένας παίχτης παίζει φιλικά και Εθνική κερδίζει ένα 25-35%, ότι αν τον παρακολουθείς τον παίχτης σου είναι εύκολο να υπολογίσεις πότε θα πάρει pop up και πόσες περίπου γενικές θέλει για τυχαία, και ότι οι παίχτες απο 27 και πάνω δεν υπολογίζονται τόσο εύκολα για το πότε θα πάρον και πότε όχι, αλλάζουν πάρα πολύ οι συντελεστές.
2015-11-22 23:47:39
Ταλέντο κάτω από 3 δεν υπάρχει στην ακαδημία. Στα πολύ μικρά σκιλ και ηλικίες βλέπουμε και 1-1,5 ταλέντο. Εμένα ανέβασε παίχτης σε 2 εβδομάδες σε άριστος πάσα στα 19 του χρόνια:D Το επόμενο θα είναι βέβαια στις 3 σίγουρα.